Dodaj do ulubionych

budka bee+

07.05.11, 14:38
Oj, Dziewczyny, zaraziłyście mnie beesmile Miesiąc już myślę nad spacerówką i po lekturze forum zdecydowałam się na bee. Podoba mi się też bjcm4, ale perspektywa zdobycia go trochę mnie przerasta. Jestem z Krakowa, więc podjadę w przyszłym tygodniu do 4kids i obejrzę sobie je dokładnie, ale mam pytania do szczęśliwych posiadaczek:
1. Czy budkę łatwo się czyści? Np. żółtej nie zostają plamy?
2. Jak łączycie kolorystycznie budki z wkładką? Ten sam kolor, czy mieszacie? To już pytanie z ciekawości wink. Może załączycie zdjęcia?
3. Czy Waszym zdanie jest to na tyle porządny wózek, że wystarczy na ok.3 lata?

I jak wytłumaczyłyście mężom: "czemu ten wózek tyle kosztuje?". wink
Obserwuj wątek
    • sylki Re: budka bee+ 07.05.11, 14:46
      > I jak wytłumaczyłyście mężom: "czemu ten wózek tyle kosztuje?". wink

nie odpowiem ci na inne pytania, ale na to tak big_grin

tak więc:
      - Kochanie, bo to jest tak jak z samochodami, mercedes się ceni prawda, więc wyobraź sobie, że bugaboo bee, to mercedes wśród wózków więc kosztować musi big_grin
      W końcu twoje dziecko musi mieć bezpieczną i wygodną furę
    • isabel_o Re: budka bee+ 07.05.11, 15:28
      Bee+ starczy ze spokojem do 4 lat. Do mojego plusa bez problemu się mieści mój 5 latek wink
      • agnes_nyc Re: budka bee+ 07.05.11, 15:47
        ja mam budke zolta i niebieska oraz wkladke niebieska

zolta strasznie sie brudzi moja juz usmolona a jest dopiero 3-4 dni na wozku
    • agnes_nyc Re: budka bee+ 07.05.11, 16:17
      jeszcze dodam ze moze z bjcm4 nie bedzie tak zle i beda dostepne nie kazda dostawa bedzie taka sama wiec glowa do gory hehehe

Jesli masz jednak kaske na bee+ to zdecydowanie polecam bo to wozek z wyzszej polki i naprawde arto go kupic kiedys tez mialam taki dylemat czy bj czy bee+ i wygral bee

w realnych zdjeciach naszych wozkow masz fotke mojego bee z wkladka jutro dodam nowe zdjecie z zolta budka i niebieska wkladka
    • womysia Re: budka bee+ 07.05.11, 16:46
      ja, dla chłopca, planuję oprócz czarnej budki czerwoną i khaki... ale na lato przydałaby się jasna i tu jestem w kropce. boję się że ta jasna budka będzie się okropnie brudziła.

wydaje mi się, że fajnie wygląda właśnie łączenie innych kolorów budka + wkładka. mam takie ujęcia znalezione w necie czerwonej budki i jasnej wkładki:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/fr4aB4FieVQHKFlt8B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/fuZ1LkLiOM9mZFaoBB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/NyAQ1GPe22VKa5LaAX.jpg
      • dima1312 Re: budka bee+ 07.05.11, 21:09
        ja miałam cały czarny czyli czarna buda i reszta,wkładki wtedy wszystkie są dobre kolorystycznie ja miałam z wkładką czerwoną i było super tkanina dobra do czyszczenia
      • didis Re: budka bee+ 07.05.11, 21:10
        Ja mam niebieską budkę - uwielbiam ten kolor i beżową wkładkę - wg mnie wygląda suuperbig_grin
        • lali81 Re: budka bee+ 07.05.11, 21:47
          Dzięki, w takim razie żółta odpada. Muszę pojechać i obejrzeć, ale chyba stanie na niebieskim smile. Kurcze, ale ten bjcm.. Gdyby nie to, że w Polsce będzie dostępny tylko czarny i dopiero w drugiej połowie czerwca, to chyba jednak zwyciężyłaby ta opcja. Podoba mi się ten model, który kupiła ostatnio isabel_o. Jest jednak znacznie tańszy, a do pracy się jeszcze długo nie wybieram smile. Może to głupie, ale bugaboo wydają mi się też nieco szpanerskie, w tym sensie, że to trochę jak świecenie metkami, ale pewnie szukam dziury w całym.
          • lucyna_1980 Re: budka bee+ 08.05.11, 00:17
            Szpanerski? No co ty - 99% przechodniów nie wie jakiej marki to wózek, metki sa niewielkie, zadnych napisów na ramie. Bugaboo a co to jest?
            Raczej jest odbierany jako "ładny wózek" a po usłyszeniu ceny przestaje się większości podobać smile hehe
            • didis Re: budka bee+ 08.05.11, 07:42
              Dokładniesmile
              • agnes_nyc Re: budka bee+ 08.05.11, 09:34
                ja tez nie uwazam ze jest szpanerski u mnie nikt nie wie co to za wozek choc jedna Pani krzyknela oooo bugaboo i na tym tyle

przedewszystkim jest funkcjonalny
    • cortinka Re: budka bee+ 08.05.11, 11:07
      Ta niebieska budka chyba jest najpopularniejsza. Podoba mi sie ta zielona i pomarańczowa, ale te kolory będą pewnie przyciągać mnóstwo robactwa.
      Chciałabym więc dokupić niebieską (a jednak wink lub fioletową.
      • lucyna_1980 Re: budka bee+ 08.05.11, 11:15
        Ja kupiłam z wózkiem różową teraz dokupiłam fioletową ale jeszcze jej nie montowałam bo wózek w reklamacji
        • cortinka Re: budka bee+ 08.05.11, 23:03
          lucyna_1980 napisała:

> Ja kupiłam z wózkiem różową teraz dokupiłam fioletową ale jeszcze jej nie monto
          > wałam bo wózek w reklamacji

A gdzie kupiłaś tę fioletową budkę? Możesz napisać w jakiej była cenie?
          • lucyna_1980 Re: budka bee+ 09.05.11, 09:54
            cortinka - fioletową budę kupiłam w 4kids
            www.bugaboo.pl/produkt/opis/221
            235 zł minus 6% rabatu
        • didis Re: budka bee+ 09.05.11, 09:48
          Właśnie -co Ci odpowiedzieli?
          • lucyna_1980 Re: budka bee+ 09.05.11, 09:56
            Dostanę cały nowy wózek tzn stelaż, koła i siedzisko.
            Budkę rózową odeślą mi moją starą bo to jest osobne akcesorium.
            • didis Re: budka bee+ 09.05.11, 10:12
              No a mi kazali wysłać z budką, a pytałam. A kiedy zdecydowali?
              • lucyna_1980 Re: budka bee+ 09.05.11, 10:20
                Mi też kazali odesłać go w całości tzn. z budką, ale jak kupujesz nowe bee to bazą jest wózek a dokladają tylko do środka kartonik z wybranym kolorem, który wybrałaś. Więc starą odeślą. W piątek dostałam informację, że dziś albo jutro dojedzie kurier z nowym wózkiem.
                • didis Re: budka bee+ 09.05.11, 11:14
                  Wow! To jestem mile zaskoczona, myślałam, że to z miesiąc potrwa.
      • womysia Re: budka bee+ 08.05.11, 11:21
        mnie to się wszystkie budki podobają big_grinbig_grinbig_grin ale są drogie, więc zacznę od 3 a potem zobaczymy tongue_out

jeszcze mam trochę ujęć z kolorami różnymi, ale nie zawsze jest to bee plus, czasem starsza wersja:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/GEcn9mmxauyapnpzKX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/WdTpsc4rLcAZktvB1B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/bl4yobE7LMSI67KqeX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/rCiEPJpCruIb14NaRB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/JZVdas6a2lCkPWLlZX.jpg
    • cortinka Re: budka bee+ 08.05.11, 23:02
      Tutaj jest sporo fotek, co prawda sporo z nich to zdjęcia katalogowe, ale można coś fajnego wyszperać:

www.flickr.com/search/?w=all&q=bugaboo+bee+&m=text#page=3

Np. znalazłam stuningowanego Cameleona z odblasakami na kołach - odlot wink
      Nie mówiąc już o tych różnokolorowych budkach.
      • lucyna_1980 Re: budka bee+ 09.05.11, 22:06
        A ja chetnie na lato zakupilabym coś takiego:
        [img][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/269/beepaski.png/]
        • lucyna_1980 Re: budka bee+ 09.05.11, 22:08
          [img]http://img269.imageshack.us/img269/41/beepaski.png

Uploaded with ImageShack.us[/img]
          • lucyna_1980 Re: budka bee+ 09.05.11, 22:11
            Szkoda że w PL nie ma takiej firmy specjalistycznej "od szycia budek" jak ta:
            www.bagobaby.com/ShoppingCart/product_info.php?category_id=2
            • womysia Re: budka bee+ 09.05.11, 22:15
              jest taka społeczność www.etsy.com - tam prawie nikt nie robi problemów z wysyłaniem do polski swojego rękodzieła - można poszukać tam.
        • cortinka Re: budka bee+ 09.05.11, 22:10
          Superowa, może Magda forumowa mogłąby coś takiego uszyć?
          Lucyna, jeżeli możesz, to tez prześlij mi fotki tej fioletowej budki i beżowej wkładki. Oczywiście kiedy wróci stelaż.
          • lucyna_1980 Re: budka bee+ 09.05.11, 22:31
            Jasne - no problem smile
            • dorotexp Re: budka bee+ 09.05.11, 23:24
              witam wszystkie fanki bugaboo smile Jestem trochę nowa w tym temacie ale po Waszych opiniach jestem już chyba zdecydowana na ten wózeczek. Potrzebuje Waszej rady. Mam możliwość kupienia od znajomej bugaboo bee w całym zestawie tzn. ze śpiworkiem, osłoną od deszczu, adapterami, fotelikiem maxi cosi cabriofix i jeszcze uchwytem na kubek. Widziałam ten wózeczek i fakt nie jest zniszczony był bardzo mało używany. Ile zapłaciłybyście za coś takiego? Ona chce 2500,- i teraz nie wiem czy to dużo czy mało...?
              • lucyna_1980 Re: budka bee+ 09.05.11, 23:37
                to jest bee czy bee+? ktory rocznik i czy na gwarancji
                folia przeciwdeszczowa jest gratis, a reszta wg cennika smile
                www.bugaboo.pl/produkty/kategoria/18
                • agnes_nyc Re: budka bee+ 10.05.11, 07:04
                  jesli to bee stare to drogo bo spiworek mozesz uszyc u naszej magdy za 100 , folia jest w kazdym zestawie a wozki nowe na allegro Pan sprzedaje za 1790
              • didis Re: budka bee+ 10.05.11, 09:02
                To zdecydowanie za dużo, ona nie sprzeda tego za tyle jesli to bee zwykłe. Ja bym jednak kupiła nowy z allegro. I raczej rozważaj tylko bee+
              • womysia Re: budka bee+ 10.05.11, 09:58
                moim zdaniem drogo, a jeśli to jest stare bee to w ogóle bez sensu - naczytałam się na forach polskich i zagranicznych i właściwie wszędzie powtarza się opinia, że nowe bee + jest dużo lepsze od starego.

ja kupię nowe bee + na allegro, a śpiworek kupię sobie innej firmy. będę też polowała na budki używane w innych kolorach na ebay'u...
                • dorotexp Re: budka bee+ 10.05.11, 10:16
                  to jest stare bee nie +. Tak właśnie myślałam że trochę drogo ale zmyliła mnie trochę sprawa fotelika, byłby w cenie a na allegro kosztuje ok 400 zł.
                  • womysia Re: budka bee+ 10.05.11, 10:19
                    starego nie warto moim zdaniem. w UK mnóstwo dziewczyn na forach pisało, że się przesiadło z bee na bee+ i bardzo sobie tę zmianę chwaliły.

a fotelik ja będę miała taki:
                    www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=807
                    • dorotexp Re: budka bee+ 10.05.11, 10:31
                      Macie rację tylko że bee + z wszystkimi akcesoriami (muszę jeszcze dokupić m.in. kokon bo spodziewamy się malutkiej w sierpniu) będzie strasznie drogi. Muszę to jeszcze raz przeliczyć. Dzięki dziewczyny za rady, jak coś kupie to dam znać. A po śpiworek rozumiem do Magdysmile...
                      • didis Re: budka bee+ 10.05.11, 10:38
                        W mojej ocenie bee+ dla noworodka to nie jest dobre rozwiązanie, zastanów się jednak nad tym, czy nie lepiej kupić tanio używanego Cameleona - nasza koleżanka sprzedaje zestaw, a potem sprzedać i kupić bee+ - za 6mcy ceny sporo spadną i będzie szansa kupić używanego bee+ taniejsmile JA sprzedaję fotelik samochodowy Maxi Cosi z bazą do samochodu (bez isofixa) za 500zł o taki:
                        https://ep.yimg.com/ca/I/albee-baby_2156_364166908
                      • womysia Re: budka bee+ 10.05.11, 10:54
                        doroto, jak poczekasz tydzień z decyzją, to ja ci zrobię przymiarkę bee+ do gondolki quinny dreami i sfotografuję smile na forach UK dziewczyny pisały, że pasuje na adapterach maxi cosi od fotelika - wtedy masz ten kokon z głowy, bo używana gondolka quinny dreami kosztuje na allegro ze 150 zł a jest dla niemowlaka idealną opcją, no i dzięki montażowi na tych adapterach od maxi cosi dzieciaczek w gondoli będzie dużo wyżej. ja planuję na pierwsze miesiące takie rozwiązanie.
                        • dorotexp Re: budka bee+ 10.05.11, 11:11
                          byłoby super tym bardziej że ja nie jestem przekonana do tych kokonów dla maluszka, nie wiem czy są wygodne. Jak wypróbujesz to daj znać, będę wdzięcznasmile
                          • sylki Re: budka bee+ 10.05.11, 11:41
                            jak potrzebujesz fotelika, to moja koleżanka sprzedaje, w 100% bezwypadkowy i za 250 do negocjacji, podejrzewam ze i za 200 odda.
                            Nawet ma ogłoszenie na forum foteliki samochodowe
                            • dorotexp Re: budka bee+ 10.05.11, 11:54
                              jeszcze nie mam wózka smile najpierw wózio potem reszta ... ale dzięki jak już będę po zakupie "podstawowym" dam znać może jeszcze foteliki będą do sprzedania...
                              • sylki Re: budka bee+ 10.05.11, 11:59
                                no pewnie, że tak smile
                                Ja kupuje bee+, muszę go mieć, bo mi spać nie da big_grin
                                ale szkoda mi bugaboo, ale niestety na pieniądzach nie spie jeszcze więc coś kosztem czegoś sad
                        • pinik do Womysia 11.05.11, 19:31
                          Oj, jak super! Wlasnie tez myslalam sama o takim rozwiazaniu, ale nie mialam jak wyprobowac. Jak wyprobujesz, wstawisz tu fotki? Ciekawe, jak bedzie tez ze stabilnoscia wozka. Ale ogolnie bee jest stabilny, wiec chyba niezle.

Kokon Bee jest malutki, a z koleji na lato wydaje mi sie, ze dziecku musi byc w tym goraco. Troche jak w spiworku. Bo to obszerne nie jest. I ogolnie to taki maly spiworek wg. mnie.
                          • womysia Re: do Womysia 11.05.11, 19:38
                            jasne, powinnam najpóźniej w poniedziałek mieć już i wózek, i gondolę razem - zrobię próby i zdjęcia. nawet sama firma bugaboo przyznaje na swojej stronie, że to połączenie działa, tylko się zabezpieczają formułką że oni nie zalecają łączenia wózka bee+ z akcesoriami innych firm, bo może to spowodować jakieś nieprawidłowości... na zdrowy rozum, umiejscowienie gondolki będzie takie jak fotelika, więc nie powinno być źle - pożyjemy, zobaczymy smile
                            • pinik Re: do Womysia 11.05.11, 21:28
                              Na zdrowy rozum powinno sie dac to zrobic.

Ale tym samym sposobem powinno sie to dac na stelazu Quinny zapp. Nie probowalam tego nigdy (na pudle juz pisze, zeby tego nie robic). Jesli stelaz nie jest w jakims miejscu za waski na gondole dreami, to moze byc tak, ze wozek z ta gondola jest b. niestabilny (co zapp ma i tak juz do siebie nawet ze swoim siedzonkiem).
                              • womysia Re: do Womysia 12.05.11, 22:53
                                pinik, już dziś dostałam i bee+ oraz gondolę. bee+ jest wspaniałe, strasznie mi się podoba - lekkie, zwrotne, bajecznie łatwo się składa (opracowałam już technikę robienia tego jedną ręką tongue_out), ma malutki rozmiar po złożeniu.

natomiast gondola - masakrycznie ciężka! zostałam wprowadzona w błąd, sprzedawca twierdził, że "trochę ponad 4 kg", w rzeczywistości 6 kg. masakra. sprzedam ja, bo to nie na moje odklejające się siatkówki w oczach sad

jeśli chodzi o pasowanie - jest OK. wklikuje się ładnie w adaptery i mocno trzyma. nigdzie z ramą nie koliduje. bee+ jest stabilne. jest problem z kątem mocowania - jest takie pochylenie gondoli do przodu, ale można to zniwelować podkładając pod materacyk pieluszki lub coś tam. bardzo fajnie wysoko jest gondola. no tylko ta jej waga. rozmiar też masakryczny, ja jestem w pierwszej ciąży - nie zdawałam sobie sprawy jak duże są te gondole tradycyjne.

teraz mam plan załadować bee+ do auta i pojechać gdzieś do sklepu, gdzie mają tę mini gondolkę quinny od senzza. ona jest beznadziejnie mała, ale podobno waży 3.7 kg. ja planuję gondolę na maks 5 miesięcy pierwszych, więc może starczy. mam też ten cały kokon bugaboo, więc najwyżej posłuży na końcówkę przed siedziskiem spacerowym, tym bardziej, że będzie zimno jeszcze.

jak tylko mi się uda wypróbować tę kolejną gondolę, zdam relację!

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/oTBMLIvF8re6mY6vMB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/4z7z4O22CSV308Vd3X.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/gFdNeJ2PFXRKTn1pgX.jpg
                                • emily_valentine Re: do Womysia 12.05.11, 23:19
                                  Dziewczyny, a jaka jest różnica między bee a bee+?
                                  Ja też się zaraziłam tym wózkiem, zwłaszcza po radach Agnes i Isabel smile Chodzi mi po głowie i już sama nie wiem czy bee czy BJCM4 czy coś innego. A jeszcze tydzień temu w ogóle nie wiedziałam, że takie wózki istnieją, a jak je zobaczyłam pierwszy raz, to uważałam, że są okropnie brzydkie. A teraz podobają mi się wink

ps
                                  Womysia, ja też mam zwyrodnienie siatkówki i musiałam mieć cc uncertain
                                  • cortinka Re: do Womysia 12.05.11, 23:22
                                    Plus ma mniejszą budę, regulowaną długość podnóżka i oparcia (oparcie jest wyższe), nie ma boczków (jest bardziej otwarte) i ma inne kółka.
                                    To tak na szybko, co mi przychodzi do głowy, poniżej masz linka do filmiku z porównaniem obu tych wózków:
                                    www.youtube.com/watch?v=y4N2iX_QeSA
                                    • emily_valentine Re: do Womysia 12.05.11, 23:38
                                      Dzięki, fajny filmik smile
                                      A czy jest czarny stelaż do bee, czy tylko srebrny?
                                      I czy oferta na all za 1799 jest ok, czy lepiej kupić na bugaboo.pl?
                                      • womysia Re: do Womysia 13.05.11, 08:15
                                        niestety, stelaż do bee+ tylko srebrny. sama myślałam o czarnym, może kiedyś pomaluję tongue_out

jeszcze a propos różnic bee i bee+ - na forach zagranicznych dziewczyny pisały bardzo na korzyść bee+ - a było sporo takich, które sobie zmieniły stary model na nowy, więc miały porównanie. główny argument - lepsze prowadzenie oraz amortyzacja i dużo łatwiejsze zmienianie strony siedziska.

a co do zakupu, ja kupiłam na all. polska gwarancja podbita, w razie czego 4kids obsługuje.
                                        • sylki Re: do Womysia 13.05.11, 08:49
                                          Womysia czyli kupilas ten za 2 tys z serii limitowanej? Bo ja sie wlasnie na tego czaje wink
                                          • womysia Re: do Womysia 13.05.11, 09:06
                                            sylki, w końcu nie wybrałam żadnego z tych wesołych kolorów budek, wzięłam khaki i czarną. stwierdziłam, że ciuchy dla synka i kocyki mam tak kolorowe, że mogłoby się to wszystko gryźć - a czarna na chłody i ta khaki na ciepłe dni powinny być uniwersalne.
                                            • didis Re: do Womysia 13.05.11, 09:08
                                              Dziewczyny a u tego sprzedawcy można budki same dokupić?
                                            • sylki Re: do Womysia 13.05.11, 09:23
                                              czyli co, mogę sobie u niego wybrać bee+ w kolorach innych niż kol limitowana?
                                              Bo w sumie nie wiem czy bardziej nie chciałabym rózowej budy, albo może kupić z dodatkową wink
                                              No i właśnie czy u niego można kupić np wkładki do bugaboo?
                                              Bo w sumie jak mi się cameleon nie sprzeda, to może dokupiłabym sobie ładne wkładki canvas big_grin w dobrej cenie
                                              • womysia Re: do Womysia 13.05.11, 09:48
                                                tak, tak - pełna oferta bugaboo i taniej niż gdziekolwiek w polsce smile
                                                • sylki Re: do Womysia 13.05.11, 09:55
                                                  big_grin
                                                  a możesz mi napisać ile za samą budkę dałaś?
                                                  Jak nie chcesz na forum to na sylki@gazeta.pl
                                                  Proszę big_grin
                                                  • womysia Re: do Womysia 13.05.11, 11:04
                                                    napisałam!
    • lucyna_1980 Re: budka bee+ limitowana deep purple 13.05.11, 10:18
      https://img19.imageshack.us/img19/6209/bee1d.jpg
      • lucyna_1980 budka bee+ limitowana deep purple z beżową wkładką 13.05.11, 10:20
        https://img98.imageshack.us/img98/6032/bee2.jpg
        • lucyna_1980 budka bee+ różowa z beżową wkładką 13.05.11, 10:22
          https://img6.imageshack.us/img6/5300/bee3r.jpg
          • didis Re: budka bee+ różowa z beżową wkładką 13.05.11, 11:02
            Piękny ten z fioletowąbig_grin
        • womysia Re: budka bee+ limitowana deep purple z beżową wk 13.05.11, 11:05
          super zestaw ten beż + fiolet dla dziewczynki!!! zazdroszczę smile dla synka planuję zestaw czerwona wkładka + budka khaki - też pokaże, jak wkładka dotrze do mnie.
          • lucyna_1980 Re: budka bee+ limitowana deep purple z beżową wk 13.05.11, 11:50
            a dlaczego nie fiolet dla chłopca? smile
            • marge.s Re: budka bee+ limitowana deep purple z beżową wk 14.05.11, 07:40
              Piekny ten fiolecik big_grin
              W ogole to przez te nowe kolory zainteresowalam sie Bee+ a ja go wyprobowalam w sklepie to sie od razu zakochalam wink

Ja kupilam z budka w kolorze rozowym z tej nowej specjalnej kolekcji, jeszcze planuje kupic pomaranczowa i brazowy spiworek suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka