Dodaj do ulubionych

ZIMA idzie! Śpiworek BJ a od Magdy?

26.08.11, 17:45
Kochane
Mam problem i doradźcie proszę kiss
Mam BJ Elite używany na co dzień na długie spacery ze spaniem do nawet 2 i pół godziny i Mini używany rzadko na krótkie dystanse po dojechaniu wpierw gdzieś tam autem.

Mam śpiworek z warstwy wełny owczej i kupiłam teraz śpiworek BJ oryginalny (fajny bo ma odpinaną warstwę polarową) kupiony do Elite.
Na jesień będę używać w Elite kocyka bunker lodger.

A co z Mini? Mini używany będzie na wędrówkę po sklepach lub do rodziców, lekarza. Ono ma płytkie siedzisko (wg mojej subiektywnej oceny porównując do Elite) i nie chcę go spłycać ze szkodą dla komfortu dziecka. Myślałam żeby zamówić śpiworek z tylko 1 (a nie dwoma) warstawami ociepliny tej poddupkowej części śpiworka plus polar a na nogach byłyby normalnie dwie warstwy plus polar. Czy to dobry pomysł??? Wtedy po wejściu do sklepu dziecko by mi się mniej gotowało siedząc na śpiworze ale czy nie zmarznie na dworzu?

Drugie pytanie: czy któraś z Was ma śpiworek BJ i może powiedzieć jak radzi sobie jesienią i zimą?

Obserwuj wątek
    • dziustynka Re: ZIMA idzie! Śpiworek BJ a od Magdy? 26.08.11, 18:33
      Pytanko mam, gdzie się kupuje te bunkery? W Polsce gdzieś?
      • pomilak1 Re: ZIMA idzie! Śpiworek BJ a od Magdy? 26.08.11, 20:42
        nie no gdzie tam zima, u mnie dziś było ponad 30st tongue_out
        a tak na poważnie to uważam że nie powinno być dziecku zimno w jednej warstwie polaru smile
        • misiunia22.0 Re: ZIMA idzie! Śpiworek BJ a od Magdy? 27.08.11, 15:36
          hmm tez nad nim mysle mam jeden spiworek ale z kremowym polarkiem i no brudzi sie strasznie a jak mojego wsadze w butach to juznie dopiorewink on uwielbia błotko;p no i jak pomilak spiworek ten Magdowy?? fajnei w cameleonie nie jest za gruby aa i jaka długośc masz??
    • dima1312 Re: ZIMA idzie! Śpiworek BJ a od Magdy? 27.08.11, 12:54
      Hej,ja myśle ze bunker ci wystarczy do mini,ale jak będziesz chciała jeszcze coś dodatkowego to jak najbardziej moglabys zamówić taki spiworek z ciensza warstwo ocieplacza np. U Magdy jak jej wyjasnisz o co ci chodzi dokładnie to na pewno uszyje
      • agnes_nyc Re: ZIMA idzie! Śpiworek BJ a od Magdy? 27.08.11, 13:48
        ja tez myslalam juz o spiworku ale pewnie wezme oryginalny bo te Magdy maja zakladki i o ile do bboo mogla taka zakladka byc to do bj nie bardzo bo tak jak piszecie jest siatka

przymierze w poniedzialek spiworek do mini i zrobie fotke smile
        • dziustynka Agnes_nyc 27.08.11, 15:55
          Oj super, a który kolor przymierzysz? Bo może mogłabyś zrobić real foto czerwonego?
          • agnes_nyc Re: Agnes_nyc 27.08.11, 22:45
            dziustynka napisała:

> Oj super, a który kolor przymierzysz? Bo może mogłabyś zrobić real foto czerwon
            > ego?

wlasnie mialam robic czarny bo czerwony wlasnie sprzedalam ale jeszcze nie wyslany wiec moze w poniedzialek uda mi sie zrobic fotke czerwonego tylko na fioletowym wozku czerwien nie nbedzie sie chyba zbyt dobrze prezentowal smile
            • dziustynka Re: Agnes_nyc 28.08.11, 08:40
              no coś ty, czerwony + fiolet to jedno z najmodniejszych połączeń! smile
        • duraczek Re: ZIMA idzie! Śpiworek BJ a od Magdy? 27.08.11, 17:48
          Wyjaśniam , że bunkera kupiłam od zaprzyjaźnionej forumki której dzieciaczek jest za duży do bunkera - bunker ma długość 105cm - można je kupić na ebayu

Agnes_nyc jakie zakładki?? Wytłumacz bo nie łapię o co chodzi

Magda napisała że dać 1 warstwę ociepliny zamiast dwóch to nie problem ale nie wiem czy się na to decydować, dodatkowo uszyłaby mi przykrywkę dodatkową z polaru i ortalionu bez ociepliny w środku -tak na jesień -

Dziewczyny jaką grubość mają śpiwory od Magdy???? ile miejsca na głębokość zabierze taki śpiwór? poszę sprawdzcie wasze spiwory na grubość kiss 2cm, 5cm czy może 7cm mają grubości?????

• pomilak1 Misiunia 27.08.11, 18:13
            nie mam Magdowego śpiworka, mam z bboo smile raczej go nie wykorzystam tej zimy, może pod koniec jak małą przesadzę do spacerówki smile
            • misiunia22.0 Re: Misiunia 27.08.11, 20:22
              aa to sorki wydawało mi sie ze magdowy masz a jak ten z bbo?? ee i jak ta gondola??
              • dima1312 Re: Misiunia 27.08.11, 21:31
                Gosiu jutro sprawdze ile ma objętości ten Magdowy
              • duraczek Re: Dima 27.08.11, 21:52
                Dima jestes kochana smile a moze masz pomysl o co chodzilo Agnes_nyc ze spiwor Magdy nie pasuje do bj bo ma zakladki? sad moze powinnam kupic spiwor od bugaboo? sad
                • dima1312 Re: Dima 27.08.11, 22:45
                  Ciekawe ja jakoś zakladalam ten spiworek do elita chodzi jej pewnie ze z tylu spiworka jest taki materiał który sie zakłada na oparcie ja go nie zakladalam i było ok. Spiworek jest dosyć sztywny i trzyma sie na pasach fajnie a po bokach ma troczki i zapinasz do tych kółek w Elicie,pstrykne ci jutro fotki
                  • gaga-sie Re: Dima 27.08.11, 22:50
                    Dowiadywałam się u Magdy o śpiworek pasujący do city mini i zaproponowała mi, że może mieć on troczki przy pupie oraz przy górnym otworze na szelki, aby można było go przywiązać, co zapobiega zsuwaniu. Ponadto śpiworek do city mini ma dodatkowy otwór na rączkę do składania wózka. Do innych typów wózka Magda doszywa zakładkę z gumką, którą zaczepia się o oparcie siedziska od góry. Ja jeszcze nie zamówiłam śpiworka, ale z pewnością to zrobię.
                    • dima1312 Re: Dima 27.08.11, 22:55
                      Ja właśnie mam taki z troczkami na dole i u góry
                  • agnes_nyc Re: Dima 27.08.11, 22:56
                    Hej

chodzi mi wlasnie oto o czym pisze dima na bugaboo zakladam na siedzisko i sie super trzyma bo jest ta zakladka co sie ja zaklada na gore siedziska na bj nie zaloze bo przeszkadza siatka nie mierzylam jeszcze spiworka z bugaboo ktory Magda mi szyla do mini ale w najblizszym czasie przymierze i zobacze czy mi bedzie pasowac. Ja lubie jak mam wszystko dopracowane i ta zakaldka nie zalozona moze mi przeszkadzac. To samo bylo z folia sama klientkom polecalam uniwersalna i od kolezanki pozyczylam uniwersalna do przymierzenia i nie ma porownania z oryginalna ta jest dopracowana wiec stwierdzam ze chyba wole oryginaly chyba ze sa bardzo przesadzone z cena np. jak spiworek do bugaboo cena nowego strasznie wysoka wiec wolalam od Magdy ale do bj cena nie taka straszna

ja do bugaboo mam spiworek o dlugosci 102 cm i jest ok
                    • gaga-sie Re: Dima 27.08.11, 23:03
                      A jak zaczepia się oryginalny śpiworek do baby jogger?
                      • agnes_nyc Re: Dima 27.08.11, 23:13
                        gaga-sie napisała:

> A jak zaczepia się oryginalny śpiworek do baby jogger?

nie mam pojecia bo jeszcze nie testowalam bo jeszcze za wczesnie do zimy ale z czystej ciekawosci przymierze w poniedzialek i zrobie fotki tak jak obiecalam
                  • saras-wati Re: Dima 27.08.11, 23:15
                    ja też go zakładałam, ale nie leżał tak dobrze, jak w mb; nie wiem, jak wygląda to w elite?

mi tak naprawdę nie przeszkadzało, choć po rozłożeniu wózka i potem podniesieniu oparcia musiałam trochę podciągać śpiwór, bo mi się osuwał;

to jest naprawdę super śpiwór, a Magda jest otwarta na wszelkie pomysły, więc można coś wymyślić? mi się wydaje, że jakby doszyć tam dodatkowe troczki, to nie byłoby żadnego problemu?
                    • agnes_nyc Re: Dima 27.08.11, 23:25
                      saras no wlasnie do bugaboo lezy idealnie bo jak go zaloze na gore siedziska bo mi sie nie zsunie lezy jak ulal a w bj bedzie problem z tym spiworem chyba ze Magda opracuje patent na bj

nie wiem tez czy moj do bugaboo spiworek sie nie "zepsul" gdyz pralam go w pralce i za duzo plynu do prania wlalam i niestety plyn wlazl w polar i za chiny nie moge tego wyplukac juz tyle razy plukalam i nic oddam go do pralni mam nadzieje ze sobie poradza
                      • duraczek Re: Dima 28.08.11, 10:27
                        spiwor BJ ma wymiary 100cm na 45cm grubość 2cm
                        plusy: ma dziury do przewleczenia pasa zabezpieczjacego przed zlozeniem wiec nie bedzie sie zsuwac; ma dwie warstwy- spodnia wykonczona bawelna i dopinany na zamek polar ktory mozna odpiac w cieplejsze dni
                        minus: polarek jest na calej dlugosci wewnatrz wiec bedzie sie brudzil od butow- dobrze ze mozna go raz dwa wypiac do prania

spiwor Magdy jest troche dluzszy i ma ortalion w miejscu trzymania bucikow, pomusl z robieniem dziury na raczke jest chybiony bo bedzie powiewac tyleczek. przeciez mozna reke wlozyc pod spiwor tak samo jak w przypadku wladek tzw linersow
                        • duraczek spiwor BJ 28.08.11, 10:32
                          jeszcze jedno: spiwor bj wyglada hmm solidnie, zamki sa szerokie i ladnie chodza, warstwa wierchnia jest grubsza i mila w dotyku to nie jest cienki szeleszczacy ortalion. Sa petelki do wywiniecia warstwy wierchniej w dol albo do zapiecia wysoko pod brode dziecka jak wieje. Jest taki nabity, miesisty.
                          Szkoda ze mozna kupic czarny albo czerwony tylko.
                          • dima1312 Re: spiwor BJ 28.08.11, 14:33
                            a mogłabyś zmierzyć ile ma cm. od pupy do końca nóżek ? i szerokość
                            • duraczek Re: spiwor BJ 29.08.11, 15:10
                              u gory ma szerokosc 55cm a na dole 35 cm, na stopy jest głębokość 10cm, ponizej dziury na pas krokowy jest 34cm długi plus kawałek na szerokość na stopy 10cm
    • agnes_nyc zdjecia spiworka Baby Joggger 29.08.11, 20:52
      na wstepie zaznacze ze czerwonego juz nie ma u importera kuzwa a ja chcialam czerwony mialam jeden i sprzedalam zdazylam tylko fotki zrobic smile

co do spiworka powiem tak ogolnie jest fajny troche duzo ma polaru i wyglada na takiego "niepoukladanego" jesli posadzimy dziecko mysle ze sie pouklada ladnie. Polar cienszy niz w Magdowym.Fajne ma to ze polar mozna odpiac jak jest cieplej i miec dziecko dalej w spiworku tylko na bawelninej wkladce jest tez zdejmowana oslonka na nozki. Zdjecia byly robione na szybko i nie zgodnie z instrukcja bo tylko pasy przewloklam wiec moga nie wygladac zbyt ladnie ale spiworek ogolnie warty ceny. Jesli ktos moze sobie pozwolic na zakup oryginala to polecam ja zapewne sie skusze tylko musze jeszcze przymierzyc Magdowy z bboo i oblukam jak bedzie wygladal
      Teraz tak jesli moje dziecko juz jest chodzace i bardziej ruchome bedzie ubrane zapewne w kombinezon to czy w Magdowym nie bedzie za goraco tamtej zimy bylo ok bo byla lezaca wiec do Bugaboo miala super spiworek

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00910.jpg

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00911.jpg

z odpieta oslonka na nozki

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00912.jpg

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00913.jpg

Instrukcja zakladania spiworka

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00914.jpg

tutaj z bliska z polarem

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00917.jpg

a tutaj z odpietym polarem - super sprawa i wtedy mamy wkladke bawelniana smile mozna odpiac z calosci spiworka polarek

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00918.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka