Dodaj do ulubionych

wozicie jeszcze dzieci w spiworkach?

25.02.12, 21:25
Ech mam dylemat czy wyciagnac z mojej eleii spiworek mumie(mam kaisera wiec cieply) i wozic malego w samej oslonce na nogi ktora jest po sama szyje ew dac mu jeszcze kocyk. Jak wychodzimy na dwor do spiworka wkladany jest w taki cienszy kombineznie ortalionowy kurcze nie wiem czy wyciagnac juz ten spiwor... bo ew mam jeszcze gruby kombinezon. Co myslicie?? Dodam ze maly ma 10msc i w szczecinie jest dosc cieplo
Obserwuj wątek
    • gonik111 Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 25.02.12, 21:29
      ja jeszcze wożę, te wiatry są nieciekawe dla dziecka
    • ironia-losu11 Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 25.02.12, 21:32
      U nas dzisiaj strasznie wiało, ja dzisiaj miałam dziecia w śpiworku, ale rozpiętym smile Grubaśny na maksa, wystarczy że w dupkę grzał...
    • gosia_arma Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 25.02.12, 22:12
      W Gdyni wiało dziś na maxa, ja młodego mam jeszcze w śpiworze (Quinny) ale nie ubieram mu kombinezonu tylko kurtkę. Mój synek śpi ok 1,5 -2 h w wózku więc śpiwór musi być - zapięty smile
      Na wyjazdowy spacer tylko kombinezon i kocyk, ale on wtedy już lubi wyjść z wózka i pobiegać.
    • sylki Alfi 25.02.12, 22:23
      Gdzie ty w Szczecinie mieszkasz smile?
      moja póki co w śpiworze, kurde ciepło, ale ten wiatr jednak miły nie jest, zwłaszcza jak mała mi zaśnie.
      Aha ja też Szczecin.
      • alf1312 Re: Alfi 25.02.12, 22:35
        Mieszkam na h.poboznego(waly chrobrego a ty?
        • sylki Re: Alfi 25.02.12, 22:45
          Warszewo, Duńska.
    • dziennik-niecodziennik Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 25.02.12, 22:25
      moja ma śpiworek ale do środka ma tylko kurtkę, nie kombinezon. zreszta w kombinezonie i w spiworze woziłam ją tylko jak były te najwieksze mrozy. przewaznie miala kurtke, a nogi przyryte kocykiem i zapiety spiwór. docelowo odłożymy kocyk, a śpiwór wyjmę na końcu.
      • ironia-losu11 Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 25.02.12, 22:27
        A, no moja tez nie ma kombinezonu. Ale w sumie cieplo jest...
        • dziennik-niecodziennik Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 00:55
          no ale ma byc jeszcze nawrót zimna w tym tygodniu. a mi sie nie chce szarpac z tym śpiworem, jest to niech bedzie. wole dziecko do srodka lżej ubrac.
    • isabel_o Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 25.02.12, 22:29
      Ja wożę ...
      • djulliet Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 25.02.12, 22:42
        My też jeszcze jeździmy w śpiworze, ale zamiast zimowego kombinezonu zakładam cieńszy wiosenny albo kurtkę . Jak tak bardzo wieje to zakładam na wózek folię i zostawiam okienko odpięte, ale mój synek jeszcze mały jest smile
    • saras-wati Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 07:04
      u nas w nocy spadł śnieg...

ja śpiwór mam i ściągam, go na końcu - najpierw zakładam coraz cieńsze ubrania(na ile można, bo młoda jednak wychodzi z tego wózka), na koniec zostawiam dół śpiwora, by siedziała na ciepłymsmile

w ogóle, to chyba przydałaby mi się jakaś osłona - zawsze będzie ochrona przed wiatrem, a nie będzie za grubo?

macie pomysł, co zamiast kocyka? moja nie pozwala się przykryć - od razu zrzuca albo majta mi się przy kółkach taki koc - strasznie mnie to denerwuje...
      • sylki Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 09:59
        gdy kupie sobie kocyk, to nabije napy by moc go zaczepic do wozka big_grin
      • gaga-sie Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 20:45
        Pamiętam,że kiedyś zastanawiałam się nad takim cienkim śpiworkiem cozyosko orlinkowo.com/Rozki_kocyki_spiworki_dla_maluchow-k71-0-3-default.html
        • gaga-sie Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 20:50
          Wtedy był większy wybór śpiworków www.cozyosko.com.au/products.asp
          • saras-wati Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 21:00
            supersmilechyba się skuszę na coś takiegosmile
    • konwalia-82 Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 10:42
      ja wożę w śpiworze, ale ma tylko rajstopki, albo c ienkie spodenki i skarpety, ale moja nie lubi ubierania, więc wolę taką opcję, bo kombinezon to zuo
      • agnes_nyc Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 13:46
        Ja tez woze w spiworku ponadto zakupilam od Dimy bugaboo i jestem w nim zakochana smile wiec bedziemy jezdzic do konca smile
    • m7-7 Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 14:03
      My tez jeszcze jezdzimy w spiworze (na razie tym grubym - Billi) ale juz niedlugo założe do wozka ten "Magdowy" szyty do mini. On jest tylko z jedna warstwa ociepliny więc idealny na wczesna wiosnę i jesien smile
      • pomilak1 Re: wozicie jeszcze dzieci w spiworkach? 26.02.12, 21:07
        My też w śpiworku (bboo) ale moja córcia jeszcze mała, więc zbytnio się nie ruszasmile przeważnie śpismile zakładam rajstopki + dżinsy, na górę body z dł. rękawem+kurtkasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka