Dodaj do ulubionych

jaką parasolkę?

19.03.11, 21:33
Jak w temacie, jaką parasolkę mam kupić? Poradźcie mi coś, mam mętlik w głowie, a okazało się, że na gwałt potrzebuję jednak czegoś lekkiego, najchętniej, jak najkrótszego po złożeniu. Muszę się zdecydować maksymalnie do środy, więc czasu wiele nie mamsad

Główne wytyczne:

- lekki myślę, że maksymalnie do 7 kg
- jak najkrótszy po złożeniu - choć pewnie ciężko będzie znaleźć coś poniżej 100cmsad
- rozkładane oparcie, choć niekoniecznie na płasko - pozycja questa mnie satysfakcjonuje

Obserwuj wątek
    • variuss Re: jaką parasolkę? 19.03.11, 22:08
      Jane sonic
      tylko ta budka bedzie duzym kompromisem
      • variuss Re: jaką parasolkę? 19.03.11, 22:13
        PP SI - w porównaniu do sonic gorsze podbijanie, ale za to budka fajna

Zooper twist, gorsze prowadzenie,krótsza powierzchnia spania, ale za to jaaaaka buda

• saras-wati Re: jaką parasolkę? 20.03.11, 09:28
          Podjadę we wtorek do sklepu i obejrzę, co tam będą mieli...

Myślę o jane, bo dosyć krótki jest po złożeniu i jeszcze o pliko mini - chyba jest najkrótszy po złożeniu? Ciekawe czy już ktoś go użytkuje? No i jaką ma budę - wszystkie dotychczasowe pegi miały wspaniałe budkismile Nisko rączki mi nie przeszkadzają.

Korci mnie mnie zooper, bo wygląda na porządny, ale skoro piszecie, że kiepsko się prowadzi, to chyba zrezygnuję, a zobaczyć nie mam go gdzie...no i tez nie mam czasu, by zamawiać go ze sklepu internetowe, by potem odesłać...

No i jeszcze inglesina swift - na plus powierzchnia spania bardzo duża, daszek przeciwsłoneczny...

si chciałam kupić, ale po dokładnym obejrzeniu go trochę mnie rozczarował...

no i jestem w kropce...volo kupiłabym, ale jednak brak rozkładanego oparcia może być problemem, nawet na króciutki wypad...
      • gaga-sie Re: jaką parasolkę? 19.03.11, 22:34
        Jane Touring- spore siedzisko, pełna rączka, budka z daszkiem, kopnięty stelaż=podbijanie.
        • saras-wati Re: jaką parasolkę? 20.03.11, 09:39
          ten jane jest za ciężki...sad chciałabym do 7 kg
          • didis Re: jaką parasolkę? 20.03.11, 10:50
            bee? to tylko 7,5kgbig_grin
            • mak-111 Re: jaką parasolkę? 20.03.11, 14:26
              zapp xtra, albo zwykly tylko sie nie rozklada sad
            • anaq Re: jaką parasolkę? 20.03.11, 14:33
              didis napisała:

> bee? to tylko 7,5kgbig_grin

tylko ciekawe czy ma naprawdę 7,5, bo mi nie wyglada na to. NA stronie to oni cuda wypisuja.
              JA mam Jane Sonic, który niby ma ważyć 6,9 (ba, gdzieś nawet znalazłam 5,5) a w realu waży 7,5.
              • didis Re: jaką parasolkę? 20.03.11, 22:11
                Był kiedyś post realna waga wózków, myślę, że można poprosić i zważą dziewczyny beesmile)
                Pamiętam, że Cameleon ważył tyle ile podalismile
                • anaq Re: jaką parasolkę? 21.03.11, 00:21
                  didis napisała:

> Był kiedyś post realna waga wózków, myślę, że można poprosić i zważą dziewczyny
                  > beesmile)
                  > Pamiętam, że Cameleon ważył tyle ile podalismile
                  ojejku, didis przepraszam wink ja nie o bugaboo wink myślałam, ze ty o jane piszesz (że on taki bee, a tylko 7,5 waży) big_grinDDD
                • agnes_nyc Re: jaką parasolkę? 21.03.11, 14:05
                  didis i tu cie poprawie cameleon nie wazyl tyle ile podawali roznica byla okolo 2 kg a to duzo
              • pandziksa Re: jaką parasolkę? 20.03.11, 22:32
                ja mam jane carrera który miał ważyć 7.2 kg a jak postawiłam na wagę to dokładnie 9.9
                • variuss Re: jaką parasolkę? 20.03.11, 22:39
                  jane z reguły podaje wage samych stelarzy, bez siedziska( jezeli wypinane) i bez tapicerki

Sonic evo wazy wiecej niz sonic, a czesto te wózki sa mylone i waga tez, nawet opisy sa mylone. Evo ma duze kola i jest cieżzy, a nie-evo jest faktucznie lekutki, tak ze moze i nawet wazy ponizej 6 kg, ja nie wazylam tylko podnosiłam go w sklepie
                  • anaq Re: jaką parasolkę? 21.03.11, 00:23
                    W przypadku sonica to stelaż z siedziskiem, bo siedziska się nie zdejmuje, jedynie tapicerkę.
                    No a co do opisów wymiarów i wagi, spotkałam się przeróżnymi opisami na stronach, wiec myślę, że faktycznie one są mylone. smile
      • anaq Re: jaką parasolkę? 21.03.11, 13:19
        tu masz mojego trzylatka w jane sonic evo, nie jast aż taki wąski jak wyglada wink
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2659959,2,2,j3.html
        a cybex też fajny, brałam go pod uwagę, tylko sonic lżej jeździł i to zdecydowało.
        • saras-wati anaq 21.03.11, 17:56
          jane super jest i wiem, ze wcale taki wąski nie jest, jak się wydaje(większość parasolek ma podobne wymiary), ale odrzuciłam go, bo dla mnie miał za wysoko rączkisad
    • saras-wati Re: jaką parasolkę? 21.03.11, 07:06
      Byłam wczoraj w sklepie...no i niestety jestem jeszcze bardziej niezdecydowana, niż byłam...Moje oględziny wypady tak:

*jane sonic(nie wiem czy evo?) - świetnie wykonany wózek, delikatnie jeździł i w ogóle zrobił na mnie świetne wrażenie, ale - jest wąski(choć pewnie to raczej standard), ale jak dla mnie rączki ma za wysoko

* pp pliko mini - bardzo fajne kolory, co mnie ujęło, to siedzisko - głębsze niż w innych parasolkach i bardziej osłonięte, budkę też można sporo naciągnąć - choć ta budka taka giętka...stelaż po pegowsku rozklekotany - ogólnie nie robił najlepszego wrażenia, choć to siedzisko robiło wrażenie; rączki niski, ale wolę te, niż w sonicu; fajny system składania

Ciekawe, bo nie spodziewałabym się, ale zrobił na mnie pozytywne wrażenie cybex onyx, ale na tym czarnym stelażu oraz inglesina trip...no i jak bumerang wróciła myśl o zooperze - choć pewnie dlatego, że nie mogę go zobaczyć.

W ogóle to jestem zawiedziona, bo te wózki wcale takie małe nie są, ani lekkie...
      • z-ara Re: jaką parasolkę? 21.03.11, 14:36
        Cybex onyx i inglesina trip też mnie interesują. Chciałabym zapytać który ma lepszą budkę i lepiej się podbija. I co z amortyzacją, który ma lepszą? Czy ktoś może podać wymiary siedziska tych wózków. Będę ogromnie wdzięczna.
        • saras-wati Re: jaką parasolkę? 21.03.11, 16:36
          właśnie wróciłam ze sklepu i...kupiłam nowego onyxa z 2011smile Dokładnie oglądałam właśnie cybexa i inglesinę trip i swift(ale ona to już taka najprostsza, malutka parasoleczka).

Moje, subiektywne porównanie tych wózków, ale podkreślam, że to tylko sklepowe wrażenia:inglesina trip 2010(2011 ma zmienioną budkę - jest bardziej prostokątna) vs. cybex onyx 2011
          Głębokość siedziska jest porównywalna - ok. 21cm, ale cybex ma trochę dłuższy podnóżek. Budka większa w cybexie, bo jest zrobiona identycznie, jak w maclarenie. W inglesinie jest taki fajny daszek. Oba wózki mają teoretycznie amortyzację - w sklepie bardzo podobna. Inglesina ma ciutkę większe kółka. System regulacji oparcia fajniejszy w onyxie, bo można zrobić to jedną ręką - regulacja pasów taka, jak w fotelikach samochodowych. Tapicerki podobne, choć ta w onyxie minimalnie bardziej ortalionowa, ale za to bardziej wypełniona.
          Siedzisko w inglesinie odrobinkę się zapada. Inglesina jest trochę lżejsza, może z 0,5kg. Wagę cybexa producent okresla na 6,9kg, ale na mojej domowej wadze to kilogram więcej. No, ale każdy zaniża wagę wózków(poza MBsmile)
          Cybex ma możliwość odpięcia boczków, co fajnie będzie wentylowało latemsmile Inglesina ma nośność do 15 kg, onyx do 22 kg. Cybexa budka jest z filtrem uv 50smile

To tak na szybko, jak będziecie mieć pytania, to chętnie odpowiem. Na razie wózek stoi w domu i nie testowałam go na zewnątrz, bo dumam czy go zostawię...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka