mak-111 03.05.11, 20:51 wydawac by sie moglo, ze sezon spiworkowy zamknietu a tu d... blada. jutro wyciagam z zimowych tobolkow i montuje spowrotem do wozka . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygisek Re: spiworek 03.05.11, 20:55 ja z Dolnego Slaska, ale chyba sobie jednak daruje jutro ma juz byc powyzej 10 stopni, a w piatek 20....popaprana ta pogoda! Odpowiedz Link
tygisek zwracam honory - wyciagam spiwory :( 04.05.11, 09:26 u nas jednak za oknem regularna zima...szit, szit, magdowego spiwora moze jednak nie wyciagne, ale jestem szczesliwa posiadaczka polarowego i ten montuje zaraz. Ma sie snieg topic, ale jakos trudno uwierzyc, ze dzis zrobi sie wiosenne ciepelko Odpowiedz Link
mak-111 Re: zwracam honory - wyciagam spiwory :( 04.05.11, 09:31 a u nas slonce, wiec ze spiworazrezygnowalam . Odpowiedz Link
tygisek Re: zwracam honory - wyciagam spiwory :( 04.05.11, 09:40 u nas tez slonce, ale snieg lezy niezmiennie coprawda topi sie i zjezdza lawinami z sasiednich dachow, wiec pewnie slonce dogrzewa, ale o 8 rano bylo 2 stopnie i mrozne powietrze, a ja musze niedlugo wybyc....moze po poludniu bedzie lepiej, ale wilgoc jest wstretna....jakos lepiej znosze zime zima, choc i tak znosze ja srednio....a teraz, jak patrze na zgiete do ziemii bzy u sasiada i nasz ogromny kasztan z kwiatostanem obmrozonym, zal i serce sciska. Wczoraj spod sniegu wyciagalam calkiem przybite piwonie rece niemal odmrozilam, bo przeeciez rekawiczki zimowe dawno juz spakowane, ech... Odpowiedz Link
gosia_arma Re: spiworek 04.05.11, 19:55 Ja zamontowałam już wczoraj u nas temp +5st, a młody spi na dworze ze 2,5h, mam na szczęście polarowy Odpowiedz Link
tygisek Re: spiworek 04.05.11, 20:18 ja zamontowalam dzis, Mlody tez spi na dworzu, niespodziewanie dla mnie bardzo sie ucieszyl z polarowego spiworka, nie zdazylam wyjechac za brame i juz spal Ja rowniez sie ciesze, ze mam taki, z ktorego moge teraz korzystac, to bardzo wygodne i dla dziecka i dla mnie Odpowiedz Link
isabel_o Re: spiworek 04.05.11, 21:44 U mnie dziś w użytku też polarowy tygisek napisała: > ja zamontowalam dzis, Mlody tez spi na dworzu, niespodziewanie dla mnie bardzo > sie ucieszyl z polarowego spiworka, nie zdazylam wyjechac za brame i juz spal : > ) Ja rowniez sie ciesze, ze mam taki, z ktorego moge teraz korzystac, to bardzo > wygodne i dla dziecka i dla mnie Odpowiedz Link
womysia Re: spiworek 05.05.11, 11:04 a czy doświadczone mamy używające śpiworków do wózka mogłyby mi pomóc (jestem w ciąży z pierworodnym) i ocenić czy wymiary takich śpiworków sauberr są OK? bardzo mi się kolory i cena podobają, oraz dokładne wykończenie otworów na pasy - chciałabym jednak zasięgnąć zdania kogoś, kto ma doświadczenie... Odpowiedz Link
coco_rosie Re: spiworek 05.05.11, 11:29 Ja miałam ten śpiworek do teutonii cosmo. Kolor jasny szary. Śpiworek wygląda super, jest zrobiony z fajnych materiałów, bardzo dokładnie uszyty i cieplutki. Nie wiem jaką miał długość, ale był krótki, dla młodszego dziecka, choć chyba nie tak krótki żeby się zmiescił do spacerówki. Ale może oni mają śpiworki o różnej długości. Jednak nie jest to śpiworek profilowany, ten od Magdy dużo fajniej leżał w wózku. Odpowiedz Link
womysia Re: spiworek 05.05.11, 11:38 świetnie - czyli jakość obszyć i materiałów jest OK? a co to znaczy profilowany - że dopasowany specjalnie do danego wózka, tak? ja to nie wiem, czy nie będę zmieniała wózków, więc chyba jednak skuszę się na ten uniwersalny... tym bardziej, że kolory bardzo mi odpowiadają Odpowiedz Link
coco_rosie Re: spiworek 05.05.11, 11:54 Profilowany to taki, którego spodnia część - ta na której siedzi dziecko, jest wyprofilowana i zszyta jak np. krzesło, a nie płaska. Wtedy nie zsuwa się pod dzieckiem, nie zjeżdża itp, co jest denerwujące. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale obejrzyj sobie np nowe śpiworki do bugaboo www.bugaboo.pl/produkt/opis/149 Profilowany też może być uniwersalny, chociaż i tak nie każdy uniwersalny bedzie pasował do każdego wózka. Odpowiedz Link
womysia Re: spiworek 05.05.11, 11:59 aaa, to teraz rozumiem, dziękuję! mój synek będzie jeszcze mały w okresie chłodów, więc pewnie nie będzie aż takie ważne to zsuwanie, a na kolejną zimę będę potrzebowała pewnie już większego śpiwora... Odpowiedz Link