Dodaj do ulubionych

Jane slalom reverse.

27.01.12, 18:51
I jeszcze raz ja... smile
Aktualnie zastanawiam się nad w/w wózkiem a quinny freestyle 3xl.
Znalazłaby się może mama, która użytkowała/ użytkuje Jane slalom reverse?
Baaardzo poprosiłabym o opis. Ze szczególnym uwzględnieniem amortyzacji i wygody (miękkości) siedziska.
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Jane slalom reverse. 27.01.12, 18:54
      Ja miałam, troche o nim pisalam.
      Jak bede miala pozniej chwilke to napisze conieco
      • 1.maaika Re: Jane slalom reverse. 27.01.12, 20:52
        Super, w takim razie czekam smile
        Moja sytuacja wygląda tak, że nie ma mowy o pojechaniu i obejrzeniu wózków w sklepie. W takim pięknym zielonym zakątku Polski mieszkam. A prościej byłoby napisać - prowincja. Jak by to nie brzmiało ( a kojarzy się na ogół niezbyt fajnie) prowincja charakteryzuje sie tym, że jest... prowincją wink Wszędzie daleko smile
        Stąd ostatnio moja duża aktywność na tym forum.
        I muszę jeszcze napisać, że bardzo mi się tu podoba - na forum oczywiście. Dużo już się dowiedziałam, a "mamy wózkowiczki" naprawde chcą pomóc smile
    • sylki Re: Jane slalom reverse. 27.01.12, 22:49
      Ok tak więc, samo siedzisko jest rewelacyjne. Swietna wkładka pod pleckami, bardzo miła w dotyku. Materiał super się czyści (tapicerka) Zresztą wszystko łatwo się ściąga łącznie z budą z pałąków (zostaje sam materiał)
      Niestety materiał budki to hmmm szmatka, ale też nie ma tragedii.
      Amortyzacja, niby coś jest, choć nie ma szału, można regulować jej twardość, ale dalej szału nie ma.

Lekki nie jest, co jest jego ogromną wadą w porównaniu z poprzednim modelem.
      Co mnie najbardziej wkurzało w tym wózku, to kiepsko wyprofilowana rączka oraz to ze hamulec nożny zepsuł mi się dwukrotnie.
      Rączka zapewne mnie denerwowała, bo wcześniej jeździłam slalomem pro i przyzwyczajona byłam do niego.

Ogólnie wózek jest dość ciekawy, ja miałam najpiekniejszy kolor jaki był dostępny wink
      Tu masz fotki z moją córką w grubym kombinezonie, ile ona miała wtedy ok 7 miesięcy.
      Aha wygląda ze jest wciśnięta, ale to tylko pozór smile

fotoforum.gazeta.pl/uk/Jane,sylki.html
      • magdulina79 Re: Jane slalom reverse. 20.04.12, 11:35
        sylki mogę Cię prosić o zmierzenie i podanie realnych wymiarów siedziska i oparcia Slalom Reverse?
        • sylki Re: Jane slalom reverse. 20.04.12, 11:41
          Prosić możesz, ale ja tej prośby spełnić nie mogę, ponieważ od dawna tego wózka nie mam smile,
          mam fotki z moją wtedy ponad 3 latką w nim, jak chcesz to ci wrzucę.
          Nie wiem czy kiedyś tych wymiarów nie podawałam....może je znajdę smile
          • magdulina79 Re: Jane slalom reverse. 20.04.12, 11:48
            oj będę bardzo "dźwięczna" bo nie za bardzo sobie radzę z wyszukiwaniem starych wątków i postów ;-/
            w takim razie cierpliwie czekam smile
            • sylki MAM :D 20.04.12, 11:56
              forum.gazeta.pl/forum/w,22462,117447503,117504957,Re_Pytanie_do_mamaly_o_wozek_Jane.html
              • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 12:20
                dziękować!!! smile))
              • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 12:54
                sylki mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie jako specjalistki w dziedzinie smile - znalazłam nowego Slaloma Reverse w kolorze Molten Red (mój ulubiony z dostępnych) - wersja spacerowa z folią i torbą za 1400 zł - brać?
                Do wyboru rozważam jeszcze nowego x-move, ale kurcze mało jeszcze opinii uncertain a dodam, że do 4 zycia syna używaliśmy x-landera x1- ten starszy model i byłam zadowolona. Teraz jeszcze w gondoli śmiga moja 4mies. córa i właśnie rozglądam się za nową spacerówką dla niej - chciałbym, żeby tak jak pierwsze dziecię i ona pośmigała w niej co najmniej do 3 lat.
                • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 13:18
                  dopytaj się czy osłonka na nogi jest w zestawie, a jak nie to ile cię będzie kosztowała
                  ja za swojego w 2010 płaciłam ok 1700 zł z osłonką na nogi, sam wózek kosztował 1475 zł (folia i torba zawsze jest w zestawie)
                  • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 13:59
                    no właśnie chodzi o to, że bez osłonki sad chociaż zapytałam właśnie, czy dorzucą w formie gratisu wink czekam na odp.
                    A już w dwóch sklepach dostałam błędną informację, że w maju wchodzi nowa kolorystyka i oczywiście będą dużo wyższe ceny (akurat!) - a od Pani z euro-trade wiem, że owszem wchodzi nowa, ale akurat nie dla slalom reverse, póki co odpuścili sobie u nas ten model na rzecz nowego Trider'a.
                    A jak u Ciebie skończyła się sprawa z zepsutym hamulcem? Jak serwis Jane?
                    • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 14:05
                      Pani odpisała, że o gratisie mowy być nie może, bo i tak mają najniższe ceny na rynku ;-/ a sklep, to królestwodzieci.pl - słyszałaś coś o nim?
                      • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 14:13
                        nie słyszałam, ale zobacz na to big_grin
                        allegro.pl/jane-reverse-slalom-oslonka-torba-folia-j48-i2267932493.html jak masz dziewczynkę to go bierz big_grin
                        jest piękny (szkoda ze nie mam 1000 wolnego big_grin)
                        • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 14:14
                          albo ten allegro.pl/jane-reverse-slalom-oslonka-torba-folia-j45-i2267932584.html
                          • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 16:26
                            kolorek w sumie fajniutki, ale po pierwsze łatwo brudzący sad a po drugie boję się że muszki nas będą latem obsiadać wink
                            • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 17:35
                              Tapicerkę z budki się ściąga całkowicie, więc w zasadzie do prania masz szmatkę smile
                              U mnie po osiedlu żółty jeździ od zeszłego roku, muszek na nim nie widziała, ale w tym roku na moim zielonym kocu było ich całe mnóstwo, więc może to od sezonu zależy.
                              • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 17:40
                                a propos budki - czy ona ma okienko z tyłu?
                                • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 17:41
                                  ma
                        • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 16:29
                          no ten kolorek akurat najmniej mi się podobał :-p ale Ty tak jesteś nim zachwycona, że to jest chyba zaraźliwe wink bo zaczynam się do niego przekonywać - tym bardziej za tą cenę; już miałam odpuścić zakup na dwa miesiące (bo nie mam zamiaru małej na razie wozić w spacerówce) i poczekać aż pojawią się opinie o x-move i wtedy podjąć decyzję, ale... po Twoich sugestiach jestem o krok od kliknięcia Kup Teraz! smile
                    • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 14:10
                      Hamulec w sumie naprawił mi mąż, za drugim razem coś tam poprawili, ale mnie szlag trafiał przy tym przednim, bo tarcza mi szurała i szurała wink
                      Tylko, że ja spaczona jestem i wszelkie dźwięki wychodzące z moich wózków mnie dobijają smile

Ogólnie sam serwis jest na plus, naprawili mi starego slaloma za grosze.

Wózek jak każdy ma swoje plusy i minusy smile
                      • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 16:49
                        a czy rzeczywiście on się ciężko podbija, przy siedzisku ustawionym tyłem do kierunku jazdy?
                        • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 17:20
                          KAŻDY wózek z obracanym siedziskiem podbija się ciężej gdy odwrócone ono jest przodem do mamy, to samo będzie z xmove, po prostu środek ciężkości jest gdzie indziej.

Ogólnie uwielbiam 3 kołowce, a ten sprawdzał mi się w naprawdę ciężkim terenie, jest fajny choć ja oczekiwałam od wózka czegoś innego i dopiero stokke mnie zadowolił, choć w teren średnio się nadaje smile
                          • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 17:33
                            mi też się bardzo podobają 3 kołowce - zwłaszcza takie w sportowym stylu - a slaloma upatrzyłam sobie już kilka lat temu, jeszcze jak jeździłam właśnie ciężkim terenowym X1 - wtedy powiedziałam, że następnym wózkiem (jeśli w ogóle będę miała drugie dziecię wink) będzie właśnie slalom smile)) i do tej pory jestem wierna temu postanowieniu - ostatnio trochę zaczęłam wątpić i poszukiwać czego innego (trochę się wystraszyłam, że chcą go całkowicie wycofać z produkcji), ale chyba niepotrzebnie. Po przeczytaniu zwłaszcza Twoich postów - znowu jestem na 99% przekonana :-p Chociaż słyszałam o awaryjności tych hamulców sad
                            • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 17:41
                              Wiesz w nowym modelu nie słyszałam by hamulce były awaryjne, ja miałam pecha, ale nikt więcej o tym nie pisał, więc obstawiam, że pech smile

Ogólnie bardzo zakochana jestem w calm blue, kolor po prostu jest boski, a z parasolką w kolorze amarantowym wygląda przecudnie.
                              W tej cenie co jest na allegro nawet bym się nie zastanawiała, bo za tyle to go z osłonką na nogi nie kupisz. A jak ci nie podpasuje, to zawsze nieużywany możesz odesłać tongue_out

X-move jest nowym modelem, na rynek dopiero wchodzi więc i cenę będzie miał większą.

hamulce, nie widziałam nigdzie opinii o tym, że się psują, może moje to był wyjątek, pech i tyle.
                              • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 18:00
                                no i poszło smile smile smile
                                kliknięte! ale kupiłam u tego sprzedawcy, którego link z allegro wskazałaś, ale w sklepie - jeszcze taniej: Twój ulubiony Calm Blue smile z osłonką i całą resztą smile z przesyłką za pobraniem wyniosło mnie dokładnie 989,89 smile smile smile
                                Mam tylko nadzieję, że tak jak mnie poinformowano rzeczywiście mają go na magazynie i nie będę czekała ponad miesiąc aż go sprowadzą :-p
                                • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 18:03
                                  hhahaha
                                  on jest boski, po sprzedaży żałowałam go bardzo, ten kolor za mną chodzi cały czas, jakby stokke było w tym kolorze, to bym go miała big_grin
                                  • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 18:11
                                    już przebieram nogami żeby go zobaczyć jak najszybciej smile
                                    • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 18:12
                                      haha, jak się nie spodoba, to możesz odesłać, a za 1000 zł...ech marzenie big_grin
                                      • magdulina79 Re: MAM :D 20.04.12, 18:17
                                        mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby - w sumie to bardziej zależy mi na modelu, a nie kolorze więc, jeśli już go dostanę to nie oddam ;-p
                                        a swoją drogą, to tak mi przyszło teraz na myśl...ciekawe, kto się bardziej cieszy z tych wózków - nasze pociechy, bo w sumie to one w tym temacie najważniejsze smile czy my - zwariowane, również na punkcie wózków, mamuśki ;-p
                                        • sylki Re: MAM :D 20.04.12, 18:18
                                          ależ oczywiście, że my big_grin
                                    • magdulina79 Przyszedł mój Slalom :-) :-( 24.04.12, 20:17
                                      No i jest! I na dzień dobry... du...a blada sad Wyglada na to, że od razu będziemy mogli się przekonać jak działa serwis Jane wink Otóż już przy zakładaniu kół wyszło, że jest coś nie tak, jakby to opisać...
                                      tam gdzie wchodzi prawe koło jest chyba jakaś wada, bo po włożeniu koła nie "zaskakuje" ono w swoim miejscu, nie blokuje się; to jest z tej strony gdzie jest hamulec nożny. Kurcze może robię coś źle? Ale raczej nie wydaje mi się, przecież to mechanizm prosty jak budowa cepa. Ale może jednak? Może któraś z Was miała podobny problem?
                                      Pliiiiiz, powiedzcie, że robię coś źle, bo nie chcę się z nim tak szybko rozstawać sad już niech się okaże, że jestem niemota niekumata i nie potrafię koła założyć do wózka wink tylko... niech on nie będzie wadliwy. Help!!! Help!!! Help!!!
                                      • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 24.04.12, 20:21
                                        ale sylki miałaś rację - kolorek śliczny smile na zdjęciach wydawał się niebieski, ale to taka bardziej turkusowa zieleń (i dobrze) smile
                                      • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 24.04.12, 20:26
                                        SPokojnie, ja też miałam przeboje, od razu klełam i chciałam serwisować, a jak się okazało nie umiejętnie coś robiłam wink
                                        Zadzwoń do serwisu jutro i ci wytłumaczą, bo ja nie umiem pomóc na odległość, zwłaszcza, że nie mam wózka sad

Super, że jednak kolor ci się spodobał smile
                                        • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 25.04.12, 09:20
                                          no i czekam na kuriera od Jane - bardzo miły Pan bez zbędnych pytań wysłał do mnie kuriera - w piątek powinnam mieć wózek z powrotem smile byłoby super smile
                                          ps. niepotrzebnie martwiłam się problemami z serwisem, ale to dlatego, że zostałam wprowadzona w błąd suspicious
                                          • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 25.04.12, 09:35
                                            Super big_grin
                                            ciekawe co też tam jest, może blokada nie działa coś się zblokowało, fajnie że serwis jest na poziomie, tylko szkoda, że nowy wózek i już do serwisu jedzie sad
                                            • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 25.04.12, 10:30
                                              Po przeanalizowaniu problemu z mężem to wygląda to tak:
                                              ten metalowy-stalowy element wystający z koła, który trzeba włożyć w odpowiednie miejsce w stelażu na końcu posiada takie dwa ruchome wypustki, które powinny zrobić "klik" i kółko powinno się "zaklinować", zaskoczyć. Nam nie zaskoczyło tongue_out
                                              A w tym otworze w stelażu, chyba na końcu powinno być zagłębienie, żeby te wypustki mogły wyskoczyć i zablokować możliwość wysunięcia się koła. No i u nas chyba tego zagłębienia nie ma - i tak myślę, że to wada produkcyjna. Zobaczę czy wymienią mi cały stelaż, czy tylko tę część.

W sumie to bez znaczenia - ważne, że serwis działa bez zarzutu i nie robią żadnych problemów smile
                                              a pan Bogdan ze sklepu mnie straszył, że wózek muszę wysłać do nich i to koniecznie pocztą, a dopiero oni do serwisu suspicious
                                              powala mnie brak kompetencji i ignorancja niektórych ludzi suspicious
                                              • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 25.04.12, 10:40
                                                ja pamietam ze mi też zaskoczyć nie chciało, ale nie pamiętam dlaczego.

Co do sprzedawcow, cóz niektórzy powinni zaczac czytac nasze forum big_grin
                                                • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 25.04.12, 11:00
                                                  sylki napisała:

> Co do sprzedawcow, cóz niektórzy powinni zaczac czytac nasze forum big_grin

hahaha dokładnie smile
                                                  ja jak już czegoś szukam - teraz akurat wózka, ale mam tak w każdej dziedzinie - to najpierw szukam, szperam w necie, czytam... no i potem do sklepu pomacać oczywiście tongue_out (i kupić jesli cena atrakcyjna, ale już nie pamiętam kiesy cos kupilam stacjonarnie - takie atrakcyjne ceny maja tongue_out) i jak mi pan albo pani zaczynaja proponowac zajefajne najlepsze produkty, ktore akurat maja na sklepie... a jak pytam o konkretna rzecz, ktora sobie upatrzylam, to zonk! (jak chciałam zobaczyc na zywo slaloma, oczywiście akurat go nie mieli, ale za to był super, extra, wypasiony, model XXI wieku x-move - nie mowię, ze z wozkiem cos nie tak, ale o slalomie nic sie nie dowiedzialam, za to Pani wiedziała lepiej ode mnie który kolor w nowej kolorystyce x-landera mi sie podoba suspicious) Mój maz sie zawsze smieje, jak widzi mine i zmieszanie sprzedawców (bo czegos nie wiedza) podczas rozmowy ze mna - bo ja z teorii jestem zawsze perfekcyjnie przygotowana tongue_out
                                                  • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 25.04.12, 11:20
                                                    tak, tez lubie gdy sprzedawcy wiedza lepiej ode mnie co też mi się podoba i co chce big_grin
                                          • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 09:34
                                            wozek jest już w krakowie w serwisie - z lekkim poslizgiem, ale jednak smile a miły pan powiedział, ze dzisiaj - po naprawie - go do mnie wysla z data dostarczenia na jutro; byloby super smile
                                            ciekawe co jest nie tak i czy naprawia, czy dostane nowy stelaz; jakos tak nikt z serwisu nie dziwil sie ze nie moge zamontowac koła suspicious moze juz wczesniej zdarzaly sie takie usterki?
                                            • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 09:44
                                              Może mieli, może była partia wadliwych kół bez zaczepów. Najważniejsze, że bedzie działał big_grin
                                              Wysyłałaś cały wózek czy tylko stelaż?
                                              • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 12:09
                                                sam stelaz z kolami, wiec siedzisko lezy w salonie i cieszy moje oko - chociaz tyle smile
                                                • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 12:13
                                                  Do tego koloru miałam dwie parasolki smile
                                                  Jedną w kolorze wkładki, a drugą fuksje, oba uchwyty miałam do ramy wózka przymocowane i przekładałam sobie parasolkę jak zmieniało się położenie słońca, albo raczej mojego wózka.
                                                  Dodam ze fuksja z tym kolorem wygląda cudnie.
                                                  Parasolek z wózkiem nie sprzedałam, w sumie nie wiem czemu....hmmmm
                                                  • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 12:31
                                                    w kolorze wkładki, tzn. taka niebieska w te kułeczka, groszki czy jak to nazwac tongue_out ?czy po prostu taka blekitna?
                                                  • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 12:46
                                                    taka jak kolor tła, bez kropek niestety
                                                  • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 12:51
                                                    uwielbiam zestawienie zieleni i fioletow, wiec mysle ze sprawie sobie taka parasolke - polecasz jakas konkretna marke?
                                                  • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 17:20
                                                    kupiłam zwykłe dwie za 30 zł, w najbliższym sklepie z asortymentem dziecięcym
                                              • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 12:27
                                                sylki co radzisz? wyprać delikatnie siedzisko przed pierwszym zapakowaniem Małej? mam w pralce opcje delikatne pranie reczne, takie krotkie na 30st, bo jest ten zapach "nowości" ale niezbyt przyjemny sad i nie chce zeby dziecie mi to wdychało
                                                co myslisz?
                                                • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 12:48
                                                  wypierz, wywiruj smile, tylko na wkładkę uważaj, bo ona może, ale nie musi się poprzekręcać. Wkładkę prałam ręcznie, budę i siedzisko w pralce.
                                                  Ten wózek lubiłam m.in ze względu na łatwość czyszczenia, choć ja nie prałam nowego wózka, mi nie śmierdział, ale ja lubię zapach nowości big_grin
                                                  • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 12:54
                                                    ja generalnie też lubie, ale ten zapach to jakby troche przeszedł od opon z kół, tak mysle (taki "gumowy") - moze tylko wywietrze... z drugiej str wozu i tak na razie nie mam, a jest tak ciepło ze do jutra powinno mi wszystko ładnie wyschnac, wiec pomysle...
                                                  • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 27.04.12, 17:22
                                                    jak gumą, to pierz, ten zapach mnie doprowadza do bólu głowy i mdłości bleeeeeeeh
                                                  • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 28.04.12, 11:25
                                                    juz jest!!! smile Mała własnie sie weranduje w nowym wozie smile
                                                  • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 28.04.12, 11:36
                                                    W sobotę dostałaś paczkę, no muszę przyznać, że to duuuży plus dla serwisu smile
                                                    Jest miło zaskoczona smile
                                                  • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 28.04.12, 11:54
                                                    dokładnie - grzecznie poprosiłam, powiedziałam ze wyjezdzam i potrzebuje wózek do poniedziałku i nie było problemu - powiedzieli nawet ze jezeli nie udałoby sie go zrobic do wczoraj, to wyslaliby mi go wedle zyczenia w kazde miejsce w PL smile
                                                    tak wiec serwis Jane moge polecic w 100% - a w sumie to chyba znaczący skladnik ogólnego zadowolenia z wózka smile
                                                  • sylki Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 28.04.12, 11:58
                                                    Dokładnie tak smile
                                                    Mam nadzieję, że będzie spełniał twoje oczekiwania, cieszę się również, że zdecydowałaś się na ten kolor big_grin
                                                  • magdulina79 Re: Przyszedł mój Slalom :-) :-( 28.04.12, 16:26
                                                    sylki jak myslisz czy ten spiwor allegro.pl/spiworek-do-wozka-0-3-lat-przecena-85-i2304579486.html bedzie pasował do tego calma blue? strasznie mi sie podoba i cena fajna, a moja mała bedzie miala kolejnej zimy rok, wiec akurat by był
                                  • magdulina79 Re: MAM :D 23.04.12, 11:14
                                    sylki ratuj!!! poradź co mam robić, bo jestem w kropce (jak ten sklep z którego zmówiłam uncertain) właśnie się dowiedziałam, że jeżeli coś się będzie działo z wózkiem i będę musiała reklamować, to sama go będę musiała wysłać do nich pocztą!!!! Kurcze, tyle zachodu?! Nie wyobrażam sobie - wysłać wózek pocztą! I teraz nie wiem, co robić - bo najpewniej jutro wózio do mnie dotrze i juz się zastanawiam, czy w ogóle go odbierać...
                                    • sylki Re: MAM :D 23.04.12, 11:23
                                      Ale w czym ty masz problem, większość sklepów tak ma, poza tym nie musisz wysyłać do sklepu tylko do serwisu, a ten być może wyśle ci kuriera jak ładnie poprosisz (mi wysłali)

Poza tym nawet jak nie, to pakujesz go do oryginalnego kartonu, zamawiasz kuriera ze storny np
                                      wysyłajnajtaniej.pl, albo podobnej i kurier sam przyjeżdża po paczkę, koszt niewyelki maksymalnie 20-30 zł (taniej niż na poczcie)

Nie stresuj się i nie zakładaj z góry, że będziesz potrzebować kuriera
                                      • magdulina79 Re: MAM :D 23.04.12, 11:33
                                        no właśnie w większości jak kontaktowałam się ze sklepami, to mówili, że to oni przysyłają kuriera, ale skoro mówisz, że zazwyczaj sklepy tego nie robią, to może rzeczywiście przesadzam ;-p ale z drugiej strony nie mam doświadczenia i wolę dmuchać na zimne i właśnie też dla tego wolę zasięgnąć opinii socjalistki takiej jak Ty smile

i mówisz, że z Jane Ci przysłali kuriera? bo rozmawiałam z przedstawicielką Jane i ona powiedziała, że nie ma możliwości kontaktu bezpośredniego klienta z serwisem, tylko poprzez sprzedawcę uncertain więc albo się pozmieniało, albo naprawdę trzeba ładnie poprosić wink
                                        • sylki Re: MAM :D 23.04.12, 11:52
                                          Kontaktowałam się bezpośrednio z serwisem, nie sądzę by się coś zmieniło.
                                          Zresztą wolę przesłać wózek bezpośrednio do serwisu niż najpierw do sklepu, później ten do serwisu i w drodze powrotnej podobnie, to jest bez sensu tracony czas.

Do serwisu Jane wysyłałam wózek 2 razy, nigdy przez sklep.

A skąd wzięłaś namiar na przedstawiciela Jane?
                                          • magdulina79 Re: MAM :D 23.04.12, 12:01
                                            nie wiem czy dobrze określiłam, że z przedstawicielem - konkretnie jest to babka z euro-trade (wyłączny importer i dystrybutor);
                                            teraz zauważyłam, że na stronce Jane jest namiar na serwis DAD - cokolwiek to znaczy wink

jeśli rzeczywiście można by kontaktować się z nimi bezpośrednio byłoby super - trochę mnie to zdziwiło gdy pierwszy raz usłyszałam, że można reklamować tylko za pośrednictwem sprzedawcy, bo z moim x-landerem nie miałam takiego problemu i po Jane spodziewałam się jeszcze lepszej obsługi.
                                            • sylki Re: MAM :D 23.04.12, 12:05
                                              Kurde, to by było bez sensu, bo to strata czasu, zwłaszcza, że euro trade ma też serwis BJ i tu problemu nie ma.
                                              Myślę, że nie ma co dyskutować z przedstawicielem, tylko bezposrednio dzwonić do serwisu.
                                              Tylko, że nawet jeżeli nie przyślą ci kuriera, to mając oryginalny karton wysłanie wózka samemu problemem nie jest.
                                              Poza tym trzeba myśleć pozytywnie, NIC SIĘ DZIAĆ NIE BĘDZIE smile
                                              • magdulina79 Re: MAM :D 23.04.12, 12:21
                                                staram się myśleć pozytywnie - jednak zawsze chce wiedzieć jak rozwiązać problem, gdy stanie się najgorsze wink

a teraz najśmieszniejsze: wysłałam podobne zapytanie o serwis i procedurę reklamacyjną, do tego samego sprzedawcy, ale poprzez serwis Allegro i właśnie dostałam odpowiedź - cytuję:
                                                "Gwarant - dystrybutor firma Euro-Trade Kraków.
                                                Jeżeli jest konieczność wysyłki całego wózka odbiera go firma ET po uprzednim przekazaniu zdjęć i wysłaniu problemu.
                                                Drobne rzeczy przesyłają bezpośrednio
                                                ."
                                                I to mi napisała Pani Dyrektor ds Handlowych - więc tego się będę trzymać, bo to się wydaje bardziej logiczne smile
                                                Ps. sylki chciałabym zapytać o bugaboo cameleon - mogę tu, czy lepiej w innym wątku, żeby tu nie zaśmiecać?
                                                • sylki Re: MAM :D 23.04.12, 12:25
                                                  Pytaj big_grin
                                                  • magdulina79 Re: MAM :D 23.04.12, 12:44
                                                    znajoma ma cameleona - cały zestaw, tzn gondolę i spacerówkę (czy fotelik do tego - nie wiem) i tak sobie myślę, że za jakiś rok, może wcześniej (jej dzieć ma niecałe 2 lata) będzie chciała się go pozbyć, jeszcze z nią nie rozmawiałam, ale jbc to o jakiej cenie mogę z nią rozmawiać, żeby nie przepłacić i jak myślisz realnie za jaka cenę mogę go mieć? Strrrrasznie mi się on podoba smile

https://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmnz6ocqte.png
                                                    https://www.suwaczki.com/tickers/211xru1dor6t1pzf.png
                                                  • magdulina79 Re: MAM :D 23.04.12, 17:13
                                                    halo smile
                                                  • sylki Re: MAM :D 23.04.12, 17:31
                                                    Myślę tongue_out
                                                    Szczerze, to bugaboo mają różne ceny,
                                                    pytanie czy ona jest pierwszą właścicielką itd
                                                    czy tapicerka nie jest wyblaknięta, pianki są całe...
                                                  • magdulina79 Re: MAM :D 23.04.12, 18:12
                                                    tak tylko spytałam tongue_out
                                                    zdaję sobie sprawę, że to zależy od wielu rzeczy, poza tym mam jeszcze trochę czasu; no i czekam przecież na slaloma - to już jutro smile a jak pierwsza euforia minie, zacznę zastanawiać się nad kolejnym - po prześledzeniu Waszych opinii, ochów i achów wink będę polować na cameleona, stokka albo joolza smile smile smile
      • magdulina79 Re: Jane slalom reverse. 21.04.12, 11:03
        sylki ja mam jeszcze jedno pytanko: czy jest możliwość wpięcia fotelika maxi cosi cabrio do stelaża Slaloma? Pewnie nie sad ale chcę się upewnić.
        Gondolka od Mutsy pasuje mi do mojego x-landera x1 (co mnie pozytywnie zaskoczyło), więc może maxi cosi do Slaloma też? Fajnie by było, bo nie chcę malutkiej jeszcze wozić w spacerówce, a tak to już mogłabym pośmigać Slalomem na krótkie wypady do sklepu na przykład wink
        • sylki Re: Jane slalom reverse. 21.04.12, 11:18
          niestety nie, swoją małą woziłam w slalomie na płasko od 4 m.ż
          Było tak gorąco, że w gondoli miałam dziecko w sosie własnym, mimo, że ich gondola jest super wentylowana, więc wolałam woził ją w spacerówce.
          • magdulina79 Re: Jane slalom reverse. 21.04.12, 11:41
            Jak już dostanę wózeczek, to "na sucho" w domu spróbuję i zobaczę jak to będzie, ale Mała daje radę i jeszcze nie protestuje w gondoli, dlatego nie chcę nic przyspieszać.
            • bobo-bebe Re: Jane slalom reverse. 07.06.12, 17:08
              Ja ma spacerówkę Jane i jestem nią zachwycona. Wykonanie, funkcjonalność, wszystko! więcej informacji na moim blogu - bobobebe.pl/blog/2012/05/30/zadowoleni-z-nowej-bryki-jane-slalom-reverse/
      • magdulina79 Re: Jane slalom reverse. 25.06.12, 18:27
        sylki oswieć mnie proszę - chcę sćiagnąc materiał z budy i jak z jednego pałąka przy daszku jest zamek i nie ma problemu, to z drugiego pałąka ni chuchu nie mogę ściągnąć uncertain czy trzeba w tym celu rozmontować stelaż?

i czy w tym błekitnym daszku, w budzie jest tektura, czy jakies tworzywo sztuczne? bo chciałam caly materiał wrzucic do pralki, no ale jak jest tektura, to chyba nie da rady uncertain chociaz jak nie sciagnę materialu z całego stelaża to i tak nici z prania w pralce ;-P
        • sylki Re: Jane slalom reverse. 25.06.12, 18:55
          musisz wyciągnąć pałąki z mechanizmu regulacji (kurcze no nie wiem jak co to wytłumaczyć), pomacaj przypatrz się, tam są takie cosie, wciskasz i zabezpieczenie puszcza i spokojnie wyciągasz (nie pamiętam dokładnie, dość dawno miałam slaloma)

budkę prałam normalnie w pralce
          • magdulina79 Re: Jane slalom reverse. 25.06.12, 20:13
            udało się, dzięki smile niby takie proste ;-P
            • malpeczkaka Re: Jane slalom reverse. 15.11.12, 07:37
              Hej
              czy któraś z Was prała w pralce taicerkę z Jane Slalom ro Reverse? Mam zamiar zaryzykowac ale mam obawy. Narazie przymierzam sie do gondoli i fotelika jane strata, kolor district
              • sylki Re: Jane slalom reverse. 15.11.12, 08:43
                Prałam, nie pamiwtam tylko w ilu stopniach, ale nie więcej niż 40.
                Może wypierz w 30 st.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka