Dodaj do ulubionych

Baby Jogger City Select double

28.06.11, 09:49
Poszukuje wozka dla blizniat, od momentu narodzin. Moze ktos uzywal takiego wozka jak w temacie i moze cos wiecej o nim powiedziec. W sklepie robil dobre wrazenie, ale sprzedawca nic wiecej nie potrafil powiedziec, bo maja ten wozek od 2 dni. Ogladalam strone producenta, wozek wyglada fajnie, ale czy sie sprawdzi? W opcji rozwazam jeszcze ABC Design Zoom ale wydaje mi sie strasznie dlugi, choc chyba lzejszy. Mozecie cos doradzic, podzielic sie uwagami o tym wozku? Bede wdzieczna za opinie. Nova
---------------------------------------
Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy
Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Baby Jogger City Select double 28.06.11, 10:11
      Znajomi używali zooma dla bliźniaczek, ogólnie byli zadowoleni, ale po zmianie gondolek na spacerówkę wymienili wózek na kolcraft duo-tutaj tylko opcja spacerówek. Ja właśnie jeżdzę kolcraftem i mogli wypróbować i porównać oba wózki. Jeśli miałabyś pytania, chętnie pomogę.

Co do selecta to chyba jeszcze nikt tu dla bliźniaków nie używał.
      • 1nova Re: Baby Jogger City Select double 28.06.11, 10:38
        Kolcraft mi sie bardzo podoba i jesli potrzebowalabym tylko spacerowki, to pewnie problemu wyboru by nie bylo smile. No, ale musze miec gondole - dzieci urodza sie we wrzesniu i cala polska zime musza miec gondolki. Rozwazalam opcje zakupu uzywanego wozka glebokiego, a po pol roku takiej spacerowki jaka chce. Ale ceny uzywanych wozkow blizniaczych sa kosmiczne. Poza tym musze byc mobilna, bo jednak nie zakladam, ze przez pol roku nie wyjde z dziecmi poza teren ogrodka. Zoom jest bardzo solidny, jednak dosc dlugi i to wydaje mi sie dosc niewygodne. Select na pewno wygodniejszy bedzie w opcji z dwiema spacerowkami, no ale jakos te pol roku w zimie przezyje z gondolami. Maz ma pomysl dwoch wozkow - tj. do naszego X-landera po starszakach dokupic drugi, ale mi rece opadaja - bo oznacza to uwiazanie mamy czyli mnie przez pol roku w domu. Chyba nie dam rady wink. Nova
        • afroddytta Re: Baby Jogger City Select double 28.06.11, 14:15
          Ja w kolcrafcie montuję gondolę na stelażu pod fotelik, była to stara gondolka maxi-cosi, ale wczoraj udało mi się wcisnąć gondolkę x-landera (mam stary rocznik dokupiłam do stelaża quinny speedi), podobno ludzie kładą tzw. miękkie gondole na siedzisko spacerówki.
          Tutaj zdjęcie starej wersji (nową może jutro pstryknę):

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/maTHIr11f8OTA6us8A.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/SE8latmBSharbKviDA.jpg

Na allegro można trafić coś podwójnego tanio, ale to raczej słabe wynalazki, może po prostu kup coś takiego taniego na zimę na te pierwsze 4-5 mies., potem się pozbędziesz kolubryny i już kupisz jakąś sensowną samą spacerówkę (pół roku siedzenia w domu na pewno na zdrowie dzieciom nie wyjdzie, Tobie pewnie też smile )
          • 1nova Re: Baby Jogger City Select double 28.06.11, 20:40
            Dzieki za fotki smile. Myslalam, zeby kupic "byle co" na zime - ale nic specjalnego znalezc nie moge i wolalabym taki wozek jednak wczesniej zobaczyc. Komisy juz obeszlam. Poza tym, co tu kryc zycie daje mi mozliwosc wyboru wozka po raz drugi - to i kusi mnie smile. Nova
            • 3-mamuska Re: Baby Jogger City Select double 28.06.11, 22:27
              Moja kolezanka uzywa,ma 2 synkow 10 miesiecy i 2.5 latka,jest zadowolona.
              Fajnie ze kazde siedzenie jest na obciazenie ponad 20kg,do tego ma duzy kosz,folia na deszcz jest na kazde siedlisko osobno.Na duzo zamkow ktore zwiekszaja kosz.
              Ogolnie jest z niego zadowolona i dziecka i lubia jezdzic,mlody ciagle w nim spi.
              Fajnie ze potem jest z nigo jeden normalnywozek.Jesli chcesz to dopytam jej jakie masz pytania?
              • 1nova Re: Baby Jogger City Select double 29.06.11, 19:38
                Dzieki. Chcialabym wiedziec czy wozek jest stabilny, czy dobrze sie go prowadzi z podwojnym obciazeniem, czy latwo wlozyc dziecie do srodka, czy latwo wjedza na krawezniki itp. Slowem czy jeszcze raz zdecydowaliby sie na ten sam zakup. No i rzecz jasna jakie sa wady - jakies musza przeciez byc smile. Nova
                • 3-mamuska Re: Baby Jogger City Select double 29.06.11, 21:52
                  2 pozycje budki i podnozkow,na mniejsze i na wieksze dzieci(mozna wydluzyc)
                  musisz miec 2 siedliska zeby przeksztalcic je w 2 gondole.Czyli od razu trzeba kupic.
                  Mowila ze ona nie uzywala 2 gondol, bo ma dzieci w roznym wieku,gdy wozila zprzody gondole a z tylu (blizej raczki )tego wiekszego to wozek jechal jak bajka,teraz starszak siedzie z przodu (16 kg)wiec i troche ciezej jest ,ale mimo to w sklepie jest w stanie z 2 dzieci jezdzic jedna reka,nie ma problemu co do podjezdzania .
                  Wozek jest bardzo stabilny bo starszy syn wieszal jej sie na raczce jak maly byl w gondoli i wozek nawet nie drgnal.
                  Wady ma 2 jak gondola byla z malym blizej mamy to juz siedlisko z przodu nie mogla polozyc strszakowi,no i teraz jak starszak siedzie z przodu, a mlody w siedlisku z tylu i mlodego polozy to juz to siedlisko z przodu nie polozy na plasko,no chyba ze obie troche pod kontem.
                  Ale jest krotkim wozkiem,i jej pasuje idealnie bo wjedzie do windy a dluzszym by nie wiechala wiec cos za cos.
                  Oslona na deszcz pauje i do gondoli i do siedliska,i ona kupywala oddzielnie,nie wiem jak teraz sa sprzedawane,ale wtedy to byla nowosc.
                  No i zaleta jest to jak dla niej ze jak starszy nie bedziejuz jezdzil to zdemontuje przednie siedlisko i ma normalny pojedyncy wozek dla mlodszego.
                  NIe narzeka,ale gdyby maiala miec blizniaki to kupila by ten,dla samego sporawdzenia,a nie dlatego ze ten ma wady.

www.icandyuk.com/products_detail.php?id=pear_stroller
                  • afroddytta Re: Baby Jogger City Select double 29.06.11, 22:47
                    3-mamuska napisała:

> Wady ma 2 jak gondola byla z malym blizej mamy to juz siedlisko z przodu nie mo
                    > gla polozyc strszakowi

A te siedzisko z przodu nie jest obracane tzn. czy nie można go zamontować tyłem do kierunku jazdy? wtedy chyba powinno się dać choć trochę rozłożyć ( t\chodzi mi o tę opcję)
                    • 3-mamuska Re: Baby Jogger City Select double 30.06.11, 04:09
                      afroddytta napisała: > A te siedzisko z przodu nie jest obracane tzn. czy nie można go zamontować tyłe
                      > m do kierunku jazdy? wtedy chyba powinno się dać choć trochę rozłożyć ( ht> tp://www.babyartikel.de/medias/sys_master/media/kw/city-select_onyx_baby-jogger> _d4.jpg)
                      Mniej wiecej,ale sidlisko tylem do gondoli,przodem do kierunku jazdy.
                      • marge.s Re: Baby Jogger City Select double 30.06.11, 08:45
                        Gdybym miala blizniaki to bym zastanowila sie nad Bugaboo Donkey - ale to kosmiczne pieniadze wink albo nad Mountain Buggy Duo albo Duet - dwie gondolki obok siebie a potem dzieci starsze siedza sobie kolo siebie i do tego kazdy Ci powie ze prowadzi sie go cudownie big_grin
                        • 1nova Re: Baby Jogger City Select double 30.06.11, 09:08
                          Hmmm, ten drugi troche podobny z wygladu do Xlandera, strasznie wielki sie wydaje. Nie wiem dlaczego, ale typu wozki jeden za drugim wydaja mi sie praktyczniejsze w codziennym uzyciu. Ale moze to tylko wrazenie, w koncu przekonam sie dopiero jak kupie. Dzieki za rady, musze to dobrze przemyslec. Nova
    • afroddytta allegro-jest używany 30.06.11, 21:47
      allegro.pl/baby-jogger-city-select-blizniaczy-i1693325332.html
      • 1nova Re: allegro-jest używany 30.06.11, 22:47
        Dzieki smile. Cene ma jak na moj gust malo "uzywana" - jesli dolicze koszt dwoch gondolek, to w sumie nie jest juz tak atrakcyjnie. A wozka zobaczyc nie moge i tego sie boje. Moze to dziwne, ale wole dac troche wiecej, miec spokoj i kupic nowy wozek. Juz sie nacielam na Allegro przy mniejszych sumach i nie zdecyduje sie wydac tyle kasy na uzywany przedmiot, ktorego zobaczyc wczesniej nie moge. nova
        • agatamama83 Re: allegro-jest używany 11.10.11, 18:07
          użytkujemy wózek od maja 2011 różnica dzieci 18m-cy dlatego siłą rzeczy mieliśmy spacerówke i gondolę. Przesiadaliśmy się z Mury 4, po rozpakowaniu pierwsze wrażenie rewelacyjne prowadzenie taki zwarty, zwrotny,dobrze się prowadzi, po kilku miesiącach nadal taki pozostaje. Można się przyczepić do tego, że jak gondola jest na górze to spacerówka może być tylko tyłem do jazdy, co starszemu nie bardzo się podobało. Jak spacerówka jest na górze, a gondola na dole to znowu do malucha człowiek ciągle musi się wyginać żeby zaglądać bo przez spacerówke nie widać. Tam gdzie krawężniki nie przystosowane do wózków trochę trzeba siły żeby podnieść przód, drobniejsza osoba musi obrócić i tył podnosić. Bardzo duży kosz na zakupy. Ogólna ocena dobra zobaczymy jak się sprawdzi w czasie śniegów.
          • 1nova Re: allegro-jest używany 12.10.11, 08:39
            Dzieki za opinie smile. Wozek stoi u mnie w domu i czeka..., zeby blizniaki okrzeply troche i mogly juz wybrac sie na pierwszy spacer. Na razie leje u mnie od 3 dni, wiec szans na wyprobowanie wozka nie mam zadnych. Nova
          • meridiarules-1 Re: allegro-jest używany 14.10.11, 12:40
            zależy mi na uzyskaniu pewniej informacji i twój wpis jest dość blisko tematu, chodzi o wózek baby jogger city select- czyli jak gondolka jest na gorze (bliżej rączki) to WOGÓLE nie moge zamontować siedziska spacerowego przodem do kiedynku jazdy- czy moge to zrobic ale siedzisko spacerowe nie bedzie sie rozkładac? ja nie potzrebuje pozkładac czy pochylać spacerówki-synek i tak siedzi na sztywno ale czy fizycznie jest możliwy taki montaż? czy tylko jak na zdjeciach pokazuja ze spacerówka przeodem do mamy?

oraz inyteresuje mnie czy faktycznie z gondoli da sie zrobic normalne drugie siedzisko spacerowe? bo tak niby pisza ale ja sobie jakos nie moge tego wyobrazic patrzac na gonodole?

a jak sie fotelik samochodowy na stelazu sprawdza? łatwo sie montuje adaptery a potem taki fotelik?

Bedę ogromnie zobowiązana za te informacje z pierwszej reki od kogos kto użytkowuje wózek bo w sklepie panie nie maja ani elementów ani wiedzy

Dziękuje!!!!!!! bede czekac z niecierpliwościa na te informacje
            • agatamama83 Re: allegro-jest używany 03.11.11, 21:13
              nie ma miejsca na montaz siedziska przodem do kierunku jazdy jak gondola jest na górze,
              gondola to tak na prawde pokrowiec i jeden pałąk,który zamieniasz na tego gdzie w spacerówce są nogi, fotelik mam cabrio fix i wpina się bardzo dobrze nie mam zastrzeżeń
    • m-otyleeek Re: Baby Jogger City Select double 26.11.11, 22:19
      Mam pytanie do posiadaczek wózka BJ City Select. Czy jest możliwość zamontowania na stelażu wózka z przodu gondolki, a z tyłu (bliżej mamy) siedzonka spacerowego przodem do kierunku jazdy tylko że z podniesionym podnóżkiem???
      • 3-mamuska Re: Baby Jogger City Select double 26.11.11, 22:22
        m-otyleeek napisała:

> Mam pytanie do posiadaczek wózka BJ City Select. Czy jest możliwość zamontowani
        > a na stelażu wózka z przodu gondolki, a z tyłu (bliżej mamy) siedzonka spacerow
        > ego przodem do kierunku jazdy tylko że z podniesionym podnóżkiem???

Tu masz pozycje wozka.
        www.babyjogger.com/city_select_lp.aspx
        • m-otyleeek Re: Baby Jogger City Select double 26.11.11, 22:35
          Oj wiem widziałam wózek na zdjęciach i filmach w internecie. Tylko się zastanawiałam nad taką opcją. Sama pisałaś w którymś z postów o ustawieniu siedzonka przodem do kierunku jazdy gdy gondola jest na górze, a tej opcji też producent nigdzie nie pokazuje. Wiec się zastanawiam czy nie dałoby się zamontować tego siedzonka przodem ale tylko wtedy gdy podnóżek jest ustawiony poziomo - inaczej na pewno nie jest to możliwe.
          • srebrno-listka Re: Baby Jogger City Select double 11.07.12, 14:41
            Da się, jeździłam tak z moją dwójką jak młodszy był mniejszy. Tylko podnóżek siedzenia nie daje się ustawić poziomo, zawsze trochę wchodzi do gondolki, więc można tak wozić dzieci, jak młodsze jest małe. Jak zajmuje całą gondolę to juz nie, bo nie będzie się w stanie ruszać.
        • 3-mamuska Re: Baby Jogger City Select double 26.11.11, 22:57
          Spytam kolezanki czy tak jezdzila,ale dopiero w poniedzialek,ale z tego co widze na zdjeciach to pewnie tak,bo siedlisko jest nad gondla (pupa dziecka),a jak by podnozek podniesc to pojdzie plasko po gondolce,tylko ze prawie do budy bedzie wiec dostep do gondoli moze byc utrudniony.
    • 3-mamuska Re: Baby Jogger City Select double 26.11.11, 23:08
      Jesli na gorze mozna zamontowac gondole,ktora zachodzi na druga,a do zaczepiania siedliska sa te same zaczepy to mysle ze da rade.
      • m-otyleeek Re: Baby Jogger City Select double 27.11.11, 11:34
        I dziś w końcu znalazłam zdjęcia potwierdzające moją "teorię" smile.
        www.jussy.plus.com/CS&P/CSP.html
    • perka1983 Re: Baby Jogger City Select double 07.01.12, 23:24
      Witam, mam pytanko jak wózek sprawuje się przy bliźniętach, bo wszyscy tu opisują wózek tylko dla dzieci gdzie jest różnica wieku. Czy jak są dwie gondolki to nie ma problemu bo na zdjęciu widziałam, że nachodzą one na siebie, czy nie jest utrudniony przez to dotęp do drugiego dziecka.
      Czy któraś z was używała dostawki buggypod, ponieważ oprócz bliźniąt mam w domu już 18 m synka i szukam dobrego rozwiązania dla całej 3.
    • tokara20 Re: Baby Jogger City Select double 16.03.12, 19:33
      Podbijam pytania Perki1983. Mam identyczną sytuację: synka 18 m-cy i bliźniaki w drodze smile

Chciałam się jeszcze podpytać o przekształcanie siedziska spacerowego w gondolę. Siedziska w spacerówce są kubełkowe więc nie rozkładają się na płasko. W związku z tym jak się z nich robi gondolę dla dziecka 0-6 m-cy?
      Pozdrawiam
      E.
      • afroddytta Re: Baby Jogger City Select double 16.03.12, 19:41
        Gondolka jest oddzielna, nie robi się jej z siedziska, w sensie chyba rama jest ta sama, ale cały materiał już inny.
        Gratuluję maluchów, fajna sprawa smile
        • ismenia22 Re: Baby Jogger City Select double 11.07.12, 13:04
          Witam! mam pytanie do posiadaczek Baby Jogger City Select double. Gdzie na terenie Katowic lub Krakowa można obejrzeć ten wózeczek w sklepie? Bardzo proszę o poradę.
          • 1nova Re: Baby Jogger City Select double 11.07.12, 18:53
            W Krakowie byl w 4kids w Zakopiance, tam kupowalam. Nova
            • ismenia22 Re: Baby Jogger City Select double 12.07.12, 15:03
              dzieki 1nowa niestety dowiadywałam się i aktualnie nie ma na sklepie tego wózka W 4kids mają tylko bugaboo donkey ( w astronomicznej kwocie) Jak ktoś napotka przypadkiem w sklepie ten wózeczek proszę, by dał znać smile A moze ktos chce odsprzedać?
            • ismenia22 Re: Baby Jogger City Select double 12.07.12, 15:33
              1 nova mam do Ciebie pytanko smile czy jesteś zadowolona z wózeczka? Jak się sprawował w zimie?
              Po córeczce mam X landera XQ. Wyglada podobnie do Baby Jogger City. W szczególnosci jeśli chodzi o kółka. Wiosna, latem i jesienią był bez zarzutów, natomiast po zaspach i koleinach w zimie nie dałam rady nim jechać. Przednie koła odbijały sie od nierówności i zakopywały w sniegu. Musiałam pokonywać trasę ciagnąc wózek duzymi kołami z przodu, idąc tyłem. Masakra! W sumie z dwojką dzieci w wózku jest większe obciązenie i może łatwiej pokonać np. śnieg. Szkoda,że wszystkie koła nie są 30 cm średnicy! to by szło jak burza! Zaczynam się zastanawiać nad mutsy 4rider duo seat, z nim w zimie na pewno nie siedziałabym w domu i nie obawiałabym się wyjscia. No ale nie da sie go konfigurować, poza tym młodszy dzieciaczek wymagałby jeszcze gondolki, a starsza nie mogła by jechać na półleżąco gdyby chciała podrzemać... i co tu wybrać???
              • tygisek Re: Baby Jogger City Select double 12.07.12, 15:44
                Mutsy duo seat to nie jest dobry pomysl, odradzam...moja siostra kupila dla dzieci z roznica niepelne 2 lata i nie skorzystala ani razu - tam nie ma opcji zamontowania gondoli, jest taki specjalny wklad dla niemowlaka, ale chyba trzeba dokupic dodatkowo, montuje sie na tym siedzeniu blizej prowadzacego, jazda tylko przodem do swiata, wiec maluch tylem do rodzica, a siedzenie dodatkowo nie rozklada sie na plasko, tylko pod jakims katem...jej syn odrazu na start okazal sie za duzy do tego wkladu dla malucha, poza tym to cos ma konstrukcje spiwora, a dziecko bylo sierpniowe, porazka na calej linii
                • ismenia22 Re: Baby Jogger City Select double 12.07.12, 15:59
                  To faktycznie odpada! dzieki za radę! smile
              • 1nova Re: Baby Jogger City Select double 12.07.12, 18:10
                Az musialam sobie wygooglowac x-landera xq - rzeczywiscie dosc podobnie wygladaja. Ja jezdzilam w zimie z dwiema gondolkami, ale po alejkach i asfalcie, zasp nie bylo. No i dzieci dosc lekkie jeszcze byly. Ogolnie zadowolona jestem - wozek dosc lekki, zwrotny, funkcjonalny, najbardziej obawialam sie kubelkowych siedzisk - ale dzieci spia i jest im wygodnie, synkowi czasem podkladam pod nozki kocyk, bo zdarzalo sie ze mu scierply (on jest dlugi). No i wlasnie tu jest problem - coreczka jest drobna i nie bylo problemu z gondola (w sensie jej wielkosci) i mysle, ze spacerowka tez posluzy dlugo. A synek jest dlugi i szczuply, szybko wyrosl z gondoli (okolo 5 miesiaca) i boje sie na jak dlugo wystarczy spacerowka. Bo jednak te siedziska gigantyczne nie sa. Jak mozesz, to przymierz starsze dziecko przed zakupem. Ale jak to mozliwe, zeby w tak duzym miescie nie bylo nigdzie w sklepie BJ - to dziwne. Moze w Katowicach sie uda, wiekszy rynek maja. Nova
            • babyprams [...] 19.05.13, 22:46
              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
              • lucy-lu Pytanie do posiadaczy wózka city select double 12.02.14, 14:14
                Czy w wersji podwójnej spacerowej, po wyjęciu mniejszego siedziska przedniego ten wózek można złożyć razem z większym siedziskiem? Czy większe też trzeba wyjąć i składa się samą ramę?
                • szangala_23 Re: Pytanie do posiadaczy wózka city select doubl 12.02.14, 14:54
                  Siedziska są takiej samej wielkości w BJCS.
                  A czy da radę złożyć, to tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka