Dodaj do ulubionych

pierwsza parasolka

05.04.11, 19:09
witam
prośba jak w temacie prosze doardzcie pierwsza parasolke dla dziecka 13 miesiecy, 12 kg
zależy mi na :
- aby był lekki max 7 kg
- oparcie rozkładane conajmiej póleżaco, chociaz wolałabym na płasko bo czesto zasypia podczas spaceru
- regulowany podnożek
- dosć duza budke ale nie musi byc az do pałąka
- dobre podbijanie
- dla osoby niskiej 158 cm i 172 cm ale zazwyczaj bedzie uzywac ta niższa
- cena max 600 zł i ma to byc nowy wózek
- wózek ma byc do konca okresu wózkowego

jest cos takiego? czy to tylko w erzesmile

Miałam mozliwosc prowadzic x-landera xs i ogólnie fajny ale jednak dla wyzszych osób, bo dobre podbijanie jest dopiero na 2 stopniu raczki czyli dosć wysokosad druga wada to płytka buda sad pozostałe sprawy były ok przede wszystkim naprawdę lekki i z bardzo wysokim oparciem
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 20:09
      oprócz ceny to wszystko pasuje do Peg Perego SI smile
      • gosia_arma Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 20:29
        Z cena to jeszcze pasuje zooper twist
        --
      • jaszczurka_bez_jadu Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 20:32
        niestety cena duzo za duzasad a co myslicie o;
        1. peg pergeo pliko mini classico
        2.inglesina swift
        3. inglesina trip
        szczególnie interesuja mnie 2 ostatnie, czym one się właściwie róznia? jak u nich z pochyleniem oparcia i wielkoscia budki?
        • saras-wati Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 20:59
          inglesina trip ma podnóżek, swift go nie ma...jeśli to ma być jedyny wózek, to zdecydowanie tripsmile

możesz jeszcze popatrzeć na cybexa onyxa, ale z kolekcji 2011(wcześniejsze nie mają fajnej budy) - zresztą trip też z kolekcji 2011, bo wcześniejsze mają taki wysuwany daszek - jeśli jesteś z W-wy, to w świecie dziecka onyx jest właśnie poniżej 600 pln ma dwa lata gwarancjiwink

w obu wózkach(onyx i trip) oparcie rozkłada się prawie płasko, mają podobne wymiary;
          onyx ma fajną regulację pasów - jak w foteliku samochodowym, maksymalne obciążenie 22,5kg i do tego budka z filtrem uv 50

pliko mini znowu ma z tych wszystkich najfajniejsze siedzisko - tzn. akurat moje dziecko najfajniej w nim siedziało - szersze i bardziej osłonięte niż w innych parasolkach, jednak jest taki delikatny, strasznie plastikowy i rozklekotany - podobno pegi tak mają i zyskują przy bliższym poznaniu - piszę podobno, bo nie miałam przyjemności testowania żadnego pega
          • jaszczurka_bez_jadu Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 21:20
            ok wiec swift odpada zostały dwasmile a czy w tripie i onyxie jest regulowana wysokośc rączek? bo głównie bedzie uzywac go osoba niska 158 ale czy dla wyzszej tez bedzie w miarę wygodnie? a jak z podbijaniem? bo zazwyczaj im dziecko ciezsze tym gorzejsad a i jeszcze jedno czy oparcia sa pionowo czy tak bardziej pochyło?
            • jaszczurka_bez_jadu Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 21:22
              a i jak z amortyzacjasmile wiem wiem milion pytań do ale nigdzie wiecejniz od was sie nie dowiem, bo tu naprawde ludzie maja pojecie o czym piszą
            • saras-wati Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 21:29
              tripa oglądałam tylko w sklepie i u koleżanki...nie wiem, czy jest regulacja rączek? w onyxie jej nie ma; w ogóle w sklepie odniosłam wrażenie, że to bardzo podobne wózki - najlepiej byłoby, gdybyś mogła je zobaczyć i przymierzyć małą do wózkasmile
              onyx ma amortyzację na tylne koła, ale nie da się jej porównać do wózków na pompowanych kołach!! po wertepach, muldach fajnie jedzie, ale na dziurawych chodnikach trochę trzęsie...
              inglesina też ma jakąś amortyzację;

podbijanie bardzo dobre, bo to wózki z tzw. 'kopniętym stelażem' i myślę, że z większym dzieckiem też nie będzie źlebig_grin oparcie nie jest idealne 90 stopni(nie wiem, czy jakiś wózek tak ma), ale jest na pewno bardziej do pionu niż np. w bj mini czy mb swift(do tych wózków mogę porównać, bo innych nie miałam)
              • jaszczurka_bez_jadu Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 21:35
                ok wiec w takim razie ostatnie pytaniesmile który ma dłuższą powierzchnie spania? dziecko ciężko mi bedzie przymierzyc bo to komus mam kupic wózeksmile
    • jaszczurka_bez_jadu Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 21:59
      a co powiecie o zooperach? jest twist, hula, waltz? moze którys z nich? bo ceny fajne budki tez tylko jak z rozkłądanym oparciem i waga?
      • blueaha Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 22:12
        o twiście było dużo
        waga ok 7 kg, oparcie rozkladane może nie zupelnie na płasko ale dosyć mocno, nie odchylane ale mocno rozkładane, na zdjęciach można pooglądać, jeśli to miałby być wózek do końca to twist, najlżejszy jest i mały po złożeniu,
        • mimi-d Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 22:31
          mam te same kryteria smile wiec czekam na dalsze odpowiedzi smile
          z tym że moja córeczka ma 7 miesięcy i jakoś wole żeby pałąk był a większość fajnych parasolek go nie ma sad
          jaszczurka co wybrałaś?
          • jaszczurka_bez_jadu Re: pierwsza parasolka 05.04.11, 22:38
            chyba najbardziej podoba mi się trip, ale zastanawiam się nadal nad twistem albo onyxem sama nie wiem ;/ onyx chyba najciezszy a trip najlzejszy, wiec moze jednak on na zime bedzie wielofunkcyjny
            • saras-wati Re: pierwsza parasolka 06.04.11, 06:00
              onyx, waga podawana przez producenta to 6,9 kg, twist 7,7 kg, trip 6,3 kg

takie dane znalazłam w necie...jednak to pewnie wagi samych stelaży...na mojej wadze onyx waży prawie 8 kg...powierzchnia spania w onyxie to ok. 80cm, w pozostałych nie wiemsad
            • gosia_arma Re: pierwsza parasolka 06.04.11, 10:26
              Też miałam ten problem tylko u mnie wybór był międz twistem,a si, tripa zobaczyłam w sklepie i wyjatkowo mi nie podszedł, jakiś taki "lichy" może dla starszego dziecka ok, ale dla rocznego to wydawał mi sie słaby, tzn. materiał na siedzsiku cieńki, brak pałąka i taki odkryty.
              Wybrałam si, bo ma regulowaną rączke
              --
              • mimi-d Re: pierwsza parasolka 06.04.11, 15:06
                kurcze si fajny tylko ta cena...
                trip kusi ale ja mam 160cm i nie wiem jak z wygodą dla niskiej osoby...no i nie ma pałaka - wiecie czy mozna dokupić???
                twist też ciekawy ale chyba wole prostsza parasolke typowa na lato potem wrócimy do fyna, tylko że te proste własnie są bez pałaka...ehhh jak zwykle problem z decyzją...
                • mimi-d Re: pierwsza parasolka 06.04.11, 15:34
                  troche wyskocze z inną bajką wink znalazłam enzo jungle ma wszystkio co potrzebuje, tylko nie wiem jak z amortyzacją i nie wiem czy nie jedzie "tandetą" wink wiecie coś? a ABC Design znacie?
    • santa-1982 Re: pierwsza parasolka 06.04.11, 09:27
      Gdzieś na forum wyczytałam, że Trip to wózek dla wysokich. Rączki są na wysokości 108cm chyba. Powierzchnia spania duża.

Chyba w tym wypadku lepszy byłby Twist, choć waży ponad 7kg.
    • casablanca102 Re: pierwsza parasolka 07.04.11, 23:52
      Ja kupiłam sobie parasoleczkę Babymoov flower - jestem super zadowolona. Prowadzi się świetnie, rozkłada prawie do pozycji leżącej, łatwo się składa i jak dla mnie wygląda bosko - noi co ważne peleryna od deszczu i osłaniacz na nogi jest w komplecie a nie trzeba kombinować skąd coś dobrać...
      • mimi-d Re: pierwsza parasolka 15.04.11, 22:02
        no i kupiłam zooper twist - jazdy próbnej nie było - pierwsze wrażenia super!!!!!!
      • anazet76 Re: pierwsza parasolka 13.05.11, 15:09
        ja też sobie taką sprawiłam - bardzo fajna smile
      • anazet76 Re: pierwsza parasolka 13.05.11, 15:12
        casablanca102 napisała:

> Ja kupiłam sobie
        > parasoleczkę Babymoov
        flower - jestem super zadowolona. Prowadzi się świe
        > tnie, rozkłada prawie do pozycji leżącej, łatwo się składa i jak dla mnie wyglą
        > da bosko - noi co ważne peleryna od deszczu i osłaniacz na nogi jest w kompleci
        > e a nie trzeba kombinować skąd coś dobrać...
        bardzo dobry wybór - super fajna smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka