Dodaj do ulubionych

To chyba mam problem :/

25.05.11, 11:21
Właśnie dostałam odpowiedź od serwisu, nie jest jednoznaczna, ale wychodzi na to, że to producent musi się ustosunkować do tej reklamacji sad
Zaraz się popłaczę normalnie
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 11:25
      Sylki, a co ze sprzedawcą? Przecież on jest tego świadomy, że skoro nie oficjalnym dystrybutorem to jego klienci bedą mieli takie problemy?
      Ja bym zadzwoniła i powiedziała, że wózek który mi przysłal jest uszkodzony i chcę go zwrócić i tyle
      . Spróbuj
      • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 11:29
        wózek jest używany, tapicerka własnie jest w praniu, bo przez całą noc z kubka niekapka wleciała na nią cała woda i zostawiła plamy.
        Co mam sprzedawcy powiedzieć jak nawet nie wiem co tak naprawde serwis zrobi

Czekam na info od nich co dalej
        • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 11:33

No jak to co? Że wozek ktory dostałaś zaczął trzeszczeć po 2 dniach uzytkowania. Niech chłop ruszy doopsko i coś z tym zrobi! Wymieni na inny albo zwróci kasę! A nie tylko forsęę brac za sprzedaż towaru niewadomego pochodzenia i zero odpowiedzialności.
          Oj ja na Twoim miejscu bym mu nie odpuściła.
          • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 11:38
            Lucyna podaj mi do siebie nr na priva zadzwonie
          • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 11:40
            A jak nie pomoże to Urzedem Skarbowym postrasz, że kręci biznes na allegro za niemałe pieniadze bez wykazywania tego rachunkami.
            Moim zdaniem to pomoże bo to grubymi nićmi jest szyte, paczka wysłana z Krakowa a pieczatka na gwarancji jakiejś firmy z Czeladzi, która może nawet nie istnieje
            • didis Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 11:44
              Sylki a Ty się z nim w ogóle kontaktowałaś w tej sprawie, bo może on by Ci pomógł i tyle... Ja bym spróbowała - to byłoby pierwsze co bym zrobiła.
              Kurde, miałam sprzedać moje bee+, by kupić sobiebig_grin to denim - bo mi się podoba, ale teraz nic z tego. Wolę swoje nowe z 4kids - bo jednak gwarancje załatwilismile
              • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 12:06
                Didis, na razie dzwonić nie chce, bo wychodzi na to, że serwis czeka na decyzję producenta czy naprawa czy wymiana. Mogę ci na priv treść maila przesłać.
                • saras-wati Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 12:17
                  sylki, a to jest ten sam sprzedawca, który ma w atrakcyjnych cenach nowe m&p?
                  • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 12:50
                    Napisałam ci maila

saras-wati napisała:

> sylki, a to jest ten sam sprzedawca, który ma w atrakcyjnych cenach nowe m&p?
            • duraczek Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 12:31
              na pieczątce jest miejse siedziby firmy i to że miejsce prowadzenia działalności (wysyłki) jest inne to nie znaczy że kręci.. inna sprawa, że jak pisać donos to lepiej do Izby Skarbowej właściwej dla danego województwa bo ona urzędy skarbowe z danego woj. "rozlicza" z donosów kóre do niej trafiają a które ona przekazuje do właściwego US do załatwienia sprawy
              Trzymam kiuki za pozytywne informacje!
    • didis Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 13:39
      no to w takim razie luz, u nas tez się radzili, pewnie każa ci go wyslać do nichbig_grin
      • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 15:07
        big_grin
        Kółko/a mam zamówione
        Pani z 4kids powiedziała, że w związku z tym dzwonieniem na raczce będzie wnioskować o nowy stelaż.
        Wadliwe stelaże bee+ są wszystkie z datą do października 2010 r sad
        Nie wiem czy październik też się w to wlicza, ale mój jest z czerwca więc z wadą i prędzej czy później koła mogą zacząć szaleć sad
        Z tym, że ja w d... mam teraz koła, to dzwonienie mnie zabija i doprowadza do szału
        • emily_valentine Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 15:43
          Sylki, a możesz napisać jakie masz te wady w bee? Bo ja kupiłam wózek od tego samego sprzedawcy z all i w moim kółka stają dęba, zacinają się i telepiąuncertain
          • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 15:55
            U mnie dzwonienie na raczce, i stukot sprezyny na jednem kole, ale poki co ustało. Kółkami talepie ale jak jade wózkiem do tyłu i to nie mocno. Ogólni w moim przypadku najgorsze jest to dzwonienie/grzechotanie telaza. U ciebie moze wystarczy wymiana kółek.
            Pisz do nich maila na
            serwis@4kids.com.pl
            temat reklamacja bee
            w opisie podaj im nr ze stelaza najlepiej oba te długie i opisz co z nim nie tak.
            Podaj tez nr telefonu
            • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 16:25
              sylki, to możesz podsumować całe zdarzenie? uznali ci podstemplowaną kartę gwarancyjną? ze sprzedawcą nadal się nie komunikowałaś rozumiem?
              • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 16:58
                Mogę jak najbardziej.
                Wczoraj zadzwoniłam do p.Sławka, który podał mi maila i powiedział co mam zrobić.
                Tak więc wysłałam maila i czekałam na odpowiedź. Treść co powinno się znajdować w mailu wyżej podałam.
                Tak wiec dziś dostałam informacje, że moją reklamację przekazują do Holandii i teraz czekam na decyzję.
                Później miałam tel w który pani z 4kids pytała mnie o dzwonienie na rączce, czy to mi przeszkadza w użytkowaniu. Oczywiście, że przeszkadza, jak z takim dzwoniącym wózkiem mam gdziekolwiek jeździć, szlag mnie trafi wózek za takie pieniądze, a takie z nim problemy uncertain
                Pani z 4kids powiedziała, że będzie dla mnie załatwiać nowy stelaż. Mam nadzieję, że go dostanę, bo inaczej nie wiem trafi mnie i to dość mocno uncertain
                Tak więc teraz czekam, bo to może trochę potrwać.

Karty gwarancyjniej nie musiałam pokazywać.
                Napisałam w mailu, ze mam karte ale nie mam rachunku.

Oni sprawdzają czy wózek wyszedł od nich po nr seryjnym .
                • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 17:06
                  OK, czyli wózek zarejestrowany i z gwarancją nie ma problemu. ufff. o to mi głównie chodziło. co do jakości obsługi gwarancyjnej to osobny problem... mam nadzieję, że ci wymienią!
              • didis Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 17:01
                Wiesz tylko nie rozumiem - ty tą nową summer edycję masz z czerwca 2010? Kurcze wiedzą, że taka paria i dalej składają stelaże z tej partii w nowe wózki! Oj świadectwo niezłe wystawia sobie ta firma.
                • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 17:10
                  Dokładnie tak Didis, śmieszne to, bo już dawno powinni tą partię wycofać, a oni twardo sprzedają je dalej.
                  Jak widać z każdym jest cos nie tak uncertain
                  Twój miał przeboje
                  Lucyny też
                  mój
                  Emily też pisze, że coś nie halo
                  ciekawe ile jeszcze uncertain
                  • agnes_nyc Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 17:49
                    a moj kupiony w USA data na stelazu wrzesien 2010 i jak narazie nic sie nie dzieje mam nadzieje ze jestem szczesliwa nabywczynia bee + bez wad . Byc moze na Polske puscili wadliwe modele.

Kiedys w USA handlowiec powiedzial mi ze do Polski jego firma puszcza sie co to najbrzydsze np. najbrzydsza kolorystyke, modele stare itd.

i cos w tym jest dosc zauwazalne jest to przy Baby Joggerze w innych krajach sa inne modele , fajne kolory a u nas nie ma albo na samym koncu jak inne rynki sie nasyca to wtedy puszczaja do PL - wkurzajace to jest
                    • didis Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 18:13
                      Dokładnie też miałam to pisać, że chyba z Polską się nie liczą, pewnie nie pozwoliliby sobie na taką akcję w GB.
                    • emily_valentine Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 18:13
                      Dziewczyny, a gdzie na stelażu szukać daty produkcji?
                      • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 18:15
                        Pod siedziskiem na stelażu, na poprzecznej rurce
                        • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 18:41
                          i na pudle - tylko na stelażu to jest na przykład October 2010 a na pudle 42 week 2010. sylki - a jaki ty masz tydzień roku 2010?
                          • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 18:53
                            23 tydzień czyli początek czerwca chyba nawet pierwszy tydzień czerwca
                            • emily_valentine Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 19:37
                              Dziewczyny, ja to same bzdury mam z tymi datami i nr seryjnym wózka uncertain
                              Na stelażu data jest feb 2011, na pudle 09-2011 suspicious
                              Nr seryjny (serial number) na pudle i na stelażu też inny, w gwarancji wpisany ten z pudła, zaczyna się na X i ma 12 znaków, a krateczek jest 15 i pasowałby ten ze stelaża.
                              Nic nie rozumiem uncertain
                              Na dodatek pieczątka sprzedawcy jest rozmazana i nic nie widać uncertain
                              Same problemy suspicious
                              • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 19:45
                                bo on chyba zły nr na gwarancji powpisywał, tam powinien być chyba ten 15 cyfrowy ze stelaża.
                                Zrób zdjęcie pudła i stelaża, tzn tychdat dokładnie wink
                                Zweryfikujemy big_grin
                              • saras-wati Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 20:11
                                a zapis 09 2011 - nie oznacza, że to 9 tydzień 2011? czyli właśnie luty?
                                • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 20:14
                                  może być bo na kartonie jest podane (wk-yr) czyli w moim przypadku 23 week 2010 year
                                  a na wózku mam jun 2010 czyli wszystko się zgadza.
                                • didis Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 20:15
                                  też miałam to pisać.
                                • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 20:59
                                  tak, tak 09 2010 oznacza 9 tydzień roku 2011 - na pudle jest w tym systemie zawsze napisane!
                                  • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 21:00
                                    a numer seryjny wózka, potrzebny do rejesteracji, to ten zaczynający się na X
                                    • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 21:04
                                      W żadnym razie ten na X
                                      wczoraj rejestrowałam i wbiłam ten 15 cyfrowy, później kod wózka czyli 50110 i kod z X sam się pojawił
                                      • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 21:06
                                        sylki, ja dziś rejestrowałam i wpisałam ten na X tylko i wyłącznie i pojawił mi się ten drugi big_grin więc działa to w obie strony. niemniej jednak to numer z X ma nazwę "serial number" tongue_out
                                        • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 21:08
                                          przynajmniej na moim pudełku - bo rzeczywiście widzę, że PDF który mi wysłało bugaboo po rejesteracji ma już podane oba numery, i teraz w rubryce "serial number" jest ten drugi big_grinbig_grinbig_grin

czyli na pudełku i w PDF jest inaczej... tak czy siak przy rejestracji produktu można podać każdy z tych dwóch!
                                        • sylki Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 21:09
                                          Womysia
                                          u mnie nr seryjny jest bez X

grafika forum mi się rozjechała uncertain

womysia napisała:

> sylki, ja dziś rejestrowałam i wpisałam ten na X tylko i wyłącznie i pojawił mi
                                          > się ten drugi big_grin więc działa to w obie strony. niemniej jednak to numer z X m
                                          > a nazwę "serial number" tongue_out
                                          >
                                          • emily_valentine Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 22:38
                                            Co ja bym zrobiła bez tego forum wink Dziewczyny, jesteście wielkie smile
                                            Faktycznie, teraz daty się zgadzają. Wychodzi, że mam najświeższy wózek i nie powinno być problemu ze stelażem suspicious
                                            To jeszcze powiedzcie co rejestrowałyście i gdzie smile
                                            • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 22:43
                                              gratulacje, emily! wchodzisz na stronę bugaboo.com i tutaj drugi od dołu link wybierasz:

www.bugaboo.com/201
                                              • emily_valentine Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 22:58
                                                Dzięki Womysia smile
                                                Zarejestrowałam wózek, ale po podaniu nr ze stelaża drugi numer sam nie wyskoczył. Może mój wózek nie istnieje? tongue_out
                                                • womysia Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 23:18
                                                  hmmm - ale dostałaś email z plikiem PDF potwierdzającym rejestrację? jak tak, to wszystko OK.
                                                  • emily_valentine Re: To chyba mam problem :/ 25.05.11, 23:30
                                                    tak dostałam smile
                                                  • sylki Re: To chyba mam problem :/ 26.05.11, 07:46
                                                    hehe, to ja do rejestracji zupełnie inaczej doszłam tongue_out
                                                    nie przez ten odnośnik, zupełnie inaczej wink
    • sylki Re: To chyba mam problem :/ 26.05.11, 22:44
      Mam dostać nowy stelaż smile Jest zgoda guru tongue_out
      • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 26.05.11, 22:50
        No to teraz pozostało tylko czekać smile Ciekawa jestem czy te nowe nie będą dzwoniły.
        • didis Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 08:31
          Lucy a te nasze to długo jeszcze?? Kurcze jestem ciekawa na maxa
          • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 08:43
            Koła to juz chyba mają, ale jak dzwoniła w zeszły piatek to mówiła, ze na stelaz trzeba poczekać około 10 dni, więc myśle, że końcem przyszłego tygodnia już je dostaniemy?
            • sylki Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 08:50
              We wczorajszym smsie poinformowano mnie, że na stelaż czekać będę ok.10 dni
              Jak będzie zobaczymy.
              Szczerze, to mogę i miesiąc poczekać byle by przyjechał nie dzwoniący i z dobrymi kołami wink
              taka wyrozumiała jestem tongue_out
              Muszę ich jeszcze zapytać czy można dokupić tapicerkę czarną na siedzisko, ciekawe ile taka przyjemność kosztuje
              • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 09:02
                A co? Beżowa ciągle w pralce siedzi? smile
                • sylki Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 09:10
                  Niee, wręcz przeciwnie czyści się super. Oprócz tego jednego incydentu z wylaną wodą i plamami po niej nic się nie dzieje. Wczoraj nawet mała właziła do wózka w buciorach, zero sladów, wystarczyło otrzepać ręką big_grin
                  Chciałabym czarną, bo beż niekoniecznie mi się komponuje z np cytrynową bądź limonkową budą tongue_out, a takie bym chciała jeszcze mieć big_grin\
                  Poza tym z czystej ciekawości bym się dowiedziała..pewnie kosztuje kupe kasy, skoro głupia buda to koszt 200 zł big_grin
                  • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 09:19
                    Ja obstawiam, że około 400-500 zł
                    • sylki Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 09:33
                      hehe mam podobne typy wink
      • emma514 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 09:37
        Kurcze Sylki, nie wiedziałam, że masz takie problemy ze swoim Bugaboo Bee Plus.
        Może Cię to pocieszy, ja swojego kupowałam pod koniec kwietnia 2011 r. w 4KIDS, na stelażu mam datę grudzień 2010 r. i na szczęście kółka są całkowicie sprawne, nie stukają, nie wibrują. Stelaż też jest ok. Nic mi w nim nie dzwoni. Więc pewnie i Twój nowy będzie sprawnysmile
        No tyle, że ja aktualnie swojego Bee sprzedaję, bo Bazyl nie chce w nim siedzieć, bo swój tyłek do kubełka przyzwyczaiłsad

Pozdrawiam
        • sylki Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 09:41
          Emma nawet nie wiesz jak żałuję, że się pospieszyłam z zakupem, gdybym wiedziała, że będziesz chciała sprzedać, to bez 2 zdań wziełabym od ciebie (mimo, że cały czarny wink)

P.S
          nie chcesz sprzedać uchwytu na kubek tongue_out
          • emma514 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 09:58
            Uchwyt dołączyłam do wózka, a mam już ofertę kupnasad
            • sylki Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 10:28
              No włąśnie widziałam ze już ktoś zalicytował
              Mam nadzieję, że pójdzie ci za więcej niż 2 tys, bo pełen komplet za tylko tyle uncertain
              • emma514 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 10:53
                No trochę mało... No ale cóż sprzedam za tyle, za ile wylicytują. Bazyl i tak nie chce w nim jeździć, a mi się nie uśmiecha nosić go na każdym spacerze i jeszcze pchać wózek. Poza tym napaliłam się na ten nowy model Stokke Xplorytongue_out
                • sylki Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 10:56
                  emma big_grin
                  stokke hmmm jakby mi tak wolne 2-3 tys wpadły, to może bym wzięła tongue_out
                  Choć na razie boba potrzebuję
            • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 10:44
              Emma a gdzie kupowałaś kocyk i śpiwor P.Franka? Możesz mi napisać?
              • emma514 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 10:51
                W 4KIDS tylko już jakiś czas temu.
                Chyba został już im tylko ten:
                www.4kids.com.pl/produkt-4436.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-05&utm_content=4436#nclid=941423476490524946367aa87ed1d8db
                • m7-7 Re: To chyba mam problem :/ 27.05.11, 11:24
                  świetny ten Twoj bee smile Gdybym miala 2 kawałki wolne sama bym kupiła smile Bardzo mi sie podoba, ale rozsadek wygrywa - najpierw będe potrzebować MB Swifta. Może kiedys....skuszę sie na tego bee plus smile
                  • emily_valentine Re: To chyba mam problem :/ 01.06.11, 12:22
                    Zareklamowałam kółka w bee. Dzisiaj dostałam odpowiedź, że skontaktuje sie ze mną serwisant, by odebrać CAŁY wózek. Trochę jestem zdziwiona, bo myślałam, że mi tylko kółka wymienią.
                    • sylki Re: To chyba mam problem :/ 01.06.11, 12:30
                      Może góra (czyt holandia) już się nie chce bawić w wymianę poszczególnych części wink
                      Ja mam nadzieję, ze oprócz stelaża wymienią mi koła, bo to co się z nimi na spacerze dzieje przekracza wszelkie granice sad
                    • lucyna_1980 Re: To chyba mam problem :/ 01.06.11, 12:36
                      Musza sparwdzic czy reklacja jest zasadna.
                      A mój wreszcie jutro wraca z reklamcji!!! smile Cieszę się bo juz się za nim stęsknilam smile
                      • sylki Re: To chyba mam problem :/ 01.06.11, 12:40
                        hmm..u mnie wcale nie chcieli oglądać stelaża

lucyna_1980 napisała:

> Musza sparwdzic czy reklacja jest zasadna.
                        > A mój wreszcie jutro wraca z reklamcji!!! smile Cieszę się bo juz się za nim stęsk
                        > nilam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka