Dodaj do ulubionych

parasolka + fotelik

20.11.11, 17:27
Doradźcie proszę na których spacerówkach-parasolkach można zamontować dobry fotelik samochodowy? Pomagam koleżance wybrac wózek(ki) i zastanawiamy się nad takim pomysłem: duży, amortyzowany wózek 2w1 do użytku przy domu (mieszkają pod miastem) typu emma, roan itp, a do samochodu, na zakupy, lekarza lekka parasolka z możliwością montażu fotelika i docelowo dla starszego dziecka. Tylko nie bardzo się orientuję na jakich parasolkach w prosty sposób zamonuję fotelik. Proszę podrzućcie jakiś propozycje smile
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 17:33
      Na pewno możesz zamontować fotelik Recaro na parasolce Maclaren Xlr, potem X-lander X-go, Cybex Callisto nowa wersja
      • tereferefretka Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 17:42
        cybex callisto, montuje sie na siedzisku czy na stelazu??

na xlr-ze montowalam( rozwiazanie nie dla mnie), mialam 08' nie wiem czy cos sie zmienilo, ale w moim montowalo sie cienkim paskiem z tasmy( z tego co szelki w wozku, bez odpowiednich adapterow to takie slabo stabilne bylo,albo cos robilam nie tak;p nie robilam tego czesto przyznam.)
        • aga_1980_31 Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 17:58
          Nowy Xlr można zamontować na specjalne adaptery natomiast na Callisto montuje się fotelik bezpośrednio na stelażu.
    • joann_80 Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 17:36
      cybex callisto z fotelikiem Aton. Sam fotelik dobrze oceniony w testach.
    • aga_1980_31 Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 17:37
      CYBEX

Maclaren

X-GO
    • tereferefretka Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 17:37
      pierwsze co mi przychodzi do glowy to quinny zapp z fotelikiem maxi-cosi

(polecam zapp xtra,ma wiecej praktycznych funkcji i siedzisko montowane dwu-kierunkowo wink)

ale jest tez britax verve
      mutsy spider
      baby joggery
      na parasolkach to tak sobie(chyba ze na siedzisku)
    • hanna79 Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 17:51
      Dzięki smile jesteście niezastąpione smile
      Na pewno rozważymy te prozpozycje. Mnie zaineresował ten britax verve, tam fotelik montuje się za pomocą jakiś adapterów? Bezpośrednio na stelażu? Zależy nam na niskiej wadze, bo koleżanka drobna raczej wink
      A co powiecie o mila bebe confort?
      Zapp też fajny, ale ile on waży? Gdzieś przeczytałam,że 12kg, to by było strasznie dużo...
      • tereferefretka Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 18:00
        oj tak dokladnie nie wazylam,ale uzywam z siedziskiem, na pewno tyle nie wazy. ja raczej tez jestem drobna a z 20-miesieczniakiem w srodku smigam na 2 pietrowink to nawet nie kwestia ciezaru ale porecznosci, z fotelikiem nie uzywalam,ale adaptery (o ile kupuje sie nowy) sa w komplecie, bezposrednio na siedzisku, w verve chyba tak samo,ale trzebaby poszperac na ten temat bo nie jestem pewna
        • pomilak1 Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 18:23
          zapp waży ok 8-9 kg (tak przynajmniej mi powiedzieli w sklepie -też go kiedyś rozważałam) a 12kg to chyba prędzej buzz smile
          ja bym brała zappasmile jest malutki po złożeniu, dla mnie do auta jest idealny smile
          • tereferefretka Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 19:06
            to fakt, moj jezdzi za siedzeniemwink aktualnie na sprzedaz, wiec zapraszam jesli ktoras chetnawink
    • lucyna_1980 Re: parasolka + fotelik 20.11.11, 19:30
      Baby Jogger City Mini
      Nuna Peep
      Quinny Senzz
      Bugaboo bee+
    • elera0 Re: parasolka + fotelik 22.11.11, 20:33
      Rama Finn od navingtona. Możesz na niej na pewno zamontować maxi-cosi i x-cara. Z tego co sie orientuje to można kupić albo samą ramę albo razem z siedziskiem spacerówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka