magda-spiworki 14.10.11, 10:19 zastanawiam się nad zakupem, pod waszym kątem oczywiście bo wiele dziewczyn pyta i pomyślałam że kupię jedną oryginalną, bo na pewno mi się też przyda, no i rozłożę ją na części pierwsze macie to cudo? sprawdza się zimą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: MUFKA - macie? 14.10.11, 10:27 Kiedyś macałam taką z teutoni, jest świetna, wsadzając ręce od razu milusio i cieplusio było Moim zdaniem się opłaca Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MUFKA - macie? 14.10.11, 11:08 Ja też mam kupiłam sobie nie dawno i już żałuję że nie miałam jej przy pierwszym dziecku!jest super!mam z Teutonii ale zkłądam na xq i na cameleona jest bardzo ciepła, opatula całe ręce i jest impregnowana - sprawdzone przy ostatniej pogodzie Odpowiedz Link
shinee5 Re: MUFKA - macie? 14.10.11, 11:45 Ja mam tą z teutoni od dwóch lat. NIe wiem, czy w tym roku będę używała, bo dziecko już duże, ale mufka jest rewelacyjna, bardzo polecam na mrozy. Wg mnie obowiązkowy zakup. Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: MUFKA - macie? 14.10.11, 12:06 no to ja sobie tez zakupie taka mufke magda a ty z czego bedziesz je szyla i co w srodku by miały dziewczyny te co maja mufki - z czego one sa wykonane w srodku ? Odpowiedz Link
magda-spiworki Re: MUFKA - macie? 14.10.11, 13:05 ja mam tylko możliwość uszycia tylko takiej jak śpiworki, ortalion impregnowany + ocieplina + polar Odpowiedz Link
shinee5 Re: MUFKA - macie? 14.10.11, 13:25 Tutaj fotka z "wystającym" futrem fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2037320,2,20,Dsc01734-1.html Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MUFKA - macie? 14.10.11, 14:07 W mojej galerii mam zdjęcia środka fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2883313,2,2,P9220019.html Odpowiedz Link
shinee5 Re: shinee5 14.10.11, 13:17 Trzymam na przyszły rok dla drugiej dzidzi. Już w drodze Odpowiedz Link
afroddytta powiedzcie mi 14.10.11, 15:01 Strasznie żałuję, że w zeszłym roku nie kupiłam. Chcę jeszcze poczekać, bo w zeszłym roku na allegro były jeszcze inne takie rękawice. A czy na speedi (tam na środku jest hamulec) to się da tę teutoni założyć??? Czy muszę kupić te oddzielne rękawice? Odpowiedz Link
magda79pn Re: powiedzcie mi 14.10.11, 15:14 hmmm... zupełnie zapomniałam że we wózku który ja planuję kupić (bebe confort high trek), też jest hamulec ale może znajdzie się w środku miejsce na ten hamulec... Odpowiedz Link
shinee5 Re: powiedzcie mi 14.10.11, 15:27 Na moje oko powinien się zmieścić. Mufka jest dosyć głęboka. Odpowiedz Link
djulliet Re: powiedzcie mi 14.10.11, 16:14 Tak hamulec spokojnie się mieści Przynajmniej w wózkach Teutonii Odpowiedz Link
gonik111 Re: powiedzcie mi 14.10.11, 16:49 ja mam , ja mam dzisiaj mi się ręce w niej spociły , bo zrobiło się ciepło ale jestem bardzo zadowolona i zakładam ją na Cameleona. Odpowiedz Link
afroddytta Re: powiedzcie mi 14.10.11, 17:15 Popatrzyłam na wózek i hamulec pewnie się zmieści, tylko jeszcze trzeba tę linkę od hamulca wyprowadzić i to może być problem, np. z długością. Napisałam do sprzedawcy z allegro, który miał te rękawice poprzednio, jak coś odpiszą to dam znać. Odpowiedz Link
santa-1982 Magda-jestem chetna! 14.10.11, 17:36 jesli zdecydujesz sie na "produkcje" to jestem chetna na zakup Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: Magda-jestem chetna! 14.10.11, 17:49 no ja tez bede chetna jesli bedzie dobra cena afrodyta - jak beda te rekawice to daj znac Odpowiedz Link
magda79pn Re: Magda-jestem chetna! 14.10.11, 18:09 ja też ale najpierw muszę mieć/widzieć oryginał co do ceny, to wszystko dopiero w praniu wychodzi ale myślę że w połowie ceny mogłabym się zmieścić... Odpowiedz Link
aga7-77 Re: Magda-jestem chetna! 14.10.11, 18:39 Szkoda, że nie wiedziałam, że będziesz szyć mufki - też byłabym chętna, a właśnie zdążyłam zamówić w Bobowózkach tą z teutonii. Mam nadzieję, że będzie warta swojej ceny. Odpowiedz Link
czekolada85 Re: Magda-jestem chetna! 14.10.11, 18:57 Ja też chętnie kupie od Ciebie. Śpiwór jest super to i pewnie mufka będzie pierwsza klasa Daj znać koniecznie czy zdecydowałaś się na produkcje?! Odpowiedz Link
magda79pn Re: Magda-jestem chetna! 14.10.11, 19:10 oj, u mnie to każdy pomysł musi "mocy urzędowych" nabrać a najczęściej jest tak, że jak mam przestój to wtedy mam czas aby kombinować już miałam się za to zabrać rok temu, ale nie miałam wózka z pełną rączką a teraz pewnie będę miała Odpowiedz Link
magda79pn Re: Magda-jestem chetna! 14.10.11, 19:13 poszukajcie w necie gdzie są najtańsze te mufki (bo ja chwilowo nie mam czasu), to zamówię w przyszłym tygodniu Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Magda-jestem chetna! 14.10.11, 19:51 Chyba na bobowozkach były najtańsze, ale ja kupiłam w sklepie stacjonarnym i zapłaciłam 115zł czyli jeszcze mniej niż mają na bobowozkach Uważam że mufka jest warta swojej ceny Odpowiedz Link
aga7-77 Re: Magda-jestem chetna! 14.10.11, 20:11 115 zł to super tanio - w Bobowózkach zapłaciłąm 139 zł plus przesyłka i wyszło 168 zł. Ale jeśli jak piszesz mufka jest warta swojej ceny to na pewno nie pożałuję wydanej kasy Odpowiedz Link
afroddytta Rękawice z allegro 14.10.11, 20:44 Dostałam odpowiedz, że powinny być już w przyszłym tygodniu, pytałam o takie: xarchiwum.pl/rekawice-do-wozka-nowosc-super-cena-i1494778301.html Jeszcze w zeszłym roku było coś takiego, ale czegoś takiego to ja nie chcę xarchiwum.pl/wyprzedaz-ochraniacz-ocieplacz-rekawice-do-wozka-i1429427212.html Magda, napisz proszę kiedy byłyby te Twoje mufki, bo zima się zbliża szybko Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Rękawice z allegro 14.10.11, 21:05 Jak juz dostane spiworek to pewnie i na mufke bym sie skusila. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Rękawice z allegro 14.10.11, 21:21 a który śpiworek jest dla ciebie? najpierw muszę kupić oryginał, a potem go "rozpracować" Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Rękawice z allegro 16.10.11, 21:45 magda79pn napisała: > a który śpiworek jest dla ciebie? > > najpierw muszę kupić oryginał, a potem go "rozpracować" > A ten zielony i do angli. Odpowiedz Link
afroddytta są te zagraniczne rękawice na allegro 16.10.11, 20:35 Dziś się pojawiły te rękawice allegro.pl/mummy-mitts-rekawice-do-wozka-ocieplacz-rekawiczki-i1879701128.html w sumie myślałam o ich kupnie, ale się rozmyśliłam patrząc na te zdjęcia i sposób ich umocowania do wózka, w sensie, że mocuje się je na zewnątrz-tak to sobie mogę każde rękawiczki przymocować Odpowiedz Link
tygisek Re: są te zagraniczne rękawice na allegro 16.10.11, 20:42 mi sie osobiscie bardziej podoba mufka niz rekawice, one jakies takie smieszne sa Odpowiedz Link
pomilak1 Re: są te zagraniczne rękawice na allegro 16.10.11, 21:20 Też myślałam na początku o jakiś rękawicach,ale mufka obejmuje Ci całą rączkę więc możesz sobie tą rękę w środku trzymać jak chcesz,a tu jak przypniesz tak musisz mieć nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi Odpowiedz Link
magda79pn Re: są te zagraniczne rękawice na allegro 16.10.11, 22:50 śmieszne te rękawice jakby ktoś dłonie na rączce zostawił mnie też się bardziej mufka podoba Odpowiedz Link
tygisek Re: są te zagraniczne rękawice na allegro 19.10.11, 09:28 ja mam takie same odczucie - jakby byly rece odciete, albo jakas newidzialna istota trzymala za raczke wozka - wiem wiem, dziecinne skojarzenie jakies, no ale jednak... Odpowiedz Link
joannamichal Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 08:50 allegro.pl/spiwor-spiworek-z-polarem-kees-lekki-cieply-i1861094119.html na dole tej aukcji jest mufka w kuszącej cenie 46 zł. Po dzisiejszym poranku mam ochote sie skusić. A propo mój śpiworek też sie już szyje u Magdy Odpowiedz Link
magda79pn Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 10:24 a twój to który? ta mufka mi się na zdjęciu taka "skąpa" wydaje... Odpowiedz Link
gaga-sie Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 11:03 Magda, a jak tam mój śliwkowy polar? Udało ci się znaleźć? Odpowiedz Link
magda79pn Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 11:06 niestety nie, maja dostać w czwartek/piątek, czekamy czy zielony? Odpowiedz Link
gaga-sie Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 12:50 Oj, to takiego koloru nie lubię Chodzi ci o taki zielony, jak masz a galerii aukcji? Bardziej limonka? Wolałam nieco ciemniejszy, taki świeży zielony, zbliżony do zieleni lekarskiej Magda, ja poczekam do piątku, mnie się nie śpieszy z tym okryciem, może coś innego będzie. Sorki za marudzenie! Odpowiedz Link
gaga-sie Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 12:52 Magda, musztardowy też byłby fajny, albo ciemny rudy... Odpowiedz Link
joannamichal Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 11:15 Mój to ten czerwony do city mini. Fakt ta mufka jest skąpa ale cena kusząca. No i łapki mojego chłopa by sie tam nie zmieściły chyba Odpowiedz Link
gaga-sie Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 11:19 To"coś" było do mnie Chodzi o dostawę materiałów Odpowiedz Link
tygisek Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 11:33 a jak bedzie musztardowy kolor polara to dasz znac? Gaga, ja mam zielony spiwor od Magdy, jak chcesz mozesz sobie jakos u mnie obejrzec! Odpowiedz Link
aga7-77 Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 11:36 Ja też właśnie dostałam od Magdy śpiwór z zielonym polarem - jest piękny, kolor jak dla mnie super Odpowiedz Link
gaga-sie Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 12:51 Oooo, musztardowy, to jest myśl! Aga, ja znam ten zielony jasny i nie bardzo teraz mam na niego chęć! Ale musztardowy...hmmm Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 13:11 Magda a kiedy beda u Ciebie dostepne w sprzedazy te mufki bo nie wem czy czekac czy kupic inna Odpowiedz Link
afroddytta Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 13:21 Ja też byłabym wdzięczna za informację. Ze względu na urlop z kupnem mufki wstrzymuję się do 6 listopada, ale potem chce mieć na już Odpowiedz Link
tygisek Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 13:18 mi musztardowy kolor marzy sie juz od zeszlego roku meczylam Magde juz na ten temat! dajcie wiec znac jak bedzie taki polar, w komplecie z mufka, hmmm...fajnie by bylo! ale ja glosuje za mufka odwzorowana na mufce teutonii, bardzo mi sie podoba i wydaje sie naprawde fajna Odpowiedz Link
magda79pn Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 13:49 jak komuś się spieszy to niech nie czeka za mufką, bo u mnie najwcześniej pod koniec listopada będą, muszę mieć na to czas, a na tą chwile nie wyrabiam się... ale jak znajdziecie w fajnej cenie tą teutonii to dajcie linka, zamówię sobie albo ta z was która ją ma (nie pamiętam kto to był), niech ją rozłoży i poda mi wymiar (tak mniej więcej) długość i szerokość, to może coś pokombinuję polar musztardowy jest w hurtowniach, ale czy to ma być musztarda delikatesowa czy sarepska ? Odpowiedz Link
afroddytta Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 14:01 Magda a możesz napisać jaką Ty masz wizję tej mufki, jak ona by wyglądała? (też na zatrzaski) Co do ceny mufki to chyba ona jest narzucona z góry (te co najmniej 140 zł). Chyba jak wrócę to pojadę do sklepu i obejrzę i przymierzę, to przynajmniej za przesyłkę nie zapłacę. A w Świecie Dziecka to mają tę mufkę? Odpowiedz Link
magda79pn Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 14:07 ja myślałam żeby ona była grubości śpiworków (bo taką mam ocieplinę) oczywiście wierzch ortalion, w środku polar, właśnie nie wiem co z tymi napami... bo musiałabym komuś zapłacić za nabicie, no i to trwa (chodzi mi o czas, nikt mi tego od ręki nie ponabija) jeśli dałoby radę na rzepy (tzn. będzie się wszystko trzymało) to byłoby szybciej i dla mnie wygodniej. Odpowiedz Link
shinee5 Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 15:02 Mam śpiworek od magdy i jest super, więc na mufkę też pewnie poczekałabym, ale jeśli ktoś będzie chciał tę z teutonii, to ona, przynajmniej dwa lata temu, była dostępna na zamówienie. Czas oczekiania jakieś 4-6 tygodni. Ja kupiłam w świecie dziecka od ręki, ale mieli tylko jeden egzemplarz pokazowy, reszta właśnie tylko na zamówienie. Odpowiedz Link
tygisek Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 15:10 bardziej lubie sarepska, ale chyba delikatesowa ma ladniejszy kolorek! Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 15:15 no ja wlasnie tez chce ta od teutoni na zatrzaski a nie rzep bo to kiepskie wyjscie - rzepy a i jesli to nie pewne to trzeba kupic oryginal od teutoni Odpowiedz Link
tygisek Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 15:25 ja tez bym wolala na zatrzaski, ale jesli rzep bylby jakos fajnie rozwiazany, to nie mowie nie! Odpowiedz Link
aga7-77 Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 16:14 Magda ja mam tą mufkę - zmierzyłam po rozłożeniu: ma ok. 57 cm długości i 49 cm szerokości. Wydaje mi się, że jest dość prosta do uszycia, tylko faktycznie problem z nabiciem tych nap. Ja jak już pisałam zamawiałam w Bobowózkach jakiś tydzień temu i wysłali mi od ręki w ten sam dzień. Odpowiedz Link
magda79pn Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 16:57 dzięki a ile jest tych zatrzasków? chyba 6? ja to się z kolei boję, że jak napy będą mocne, to ludzie będą ciągnąć żeby odpiąć, powyrywają i mi będą chcieli zwracać... Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 17:17 ja płaciłam 115zł ta mufka ma 9 napów, 3 po lewej, 3 po prawej i 3po środku Odpowiedz Link
magda79pn Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 17:45 no widzisz, a myślałam że są po 2 napy, więc to jeszcze pogarsza sytuację, bo wiem że w punkcie biorą 2zł za nabicie jednej sztuki, a więc 18zł za same napy spróbuję z rzepami i zobaczymy Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 17:40 a moze ktoras z Was ma w poblizu sklep gdzie sa te mufki to moglabym prosic o zakup i ewentualnie jak bedzie na zlociku oddalabym kaske i odebrala mufke Odpowiedz Link
afroddytta Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 18:21 No ja bym podjechała do tego sklepu w Łomiankach (tam kupowałam dostawkę mutsy) i wtedy mogę kupić, ale to 7 lub 8 listopada, mają po 144 zł (zadzwoniłabym wcześniej zamówić, aby już czekały jak przyjadę). Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: MUFKA - macie? 19.10.11, 19:32 ok affrodyta jesli nie sprawi to klopotu to spoko mozesz mi kupic zima przed nami Odpowiedz Link
afroddytta Dziewczyny! 19.10.11, 20:25 Może jakieś grupowe zakupy? Może byśmy jakiś rabat wywalczyły? Prawdopodobnie 8 listopada będę oglądać i kupować mufkę teutoni dla siebie w okol. wawy (sklep wozkidzieciece.pl, wozki-teutonia.pl) i mogłabym kupić więcej jeśli by któraś jeszcze chciała -odebrała na spotkaniu lub mogłabym przesłać (po kosztach, ale z wcześniejszą wpłatą). Napiszcie czy ktoś chętny, jak policzymy to bym zadzwoniła i ponegocjowała rabat Muszę to tylko załatwić do przyszłego czwartku (bo wyjeżdżam) i potem odebrać 8ego. Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Dziewczyny! 20.10.11, 00:57 magda,a moze te rzepy to zrobic tak: ze przyszyc od spodu ta czesc do ktorej sie przypina ,i ta druga czesc tez ,w gornej warstwie robic dziurke i przewlec ten rzep przez dziure i wrocic do dolu i podpiac na spodnia czesc do tej tam przyszytej. hah ale napisalam,ale jakos juz pozno i mozg chyba juz nie lapie,mam nadziej ze zrozumialas chodz czesc,z tego co napisalam. A kiedy moge spodziewac sie mojego spiworka.bo musze wtedy siedziec w domu, przyszly tydzien najlepiej by bylo bo dzeici maja tydzien wolnego,bo wtedy siedze w domu. Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Dziewczyny! 20.10.11, 01:51 Znalazlam jeszcze taka: www.amazon.com/Mobile-Moms-Stroller-Hand-Black/dp/B004GIBXH6 Odpowiedz Link
magda79pn Re: Dziewczyny! 20.10.11, 17:46 3-mamuska napisała: A kiedy moge spodziewac sie mojego spiworka.bo musze wtedy siedziec w domu, prz > yszly tydzien najlepiej by bylo bo dzeici maja tydzien wolnego,bo wtedy siedze > w domu. ======================== niestety jeśli chodzi o przesyłki zagraniczne to nie mam pojęcia wysłałam go priorytetem kilka dni temu Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Dziewczyny! 20.10.11, 19:37 magda79pn napisała niestety jeśli chodzi o przesyłki zagraniczne to nie mam pojęcia wysłałam go > priorytetem kilka dni temu No to pewnie w przyszlym tygodniu bedzie. Odpowiedz Link
m7-7 Afroddytta... 20.10.11, 11:59 Ja byłabym chętna na tą mufkę w dobrej cenie Tylko ja nie będe na zlocie więc wchodziłaby w gre wysyłka. Więc jeśli nie sprawi Tobie to kłopotu to ja się piszę. Oczywiście należność przeleje na podane konto Odpowiedz Link
afroddytta Do pomilak 21.10.11, 15:03 A gdzie jest ten sklep stacjonarny gdzie kupowałaś mufkę? (myślałam, że chodzi o stacjonarny bobowózków) Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Do pomilak 21.10.11, 20:02 Fido w Katowicach,ale sprowadzili mi z Fido w Sosnowcu Odpowiedz Link
monia6722-online [...] 25.11.11, 10:28 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MUFKA - macie? 25.11.11, 10:45 no nie wiem dla mnie bardzo wygodne...możesz sobie chwycić rączkę w jakim miejscu chcesz i zawsze będziesz miała ciepło te ze zdjęcia mają otwory po bokach więc może tam podwiewać... Odpowiedz Link
aga7-77 Re: MUFKA - macie? 25.11.11, 10:45 Jak dla mnie jest dokładnie na odwrót - właśnie mufki zakrywające całą powierzchnię rączki wózka to i wygoda i ciepło i super wygląd. A miejsce na reklamę dla sprzedawców jest chyba gdzie indziej? Odpowiedz Link
shinee5 Re: MUFKA - macie? 25.11.11, 11:51 wyglądają jak bokserki mufka na całą rączkę jest zdecydowanie wygodniejsza! Odpowiedz Link
monia6722-online [...] 12.12.11, 20:06 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
womysia Re: MUFKA - macie? 12.12.11, 21:04 ja mam rękawice przyczepiane na rzepy i bardzo sobie chwalę Odpowiedz Link
womysia Re: MUFKA - macie? 13.12.11, 09:11 tak wyglądają moje - mummy mitts - do kupienia na allegro za 69 zł: Odpowiedz Link
monia6722-online [...] 27.12.11, 22:42 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
fk4i4 Re: MUFKA - macie? 13.12.11, 07:23 Czy możesz pokazać jakieś fotki, podać orientacyjna cenę? Odpowiedz Link