Dodaj do ulubionych

britax b-agile

20.12.11, 20:46
Widziałam go na stronie bobowózków, lecz nie pytałam czy jest dostępny, jednak skoro teoretycznie jest, to może ktoś już go testuje?

Te kółka trochę plastikowo wyglądają, ale pewnie w rzeczywistości będzie lepiejsmile Jak jeździ się wózkiem, który ma takie koła - bardzo duże z tyłu, a z przodu? Myślicie, że to fajna alternatywa dla bj mini?

Wiem, że britax był już omawiany, ale chyba ten starszy model, który jednak z forumowiczek ściągnęła z USA, ale może macie jakieś informacje odnośnie tego nowszego modelu?

Czy zimą pojedzie?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: britax b-agile 20.12.11, 21:02
      Jakoś ten starszy bardziej mi się podobał, ten wygląda podobnie do b-mobile i b-smart.
      Przy okazji znalazłam takie porównanie (jeszcze nie czytałam) www.monstersfunhouse.com/2011/09/britax-b-agile-vs-baby-jogger-city-mini.html
      • aga_1980_31 Re: britax b-agile 20.12.11, 21:18
        Z wyglądu osobiście bardziej podoba mi się Britax smile
        • dima1312 Re: britax b-agile 20.12.11, 21:53
          bobowozki mają sklep 50 metrów od mojego domu zobaczę jutro czy go mają wygląda fajnie lekka kopia B.J.C.Mini tylko lepsza buda i rączka ciekawe jak na żywo
          • saras-wati Re: britax b-agile 20.12.11, 22:01
            zobaczsmile) ciekawi mnie też tapicerka, a najbardziej te koławink
            • dima1312 Re: britax b-agile 20.12.11, 22:20
              tapicerka chyba taka jak w B.J. koła mogą być fajne buda mi się podoba rozwiązanie siatkowe jak w Stokke
    • srebrno-listka Re: britax b-agile 20.12.11, 23:50
      Widziałam do w świecie dziecka w M1, możesz sama go tam obmacać wink Moim zdaniem podobnie (jeśli nie gorzej) poradzi sobie jak bjcm
    • lucyna_1980 Re: britax b-agile 21.12.11, 00:42
      Miała go dziewczyna o nicku santa-1982 (chyba jakos tak) i bardzo szybko go sprzedała - na rzecz swifta o ile się nie mylę. Saras podpytaj może jej?
      • saras-wati Re: britax b-agile 21.12.11, 07:35
        lucyna_1980 napisała:

> Miała go dziewczyna o nicku santa-1982 (chyba jakos tak) i bardzo szybko go spr
        > zedała - na rzecz swifta o ile się nie mylę. Saras podpytaj może jej?

rozmawiałam z niąsmile tylko ona miała starszy modelwink

jestem ciekawa tej tapicerka, bo może jest przyjemniejsza w dotyku niż w bj?

s-listka, dzięki za informację, pewnie po świętach się wybiorę, bo na razie nie dam rady...jakby nie patrzeć, ode mnie to spora wycieczkasad
        • santa-1982 Re: britax b-agile 21.12.11, 10:07
          Czuję się wywołana wink...
          Miałam 3-kołową wersję przez jakieś 3 tygodnie. Trochę żałuję, że tak szybko sprzedałam, ale chęć posiadanie innego była silniejsza. Może na wakacje kupię tego 4-kołowego... kto wie...

Wózek jest bardzo starannie wykonany, ma wiele fajnych rozwiązań. Jedyne co mi w nim przeszkadza to kształt raczki. Przy dłuższym prowadzeniu z obciążeniem bolały mnie nadgarstki. Podobnie zresztą w BJCM.

Z tego co widzę to ten 4-kołowy nie ma tego fajnego patentu z regulacją pasów, no ale w sumie nie korzysta się z tego często. Poza tym budka jest fajna, ale tylko na lato. W razie deszczu nie skorzystamy z dużej osłaniającej budy. Wersja 3-kołowa miała budkę jak BJ.

Gdybym miała możliwość to chętnie kupiłabym wersję 4-kołową. Szkoda że nie dodali jakiś kolorów sad
          • paniot A ja go od Ciebie kupiłam :):) 21.12.11, 10:16
            Wiec tak:
            jestem mega zadowolona smile jest to wersja trójkołowa, czarny. Po tachaniu Mutsiaka z samochodu i z powrotem, czuję różnicę.
            Młody ma teraz 8 miesięcy, ale jest duży (9,5 kg) i 80 cm długi. Ma jeszcze naprawdę sporo miejsca. Pasy nawet nie są podniesione - przy okazji ta regulacja jest bardzo wygodna. Tapicerka jest miła w dotyku, bardzo łatwo się czyści, nic się nie czepia (paprochy np.). Koła zdejmowane, wygodne. Dobrze się prowadzi. Fakt, że przydałyby się haczyki na rączkę, bo jak ma się dużo toreb to jest problem wink chociaż kosz jest duży i "dostępny".
            Nawet na wertepach (remontowany chodnik, kostka brukowa) nie telepie dzieckiem. Pasuje do niego zwykły śpiworek womar (oczywiście nie da się złożyć wózka bez wyjęcia śpiworka). Jestem naprawdę zadowolone. Nie miałam BJCM więc nie mogę porównać budki, ale ta jest duża.
            Nie zabiorę go jednak na święta, bo nie mam torby lotniczej, a nie przeżyję jak mi go zniszczą sad Ta od mutsy spider chyba byłaby za mała, a w Polsce nie można kupić oryginalnej.

Pozdrawiam
            • paniot Re: A ja go od Ciebie kupiłam :):) 21.12.11, 10:17
              Moja trzylatka (14 kg i 100 cm) bez problemu w nim jedzie i nawet jak zasnęła to było jej wygodnie.
    • paniot jeszcze coś :) 21.12.11, 10:21
      Trochę się dowiadywałam, jak szukałam akcesoriów i to nie jest tak, że trójkołowy to starsza wersja - po prostu w USA jest dostępny tylko taki. Na stronie Britax w uk, czy innej europejskiej jest z kolei tylko czterokołowy.
      • dima1312 Re: jeszcze coś :) 23.12.11, 16:06
        byłam w bobowozkach ale nie mają go tylko pod zamówienie więc nici z oglądania
        • eve_81 model 2014 04.04.14, 16:21
          Odkopie bardzo stary wątek, ale ten wózek nie daje mi spokoju smile

Otóż chodzi mi po głowie właśnie britax b agile ale model 2014 roku. A dlaczego akurat taki, bo kształt budki mi się podoba i że nie ma tej siatki jak te poprzednie oraz wersja 4 kołowa. I teraz tak, na Tosi są one dostepne ale to modele starsze - własnie z tą siatką uncertain
          Czy któraś się orientuje, kiedy do nas wchodzi nowa kolekcja britaxa?? Na allegro mozna go kupic, ale przeylka do 8 tyg uncertain A mnie byłby wózek na weekend majowy potrzebny.
          W zasadzie powinnam od tego zacząć, czy któraś od czasu tego wątku miała wersje 3 kołową, jak sprawuje się w ogóle ten wózek?
          • dziunka851 Re: model 2014 04.04.14, 18:18
            Ja miałam wersję 3-kołową właśnie tą "starszą" z siatką,koleżanka miała 4-kołowego. Zdecydowanie przy b-agile ma to znaczenie, mój był bardziej zwrotny i lepiej się nim manewrowało, jednak sztywne to one są sad Generalnie gdyby nie ta sztywność zostałby pewnie z nami do końca bo bardzo go lubiłam i myślę że jest lepszy niż bj cm chociażby ze względu na estetykę wykonania oraz ten podnóżek który jak się wypchnie to się trzyma
          • jasiek4 Re: model 2014 04.04.14, 18:25
            Nie udało mi się go znaleźć nigdzie poza USA - może to wersja tylko na Stany ?
            Czasem tam mają inne produkty niż w Europie.
            • eve_81 Re: model 2014 04.04.14, 21:59
              Tak grzebałam w tych britaxach, że kupiłam b motiona tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka