26.02.12, 11:05
Znowu zawracam Wam głowę wózkamiwink ale od 2-3 tygodni nic innego nie robię w wolnym czasie tylko czytam to forum i oglądam wózki. Miał być bjcm, potem już zamówiłam (i zrezygnowałam;-//) nunę a teraz za namową Saras-Wati i po oglądnięciu zdjęć Ironii-Losu kupuję solę wink)) No i temat nadrzędny - który kolor. Widziałam, że chętnie radzicie w tej kwestii(z góry dziękujęwink)więc i ja proszę. Mój mężczyzna 4-miesięczny już nie mieści się w gondoli i trzeba nam czegoś na już. Mam nadzieję, że sola spełni te wymagania.
Zastanawiam się między kolorem GRASS, GREEN a TRUFFLE
4kids.com.pl/produkt/opis/7070/wzek_spacerowy_sola_grass
4kids.com.pl/produkt/opis/7471/wzek_spacerowy_sola_green
4kids.com.pl/produkt/opis/7072/wzek_spacerowy_sola_truffle
Jeśli myślicie, że sola jednak nie jest fajna to też napiszcie -każda krytyka mile widziana. Pozdrawiam Was serdecznie - jesteście świetne. Wczoraj jak byłam w sklepie z wózkami to byłam chyba lepiej zorientowana niż pani sprzedawczyni, hi hiwink)
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: sola M&P 26.02.12, 11:26
      wiorka, ja nie miałam soli - zaproponowałam Ci ją, bo jest ładna i w sensownej cenie - i nawet bez obejrzenia jej na żywo czuję, ze będzie dużo odpowiedniejsza dla takiego maluszka niż nunasmile na nunę jeszcze nadejdzie czas - poweidzmy, jak małe rok skończysmile
      nie mniej po opinii ironii wydaje mi się, że to naprawdę fajnych wózek dla oseskówsmile

jeśli miałabym wybierać zalinkowane przez Ciebie, to stawiam na drugismile
      • malenstwo2010 Re: sola M&P 26.02.12, 14:51
        ja bym wzięła Grass smile Śliczna jest ta zieleń i na wiosnę jak znalazł.
        • wiorka_mrau Re: sola M&P 26.02.12, 14:59
          hmmm, jeszcze zobaczyłam turkusowego urbo. Koniecznie muszę mieć więcej dzieci - tyle jest fajnych wózków!!
          allegro.pl/nowosc-wozek-mamaspapas-urbo-2012-i2156192660.html
          • aga_1980_31 Re: sola M&P 26.02.12, 15:14
            Ja chyba bym Soli nie kupiła po tym jak obejrzałam filmiki jednej z forumek i jej trzeszczącego stelaża uncertain
            • clio1979 Re: sola M&P 26.02.12, 15:30
              Taaak to mój filmik byłsmile
              Ja też byłam bardzo napalona na MP Solę, tak bardzo , że nawet miała mi ją koleżanka z Irlandii przysyłać, ale koniec końców sprowadzili ją do PL i ją nabyłam.
              Wcześniej testowałam ją w Dublinie i bardzo mi się podobała, zauważyłam tylko brzydkie spawy. Jednak mój model jak przyszedł to wizualnie piękny był! Mam Grass i jest cudo, ale ja jestem generalnei fanką zieleni.
              Jednak zaraz na pierwszym spacerze strasznie terkotała itd/itp i ogólnie różne inne rzeczy się z nią działy. Serwis jest ok, ale co z tego. W tej chwili wózek jest ponownie w serwsie, zobaczymy czy coś to da.
              Na szybkie wypady dokupiłam Inglesinę Trip i niestety przebija Solę pod względem prowadzenia, hałasów, a nawet amortyzacji sad i żeby tego było mało to moja 11 miesięczniaczka sama do niej włazi i każe się wozić.

Jeżeli chodzi o Solę jako wózek dla 4 miesięczniaka to może być. Rozkłada się na płasko, ale nie ma w niej "boczków", więc maluch jest raczej odsłonięty. Niestety z czystym sumieniem jej polecić nie mogę.
            • saras-wati Re: sola M&P 26.02.12, 17:26
              aga_1980_31 napisała:

> Ja chyba bym Soli nie kupiła po tym jak obejrzałam filmiki jednej z forumek i j
              > ej trzeszczącego stelaża uncertain

Właśnie się nad tym zastanawiałam...i w sumie chyba nie można oceniać wózka po jednym egzemplarzu? Ironia jest bardzo zadowolonasmile Np. ze stokke czytałam na forach, że koła się psują(już nie wiem przednie czy tylne) - o ile dobrze kojarzę, to na tyle xplory na naszym forum, to chyba żaden nie miał problemów?
              Questy znowu miały być niezniszczalne, a mój z miesiąc "na dzień dobry" spędził w serwisie...

Czy urbo, czy sola? Nie widziałam żadnego...urbo bardzo mi się podobał na czarnym stelażu, ale to był chyba limitowany w 2011...urbo podoba mi się jeszcze 'sand castle' - taki szpitalny jestwink
              Sola podoba mi się green(bo tego zielonego jest akuratwink) i ta w pasiaki, choć za czerwienią nie przepadamwink
    • ollasja Re: sola M&P 26.02.12, 15:32
      Co do samego wózka, nie mogę się wypowiadać, bo nie miałam tego modelu. Ale bardziej mi się podoba sola niż urbo jeśli już (wygląda solidniej).
      Co do koloru to też przychylam się do Greena - grass ma jak dla mnie za dużo tego zielonego, a truffle jakiś taki smutny wink
      Obejrzałam sobie jeszcze raz film o soli - wygląda fajnie, to fakt (szczegolnie dla takiego maluszka...). Jest w sumie podobna do tego Jane Muum którego linkowałam wczoraj. Nie sprawdzałam tylko, jak w wagą...
      • aga_1980_31 Re: sola M&P 26.02.12, 16:13
        Mnie z kolei się Urbo bardziej podoba niż Sola smile
    • aga7-77 Re: sola M&P 26.02.12, 16:09
      Ja bym brała grass - baardzo mi się ta zieleń podoba smile
      • wiorka_mrau Re: sola M&P 26.02.12, 19:49
        Jak trochę poczytałam to jednak sola ma lepsze opinie niż urbo. Fakt- trafił się felerny egzemplarz tej soli, ale mam nadzieję, że mój będzie ok wink Jeszcze dumam nad kolorem i zamawiam. Mój mąż też się wkręcił w te wózki i chce od razu zamówić na później jeszcze nunę albo zappa (do sklepów itd). Który lepszy? Nuna ładniejsza i się rozkłada, zapp mniejszy...i tańszy ;P
        • ironia-losu11 Re: sola M&P 26.02.12, 20:16
          Wiorka, Sola jest ok, jak możesz to bierz! Słyszaam o tym felernym egzemplarzu (chyba Clio?) - ale chyba nie można zakładać że takie felerne trafią się każdemu wink
          • pomilak1 Re: sola M&P 26.02.12, 20:22
            Mi się sola bardzo podobasmile chętnie bym ją przetestowałasmile cudne kolorki, sama nie wiem który bym wzięłasmile
          • saras-wati Re: sola M&P 26.02.12, 20:48
            wiorka, a co do urbo...gdzie czytałaś te komentarze? jestem bardzo ciekawa tego wózka, ale czytam sporo negatywów...tylko nikt nie miał tego wózkauncertain

co do zamówienia na później, to zamów nunęwink w sumie chciałaś ją od samego początku - może znajdź sklep, w którym są oba wózka i ponegocjuj jakiś rabatwink
            • wiorka_mrau Re: sola M&P 26.02.12, 23:12
              Wiesz co, ciężko mi teraz znaleźć konkretne komentarze, szukałam w googlach i na n-tych stronach wyczytałam ,że sola lepsza -większe siedzisko, konstrukcja porządniejsza itd. Z drugiej strony chyba ładniejszy ten urbo turkusowy;-P.
              Właśnie też się zastanawiam ile z tych osób miało ten wózek, a ile powiela stereotypy i plotki. A też mogą się zdarzać felerne egzemplarze / jak tu z solą/ i psuć całą opinię. Muszę jednak zaryzykować i coś kupić, bo od tego gdybania już mam dość w ogóle spacerówwink) Jeszcze podobała mi się loola up ze względu na odwracane siedzisko, ale m&p zwyciężyły kolorami.
              • saras-wati Re: sola M&P 27.02.12, 07:33
                Urbo ma chyba większe siedzisko? A kolory rzeczywiście są wspaniałesmile
                • pomilak1 Re: sola M&P 27.02.12, 10:04
                  Nunę i Solę masz w 4kids może negocjuj z nimi cenę smile
          • clio1979 Re: sola M&P 27.02.12, 13:10
            Pewnie, że felerne nie trafiają się każdemu- zwłaszcza, że mi się trafił 2 razy. Bo miałam już raz wymieniany stelaż z kołami, nowy stelaż był jeszcze gorszy, a do tego oparcie siedziska zaczęło opadać. Więc chyba wyczerpałam już zestaw fuck-upów jak na jedyny ferelny egzemplarz.
            Zaczynam już nawet myśleć, że ciąży nade mną jakaś klątwa wózkowa wink - bo mój poprzedni nowiutki PP Switch miał podobnie.
            • wiorka_mrau Re: sola M&P 27.02.12, 13:15
              Oj Clio obyś miała rację, że limit już wyczerpany, bo jak będzie inaczej to będę sobie pluła w brodę, że Cię nie posłuchałam wink
              Odnośnie 4kids to napisałam już do nich w sprawie czasu oczekiwania i rabatu - jakie macie doświadczenia z nimi , jest ok?
              • clio1979 Re: sola M&P 27.02.12, 13:37
                Jezeli chodzi o obsługę w 4 kids to jest ok. Kurier z wózkiem był już następnego dnia po wpłacie.
                • pomilak1 Re: sola M&P 27.02.12, 14:18
                  jest ok smile
                  • saras-wati Re: sola M&P 27.02.12, 21:55
                    też polecam! wiorka, mam nadzieję, że będziesz zadowolonawink clio, a nad Tobą może jakiś egzorcyzm odprawićwink
                    • wiorka_mrau Re: sola M&P 28.02.12, 21:15
                      Dziewczyny, jestem chyba dziwna ale w końcu zaryzykowałam i wzięłam turkusowego urbo. Zdecydowałam się w sumie w ostatniej chwili, bo sola miała być pod koniec marca, a ten turkusik był od ręki wink) Tak więc czekam z niecierpliwością i w wolnej chwili pstryknę Wam fotki jak chcecie. Nunę wezmę jak moje chłopię skończy regulaminowe 6 miesięcy. Dostałam tak czy siak 8% rabatu więc jestem póki co zadowolona. Zobaczymy. Co do egzorcyzmów to świetny pomysłwink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka