srebrno-listka 26.04.11, 18:06 Poradźcie, jaki będzie najlepszy wózek do biegania ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurekgirl Re: wózek do biegania 26.04.11, 20:29 Tatus biega z Baby Jogger City Classic (poprzednik Elite) i jest zachwycony. Gdybym kupowala ponownie, pewnie zdecydowalabym sie na ten model z wiekszymi tylnymi kolami, bo ma tam jakas dodatkowa amortyzacje dobra na bieganie po lesie (Summit). Do biegania po sciezkach parkowych Elite/Classic starcza w zupelnosci, nawet na bardzo dlugie dystanse. BJ jest na tyle stabilny, ze nie trzeba blokowac kola do biegania. Odpowiedz Link
dima1312 Re: wózek do biegania 26.04.11, 21:18 wozki biegowe powinny mieć wszystkie koła takiej samej wielkości lub przynajmniej przednie zablokowane typowe biegowe to np. Shcwinn a z B.J. Summit i jeszcze jeden zapomniałam nazwy,ja miałam Schwinna. Odpowiedz Link
kornnella Re: wózek do biegania 26.04.11, 22:42 Dokładnie tylko takie jak ma Schwinn, koniecznie przednie nieskrętne. A jak się tym bajecznie jeździ . Prowadzisz nie tyle jednym palcem co nawet da się sterować paskiem zawieszonym z boku rączki. Odpowiedz Link
1mzeta Re: wózek do biegania 26.04.11, 23:34 Przede wszystkim duże koła i przednie tej samej wielkości co tylne. Przednie koło nie skrętne. Im koła większe tym lepiej. Z racji tego,że w ostatnim czasie sobie do "biegania" po sklepach i na spacery sprawiłam BJ City Mini to mężowi kupiłam Tike Tech wózior do joggingu- duże koła, wózior leciutki jak piórko. Odpowiedz Link
arisa0 Re: wózek do biegania 27.04.11, 14:09 ja widziałam taki fajny x-landera. są bardzo stabilne i w sumie dość ciężkie, dlatego pewnie bieganie będzie bezpieczne dla dziecka. taka trójkołówka kosztuje ok 600 zł na nextway.pl, ale to są wózki używane, po renowacji. Na allegro takie są za 1200. Odpowiedz Link
1mzeta Re: wózek do biegania 04.05.11, 12:09 "i w sumie dość ciężkie, dlatego pewnie bieganie będzie bezpieczne dla dziecka." A co ma ciężar wózka do bezpieczeństwa dziecka ? Oryginalne joggery są właśnie lekkie- im lżejszy tym lepiej. Ten co ja mężowi kupiłam jest lżejszy od mojego BJ Mini. Aż się chce biegać............. Z ciężkim wózkiem i do tego z nie dużymi odpowiednio kołami można się "zajechać" po przebiegnięciu kilkunastu metrów. Odpowiedz Link
chmyza Re: wózek do biegania 05.02.14, 13:50 oj mi się też marzy taka spaceróweczka z którą od wiosny będę mogła zacząć biegać strasznie jestem nakręcona na ten pomysł tylko trzeba męża pourabiać trochę i model jakiś fajny wybrać Odpowiedz Link
1anlevy Re: wózek do biegania 25.07.14, 21:48 Taki wózek do biegania to świetna sprawa Pakuję córkę do wózka i biegniemy Mam model Wózek biegowy SCHWINN Jogger Free Runner LT 13-SC508A, taki sklep.sport-guru.pl/bieganie/wozki_joggery.html. Trochę kosztuje, ale jest warty swojej ceny. Odpowiedz Link
thektoska Re: wózek do biegania 25.07.14, 23:37 Ja tez niedawno szukalam terenowego wozka, ale do jazdy na rolkach. W zasadzie powinien miec te same parametry- duze pompowane kola, hamulec na raczce, nieskretme badz opcjonalnie blokowane przednie kolo. Po dlugich poszukiwaniach, analizach i zameczaniu dziewczyn z forum swoimi pytaniami zakupilam Mountain Buggy Terrain i jest z tego wyboru bardzo zadowolona. Wozek sprawdza sie nie tylko na rolkach, w zasadzie stal sie naszym glownym wozkiem.... Odpowiedz Link
saras-wati Re: wózek do biegania 04.05.11, 05:59 Miałam tylko joggstera tfk i myślę, że fajnie sprawdziłby się - hamulce tarczowe i używasz do tego ręki Miękki, zwrotny i wygodny dla dziecka. Choć może bardziej jest on połączeniem wózka do biegania i off road Odpowiedz Link
dima1312 Re: wózek do biegania 04.05.11, 13:20 tu się zgodzę wozek biegowy powinien być dosyć lekki ale TYPOWE wozki są tak wyprofilowane ze mimo lekkości nie wywrocą sięnie polecam do tego celu zwykłych 3-kołowcow chyba ze ma to być takie sporadyczne biego-spacery z naciskiem na to drugie! Odpowiedz Link