Dodaj do ulubionych

Swift zimą...

04.07.11, 23:04
Dziewczyny cały dzień o tym myślę. Mianowicie jak wygląda korzystanie ze Swifta zimą? Nie chodzi mi o jazdę po śniegu ani prowadzenie. Mam na myśli śpiwór, dziecia i gabaryty wózka. Macie może jakieś zdjęcia?

Dzisiaj byliśmy na spacerze w ulewie i zawinęłam synka w dwa koce. Miałam wrażenie, że leży jak śledź. Martwi mnie to bardzo. Nie mam możliwości zmiany wózka, ba i nie chce bo bardzo polubiłam ten wózek. Tylko chciałabym aby synek był tego samego zdania.

Gdzieś na forum znalazłam opinię, że wózek kompletnie nie nadaje się dla dziecka na zimę, dziecka powyżej roku. Czy to rzeczywiście prawda?

Jakie macie śpiworki do wózka?
I jak radzicie sobie bez osłony na nogi?
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: Swift zimą... 04.07.11, 23:36
      Ja zimy jeszcze nie przejeździłam Swiftem, ale moge podpowiedzieć, że spiwór od Bugaboo super pasuje bo mierzyłam. A jak śpiwór to nie zakładam osłony na nogi wg. mnie jest juz niepotrzebna.
      Nie czytałam tez opinii, że nie nadaje sie na zimę dla dziecka powyzej roku uncertain A zanim go kupiłam to przeczytałam obydwa fora w ramach doszkolenia się smile
      • saras-wati Re: Swift zimą... 05.07.11, 08:45
        jeździłam swiftem ze śpiworem od Magdy - idealnie pasowałsmile Mała rok skończyła w styczniu...mam gdzieś wiosenne zdjęcie małej, to wyślę Ci na skrzynkę gazetowąwink

wg mnie swift nie jest mniejszy niż inne spacerówki - wygląda niepozornie, ale dziecko ma naprawdę sporo miejsca na rozpychanie się w tym materialewink
        • saras-wati Re: Swift zimą... 05.07.11, 08:48
          pochwaliłam się za szybkosad nie mogę znaleźć tego zdjęciasad w każdym bądź razie miała sporo miejsca, w środku było przytulnie i cieplutkosmile
          • tygisek Re: Swift zimą... 05.07.11, 09:53
            Swift zima napewno da rade! Musisz tylko zaopatrzyc sie w spiworek smile
            oslona na nozki, kiedy masz spiwor zimowy do niczego nie jest potrzebna, zreszta moim zdaniem, jak raz sie raz uzyje spiworka to pozniej juz sie nie chce patrzec nawet na oslony na nozki, bo spiwory sa o wiele bardziej wygodne niz koc plus oslona na nozki. Nawet jesienia mozna uzywac juz spiworka, a dziecko poprostu lzej ubierac - kiedy wiem, ze spacer bedzie dlugi i Milosz napewno zasnie, a pogoda nie jest pewna i moze wiac i padac, nawet nie mysle o zabieraniu koca tylko zabieram spiworek, gore od niego zawsze mozesz odpiac kiedy nie jest potrzebna i przypiac kiedy jest potrzebna smile to naprawde lepsze rozwiazanie niz koc, albo dwa!
            dwoch kocy to ja nawet do urbana nie upchne, wiec mysle, ze jestes Wielka jak tego dokonalas smile i nie dziwne, ze dziecku bylo jak sledziowi smile koc zabierze wiecej miejsca w wozku niz spiworek, jesli chcesz zeby dziecko bylo otulone ze wszystkich stron.
            Dodam jeszcze, ze spiwory zwykle maja nieprzemakalna i nieprzewiewna wierzchnia warstwe, sa pikowane a w srodku maja dodatkowo cieple i milutkie polary, do tego zamocowane na pasach sie nie zsuwaja i nie wyjada dziecku spod pupy, nie zgubisz go raczej wink
            Poza tym dzieci naprawde przestaja w pewnym momencie intensywnie rosnac, wiec wozek ma duuuze szanse Wam posluzyc w miare dlugo, a jesli juz naprawde dziecko Ci z niego wyrosnie, to mozesz zamienic go na urbana, on nie jest az tak monstrualnie wiekszy od Swifta, napewno znajdziesz chetne na Swifta i nie stracisz na nim okrutnie, a na razie sie ciesz sie nim poprostu! do zimy mam nadzieje daleko!
            • walker85 Re: Swift zimą... 05.07.11, 12:30
              Mam śpiwór do wózka taki z firmy Womar z owczej wełny. Kupiłam go w zasadzie do gondoli Mutsy i jakoś upchnęłam, tylko wtedy Kubuś był noworodkiem więc się nie ruszał. Ale też gondola jest zapewne mniejsza niż Swift...
              Zawsze dawałam i śpiwór i osłonę na nogi. Wydawało mi się, że tak jest małemu cieplej big_grin
              Po wątku Marge już sama zwątpiłam w ten wózek...
              • saras-wati Re: Swift zimą... 05.07.11, 12:41
                nie wątp w swiftasmile) przejeździsz zimęsmile
              • tygisek Re: Swift zimą... 05.07.11, 17:11
                no ale sama poczytaj, wierzchnia warstwa tego spiwora co go masz jest nieprzewiewna! w dodatku owcza welna w srodku, wiec oslona na nogi moim zdaniem calkowicie zbyteczna, poza tym tej zimy Twoj Syn napewno bedzie ubrany w kombinezon, cieple buty i bedzie sie ruszal, bo chodzi lub bedzie chodzil, bedzie moze chcial wyjsc pobiegac chwile po sniegu podczas spaceru, lub tez nie, ale wiekrze dziecko juz nie jest narazone na tak wielkie marzniecie niz noworodek no bo inaczej troszke gospodaruje zasobami energii i nie lezy bez ruchu...moim zdaniem przestraszylas sie troche i rzeczywiscie zwatpilas w ten wozek, mysle ze calkiem niepotrzebnie zamartwiasz sie na zapas
                • marge.s Walker 05.07.11, 21:46
                  Wybacz, ze moim postem zwatpilas w Swifta kiss ale ja juz taka jestem i nawet do Cameleona sie czepialam wink wiec ciesz sie, korzystaj i najwazniejsze by Twemu dziecku i Tobie bylo wygodnie big_grin
                  Jednemu dziecku bedzie wygodnie w takim wozku innemu nie, ja to skrajny przypadek jestem i wszyscy mowia ze moje dzieci sa ogromne !
                  Mi sie ten wozek strasznie podoba i sie w nim zakochalam ale zeby sie w pelni nim cieszyc po prostu potrzebuje wiekszy egzemplarz zeby dopasowac go do mnie i do mojego sporego dziecka i dlatego zamienie go na Urbana a na wiosne dokupie Bee i bedzie to super zestaw tongue_out

Walker poza tym i ja spora baba jestem i mysle ze z Urbanem bede sie czuc lepiej ale Swift jest i bedzie sliczny big_grin
                  • walker85 Re: Walker 05.07.11, 21:55
                    Ja też taka mała to znowu nie jestem, ale pal licho mnie, mój mąż ma 196 cm i ponad 110 kg smile
                    Mam nadzieję, że opiszesz swoje przygody, no właśnie, z Elitem czy Urbanem? Co postanowiłaś?smile
        • nastka1980 saras 06.07.11, 12:45
          juz któryś raz czytam tu o śpiworku od Magdy, możesz mi podać namiary na tę Magdę plus ewentualnie zdjęcia takiego śpiwora?
          A swoją droga czy dziecku które chodzi śpiworek jest niezbędny?
          W końcu jak już po śniegu pośmiga to jak go do tego śpiworka włożyć?
          • saras-wati Re: saras 06.07.11, 13:54
            zerknij w wątek dla sprzedawców, tam jest adres emailsmile będę miała tej zimy śpiworek dla chodzącego dziecka, ale nie wiem, czy rzeczywiście będzie potrzebny? poprzedniej zimy miałam niechodzące dzieckosmile

powiem Ci, że ten śpiwór jest super - jest wyprofilowany, więc nie zjeżdża, nawet jak dziecko często wychodzi z wózka, w miejscu butów wszyty jest ortalion, by nie brudził się, zamki są wszyte tak, że możesz odpinać od dołu lub od góry śpiwór; a jak nie było jeszcze bardzo zimno, to montowałam tylko dół śpiworka i siedziała wtedy, jak na miłej polarowej wkładcesmile

śpiworek od Magdy jest naprawdę godny poleceniasmile
    • gaga-sie Re: Swift zimą... 05.07.11, 21:42
      Zimowanie ze swiftem dopiero przed nami, ale jestem dobrej myśli. Dziś na spacerze szczególnie przyjrzałam się wózkowi pod tym kątem. Też mam zamiar wozić malucha w samym śpiworku. W ubiegłym sezonie, po przesiadce z gondoli do Nomada, wcale nie używaliśmy okrycia na nóżki. Mamy ciepły śpiworek Alvi outlast, w planie zakup profilowanego od Magdy forumowej. W razie czego pod ręką jest też b.j mini, a w nim miejsca sporo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka