Dodaj do ulubionych

Jaka spacerówka dla wysokich?

20.04.11, 14:04
Cześć dziewczynysmile próbowałam się "przekopać" przez to forum - ale nie potrafię znaleźć wózka "idealnego". Szukam "parasolki" dla rocznej dziewczynki. Często jeżdże samochodem, więc wózek powinien być lekki i zajmowaćw miarę mozliwości jak najmniejsząilosc miejsca w bagażniku.Młoda lubi zasypiac w wózku więc szukam czegoś rozkładanego na płasko. Bardzo zależy mi też na tym , żeby rączki były wysoko - w spacerówce, którą miałam dla starszego dziecka (10 lat temuwink - miałam wtedy chicco 2002 ) nisko umiejscowione rączki były dla mnie najwiekszym problemem. Teraz mam tylko Mutsy Urban Rider - dość mocno krytykowany - ale nam spisywał się dobrze i na pewno zostanie z nami na przyszłą zimę. Proszę Was kochane ekspertki - pomóżcie "nieoświeconej" wózkowo matce znalźć wózek spełniający powyższe wymogi nie doprowadzając nas jednocześnie do finansowej ruinywink.
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 20.04.11, 16:08
      Maclaren xt/xlr, cybex callisto/onyx, chyba x-lander xgo tez może być smile to tak na początek smile
      Raczej wystrzegaj się chicco multiway chyba, że będziesz się poruszać po idealnie równych powierzchniach (zupełny brak amortyzacji)
      • nanna78 Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 20.04.11, 16:22
        Dziękuję za podpowiedźsmile Myslałam o którymś z Maclarenów, ale te Cybexy też wyglądają ok (na żywo ich nie widziałam). A cosatto swift lite? (podoba mi się wizualnie, ale w moim "zaścianku" na bank nie będę mogla takiego wózka zobaczyć i wypróbować).
        • dima1312 Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 20.04.11, 19:56
          ja mam 176 i maclaren jest na wysokość ok. Inglesina Trip ma fajne rączki i budę ponoć ulepszyli koła,bugaboo bee ma wysoko rączki,Cosatto nie polecam
          • jotka_k Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 20.04.11, 20:00
            ja mam 175, mąż 190 a córka jeździ Peg Perego SI- wysokość dla nas obojga idealna
    • zurekgirl Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 20.04.11, 21:45
      Ja 172, tatus 190 i pasuje nam Maclaren XT. Czytalam tez, ze Jane Sonic ma bardzo wysoko raczki i skladane tylne kolka, tak ze wozek jest duzo krotszy od Maclarena po zlozeniu. Jest teraz w paru sklepach internetowych ponizej 600 zl, wiec warto sie przyjrzec.
    • nanna78 Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 20.04.11, 22:08
      Bardzo wam dziękuję, za podpowiedzismile Trochę mi rozjaśniłyście sytuację. Bugaboo bee jest rewelacyjny ,ale ta cena....Inglesinę Tripp oglądałam, rzeczywiście rączki miała wysoko, ale jakoś mnie nie powaliła.Najbardziej chyba skłaniam sie ku Maclarenowi - tylko który? XT ? Jane sonic to chyba ciekawa alternatywa dla Maclarenów - w jakim sklepiej jest poniżej 600?
      • anaq Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 21.04.11, 00:39
        Jane Sonic Evo ma wysoko rączki i jeszcze są regulowane (można jeszcze wyżej). Nie wiem, gdzie można taniej niż 600 zł, szczerze mówiąc wątpię... choć gdzieś kiedyś widziałam stronę z wyprzedażami z Jane (i tam było 590), ale za cholercik nie mogę już jej znaleźć.
        • dima1312 Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 21.04.11, 00:47
          jest jakaś nowość Janne sonic evo doll 2011 wejdż sobie na janne.pl
          • dima1312 Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 21.04.11, 00:50
            i na allegro są po 499 zł. nowe
            • anaq Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 21.04.11, 12:26
              No ja mam właśnie Jane Sonic Evo 2010, o którym piszesz. Gdzie ty je widzisz na allegro?
              Na allegro znalazłam tylko Jane Sonic Evo 2009 po 600 zł (599),.

allegro.pl/wozek-jane-sonic-evo-3-kolory-super-cena-i1560271955.html
            • anaq Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 21.04.11, 12:30
              po 429, i 480 to są zwykłe sonic, nie evo. Zwykłe mają małe kółeczka i są tańsze.
              • saras-wati anaq 21.04.11, 19:36
                bardzo prosiłabym Cie o mały teścik - czy evo jest wywrotny, jak maclaren?

dzisiaj sprzedawca w sklepie strasznie odradzał sonica, że niby ma ciężkie rączki i dlatego jeszcze bardziej jest wywrotny niż mac...nie chce mi się w to trochę wierzyć...mogłabyś, bo to fajny wózek(właśnie o nim intensywnie myślę), ale jak ma się przewracaćsad...
                • anaq Re: anaq 22.04.11, 00:33
                  Wiesz co, jak wózek jest pusty (bez dziecka) a na rączkach coś wisi cięższego, to tak, może się wywrócić (nie zawsze). No ale taka konstrukcja: superpodbijanie = wywracanie na pusto. Oczywiście z obciążeniem na rączkach i nie zawsze, np. jak mały nagle zeskoczy z wózka.
                  Mnie to nie przeszkadza. Pamiętam o tym.
                  Ale pamiętam, że mamaly pisała znowuż, że nie jest tak wywrotowy jak mac.
                  Moze ja mam ciężkie torby big_grin

O co chodziło sprzedawcy z tymi rączkami? JAk mogą być ciężkie?
    • saras-wati Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 21.04.11, 12:45
      polecam cybexa(aktualnie mam onyxa), ale tylko z kolekcji 2011 - wózek całkowicie zmieniony, ma wiele fajnych rozwiązań, zwiększone obciążenie wózka do 22kg, zdecydowanie mniej rozklekotany niż maclaren; duża, rozpinana buda(na kształt xt) z filtrem uv 50, regulacja wysokości budki, możliwość odpięcia boczków(na lato fajna opcja), 3 pozycje oparcia, rączki piankowe;

z minusów na nierównościach trochę telepie, ale daje radę, na kostce brukowej trzęsie i terkocze(mniej niż quest);
      • nanna78 Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 21.04.11, 17:03
        A cybex Topaz? Jakoś strasznie malo tych cybexów ...na allegro tylko jeden callisto. Na zdjęciach wygladają zachęcająco, tylko nie wiem czy w Opolu będą gdzieś mieli te wózki - wolałabym "pomacać" zanim się zdecyduję. W najbliższym czasie pójdę pooglądać wózki Jane. Maclarenow kilka ogladałam - fajne i choć "szału nie ma" wydaly mi sie najbliższe ideałowi (myślałam o XT ew Quest). Czemu cossato nie polecacie? Rączki ma na odpowiedniej wysokości ("przymierzałam się" do niego kiedys w przychodni -jakaś smypatyczna mama pozwoliła mi go wypróbować - wydawał się ok, ale po gładkim holu to chyba każdy wózek jeździ jak marzenie), ciekawie wygląda noi cena + wyposażenie zachęcają do zakupu.
        • dima1312 Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 21.04.11, 20:16
          faktycznie w nocy sprawdzałam i nie doczytałam ze to nie Evo,ale Evo są na allegro za 599 dzisiaj widziałam całkiem fajne
        • zurekgirl Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 22.04.11, 11:17
          Quest ma za nisko raczki. Ja sie mecze, ale mam ten wozek do samolotu, bo lekki. Z Maclarenow tylko XT i XLR nadaja sie dla wysokich rodzicow.
          • nanna78 Re: Jaka spacerówka dla wysokich? 22.04.11, 13:18
            Zdecydowałam się na Jane sonic evo - ogladałam,"macałam" dokładnie i jest ok. Rączki wysoko, nie kopię w stelaż, stabilny, leciutko się prowadzi . Z minusów to na pewno mała budka i kiepski dostęp do kosza, ale cóż...chyba nic lepszego w moim miescie nie znajdę. Dzięki za wszystkie podpowiedzismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka