Dodaj do ulubionych

znowu BJCM

02.03.11, 11:44
wreszcie sie zdecydowalam i postanowilam kupic BJ. potrzebuje wozka wytrzymalego, dla sporego dziecka, rozkladanego i lekkiego. amortyzacja tez mile widziana. uznalam, ze mini spelnia te wymagania. w decyzji o kupnie wozka utwierdzil mnie moj tata, ktory powiedzial, ze to mi ma byc wygodnie i mlodemu, a poza tym kiedy sie mam na to zdecydowac?- jak mlody skonczy 7 lat? uznalam, ze ma racje wink. tym bardziej, ze cena jest ok, a tata zadeklarowal sie, ze sie dolozy (chcial kupic, ale nie zdaje sobie sprawy z cen wozkow, a ja uznalam, ze nie bede z niego wyciagac kasy i kupimy na spole big_grin). i teraz mam pytanie do jakiej wagi rzeczywiscie jest ten wozek? bo nie ma co sie oszukiwac, ale moja starszaczka wazy 20 kg i na pewno bedzie chciala podsiadac brata.poza tym co lepsze:palak czy tacka? mi sie wydaje, ze tacka, bo praktyczniejsza, ale moze sa jakies niesamowite wlasciwosci palakow, o ktorych nie wiem wink.
eeeech jak mi dobrze, ze juz podjelam decyzje smile. teraz musze szybko dzialac zeby nie zmienic zdania wink.
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: znowu BJCM 02.03.11, 11:58
      no i świetniesmile Będziesz zadowolona!

Do mojego mini kupiłam pałąk, bo jest regulowany i ładnysmile Do niego możesz dokupić takie coś:
      www.babyexpress.pl/sunshine-kids-taca-do-wozka,2,1,34,249.html
      a na rączkę:

www.babyexpress.pl/sunshine-kids-organizer-do-wozka-z-termoizolacja,2,1,34,246.html
      Tacka ma sporo zwolenników. Ja nie lubię plastiku, więc im mniej go mam w wózku, tym bardziej się cieszęsmile

co do działania, to nawet jak już kupisz, możesz zmienić zdaniewink Kupuj szybko i napisz, jakie wrażenia etc.smile
      • agnes_nyc Re: znowu BJCM 02.03.11, 13:57
        maxymalne obiazenie wozka to 22 kg ci co maja napisane 15 to maja napisana bzdure :
        • didis Re: znowu BJCM 02.03.11, 16:02
          Może i 22 kg, ale fatalnie się tym wózkiem manewruje już z 16 kg dzieckiem, Jeżdżę czasem z starszą córką po CH i bardzo traci na zwrotności. Jak pierwszy raz ją w nim usadziłam byłam podłamana - jeździłam dotąd super zwrotnym bugaboo i MBUJ. Ale z maluchem jest fajny.
          • mak-111 Re: znowu BJCM 02.03.11, 16:07
            mi nie zalezy jakos strasznie na tym by byl super zwrotny przy duzym i ciezkim dziecku, bo moja corka ma juz 6 lat, wiec jak wsiadzie to tylko na chwile zeby sie poczuc jak maluszek smile.w tym wypadku zalezy mi na wytrzymalosci wozka zeby mi sie nie rozpadl za chwile.
            • didis Re: znowu BJCM 02.03.11, 17:23
              To jest wózek wytrzymały więc spokojniebig_grin
      • didis Akcesoria 02.03.11, 16:05
        Ja mam oryginalną tackę i bardzo ją lubię. Nie trzeba jej wypinać, gdy składasz wózek, otwiera się gdy pasażer chce wysiąść smile Ją polecam i jeszcze ten koszyk na rączkę polecany przez saras - ja go używam do wszystkich moich wózków.
        • chella Re: Akcesoria 02.03.11, 20:52
          Moim CM na zmianę jeździ prawie trzylatek ok. 14kg i 5,5 latek ok. 20kg. Obydwu z powodzeniem prowadzę jedną ręką , a zbyt silna nie jestem . Świetny wóżeczek , szkoda tylko , że tak długo się na niego czaiłam. Pałąka ani tacki nie mam , bo mały w poprzednim wóżku nie dawał już zakładac pałąka.
          ela-e22/chella
          • kamire12 Re: Akcesoria 02.03.11, 21:07
            a ja jakos zawiedziona jestem tym wozkiemsad pewnie mnie tu zjedza.... no ale tak jestsad
            • saras-wati Re: Akcesoria 02.03.11, 21:22
              czemu jesteś zawiedziona? Mi przeszkadza kilka rzeczy: kolory(to z mało istotnych), jak mam zakupy w koszu, to dosyć ciężko mi się go prowadzi, choć mała ma dopiero 14 miesięcy. Poza tym wszystko mi odpowiada.
              • agnes_nyc Re: Akcesoria 02.03.11, 21:44
                z zakupami to pewnie wiekszosc wozkow cieko idzie moj bugaboo tez mi sie ciezko prowadzi jak mam kosz pelen zakupow smile
                • saras-wati Re: Akcesoria 02.03.11, 21:52
                  no nie wiem, w sumie maclaren też ciężko jechał, ale teutonia fun i MB nie było różnicy czy z zakupami, czy bez...o i jeszcze tfk joggster sunął piękniesmile
                  • chella Re: Akcesoria 03.03.11, 08:57
                    I jeszcze Emma Nitro City z zakupami czy bez, siedzonko przodem/tyłem wszystko bez znaczenia bo zawsze jechał pięknie i podbijał się rewelacyjnie smile Ale przy M Techno już czułam zakupy, to samo w Arii.
                    ela-e22/chella
                    • mak-111 zamowilam 03.03.11, 11:40
                      zamowilam dzis w ekowozkach i czekam. jutro juz ma bycsmile.
              • kamire12 Re: Akcesoria 03.03.11, 13:36
                bo kilka rzeczy mnie denerwuje:
                - raczka, wole jak jest bardziej na boki, ta trzeba trzymac tak bardziej na srodku, no nie pasuje mi i juzsmile
                - ciagle potykam sie o ten drazek z hamulcemsad
                - no i wozek mi jakos chodzi jak chce, tzn. czy kolo zablokowane czy nie to jezdzi w caly swiat, ale chodniki mam straszne
                - amortyzacji to on zadnej moim zdaniem nie ma, jest taki sztywny jakos
                - no czuje jakby pchala jakis plastyk z chin, bo jest z chinsad
                - bylam z nim 4 razy raptem na dworze i juz mi skrzypi w przednim chyba kole, choc sama nie wiem gdzie, ale skrzypi cossad nie mialam czasu sie zastanwaiac gdzie

plusy to:
                - oslania od waitru
                - daszek daje cien jak swieci
                - fajnie sie skalda, jestem w stanie zejsc z wozkiem i dzieckiem na reku i rozlozyc go jedna reka (choc ciezko)
                - kolor mi sie tez podoba
                - palak jest fajny, bo regulowany
                - dziecko fajnie w nim siedzi nawet bez usztywnienia
                • saras-wati Re: Akcesoria 03.03.11, 13:55
                  kamire, mi w ogóle się wydaje, że w tych przednich kołach coś jest nie tak. Ja po tygodniu miałam już wymienione na nowe. Do rączki na szczęście już się przyzwyczaiłam, choć jakbym miała wybór, to wolałabym tą z elite. W drążek z hamulcem przywaliłam kilka razy, ale już nauczyłam się chodzić inaczejsmile Może to też kwestia wzrostu.

Ciekawa jestem, czy się przyzwyczaisz? Pamiętam, że jak pierwszy raz kupiłam mini, to wszystko mi w nim przeszkadzało i po tygodniu go sprzedałamwink Potem testowałam inne wózki i wróciłam do mini. Z innym nastawieniem, hahasmile
                  • misiunia22.0 Re: Akcesoria 03.03.11, 14:20
                    No mi tez cos skrzypi w przednim kole i cioagle mi trzeszcza tylnie juz czyscilam i psikalam sylikonem ale dalej skrzypi mam nadzieje ze jak sie zrobi cieplej to po prostu wyczyscze i spiskam bo wydaj emi sie ze od zimna wilgoci nawet ten przycisk od sciagania kola mi jakos sie zablokowal ale wymylam caly tył i juz działa. No zobaczymy co dalej z tym kółkiem bo w sumie najbardziej mnie wkurza jak jestem w sklepei i jade bardzo wolno bo wtedy slysze to dziwne trzeszczenie hmm. A tak poza tym wozek jest jak dla mnie super a co do amortyzacji czuc ja w przednim kole zwlaszcza z czasem bo na poczatku tez jej nie czułam chyba tam sie cos musialo wyrobic bo teraz jest ok
                    • sylki Re: Akcesoria 03.03.11, 15:55
                      No właśnie największa wada, to to koło.
                      Cholera mnie strzela jak słyszę ten pisk/skrzypienie i mimo psikania niewiele daje.
                      No i jeszcze oparcie siedziska, ale podobno w nowych modelach jest lepiej.

W sumie to tyle z wad big_grin
                      Kupiłabym go, ale te koło mnie po prostu przeraża sad
                      • saras-wati Re: Akcesoria 03.03.11, 16:43
                        a ja po dwóch dniach jeżdżenia urbanem, doznałam dzisiaj ogromnego zawodu, jak zabrałam na spacer mini(musiałam podjechać autem, więc łatwiej wrzucić mini)...taki był sztywny, tapicerka śliskasad buu, a jeszcze tydzień temu był to prawie ideałuncertain
                        • aloen Re: Akcesoria 03.03.11, 19:58
                          Ejjjj! no weźcie, notongue_out, jeszcze chwila i się rozmyślę... A to, że on made in china to mnie trochę osłabia:/.
                          • saras-wati Re: Akcesoria 03.03.11, 20:11
                            hmm, made in china, to chyba coraz więcej rzeczy...np. maclareny, a z jakości wszyscy są zadowoleniwink

Mnie niestety urban skrzywił...a jako że on dla mnie za duży i cieżko go wciskać do corsy, to postanowiłam sprzedać i urbana, i mini, by kupić miniaturkę urbana - swiftasmile no i mb od 2010 też są made in china
                          • sylki Re: Akcesoria 03.03.11, 20:12
                            Nie rozmyślaj się, oprócz tych dwóch hmmm...wad? jest idealny.
                            Gdybym miała pieniądze, to chyba bym się skusiła na nowy.
                            Liczyłam na sare, że będzie chciała sprzedać ;P a tu niestety LYPA ;D

Kupuj będziesz zadowolona
                            • aloen Re: Akcesoria 03.03.11, 21:00
                              No ale saras wati jednak sprzedaje obasmile jak widać wyżejwink.
                              A jak to jest z praniem tapicerki? ściąga się ją łatwo?
                              eee kurka, im więcej myślę tym bardziej wiem, że nic nie wiemsmile, muszę jeszcze raz się kopsnąć do sklepu oblookać PPSi, bo za pierwszym razem zrobił na mnie fatalne wrażenie, ale widzę, że są jakieś promocje na niego (z osłonką p/deszczową i na nóżki), więc też spoko. No ale wątpię, żebym zdanie zmieniła. Jednak BJCM mnie urzekł... Teraz tylko, żeby się pojawiła wersja 2011 do maja, bo jak nie... to chyba kupię coś innegotongue_out, albo zostanę z klamotem XA na lato aaa!tongue_out

P.S. Muszę Was chyba przestać czytać, bo to się uzależniające robi, nie chciałabym popaść w wózkomaniętongue_out
                              • kamire12 Re: Akcesoria 03.03.11, 21:10
                                w Mini tapicerki chyba sie zdjac nie dasad chcialam wyprac, ale balam sie, ze podre i dalam sobie spokoj. ale moze ktos mnie oswieci i jednak da sie ...... az sama jestem ciekawa
                                bo uwazam, ze powinno sie dac. tyle sie mowi o rakotworczych srodkach konserwujacych i o tym, ze kazdy wozek powinno sie wyprac............
                                • kamire12 Re: Akcesoria 03.03.11, 21:11
                                  no i teraz to sama nie wiem czy kolejny raz bym ten wozek kupila... tez myslalam o PPSismile szkoda, ze nie moge pojezdzic nim w terenie...
                                  bo wiesz, w domku po podlodze, to MINI jest idealnysmile a na dworze, po chodnikach juz niesad
                                  po sklepie tez pewnie by byl idealnysmile
                                  • aloen Re: Akcesoria 03.03.11, 21:21
                                    mhmm... musi się dać jakoś zdjąć. No bo jak to tak? jak dziecko coś wyleje itd to co wtedy? gąbką ścierać?
                                    Kurcze powiem Ci, że zdziwiona jestem, że tak Ci nie podszedł, bo w sumie to w tym samym czasie zdecydowałyśmy się na BJCM, tyle że Ty już go masz, a ja męczę temat i męczę (mam tak z każdym większym zakupem hehe), poza tym wolałabym model 2011, na szczęście nie pali mi się i na razie i tak jeszcze pojeździmy XA...no i jeszcze tysiąc razy przemyśle sprawę zakupusmile.
                                    • sylki Re: Akcesoria 03.03.11, 21:28
                                      Niestety Kamire liczyła na wózek idealny, męczyła temat strasznie, więc wcale się nie dziwię, że zawiedziona.
                                      Nie ma wózków idealnych
                                  • sylki Re: Akcesoria 03.03.11, 21:27
                                    kamire12 napisała:

> no i teraz to sama nie wiem czy kolejny raz bym ten wozek kupila... tez myslala
                                    > m o PPSismile szkoda, ze nie moge pojezdzic nim w terenie...
                                    > bo wiesz, w domku po podlodze, to MINI jest idealnysmile a na dworze, po chodnikac
                                    > h juz niesad
                                    > po sklepie tez pewnie by byl idealnysmile

Wiesz co, tylko że Mini to wózek spacerowy taka ala parasolka, więc jeżeli spodziewałaś się po nim jazdy jak limuzyną no to sorki, po dworzu jeździ się nim super jak na tego typu wózek.
                                    Koła ma jedne z większych, poza tym super składanie.

Tapicerkę ściągam bez problemu.
                                    • aloen Re: Akcesoria 03.03.11, 21:34
                                      uff, to dobrze, że jednak da się wypraćsmile
                                    • saras-wati Re: Akcesoria 03.03.11, 21:46
                                      otóż sylki, racjasmile Zawsze powtarzam, że mini w swojej klasie, półce cenowej jest idealnywink

co do si, to nie sądzę, byś była bardziej zadowolona, bo si przy mini wygląda, jak wózek dla lalekwink
                                      • aloen Re: Akcesoria 03.03.11, 21:51
                                        no ja też nie sądzętongue_out, bo o ile w necie wizualnie mi się spodobał, tak jak go zobaczyłam w sklepie to się zastanawiałam za co ten tysiąc złotychwink
                                        • saras-wati Re: Akcesoria 03.03.11, 21:54
                                          no właśnie mi też w necie bardzo się podobał, a w sklepie aż się upewniałam, czy to na pewno onbig_grin
                                        • gaga-sie Re: Akcesoria 03.03.11, 22:02
                                          ja też uważam, że PP si to nieciekawie wykonany wózek, b.mnie rozczarował
                                  • gaga-sie Re: Akcesoria 03.03.11, 22:00
                                    a ja zamawiam elita a nie mini....z tymi kołami chyba sobie poradzi wszędzie...poza tym jeszcze zostawiam nomada, jakby mi coś nie podszedł elite, i szukam ponadto lekkiego wózka na wyjazdy ( rozważam zoopery z uwagi na budkę). Elita mam w dobrej cenie, on ma dożywotnią gwarancję na stelaż.
                            • saras-wati sylki 03.03.11, 21:10
                              sprawdź privsmile
                              • sylki Re: sylki 03.03.11, 21:34
                                odpisałam
                                • mak-111 juz jest 05.03.11, 10:32
                                  wczoraj wieczorem kurier dostarczyl. mlody juz spal i nie moglam go wsadzic, ale przetestowalam z moja 6 latka po pokoju. bossssko sie prowadzi mimo sporego obciazenia. podbijanie- fakt ciezkawe, ale rano z mlodym bylo juz zupelnie ok. jestem bardzo zadowolona i ciesze sie jak dziecko z nowej zabawki smile. poza tym cena tez byla super big_grin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka