Dodaj do ulubionych

Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana?

15.02.12, 22:30
słucham, dlaczego
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 22:33
      Hahha! Czyzbym wywolala te rozterki??? smile)

Ja tam uwazam, ze wymienic! Dla starszych dzieci urban jest super. I wogole genialnie sie prowadzi. Probuj, poki jeszcze dzieci w wozku chca jezdzic smile
      • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 22:36
        Niee, nie ty, raczej Didis swoim limitkiem, zmacałam go na żywo, na dodatek dramatycznie ciężki nie jest.
        Tylko ja lubię gdy Liwka wysoko siedzi, sama też to lubi.
        Tak więc boję się, że będę płakać za wózkiembig_grin
        • mama1dawidka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 07:05
          Sylwia dlatego ze po raz go nie mialas
          A go super sie pcha
          Co prawda nie cieszy oka jak stokke ale jest wygodniejszy
          Wymieniaj!
      • emma301 Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 22:36
        Oj ja Ci nie podpowiem, bo do Urbana dokupiłam Stokke... Ale częściej jeżdżę Urbanemsmile
    • aga_1980_31 Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 22:42
      Sylki a dlaczego wymienić? Kup Urbana i miej dwa tongue_out
      • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 22:46
        A za co sad
        Ja co miesiąc za siedzenie w domu płace pier.......nemu pańśtwu 1500zł
        Bo mnie UM wyr..ał i póki nie założę sprawy w sądzie nic nie wskóram sad
        • aga_1980_31 Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 22:59
          No wiem wiem Sylwia sad Ale wiem że będziesz tęsknić za Stokke smile
          • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 23:01
            No wiem sad
            Ech na dodatek urban teraz w przeliczeniu na złocisze kosztowałby mnie 2400zł ide spac
            • aga_1980_31 Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 23:02
              Ech Sylki ciężki orzech do zgryzienia uncertain Dobrze że ja nie mam chcicy na żaden inny big_grin
              • marge_ie Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 15.02.12, 23:51
                Ja bym wymienila tongue_out

W sumie wlasnie dlatego sprzedalam Stokke by miec urbana ale w ostatniej chwili zawrocil mi w glowie GT wink
                Jutro rano jade po MB Duo i kto wie ... moze jeszcze urban u mnie zagosci big_grin
                • saras-wati Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 08:27
                  Sylki, wymieniaj!! Zobaczysz, jaka będziesz szczęśliwa, ze go masz i pokochasz go miłością wielką!!
            • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 08:51
              sprzedaj to lansiarskie stokke wink

jak Ci sie inny podoba,no to przeciez c'est la vie, to tylko wozek wink plakac za nim raczej nie bedziesz suspicious
              • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 08:59
                haha za cameleonem płakałam, był piękny i taki wyczekany, tak samo xplory.
                Urban mi się podoba, ale już nie mam tego parcia jak wcześniej, nie jest ta do końca moim króliczkiem...
                • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 09:05
                  mnie on nie urzeka,taki...rozkraczony mi sie wydaje.
                  raz go widzialam na zywo, taki typowo terenowy, alternatywa byloby posiadanie i tego i tego, ale to troche bez sensu,
                  ale porownywac ich na pewno nie ma co.
                  ja bym sie bala jednego,jak sprzedasz stokke,to w tym urbanie ani nie mozesz wozic dziecka wyzej, ani przodem do siebie, a pewnie tak Twoja mala jezdzi...

ja sie wlasnie zastanawiam co zrobie po cameleonie,bo moja tylko przodem do mnie chce jezdzic...

ehh te wozkowe rozterki wink
                  • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 09:12
                    Fakt mała jeździ przodem do mnie, mimo że zaraz będzie miała 2 latka. W niskim wózku tak by nie jeździła, bo nie ma tego kontaktu. Tylko, że ja wiem, że by mi brakowało wysokości.
                    U nas istnieje głupie przekonanie, że jak dziecko dorasta, to TRZEBA wymienić duży wózek na małą padniętą parasolkę, no bo przecież to TAKIE duże dziecko wink i mała spacerówka to TAKA wygoda. Ech, siedzę i patrzę na fotki urbana, ale nie mogę sprzedać stokke...cholera
                    • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 09:25
                      wiesz. dla niektorych 'duzy' wozek to wozek typu czolg...
                      czolg z dwulatka to kiepskie rozwiazanie,dlatego tak sie utarlo...
                      a w niektorych sytuacjach poprostu jest wygodniej miec mniejszy wozek,kiedy dziecko juz swoje wazy...

w tym przypadku ciezko doradzac, bo w sumie stokke urbanem nie zastapisz.

a z drugiej strony znowu Urban jakis mega maly tez nie jest...
                      zeby nie bylo tak,ze mala sie zbuntuje,i z braku kontaktu i wysokosci sie odwozkuje wink
                      • pomilak1 Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 09:55
                        Sylki ja bym chyba nie wymieniła smile piszę "chyba" bo stokke nie miałam (jeszcze tongue_out ) ale zestawiając ze sobą te dwa wózki w sensie najmocniejszych i najsłabszych stron to najlepiej byłoby mieć obydwa smile
                        zostawiłabym stokke ze względu na wysoko montowane siedzisko obracane w dwie strony, no i ten design tongue_out a wzięłabym urbana ze względu na prowadzeniewink
                        no to Ci pomogłam tongue_out
                        jak będziesz chciała jednak sprzedać xplory to znasz mój mailtongue_outtongue_outtongue_out
                        Tereferefretka ja sprzedałam cama i jakoś tak mi smutno sad no i nie mam teraz wózka gdzie młoda siedzi przodem do mnie sad oczywiście pomijam bee+ bo on się na codzienne spacery nie nadaje, tym bardziej teraz big_grin
                        • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 09:59
                          pomilak...
                          ja mam niezly zgryz,bo ja wogole nie wiem co po cameleonie...kurcze,zdecydowalam sie go sprzedac,no bo troszke duzy,jak dla dwulatki wlasnie...
                          nie mam zielonego pojecia.
                          moja czasem spi na spacerach,wlasnie przodem do mnie, bo odwrotnie sie drze...
                          a teraz,nie wiem ;/ albo juz cos typu lekka parasolka cos z m&p albo nie wiem...
                          • pomilak1 Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 10:08
                            Terefere szczerze to nie sądziłam, że ten mój cam tak szybko się sprzeda tongue_out wystawiłam na tablicy ot tak koło 17 a o 19 zadzwoniła babeczka że jest zdecydowanatongue_out no więc już odwrotu nie było tongue_out a teraz siedzę i myślę joolz, stokke, mylo???i tak w koło tongue_outtongue_out tylko ja dla 7m-nej córci więc mam łatwiejsmile
                            • mama1dawidka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 10:15
                              Pomi Lak biez joolza wink
                              A ja uzywalam cameleona chwile
                              I jakos jie przypadl mi do gustu
                              Wolle brzydkiego uj czy stokke czy easywalkera wink
                              • gaga-sie Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 12:18
                                Oj, jak ja żałuję,że nie wiedziałam o Joolz-ie jak rodziłam dziecko... A okazuje się,ze w mojej mieścinie jest od niedawna sklep, w którym można sobie pooglądać i Joolza i Stokke, Nunę i wiele innych, w szoku byłam, jak weszłam. Z właścicielem chyba z godzinę rozmawiałam, śmiał się z mojego hobby. A Easywalkera June może też będzie możliwość. Nie wspominając o gt...
                                • tygisek Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 22:24
                                  Gaga czy mowisz o dzieciecej krainie czy jakos tak? na Zamkowej? dawno nie bylam, moze czas sie przejsc? smile
                                  • gaga-sie Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 22:33
                                    Nie, na zamkowej pustki, raczej obniżają loty. Na osiedlu młodych jest sklep, kiedyś prowadziły go 2 dziewczyny, a teraz jest inny własciciel. Sklep nazywa się 3 kiwi, mają sklep w internecie, ale raczkujący, w nim mało towarów.
                                    • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 17.02.12, 09:50
                                      a ja sie zastanawiam nad jeszcze jedna rzecza...
                                      czy to przypadkiem nie bedzie tak,ze skoro osiedle nowe,wokol pusto,zaraz sie zmieni plan zagospodarowania, i powstanie CH albo inny badziew typu Alma czy inny Sklep...
                                      u mnie tak bylo...
                                      powstal carrefour w miejscu malego bazarku,ktory dzierzawili miejscowi kupcy, malo ich bylo,a miasto sie tlumaczy,ze to dlatego,ze carrefour zatrudni wiecej ludzi...;/

a to ze za jakies 3 lata zmieni nazwe (coby podatki omijac)) juz nikt tego nie tlumaczy...uncertain

obawiam sie,ze poprostu czekaja na inwestora z gruba kasa,ktory za zmiane tych planow slono zaplaci,ale bedzie sobie mogl na to pozwolic.
                                      • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 17.02.12, 09:57
                                        Terefere, tam nie ma gdzie postawić CH smile chyba ze na miejscu ogródków działkowych, ale póki co w planach jest zupełnie co innego. Nie wiem czemu akurat handlu nie mogę tam mieć, no kur.a nie wiem.
                                        Może czas na tvn, tylko ja taka mało medialna jestem suspicious
                                        • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 17.02.12, 10:22
                                          no dobra,moze nie ch, ale moze ktos sie zlisił na ten teren, i chca postawic cos innego. moze urzednicy dlatego wstrzymuja...

ale jak dzierzawilas od nich,to nie bylo mowy o tym ze jest zakaz handlu??
                                          • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 17.02.12, 10:32
                                            Wg planów nie, urzędnik wydał zgodę, bo rąbnął się w mapach, spojrzał nie tam gdzie trzeba.
                                            Podpisała najpierw 1 osoba, później 2, 3 4
                                            doszło do przetargu który wygraliśmy. W umowie dzierżawy jasno mamy napisane, że teren pod handel (sklep)
                                            Cała sprawa wyszła dopiero gdy potrzebowaliśmy zgody na budowę.
                        • isabel_o Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 10:11
                          Ja nadal z tęsknotą wspominam cameleona... ;-(
                          • saras-wati Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 10:13
                            kurcze, a ja przegapiłam ten momentsad
                    • lucyna_1980 Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 10:04
                      Znam Cię w w miarę dobrze więc Ci napiszę - ile powodów chcesz zeby nie zamieniać?
                      1. Bo do Twojego miejskiego trybu życia Urban nie pasuje
                      2. Ciekawe jak go bedzziesz wnosiła na piętro z dzieckiem, bo wciąganie jest mordęgą.
                      3. W sklepie na zakupach poruszanie się tym wózkiem to tragedia bo jest długi i wielki
                      4. To jest wózek na teren czyli wsadzasz dzieciaka i jedziesz, nie nosisz go, nie przeciskasz się nim w wąskich przestrzeniach.
                      5. Nie mieści sie w bramki w np. w Tesco

Mojego trzymam w bagażniku i uzywam go tylko jak idę na spacer po osiedlu bo jak wiem, że muszę zrobić zakupy to go nie biorę bo mi utrudnia życie w osiedlowych sklepach, do CH tez bym go nie wzięła...
                      • mama1dawidka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 10:12
                        Mi akurat sie wydaje ze wcoaga sie je podobnie
                        U mnie jest tak ze stokke juz tylko jest tzw do lansu hehe
                        Jak do galerii ide
                        A tak to z uj smigam
                        Go sie pcha jednym palcem
                        Ale fakt porownania nie ma
                        W sumie wlasnoe przez to uwielbiam stokke ze mala jest przodem do mnie
                        Noi falt faktem spiworek od stokke jest najcieplejszy ze jakbys sprzedawala
                        Wozek warto soboe zostawic bo z uj juz nie sa takie cieple
                        Noi ladnie wozek z lodgerem wyglada
                      • didis Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 12:08
                        Ja zgadzam się z lucy. Mówiłam Ci juz abyś go nie zamieniała.
                        • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 12:09
                          Wiemmm ale mi się nudzi tongue_out
                          • aga_1980_31 Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 12:12
                            Sylki to wymień sobie kolor tapicerki tongue_out
                            • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 12:14
                              Aga, to teraz oświeć mnie na jaki big_grin
                              Bo to co mi się podoba, stokke nie ma w swej ofercie. Oni tacy zachowawczy są w tej kolorystyce.
                      • gaga-sie Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 12:20
                        I tutaj, pomimo mojej ogromnej miłości do MB i lekkiego dystansu do Stokke, zgadzam się z Lucyną.
    • analyss Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 14:17
      Sylki, tak z innej beczki
      a nie ma możliwości zawieszenia działalności, żeby tych bandyckich opłat nie bulić (ech, jak ja zusu nienawidze)
      w sensie masz przecież dziecko w takim wieku, że normalnie to by się należał wychowaczy.
      aa, i nie odwlekaj z tym sądem, bo sąd swoje też trwa i lepiej zacząć szybciej niż później.
      • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 14:23
        Moją sprawą zajmuje się już prawnik, nie mogę zawiesić działalności, bo jestem uwiązana dotacją, przez 13 miesięcy muszę prowadzić DG sad
        ponad 1000 idzie na opłaty dzierżawne, po to łapę wyciągają, ale już nie mogę postawić sklepu sad
        • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 14:31
          hmm sylki,nie znam Twoich klopotow,ale widze,ze mamy cos wspolnego...
          2 lata temu jak moja mala sie rodzila, probowalam otworzyc Sklep,wlasnie ledwo co wymigalam sie z dotacji z UP, bo facet od lokalu mnie w konia zrobil,zerwal umowe,zmienil zamki itp....
          utopilam ponad 10tysi w remont,i ciagam sie z ch..em po sadach,masakra.... dlugo niestety u mnie to jeszcze potrwa ;/

na szczescie w ostatniej chwili z tej dotacji sie wymigalam,bo musialabym oddac kase+ zyrantow bym obciazyla...
          • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 14:44
            Dlatego ja szukałam terenu, który wydzierżawiłabym od miasta, no i znalazłam, tylko, że teraz nie mogę tam postawić sklepu, bo w zagospodarowaniu terenu jest tylko wymieniona rozrywka i usługi, handlu jako takiego brak.
            Wszystkie papiery są na naszą korzyść, ale ile ja się z nimi będę ciągać...wyć mi się chce
            • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 14:48
              doskonale Cie rozumiem sad
              ten lokal w ktorym ja chcialam otwierac, nalezy do miasta ale dzierzawi go taki stary dziad (jakis dawny radny miejski), wszystko w tym urzedzie po ukladach,nic z nimi nie zalatwisz, masakra, samorzady sie rzadza swoimi prawami,panie urzedniczki tez....
              • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 14:49
                tereferefretka napisała:

> doskonale Cie rozumiem sad
                > ten lokal w ktorym ja chcialam otwierac, nalezy do miasta ale dzierzawi go taki
                > stary dziad (jakis dawny radny miejski), wszystko w tym urzedzie po ukladach,n
                > ic z nimi nie zalatwisz, masakra, samorzady sie rzadza swoimi prawami,panie urz
                > edniczki tez....

To prawda, a gdybyś widziała co nam proponują w zamian, no żenada.
                Utopiłam w tym biznesie ok 60 tys, więc nie ma mowy bym odpuściła
                • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 15:00
                  wiesz,u mnie w sam remont tego lokalu poszlo 10 tysi(sciany,sufity, nowa inst.elektryczna, lazienka), pluz 8tysiecy za okna(2 duze witryny) i drzwi.

facet przez jakies conajmniej 15 lat prowadzil tam taki żulerski bar, dla pijaczkow, jak wynajelismy to bylam zalamana, stan oplakany,grzyby na scianach,bo ogrzewania zadnego, stara kamienica, elewacja do zmiany, itp, na szczescie to co utopilam w towar,jakos tam mi sie zwrocilo bo wstawilam kolezance do sklepu...

a pan...wynajal sobie ten lokal pod piekarnie, taka mala, oczywiscie nielegalnie,bo nie posiada zgody na podnajem, a miasto nic sobie nie robi z tego.

ja w desperacji juz rozmawialam z dziennikarka uwagi z tvnu, ale jedyne co mi poradzila to zlozyc skarge na UM,ale zlozylam i marszalek wojewodztwa ja odrzucil,to jest kurwa Polska ;/
                  • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 15:07
                    o patrz, własnie ciekawe co u nas na to UW
                    • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 15:19
                      sylki,a powiedz, z ta dotacja,nie maja prawa Cie sprawdzac,czy DG rzeczywiscie funkcjonuje??
                      mojego m brat jak otwieral firme komputerowa, dostal dotacje z UP i panie go nawiedzily dwa razy,bez zapowiedzi,za pierwszym razem ok,ale za drugim juz byla chryja,bo w miejscu gdzie wg dotacji mial miec biuro juz go nie bylo..
                      jakos tam sie z nimi dogadal bo to bylo na miesiac przed uplynieciem roku,ale..jakby trafil na inna urzedniczke,mogloby byc kiepsko
                      • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 15:30
                        sprawdzają, ale ja mam wszystko wg planów, za wyjątkiem tego cholernego sklepu, znaczy się że nie otwarty.
                        Więc jak będę musiała oddać dotację z ustawowymi odsetkami, to zrobię jak littlebaby, będę kręcić wink bo jak widać w naszym państwie oszukiwać można, a tak serio, po prostu UM mi się nie wypłaci, nie zostawię tego tak, choćbym miała po sądach ciągać się Bóg wie ile
                        • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 15:38
                          niestety,sprawy z powodztwa cywilnego to jakas masakra...
                          moja juz w marcu bedzie 2 lata jak sie zaczela...
                          w miedzyczasie sedzia zmienil sie 2 razy,od nowa swiadkowie,od nowa przesluchania, kazdy sedzia zostawia sprawe,jak staje na tym,ze nie chce isc z dziadem na ugode i podarowac mu w prezencie remontu...

u Ciebie UM chociaz cos tam w zamian proponuje,u mnie nic, zero zainteresowania.
                          lamia swoje wlasne przepisy, i nikt nic z tym nie robi.
                          a tak z ciekawosci, w jakiej branzy startowalas?
                          • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 15:43
                            sklep spożywczo-monopolowy, w zajebistym miejscu, zero konkurencji, rozwijające się osiedle, na przeciw ogródki działkowe.
                            Teraz w zamian proponują mi miejsca gdzie mam zaraz obok rynek i pierdylion sklepików
                            • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 15:48
                              hmm no to postaw monopolowy ze stripteasem...bedzie rozrywka,jak w planach zagospodarowaniawink
                              a tak serio...nie odpuszczaj,
                              patrzac po tym co u mnie sie dzieje,za duzo ludzi odpuszcza,bo toz to urzad przeciez,z nim sie nie wygra...
                              gowno prawda!

postkomunistyczna wladza, mendy kurczowo trzymajace sie stolkow,i zalatwianie wszystkiego za" koperte" wrrr...
                              • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 15:50
                                a widzisz,i jesli jest tak jak mowisz to okolica rozwojowa- wiec...jakies sklepy musza tam powstac,wiec te plany tak czy inaczej musza ulec zmianie w najblizszej przyszlosci, wiec nie odpuszczaj na pewno...

a jak sie UP upomni, rob jak biznesmen z Gdanska i tyle wink
                                • mama1dawidka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 16:31
                                  Sylwka a mi sie poprostu wydaje ze ktos w lape chce dostac....
                                  Niestey
                        • saras-wati Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 16:42
                          sylki napisała:

> sprawdzają, ale ja mam wszystko wg planów, za wyjątkiem tego cholernego sklepu,
                          > znaczy się że nie otwarty.
                          > Więc jak będę musiała oddać dotację z ustawowymi odsetkami, to zrobię jak littl
                          > ebaby, będę kręcić wink bo jak widać w naszym państwie oszukiwać można, a tak ser
                          > io, po prostu UM mi się nie wypłaci, nie zostawię tego tak, choćbym miała po są
                          > dach ciągać się Bóg wie ile

Sylki, ale tak naprawdę UM to my, wszelkie odszkodowania lecą z naszych kieszeni - jestem za tym, aby obciążać urzędników, którzy popełnili karygodne błędy. Może wtedy jeden z drugim włączyliby myślenie. Nie cierpię tych państwowych organizacji...
                          • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 16:50
                            saras,zgadzam sie...
                            ale w malo ktorym UM poleca pojedyncze glowy, za jakies sprawy...
                            urzedy siedza cicho,nawet jak pod biurkiem ktos wyciaga lape pod biurkiem po koperte,bo to pokazuje caloksztalt wladzy samorzadowej...

poza tym, organem sprawujacym ta wladze jest UM, i to on odpowiada za swoich pracownikow...
                            • saras-wati Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 16:54
                              ja jestem natchniona wczorajszymi wiadomościami, gdzie obywatel walczy o 5mln odszkodowania za kilkanaście miesięcy w więzieniu - bezpodstawnego - natomiast pani prokurator jest zadowolona ze swojej pracy...uważam, że część tego odszkodowania powinna zapłacić pani prokurator, a nie państwo, bo niestety państwo to nasze podatki...ech... mam dzień nerwy funkcjonowanie naszego kraju...
                              • tereferefretka Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 17:09
                                natchnienie natchnieniem,ale statystyki sa bezlitosne...

niecale 5mln zl odszkodowan dostali wszyscy nieslusznie skazani, za ktorys tam rok, chyba 2010,juz nie pamietam.

fakt faktem chlopak stracil wszystko, i siedzial 17miesiecy,ale szans na taka kwote,raczej nie ma...
                                tak wlasnie jest u nas,jak podatki placic,to taak,ale dostac cos od panstwa w zamian juz ciezko...
                                • saras-wati Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 18:28
                                  Fretka, mi bardziej chodzi o absurd, którym są odszkodowania w tej formie - staje nam się krzywda, jeśli uda nam się wywalczyć odszkodowanie, to sukces, ale i tak jest wypłacony m.in. z podatków poszkodowanej osoby. Natomiast osoba, która przez swoje niedbalstwo, rutynę, ogólną niechęć zniszczyła nam nerwy, zdrowie i przyczyniła się do powstania olbrzymich zobowiązań, nie poczuwa się nawet do powiedzenia przepraszam...
                          • mama1dawidka Widzialam 16.02.12, 17:23
                            Widzialam juz easywalkera june w sprzedazy
                            Kosztuje 599
                            Sorki nie na temat
                            Ale jakby byla ktoras zainteresowana
                            Aty Sylka sie nie poddawaj walcz z tymi darmozjadami
                            Bo dali dupy i teraz sie przyznac nie chca!
                            • saras-wati Re: Widzialam 16.02.12, 18:29
                              no sylki, to już wiesz, dlaczego urbana nie kupowaćsuspicious
                              • tereferefretka Re: Widzialam 16.02.12, 20:19
                                o tak,argumentacja,zeby urbana nie kupowac-genialna wink

saras,ja wiem... tocze taka sama walke jak Sylki... doskonale rozumiem ludzi,ktorzy sie przejechali na" urzednikach", bo ja niestety tez zadnego porzadnego przez ponad 2 lata nie trafilam...
                          • sylki SARAS 16.02.12, 21:25
                            Mnie to generalnie rybka z czyich to kieszeni, chcę odzyskać swoje pieniądze, oraz to co straciłam przez nich dodatkowo, czyli odszkodowanie za stratę małego ZUSu
                            I szczerze, to jak sobie wyobrażasz zapłatę odszkodowania przez tego pracownika?
                            Bo ja jakoś nie widzę, by osoba, która na koncie ma tyle co ja w miesiącu oddała mi ok 100 tys odszkodowania, bo niby skąd.
                            Skoro pieniądze są na pół milionowe premie za nic, to sorki, ale dlaczego ja mam mieć wyrzuty sumienia, że to hmmm nasze pieniądze.

Aha i mam nadzieję że gość który przesiedział w pierdlu 17 mieisęcy dostanie te 5 mln, bo to i tak za zniszczenie mu życia jest mało
                            • saras-wati Sylki 16.02.12, 21:42
                              Sylki, absolutnie Ty nie masz mieć wyrzutów sumienia!!
                              Chodzi mi o to, żeby taki urzędnik poczuł się choć trochę winny. Zostałaś pokrzywdzona przez jakąś idiotyczną decyzję i Ty walczysz o swoją rekompensatę, ale ten urzędnik nie odczuje tego.
                              Jak sobie wyobrażam? Nie wyobrażam, tylko tak sobie dumam na bazie różnych przykładów, gdzie błąd instytucji państwowej kosztuje ludzi stracone miesiące, pieniądze, nerwy, a winny kompletnie ma to gdzieś!
                              • sylki Re: Sylki 16.02.12, 21:45
                                Wiesz ta pani nawet nie powiedziała przykro mi, przepraszam.
                                Ogólnie udaje, że nas nie widzi wink a przynajmniej mnie.

Póki w urzędach będą zatrudniane osoby po tzw rodzinie, to tak będzie.
                                • saras-wati Re: Sylki 16.02.12, 21:51
                                  no właśnie, o to mi chodzisad gdybym komuś zawaliła tak ważną rzecz, to na miejscu tej pani na głowie stawałabym, aby pomóc rozwiązać ten problem...echsad

mam nadzieję, że szybko zakończysz tą walkę!
                                  • analyss Re: Sylki 16.02.12, 22:04
                                    oczywiscie że można wprowadzić odpowiedzialnośc osobową urzędników
                                    musieliby wtedy wykupywac specjalne OC przeznaczone dla ich zawodu i tyle
                                    odszkodowania by wiec nie płącili, ale po kazdym błędzie rosła by im składka....

tak powinno być.
                                    mnie zus zrobił w ch*** z zasiłkiem macierzyńskim. normalnie mnie baba oszukała świadomie przez telefon. tylko że tego nijak nie udowodnię bo zus rozmów nie nagrywa.... no i nie dostałam zasiłku i jeszcze będę musiała im składki zapłącić z odsetkami za te pół roku... bo oczywiście odrzucili moją prośbe o umorzenie i swojej odpowiedzialnosci nie widzą zadnej....
                        • gomilu Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 21:09
                          a jaki sl=klep chciałas prowadzić jeśli mozna zapytać? Bo skprp piszesz ze wmiejscu gdzie chciałaś postwaiś sklep jest tylko działalnosc usługowa to może to można jakośx obejśc.
                          • gomilu Sylki 16.02.12, 21:13
                            Jeszcze raz jaki sklep chciałas prowadzić jeśli mozna zapytać? Bo skoro piszesz ze w miejscu gdzie chciałaś postawić sklep jest tylko działalność usługowa to może to można jakoś to obejść. Np założyć sklep internetowy a w siedzibie prowadzić tylko serwis i ekspozycję czy składowanie. Z tymi urzędnikami tak trzeba.
                            • sylki Re: Sylki 16.02.12, 21:16
                              Wyżej pisałam, że spożywczo-monopolowy, więc obejść się nie da
                              • gomilu Re: Sylki 16.02.12, 21:53
                                No to faktycznie nie bardzo ale jak koncesje na alkohol masz to może galerie / bar alkoholi. A nie da sie jakoś wnioskiem do rady miasta o zezwolenie na sprzedaż w tym miejscu. Można uzasadnić ze walka z bezrobociem i takie tam. Z tego co wiem to rada miasta ustala plan zagospodarowania terenu. Kurcze sorki chyba nie powinnam, ale wkurzają mnie takie sprawy. Powodzenia
            • gaga-sie Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 21:27
              A na dzierżawionym terenie można postawić budynek ( w sensie środki trwałe)?
              • sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 21:31
                Tam miał stanąć kontener
                • gaga-sie Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 16.02.12, 21:33
                  Trzymam kciuki,żeby się szybko wyjaśniło.
                • duraczek Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 17.02.12, 21:56
                  Sylki odpowiedzialnosc majatkowa za bledne decyzje jest mozliwa - sa tez ubezpieczenia - wykupywane przez urzednikow prywatnie
                  Sama mam w planach sie ubezpieczyc - bo decyzje moje moga byc zmieniane czasem wrecz na odwrot przez przelozonych
                  Jestem urzednikiem i bardzo mi przykro jak widze ze ktos pracuje jak ta pani o ktorej piszesz bo krzywdzeni sa ludzie a tak nie moze byc!!!!
                  ja nie pracuje w urzedzie miasta ale mysle ze niestety w kazdym urzedzie trafiaja sie osoby ktore chcialoby sie wyrzucic na bruk i szkoda ze tak sie nie dzieje
                  zawsze mozna napisac skarge na prace takiej osoby
                  niedbalstwa czy wrecz zlej woli urzednika nic nie tlumaczy
                  mam szczera nadzieje ze te babke kurzajki obsypia
                  sciskam Ciebie

• sylki Re: Dlaczego mam nie wymieniać xplory na urbana? 17.02.12, 22:57
                    Kochane jesteście, wszystkie.

Prawda jest taka, że osoba od której się zaczęło, to było pierwsze ogniwo, ale pod tym pismem podpisało się jeszcze kilka osób. Żadna z nich nie sprawdziła czy ta przed nią się nie pierdzielnęła. To już odpowiedzialność zbiorowa, a na dodatek pismo/dokumenty sobie u każdego swoje odleżało, wiecie nabierało mocy urzędowej big_grin

No boli mnie brak głupiego przepraszam sad

Duraczku, ubezpiecz się, bo nawet najlepszym się zdarza pomyłka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka