Dodaj do ulubionych

PP Pliko P3 Completo czy inny? proszę o radę

15.03.12, 12:53
Witam. Nie radzę sobie z podjęciem decyzji co do wyboru wózka. Generalnie raczej największe zalety ma dla mnie PP pliko p3 completo dlatego że:
mój synek ma prawie 9 miesięcy a ja potrzebuję wózka uniwersalnego. Raczej takiego już na stałe. Takiego którym pojadę do przedszkola po starszaka, do parku na spacer, ale też wezmę ze sobą na zakupy do galerii.
Potrzebuję wygodnego wózka dla siebie, ale zwłaszcza dla maluszka.
Musi mieć możliwość spania, dużą budę (straszny z niego wrażliwiec a z nadmiaru ciekawych wrażeń cieżko mu myśleć o spaniu, chociaż ledwo żyje ze zmęczenia smile ), regulowany w związku z tym podnóżek (tak mi się wydaję przynajmniej). Poza tym ważne jest okrycie na nóżki i wbrew pozorom kolor, ponieważ nie wyobrażam sobie jak maluch może spać lub siedzieć w czarnym wózku latem... też tak mi się być może tylko wydaje, bo oczywiście czarne wózki są śliczne. Z tych wszystkich względów raczej nie wybiorę BJ chociaż z tego co widzę na forum, to ma on ogromne poparcie. Ale nie wiem czy nie jest przede wszystkim za duży. Widziałam jeszcze Inglesinę tę nową, ale raczej nie jest fajniejsza od PP, tylko że w moim mieście nie kupię PP bo podobno ciężko dogadać się z firmą i są trudności potem serwisowe...
Jeślii chodzi natomiast o PP, to ten model wybiorę chyba ze względu na cenę, bo sama nie wiem czym szczególnym różni się od Switcha, a ten SED to już chyba za drogi, sama nie wiem... Proszę o radę bo chyba zwariuję smile smile
Obserwuj wątek
    • adio7 Re: PP Pliko P3 Completo czy inny? proszę o radę 15.03.12, 21:00
      a może też Navington cadet wchodzi w grę? tylko buda nie wiem czy duża.
      • variuss Navington CADET 16.03.12, 12:23
        Myśle ze cadet moze byc ciekawa i tansza alterentywa, jednak nie składa sie w parasolke tylko w kostke, dośc zgrabna. Można do niego dokupic tacke, buda sie powieksza znacznie- jest rozsuwana jak w xlanderach ( ten sam producent) i Zooperach.
        Tu masz bardzo fajne zdjęcia:
        klumba.ua/articles/reviews/navington-cadet-2v1/
        Prootopasta cadeta to delti Emu ( znaó ta sama firma)
        www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-emu
        Ogólnie nie słyszałam złych opinii, tylko ze za twardy jak dla noworodka ( o ile u ciebie to istotne) i tapicerka blakła ( moze to porrowaili).
        Ogolnie- widziałm raz ten wozek w sklepie i zrobił na mnie dobre wrażenie, ma duzo przemyslamych rozwiazań

A co do peg-perego- one sa droższe ale na prawde warte sa swojej ceny.
        • adio7 Re: Navington CADET 16.03.12, 22:21
          Dziękuję bardzo za podpowiedź. Widziałam tego Navingtona w internecie i podoba mi się. Ale nie wiem czy będę miała okazję zobaczyć go na żywo. Bardzo się cieszę za dobrą opinię o PP bo już miałam wrażenie, że na tym forum nie lubią tych wózków. Jutro jadę do Wrocka zobaczyć Pliko3 i te pozostałe PP. Jak się zakocham, to będę miala kłopot z głowy. Swoją drogą wczoraj w nocy znalazłam informację, że do lata ma pojawić się nowy PP book. Bardzo fajny, chociaż za dużo o nim nie wiem. No i nie wiem czy się doczekam... A dzisiaj po raz kolejny wyruszyłam w drogę 5letnim Baby Desing smartem z przekładaną rączką i pomyślałam sobie że taki nienajgorszy ten mój rzęch smile i synuś też sobie pospał. Kochany smile
          • variuss Peg Perergo 21.03.12, 13:37
            Jak masz jeszcz estarszaka, to raczej brałabym wózek z 1 rączką- wtedy 1 reka prowadzisz wozek a 2 reka trzymasz starszaka, np na przejsciu przez ulice - zwórc wiec uwage, czy dasz rade prowadzic i podbic ( na kraweznik) wozek 1 ręka.

Modela z 1 raczką: PP Pliko Easy Drive, Jane Solo (ale siedzonko tylko przodem), Inglesina otutto - trudno dostepna. Warto tez zwrócic uwage np na Zoppera Bolero
            (super budka) albo na osławiony Baby jogger City mni, szczegoolnie ten nowy z wiekszymi kołami

Ja jestem fajnka pegperego, mialam Arię 2 lata, innymi tez jezdzilam ( p3, switch) ale niestety zgadzam sie z opiniami, ze te wozki trudno prowadzic i podbijac z ciezkim dzieckiem. Wez to pod uwage. Poza tym- same plusy. Jakość, wytrzymałość, funkcjonalnoś - miom zdaniem na 5+.

• adio7 Re: Peg Perergo 22.03.12, 12:16
              Dzięki za wsparcie smile
              Właściwie to już kupiłam. Tylko muszę czekać kilka dni na dostawę. Wybrałam PP Switch ale ten z dwiema rączkami. Chciałam jakiś jaśniejszy kolor więc wybrałam dla mojego chłopaka denim. Na początku miałam wydać 300 zł na wózek, więc uznałam że już wystarczy i dlatego już nie patrzyłam na coraz lepszy model i nie szłam w stronę tego ED. To moje drugie dziecko i do tej pory w ogóle nie zwracałam uwagi na wózek i było dobrze, więc sądzę, że tak czy siak będę bardzo zodowolona. Bo to w koncu mercedes smile A starszak w sobotę kończy 6 lat i w zasadzie nie ma takiej potrzeby żeby trzymać go za rękę. Sam się trzyma wózka jak przechodzimy na pasach, a jak ktoś zatrzyma się i nas przepuszcza to dziękuje mu w dodatku rękę za grzeczność smile.
              A BJ w ogole mi nie pasował. Mój chłopczyk raczej nie jest wielkoludem, ja też mam 160 cm i ten wózek wydawał mi się za duży i dla mnie i dla niego. Może kiedyś zmienię zdanie, wtedy będę szukać możliwości zamiany smile choć nie sądzę żeby tak było. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka