Dodaj do ulubionych

Czekamy czy nie

03.02.12, 18:59
Dostalam mejla od jedengo ze sklepow ze na wkladke bugaboo trzeba czekac dwa tygodnie

olus - jaka decyzja bo dla mnie to wsio rybka najwyzej zrobie nastepnym zamowieniem

i do reszty dziewczyn czy w razie czego mozecie poczekac czy nie bardzo
Obserwuj wątek
    • dima1312 Re: Czekamy czy nie 03.02.12, 19:01
      ja mogę czekać w końcu to ty zaproponowałaś te zakupy więc czemu masz nie kupić tego co chciałaś
    • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 03.02.12, 19:03
      kolejny sklep napisal ze torbe i nakladke rowniez beda mieli za 2 tygodnie

czekamy ?
      • olus22 Re: Czekamy czy nie 03.02.12, 19:14
        Ja też mogę poczekać nie jest ona mi teraz bardzo potrzebna
      • isabel_o Re: Czekamy czy nie 03.02.12, 19:18
        Ja mogę poczekać, nie ma problemu.
    • gaga-sie Re: Czekamy czy nie 03.02.12, 20:02
      Torba moja, ale i tak nie byłoby dla mnie problemu, czekamysmile
      • duraczek Re: Czekamy czy nie 03.02.12, 21:16
        moskitiera i torba na palak nie sa mi aktualnie tak bardzo potrzebne wink
        • aniach23 Re: Czekamy czy nie 03.02.12, 21:49
          Aga tu widzialam ze maja te wkladki. Sklep jest obok mnie i wiem ze maja je na stanie...
          Nie wiem co tam inne dziewczyny zamowily ale ten sklep ma praktycznie wszystko.
          Email i zobacz moze tez akceptuja polskie cc smile
          • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 03.02.12, 22:35
            aniach23 napisała:

> Aga tu widzialam ze maja te wkladki. Sklep jest obok mnie i wiem ze maja je na
            > stanie...
            > Nie wiem co tam inne dziewczyny zamowily ale ten sklep ma praktycznie wszystko.
            > Email i zobacz moze tez akceptuja polskie cc smile

ale jaki sklep ??
            • aniach23 Re: Czekamy czy nie 04.02.12, 21:03
              Haha no nie watpie ze link bylby pomocnysmile
              Sorrki ze zapomnialam

www.minijake.com/
              • dima1312 Re: Czekamy czy nie 04.02.12, 21:22
                Aga a ty już tam zamówiłaś? bo jak tak to nie ma co zmieniać sklepu, całkiem ciekawe oferty z tego linka
                • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 05.02.12, 08:12
                  dima1312 napisała:

> Aga a ty już tam zamówiłaś? bo jak tak to nie ma co zmieniać sklepu, całkiem ci
                  > ekawe oferty z tego linka

tak zamowilam i potwierdzilam czas oczekiwania
                  dima w minijacku maja stare modele

ten sklep ma fajne artykuly takie inne niz w sklepach ale i ceny sa niektorych rzeczy kosmiczne

ja juz wszystko zamowilam zakupy te ktore byly dostepne juz zostaly wyslane

dodatkowo co do przesylki (link ktory podala Lucy) to wcale nie jest ona taka tania nie zauwazylam ze biora 11 $ oplaty manipulacyjnej a 0,89 $ za funt to sporo bo sa firmy gdzie maja od 0,65 $ - 0,85 $ za funt jedyny plus ze nie musze przyjaciolce tylka zawracac smile

aha jak tylko paczke wysla to zabieram sie za zakupy ubraniowe chetne pisac na poczte smile
                  • duraczek Re: Czekamy czy nie 05.02.12, 10:48
                    a z jakiego sklepu ubrania planujesz zamawiac?
              • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 05.02.12, 08:05
                aniach23 napisała:

> Haha no nie watpie ze link bylby pomocnysmile
                > Sorrki ze zapomnialam
                >
                > www.minijake.com/

Aniach to ty mieszkasz kolo minijacka na Bedford nie zartuj czesto tam robilam zakupy jak G nie jezdzilo to szlam na L a i na spacery lazilam non stop szkoda ze wczesniej sie nie spotkalysmy smile uwielbiam Bedford szkoda tylko ze tam tak drogo smile
                na jakiej ulicy mieszkasz ?

Aniach ja teraz jestem w PL do usa planujemy wrocic i wyjedziemy albo w pazdzierniku albo w nastepnym roku juz na stale mamy jeszcze pare spraw do zalatwienia w PL

Co do sklepu to tam sa te stare modele wkladek a my chcemy nowe smile
    • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 05.02.12, 11:49
      duraczek wyslalam mejla
      • afroddytta Re: Czekamy czy nie 05.02.12, 12:17
        Agnes, możesz mi też przesłać info odnośnie tych ciuszków i jak tam z tym organizerem (może być na gazetowy, choć lepiej na prywatny).
      • emma301 Re: Czekamy czy nie 05.02.12, 12:27
        oj, ubrania to i ja bym chciała
        można się jeszcze dołączyć do zakupów?
    • agnes_nyc affrodyta 05.02.12, 12:28
      przeslij mi swoj adres na mejla
      • aniach23 Aga 07.02.12, 20:47
        Tak mieszkam tu mieszkam.
        Mieszkalismy 8 lat na dolnym Brooklynie przy Verazzano ale z 2 lata temu tu sie przeprowadzilismy. Jak zaszlam z malym w ciaze.
        Poprostu okolica jest FAB!!!!
        Tyle tu teraz eco-friendly sklepow porobili dla dzieci, indoor playgrounds i mnostwo normalnie dla maluszkow atrakcji!!!! Nie moge sie nadziwic jak jest fantastycznie!!!!

Super ze przyjezdzasz!!! Koniecznie bedziemy musialy sie umowic smile
        • agnes_nyc Re: Aga 07.02.12, 22:23
          no koniecznie musimy jak tylko bede w usa to dam ci znac

teraz w kwietniu mam chrzciny ale nie wiem czy pojedziemy choc ceny biletow kusza smile

az ci zazdroszcze my wierni GP ale to blisko ciebie a na Bedford zawsze chcialam mieszkac tylko mnie ceny mieszkan odstraszaly smile
          • aniach23 Re: Aga 08.02.12, 04:34
            Wiesz co Ci powiem GP i Bedford to praktycznie juz jednosc.
            Wszyscy polacy emigruja na Ridgewood bo tam taniej poniewaz GP tez sie pricy robi.
            Wszedziej blisko, cool lokale, zielono czysto...

No to dawaj w kwietniu smile
            Skad z PL jestes jezeli moge zapytac?
            • agnes_nyc Re: Aga 08.02.12, 07:35
              aniach23 napisała:

> Wiesz co Ci powiem GP i Bedford to praktycznie juz jednosc.
              > Wszyscy polacy emigruja na Ridgewood bo tam taniej poniewaz GP tez sie pricy r
              > obi.
              > Wszedziej blisko, cool lokale, zielono czysto...
              >
              > No to dawaj w kwietniu smile
              > Skad z PL jestes jezeli moge zapytac?

jak bylam pierwszy raz w usa to mieszkalam na RD ale dla mnie to tam juz meksykowo mieszkalam na medison bylo mnostwo tez polakow ale i meksykow nie podobalo mi sie tam
              Na GP ja wynajmuje od mojej przyjaciolki pietro w domu wiec za 2 bedroom + living room placilam 1000$
              teraz moja druga przyjacilolka wynajela 4 bedroom +living room za 1850 $ na GP
              jest drogo ale ja nie wyobrazam sobie mieszkac gdzie indziej dla mnie GP to taka mala polska smile zreszta prace tez mialam blisko 10 min drogi od domu

W polsce mieszkam w Ostrolece a ty ?
              • aniach23 Re: Aga :) 10.02.12, 04:26
                To drogo? Za 4bd 1800cos??? To niesamowicie TANIO!!!!
                Nie wiem kiedy tu bylas ale teraz 2bd gdzies za $1700 chodzi. Pokoj za $500-$700 zadaja!!!
                Drogo moze ale wszedziej blisko i wygoda.

Jejku jak ja z malym jezdze na PlayDates na RD to krew mnie zalewa!!!
                Jak dla mnie to tam jest strasznie!!! Mexykowo brudno i jakos tak nieprzyjemnie!!

Ja jestem z Grajewa smile
                • agnes_nyc Re: Aga :) 10.02.12, 07:05
                  Jak dla mnie drogo bo jak my wynajmowalismy mieszkanie na GP to tak jak pisalam zaczelismy od 900 a jak sie wyprowadzalismy rok temu moj maz wrocil a ja 1,5 roku temu to placilismy 1000 $ za 3 pokoje wiec to bylo tanio tylko my wynajelismy te mieszkanie 8 lat temu smile jak ktos z naszej kamienicy sie wyprowadzal to juz moja przyjaciolka wynajmowala drozej

szkoda ze nie wiedzialam wczesniej ze jestes z bedford bylam w grudniu na tydzien w NY smile ale jeszcze sie spotkamy
                  • aniach23 Re: Aga :) 10.02.12, 13:04
                    No to 8 lat temu kochana moglo tak byc... Trzeba bylo trzymac sie tego mieszkania! Teraz nie znajdzie sie w takiej cenie.

My mamy wlasna kamiennice 8 rodzinna na GP. Planujemy raczej jednak kupic dom gdzies na LI bo rodzinka sie powieksza smile

Napewno napewno sie spotkamy !
    • cortinka Re: Czekamy czy nie 08.02.12, 22:25
      Nie było mnie jakiś czas na forum i chyba umkneła mi okazja wspólnych zakupów sad
      A może to jeszcze aktualne?
      • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 09.02.12, 13:56
        hehhe no umknelo umknelo pisz na priva
        • gibon301 Re: Czekamy czy nie 09.02.12, 16:47
          a gdzie planujecie ubranka zamawiać? chyba że już zamówiłyście...to też się spóźniłam
          • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 19.02.12, 13:45
            dziewczyny

dostalam info ze sklepu z torba i nakladka ze nie zrealizuja zamowienia brak towaru - wkurzylam sie bo tyle czekania i nic z tego najgorsze jest to zeby teraz zamowienie zlozyc w tym drugim sklepie to musi byc min 150 $ zeby za przesylke nie skasowali

wkladki juz w poniedzialek wyslylaja - i bedzie paczka do spakowania

moze zeby nie zatrzymywac tej paczki to znajde kilka osob na zamowienie kolejne i tak zeby gaga mogla sobie zamowic ta torbe i pojdzie druga paczka

zostala jeszcze nakladka na raczke ale moze uda mi sie ja gdzie indziej zamowic jesli nie oddam kase smile

jak wysla juz paczke to zamawiam ubranka smile
            • gaga-sie Re: Czekamy czy nie 19.02.12, 20:45
              No to chyba ta torba mi nie przeznaczonasad
              • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 11:58
                dzis bede miala wycene paczki
                • womysia Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 12:27
                  agnes, ja też jestem chętna na wkładkę BB nową! mogę się jeszcze dołączyć?
                  • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 12:30
                    womysia napisała:

> agnes, ja też jestem chętna na wkładkę BB nową! mogę się jeszcze dołączyć?
                    >

juz za pozno sad

teraz bede zamawiac ubranka gdzies kolo 10 marca smile
                    • womysia Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 13:42
                      sad przegapiłam.

a jak będziesz te ubranka zamawiała, to na wkładkę też jest szansa, bo z tego samego sklepu, czy nie?
                      • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 13:50
                        nie to nie ten sam sklep

ale jesli zbierzesz kilka osob za wspolne zakupy w tym sklepie to Wam zamowie
                        • womysia Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 14:02
                          OK. to jakby co ja jestem chętna - dziewczyny nie zapomnijcie o mnie jakbyście się zbierały!

a ubranka to z jakiego sklepu? ja kupuję praktycznie wszystko w mothercare w polsce, jest bardzo drogo.
                          • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 14:33
                            womysia napisała:

> OK. to jakby co ja jestem chętna - dziewczyny nie zapomnijcie o mnie jakbyście
                            > się zbierały!
                            >
                            > a ubranka to z jakiego sklepu? ja kupuję praktycznie wszystko w mothercare w po
                            > lsce, jest bardzo drogo.

dam znac jesli chodzi o ubranka
                            >
            • gaga-sie Re: Czekamy czy nie 19.02.12, 20:50
              Agnes, napisałam na priva.
            • dziustynka Re: Czekamy czy nie 19.02.12, 21:31
              Hej zamawiacie z tego minijake? Mogłabym się dołączyć z 58$ jesli można i jeszcze potrzebujecie.
              • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 19.02.12, 21:34
                dziustynka

nie zamawiam z pacifiera
                • dziustynka Re: Czekamy czy nie 20.02.12, 11:08
                  aha ok, jednak doszłam do wniosku, że mi się nie opłaca, bo na all jest za 229zł
                  • sarna3 Re: Czekamy czy nie 20.02.12, 12:18
                    Dziewczyny, a co to za nakładka na rączkę? Ona pasuje do Cameleona? Możecie proszę podesłać link ze zdjęciem. Jeśli można coś domówić to jestem chętna. Moj adres monjel@poczta.onet.pl
            • monitkao Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 13:56
              Hej.
              Można się jeszcze dołączyć na te ubranka?
              • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 24.02.12, 14:34
                monitkao napisała:

> Hej.
                > Można się jeszcze dołączyć na te ubranka?

tak smile

dam znac jak juz zaczniemy szalec z ubrankami
                • gaga-sie Re: Czekamy czy nie 01.03.12, 21:41
                  Opłaca się te ubranka? Wrzućcie linki sklepów...
    • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 01.03.12, 21:38
      paczka wyslana wreszcie smile

po weekendzie dam znac co i jak bo dzis nie mam sily a jeszcze pakowanie jutro wyjazd do Kielc smile a w sobote bede sie rozplywac na GT smile
      • saras-wati Re: Czekamy czy nie 01.03.12, 21:39
        Agnes, a oprócz gt zerkniesz moze czy jakieś fajne parasolki będą?
      • gaga-sie Re: Czekamy czy nie 01.03.12, 21:45
        Obejrzyj tego GT dokładnie i zorientuj się, czy oryginalna folia będzie pasowała ( jeszcze jej nie mam, nie wiem, czy jest jedna dla elite i mini?)
        • agnes_nyc Re: Czekamy czy nie 01.03.12, 22:16
          do city mini i GT jest taka sama folia bo juz mam na pudlach od folii fotki mini i GT

do elitta jest wieksza
          • agnes_nyc saras 01.03.12, 22:17
            zerkne ale i tak poprosze was jeszcze o info w odzielnym watku co chcecie zeby sprawdzic i wydrukuje sobie ale to juz jutro

albo moze ktoras z was zalozy taki watek i zbierze mi info a ja sobie tylko podrukuje` bylabym wdzieczna smile `
          • gaga-sie Re: Czekamy czy nie 01.03.12, 22:36
            Dziękuję za infosmile A może ktoś robił zdjęcia wózka z folią?
            • agnes_nyc Paczka juz w PL 10.04.12, 14:10
              sprawdzilam status i juz w pl

wiec na dniach bedzie u mnie smile
              • afroddytta Re: Paczka juz w PL 10.04.12, 14:51
                A co to w końcu za zakupy żeście zrobiły i są w tej paczce, bo się już pogubiłam? A jakie są najbliższe plany?
                • olus22 Re: Paczka juz w PL 10.04.12, 14:53
                  Dzięki za info już się doczekać nie mogę
                • agnes_nyc Re: Paczka juz w PL 10.04.12, 16:04
                  a zamawialysmy roznosci

jak bedzie wszysto ok to wezmiemy sie za ubranka smile

dam znac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka