Dodaj do ulubionych

jaki wózek ma gondolę wysoko? oprócz stokke

01.12.11, 23:37
Myślę o kupnie wózka wielofunkcyjnego. Chciałabym, żeby gondola była dość wysoko. Stokke podoba mi się jedynie w wersji głebokiej, jako spacerówka - zupełnie, dlatego go nie kupię. Oczywiście wózek musi być dobrej jakości, dość łatwo się składać i nie ważyć 20 kg smile Doradźcie coś. Mój ostatni typ to MYLO Mamas&Papas. Ale nie wiem, gdzie go można obejrzeć na żywo, żeby zobaczyć, jak tam jest z tą gondolą.
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: jaki wózek ma gondolę wysoko? oprócz stokke 02.12.11, 07:23
      Ja mam mylosmile Gondola jest wysoko - nie tak wysoko, jak w stokke - pamiętam, że w jakimnś wątku pisałam na jakiej wysokości jest siedzisko w mylo, a zarazem gondola i dziewczyny wpisywały dla porównania xplory, ale w nim wysokość w przypadku spacerówki jest regulowana, jak jest z gondolą, to nie wiem? Poszukaj, bo nawet nie wiem czy gdzieś nie było zdjęć stokke i mylo obok siebie, ale teraz nie potrafię tego znaleźćuncertain

Ja bardzo mylo polecamsmile Gondola jest rewelacyjna - bardzo zaciszna, z materacykiem regulowanym w kilku płaszczyznach, dużą budkąsmile Gondola może funkcjonować, jako kołyska. Składa się bajecznie prosto i ma wiele rozwiązań ułatwiających rodzicom funkcjonowaniesmile Jeśli jesteś z Krakowa, to nie wiem czy przypadkiem w 4kids nie można obejrzeć tego wózka?
      Jeśli masz jakieś pytanie, to chętnie odpowiembig_grin

Zdaje się, że jeszcze mutsy ma wysoko gondolę?
      • pinik Re: jaki wózek ma gondolę wysoko? oprócz stokke 02.12.11, 08:56
        Teutonia Cosmo, Fun i Lambda, jesli zamowisz gondole Fashion to tez sa dosc wysoko. W Mutsy tez w miare wysoko.
        • sylki Re: jaki wózek ma gondolę wysoko? oprócz stokke 02.12.11, 09:24
          Teutonia ma wysoko gondole? Nie powiedziałabym smile, ale tez nie piszę, że nie, bo jej nie miałam, zaskoczyło mnie to trochę smile

U mnie po osiedlu jeździ teraz mnóstwo Mutsy i na pewno jeden z modeli (chyba slider) ma wysoko gondolę, powiedziałabym, że nawet tak wysoko jak Stokke smile
    • womysia Re: jaki wózek ma gondolę wysoko? oprócz stokke 02.12.11, 10:33
      mutsy - gondola w 4riderze kończy się na wysokości 87 cm od podłogi.
      • pinik Re: jaki wózek ma gondolę wysoko? oprócz stokke 02.12.11, 10:45
        Nie wszystkie teutonie i nie kazda gondole maja wysoko. Jedynie gondola Fashion do modeli Lambda, cosmo i fun jest wyzej montowana (ma jakby takie szczudla).
        • sylki Re: jaki wózek ma gondolę wysoko? oprócz stokke 02.12.11, 11:17
          To tak jak Mutsy w takim razie, bo niektóre mają naprawdę ją wysoko, aż sama się zdziwiłam.
          Zresztą widziałam dwa Mutsy obok siebie na spacerze, jeden to był urban, a drugi 4rider chyba i ten drugi gondole ma bardzo wysoko
          • fifka01 Re: jaki wózek ma gondolę wysoko? oprócz stokke 11.01.12, 14:43
            Potwierdzam, gondola Fashion do Cosmo jest na takich wyciąganych z podwozia drutach mocowana, własnie, zeby była wysoko. Bardzo to mi sie podobało i byłam zadowolona.
    • mama1dawidka Joolz 02.12.11, 13:10
      JooLz tez ma wysoko gondolke
      • madziarek26 Re: Joolz 17.12.11, 22:13
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2979804,2,1,P1010662.html
        foty do joolza - prawie na tej samej co stokke
        • mama1dawidka Re: Joolz 17.12.11, 23:07
          Joolz heh wg mnie jest lepszy od stokke bo ma amortyzacje
          Ja mialam na czarnej ramie bardzo ladnie sie tez prezentowal
          Smiem sadzic ze ladniejszy od tego na srebrnej suspicious
          wozek jest super
          • madziarek26 Re: Joolz 18.12.11, 12:50
            osobiście też wybrałabym czarną ramę - ale w sklepie mieli na już tylko na srebrnej więc wzięłamsmile nie żałuje - żal będzie sprzedac.
            • mama1dawidka Re: Joolz 18.12.11, 18:47
              Nom dotychczas moj najlepszy
              Jakby kiedys to napewno sie w niego zaopatrze
              Lubialam go i w dodatku malo popularny
              • lucyna_1980 Re: Joolz 18.12.11, 19:08
                A mnie Joolz strasznie korci i gdybym miała dziecko młodsze o rok to jeszcze bym się takim wóziem pobawiła
                A przy drugim dziecku to na bank będę miała. Już go dodałam do mojej TOP-listy tongue_out
                • madziarek26 Re: Joolz 18.12.11, 21:21
                  ja się zastanawiam czy trzymac dla drugiego czy wystawic na all - chociaż mały ma niecały roczek - może się przydac jeszcze na zimę następną.
                • duraczek Re: Lucyna_1980 19.12.11, 16:29
                  Lucyna_1980 a co jeszcze masz na liscie? smile
                  • saras-wati joolz 19.12.11, 17:11
                    pamiętam, że jakiś czas temu był na forum, taki bardzo ładny na czarnej ramie, chyba jeansowy i forumowiczka(nie pamiętam niestety która) chciała go sprzedać bardzo taniowink

fajny wózek, choć mi jednak cameleon bardziej się podobawink
                    • sylki Re: joolz 19.12.11, 18:48
                      Maleństwo go miała, pojechał do Czech o ile dobrze pamiętam.
                  • lucyna_1980 Re: Lucyna_1980 19.12.11, 21:00
                    Joolza - of kors smile
                    Bumbleride Indie - kusi...
                    Cameleona - bo wszyscy już mieli a ja nie smile
                    Origami Stroller - mój fawort na następcę bee+ jeśli okaże się pojemny na ponad dwuletnie dziecko smile
                    Volo - na przekór samej sobie... bo nie lubię parasolek wink
                    xtreet Emotion Babyhome -choć czytałam na jakimś hiszpańskim forum że terkocze więc poczekam na więcej opinii
                    I jest jeszcze Easywalker z budką podobną do bee ale nie znam nazwy a też wyglada fajnie...

No trochę tego jest... smile
                    • mama1dawidka Re: Lucyna_1980 19.12.11, 23:35
                      Easywalkery ogolnie teh sie fajnje pcha wink
                      Super daja rade na piachu
                    • sylki Lucyna zamorduje cię, udusze po prostu 20.12.11, 17:53
                      wpadne do tego Grudziądza i......no coś ci zrobie tongue_out

Easywalker June, no cholercia, ma to czego nie ma bee wink
                      DUŻE koła big_grin
                      JA GO CHCE big_grin

https://www.babyvergelijk.nl/wordpress/wp-content/uploads/2011/10/easywalker-june.jpg
                      • lucyna_1980 Re: Lucyna zamorduje cię, udusze po prostu 20.12.11, 18:12
                        ło jo joj...
                        ło ho ho ho - a Ty sie tylko ciągle odgrażasz big_grin
                        Ale fajny jest - nie? big_grin
                      • samantha_uk Re: Lucyna zamorduje cię, udusze po prostu 20.12.11, 18:44
                        Ja tez sie zakochalam mam nawet w zakladkach zapamietana strone tylko czekam az bedzie dostepny i jestem ciekawa cenysmile
                        • sylki Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 19:30
                          dostępny marzec/kwiecień 2012 r
                          cena - 2500 zł
                          • samantha_uk Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 19:48
                            O jestes kochanasmile nigdzie nie moglam znalezc a ze truje Mezowi to sie pyta ile to bedzie kosztowalowink ale to jest pewnie cena samej spacerowki ale niewazne musze go miecsmile
                            • sylki Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 19:56
                              No mam nadzieję, że nie samej spacerówki, ale cena i data dostępności jest pod zdjęciem spacerówki, a nie 2w1 sad
                              No cóż, bee idealny nie jest, a kosztuje tyle samo wink
                              • pomilak1 Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 20:01
                                mi się średnio podoba, ale kółka rzeczywiście ma fajne, muszę więcej o nim poczytać -ile waży itd i pooglądać więcej zdjęćsmile
                                • sylki Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 20:11
                                  wymiary i waga tongue_out
                                  Unfolded, standing: (lwh) 80 x 54 x 90/105 cm
                                  Folded, no wheels: (lwh) 82 x 50 x 19 cm
                                  Weight: approx 9 kg
                                  Maximum load: approx 20 kg

więcej zdjęć na tym forum
                                  puericulture.forumactif.com/t14937p20-easywalker-june
                                  Ja tam póki co zakochana, fakt waga może nie powala, ale nie oszukujmy się, że koła pompowane swoje ważą. Ciekawe jak wygląda w realu smile
                                  • pomilak1 Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 20:58
                                    Sylki dzięki smile no zaczyna mi się podobać tongue_outtongue_outtongue_out
                                    • lucyna_1980 Re: Już cię oświecam ile i kiedy 21.12.11, 01:11
                                      Ale żeście się wkręciły... Wam coś pokazać to zaraz pół Polski i pół Anglii chce to miec wink big_grin
                                      To macie tutaj jeszcze filmik:
                                      www.youtube.com/watch?v=r3YXMksEUzk&feature=related
                                      • womysia Re: Już cię oświecam ile i kiedy 21.12.11, 10:11
                                        jest wersja cała czarna! super tongue_out
                                        • womysia Re: Już cię oświecam ile i kiedy 21.12.11, 11:48
                                          doczytałam że szerokość tylko 54 cm a waga koło 9 kg. no i udźwig go 20 kg smile kółka wszystkie pompowane.
                                          • lucyna_1980 Re: Już cię oświecam ile i kiedy 21.12.11, 11:54
                                            A czy ktoś sie dokopał jaka jest wysokość siedziska ?? - bo wygląda na niskie niestety...
                          • saras-wati Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 20:49
                            sylki napisała:

> dostępny marzec/kwiecień 2012 r
                            > cena - 2500 zł

to dla didissmile powiedziała kiedyś, ze parasolkę kupi, jak MB ją wypuści, a powiedzmy że easy walker jest podobny do MBsuspicious
                            • saras-wati Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 20:52
                              nie podoba mi się w nim to coś czerwone z bokuwink poza tym jest bardzo fajnysmile powiedzmy, że to taki odpowiednik swifta, tak?
                              • sylki Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 21:02
                                powiedzmy, ale dziecko w nim nie jest tak ściśnięte, choć pozory mogą mylić wink

Aaaa budkę ma podnoszoną, znaczy się wysokość big_grin
                            • sylki Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 21:01
                              No już ją oświeciłam, a że w drodze jest i nie ma jak luknąc, to nawet jej fote wysłałam tongue_out
                              Jak dla mnie, to muszę go mieć i już big_grin

Mam króliczka big_grin
                              JAkie to miłe uczucie mieć go znów...no ulżyło mi
                              • magdashero Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 22:52
                                fajny ten easy walker, faktycznie alternatywa dla bee, też mi się spodobał na później jak Midia nie będzie już malutka, kurcze coś czuję że będzie tu teraz easy walkeromaniawink
                                Sylki gdzie nasza kawa? U mnie pomór znowu także siedziałam cicho a co u Ciebie?
                                • sylki Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 23:02
                                  Ja już po na szczęście, ale znów Liwia ma gile uncertain
                                  My to się chyba na wiosnę spotkamy sad
                                  Ech wpadnę do ciebie tak czy siak tongue_out, a co tam, ale po nowym roku. Na sylwka jade bez dzieci (jupiiii)
                                  • magdashero Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 23:11
                                    sylwek bez dzieci...h,,,,,,, od 4 lat mam z domówkę bo dziecko a teraz bo dzieci... zazdroszcze Ci
                                    no to kurde oby do nowego roku, ale wczoraj byłam w Kaskadzie po prezenty i co takie przygody miałam że aż serwis adac niemieckiego do mnie przyjeżdżał a ja 1,5 godz. na parkingu sterczałam, ale za to mam patent na biletu do parkowania u nichwink
                                • womysia Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 23:18
                                  ładny, ładny! i do tego easywalker robi swoje wózki "all black" więc pewnie i ten będzie za jakiś czas po premierze cały czarny tongue_out
                                  • sylki Re: Już cię oświecam ile i kiedy 20.12.11, 23:42
                                    Jego chyba w wersji czarnej można kupić. Przynajmniej foty z czarna budą, siedziskiem i czerwoną wkładką widziałam. Może będzie z czarną wkładką big_grin
                      • saras-wati Re: Lucyna zamorduje cię, udusze po prostu 20.12.11, 20:48
                        sylki napisała:

> wpadne do tego Grudziądza i......no coś ci zrobie tongue_out
                        >
                        > Easywalker June, no cholercia, ma to czego nie ma bee wink
                        > DUŻE koła big_grin
                        > JA GO CHCE big_grin
                        >
                        > https://www.babyvergelijk.nl/wordpress/wp-content/uploads/2011/10/easywalke
> r-june.jpg

ja też chcę!!! ale nie zamiast bee, tylko jako zimowe uzupełnienie beesmile) no to sylki, gdzie szukamy tego wozu?
                        • sylki Re: Lucyna zamorduje cię, udusze po prostu 20.12.11, 21:04
                          Oj nie wiem gdzie, czytam to francuskie forum i tam mają mieć premierę na czerwiec.

Trochę mnie cena zabiła, ale co tam, młoda wiecznie w stokke jeździć nie będzie sad
                          A, że nie lubię małych wózków, w bee drażniły mnie koła (ich wielkość), to ten będzie idealny tongue_out
                          (mam nadzieję wink)
                      • mama1dawidka Re: Lucyna zamorduje cię, udusze po prostu 20.12.11, 21:48
                        No to dziewczyny przesiadka na easywalkery wink
                  • malenstwo2010 Re: Lucyna_1980 20.12.11, 17:08
                    Joolz "płynął" jak go prowadziłam. Amortyzację miał świetną, chyba nawet żałuję że go sprzedałam.
                    Ja miałam taki:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ni/bj/s51u/tA17LiUFuPeeWM1zBB.jpg
                    • sylki Re: Lucyna_1980 20.12.11, 18:00
                      Ech śliczny jest, szkoda, że sprzedałaś. Strasznie mało ich jeździ
                    • lucyna_1980 Re: Lucyna_1980 20.12.11, 18:10
                      Maleństwo - ja na Twoim miejscu to bym też żałowała...
                      Ale możesz go kupić jeszcze raz big_grin - nie raz przerabialiśmy takie come back na tym forum big_grin
                      • pomilak1 Re: Lucyna_1980 20.12.11, 20:03
                        mi się joolz też podoba - może za miast stokke go nabędę?? tongue_outbig_grin
                      • saras-wati Re: Lucyna_1980 20.12.11, 20:53
                        lucyna_1980 napisała:

> Maleństwo - ja na Twoim miejscu to bym też żałowała...
                        > Ale możesz go kupić jeszcze raz big_grin - nie raz przerabialiśmy takie come back na
                        > tym forum big_grin

ciekawe, kto taki nienormalny, ze cały czas te same wózki kupujesuspicious
                        • sylki Re: Lucyna_1980 20.12.11, 21:07
                          no ja znam dwie takie wariatki
                          Ty i Walker tongue_out
                          nie wiem czy Isabelka też nie wink
                          • didis Re: Lucyna_1980 21.12.11, 10:19
                            No niezły..-poczekam jak będzie - no i ja też koniecznie origami. Króliczki nadchodzębig_grin
                            • olus22 Re: Easywalker 21.12.11, 13:21
                              Mi się bardziej podoba z gondolą niż wersja spacerowa. Ja też czekam na origami myśle żeby go na wiosnę kupić
                              • sylki Re: Easywalker 21.12.11, 13:59
                                ee tam za dużo elektroniki ma origami, EW jest prosty big_grin i właśnie to jest fajne smile
                                • juliaimama2 Joolz 28.12.11, 17:57
                                  Joolz day ma wysoko gondolę i siedzenie.
                                  • herkson Re: Joolz 11.01.12, 14:23
                                    Np. ten Osann - www.mapetszop.pl/pl/p/Wozek-Osann-Beebop/66
                                    O ile o taką właśnie wysokość ci chodzi.
                                    • agnes_nyc Re: Joolz 11.01.12, 14:33
                                      herkson napisał:

> Np. ten Osann - www.mapetszop.pl/pl/p/Wozek-Osann-Beebop/66
                                      > O ile o taką właśnie wysokość ci chodzi.

jeśli ten wózek ma wysoką gondolę to ja jestem księdzem
                                      • tereferefretka Re: Joolz 11.01.12, 14:39
                                        ooo widze nowy nick z tego sklepu reklamujacego te badziewka big_grin

Agnes,' niech będzie pochwalony ', no tongue_out
                                    • sylki Re: Joolz 11.01.12, 14:38
                                      A ty w ogóle widziałeś ten wózek?
                                      Przecież to ma gondolę na wysokości kolan.

Proponuję najpierw zobaczyć to co chce się polecić big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka