Dodaj do ulubionych

ktory wozek wybrac - 3 typy

05.06.12, 16:52
witam,
meczy mnei wybor wozka , jako expertki i uzytkowniczki wielu modeli doradzcie co wybrac
- britax b-smart
- mc mura 4
- easywlaker qtro

inne szczegoly:
-dziecko ma byc przelom sierpnia/wrzesnia - calkiem spore ma byc gabarytowo
-mieszkam w domku na przedmiesciu, jakies 200 m drogi gruntowej do chodnika, a chodniki jakie u nas w pl sa wszyscy wiedza...
-lubie kolka skretne, no i 4 kolka a nie 3
-lubie system click and go
-wozek ma sie dobrze prowadzic , latwo skladac

pomozecie wybrac

Obserwuj wątek
    • thea19 Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 17:27
      mura smile
    • martuska1982 Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 17:34
      Z tych wszystkich trzech miałam tylko murę, z tym że trójkę.
      odradzam. Cieżkie wielgachne krówsko.
      Pomijając już wagę, skoro mieszkasz w domku to nie musisz nosić, ale cieżko się pcha i manewruje, kiepsko podbija.
      Nigdy więcej w moim wypadku.
      • mirtillo1983 Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 17:41
        ja polecam murę
        jak dla mnie wcale ciezko sie nie manewruje tym wozkiem i 4 i 3 są ok
        gondola duza, spacerowka tez nie jest taka mała mimo ze sprawia takie wrazenie ona jest jakby anatomiczna smile
        duze pompowane kolaja uzywalam na podobnym terenie
    • sylki Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 17:44
      Z czystym sumieniem odradzę ci Murę, ciężkie w pchaniu, manewrowaniu (w porównaniu z innymi) rozklekotane g.. za spore pieniądze.

Easywalker ma bdb opinie, jedna z forumek się nimi zachwyca, mnie samej podoba się Sky - 3 kołowy.

britax, nie mam nawet pojęcia jak toto wygląda wink

Moim zdaniem na bezdroża najlepsze są wózki 3 kołowe, ale wiadomo co kto lubi smile
    • afroddytta Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 18:14
      Dla siebie to na pewno bym kupiła Easywalkera, choć w moim przypadku 3kołowego smile
      O britaxie coś może znajdziesz na forum, bo na pewno ktoś kiedyś używał, ale chyba w wersji 2osobowej.
      Co do mury to moje najbliższe doświadczenie to opinia dziewczyny od której kupiłam Urban Jungle, mówiła, że miała wcześniej własnie murę i nikomu nie poleca, była bardzo niezadowolona gł. ze względu na ciężar, kiepskie prowadzenie, małe i dziwne siedzisko, z przyjemnością wymieniła na Mountain Buggy (a doświadczone forumki mówią, że EW jest fajniejszy od Mountain buggy).
    • isabel_o Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 20:52
      Ja bym wybrała easywalkera. Mura starczy Ci na krótko bo ma małe siedzisko spacerowe. Easywalker jest porządnie wykonany, solidniesmile
      • lot_dywanem Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:00
        britax b-smart
        wyglada tak - malo opnii znalazlam o nim - ze skrzypi, i ktos gdzies kiedys wspomnial ze pasy krotkie w spacerowce czy cus
        widzialam go w sklepie i wizualnie mi sie podoba smile
        ale te kolka hmm czy dadza rade na mojej drodze...

https://s2.hubimg.com/u/3005789_f260.jpg

no wlasnie o murze sa sprzeczne opinie - albo ze ok albo ze do bani
        2 sasiadki maja mury i sa zadowolone
        mi sie wizualnie spacerowka nie podoba
        a jak serwis ???

easywalker q
        podoba mi sie , widzialam tylko w necie
        nie wiem jak serwis
        opini za duzo nie ma, znalazlam w DE negatywna
        ze szajs za niemale pieniadze

ostatnio wozek wybieralam 5 lat temu
        i tez nie bylo latwo ale z pojazdu bylam zadowolona smile
        • martuska1982 Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:07
          Moim zdaniem należy postawić pytanie kto wystawia jakie opinie. Dam sobie rękę uciąć, że większość pochlebnych opinii o murze wygłaszają mamy, które poza murą innego wózka nie miały, albo miały typowy czołg. wink I w sumie im może pasować, jak porównania nie mają.
          Natomiast ja uważam, że mura pcha się jak taczka z toną węgla, ale to dlatego że pchałam inne, dużo wygodniejsze i lżejsze wózki. wink
          • mirtillo1983 Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 06.06.12, 15:46
            no ja mam akurat porównanie z cosmo i spirit teutonia, jane unlimit, slalom...i nadal nie uważam, że mura jest jakas cieżka w prowadzeniu...ale to chyba też zależy od siły każdej z nas. Również we wnoszeniu: moja znajoma bez problemu wnosi na 1 pietro spirita z juz 12 kg dzieciem i nie narzeka a innej cieżko podnieść parasolkę maclaren...
            a cosmo bardziej miękki i tyle
        • tereferefretka Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:17
          nie wiem, mam wrazenie ze stawiasz tego britaxa troche nie w tej 'lidze', bo nie wyglada mi na zbyt solidnego, jednak mura, to co by nie mowic, czolg jest wink easywalker tez do wiekszych nalezy, a ten, no nie wiem, nie wzbudza mojego zaufania wink

i z tego co pamietam(kiedys sie interesowalam b-smartem z drugim siedzonkiem) on ma przednie czy wszystkie kola piankowe albo nawet plastikowe?nie wiem,moze sie myle,ale nie robi to zbyt dobrze na amortyzacje i jazde w terenie wink
        • sylki Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:19
          Britax to wózek miejski, stawiam litr mleka, że będziesz klęła wink
          EW nie spotkałam się ze złymi opiniami
          Mura, skoro nie podoba ci sie spacerówka, to po co w ogóle o nim myslisz?
        • katkra75 Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:35
          To ja Ci opisze mure, bo jestem uzytkowniczka od ponad roku. I jakos nie mozemy sie rozstac wink Moim zdaniem nie jest rozklekotana, ani tez ciezka w manewrowaniu. Pcham ja jedna reka i jeszcze obwieszona zakupami (jedną z wad jest bardzo mały kosz na zakupy). Między pólkami sklepowymi, pcham tez jedna ręką. Moja córka nie jest chucherkiem - obecnie rok i miesiac - dł 84 cm i waga 11 kg. Wiec maleńka nie jest. Duzy minus dalabym za budkę w spacerówce. W pozycji lezacej nie oslania dziecka w ogole. Natomiast w pozycji pionowej ma daszek p/sloneczny i to dałabym na plus. Np synkowi mojej kolezanki w mutsy transporterze słonce zawsze świeci w oczy, a moja panna zadowolona siedzi.
          Nie wypowiem sie ad serwisowania, bo nigdy nie mialam potrzeby serwisowania tego wozka.
          Jest to ciężki wózek, ale ja codziennie wwoże go do wózkowni, wiec nie dzwigam. Amortyzacja lekka jest, ale wozek ten na pewno nie bedzie amortyzował tak jak wózki na paskach. Z podbijaniem nigdy nie miałam problemów. I rewelacyjnie, mim zdaniem zdał egzamin podczas tegorocznej zimy (mieszkam na Podlasiu i tutaj zimy bywaja raczej z duzymi opadami śniegu wink ).
          W swoim życiu uzytkowałam tylko ten jeden wózek, natomiast prowadziłam kilka innych (zwyczajna ciekawość babska i brałam wózki kolezanek). Wiekszej roznicy miedzy prowadzeniem wozkow z tej bardzo wysokiej pólki, jak i średniej, badz niskiej nie zauwazylam. Ale tak jak pisze ja ich nie uzytkowalam, tylko prowadzilam, wiec na ten temat moge sie wypowiedziec. Fajnie mi sie prowadzilo quinny speedi, natomiast sa dwa wózki 3-kołowe, które wydawały mi sie fatalne w prowadzeniu - Graco Trekko i X-lander trójkołowy (ale to bylo 5 lat temu). Mam nadzieje, ze Ci nie namieszalam w głowie ;P
          Reasumujac murze dałabym w ocenie w skali od 1do 5 - 4. Minus na pewno za budkę (zimą udało sie osłonić dziecko, ale tylko dzięki śpiworkowi p. Magdy) i troche mniejszy minus za kosz na zakupy i dostep do niego.
        • pomilak1 Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 06.06.12, 16:17
          Ten britax ma podobny stelaż do xlandera xq (którego miałam) no i po ubitym śniegu czy drodze prowadziło się b.dobrze ale już w większym śniegu czy na większych dziurach te małe kółka z przodu średnio dawały radę uncertain
    • coco_rosie Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:17
      Czy to ma byc wozek do konca wozkowania?
      Jeżeli tylko te typy wchodzą w grę, to ew. Choć bawilam się nim w sklepie i ani się go lekko nie pchalo, ani lekko nim nie manewrowalo wink Ale wyglada naprawdę porządnie, wykończenie bez zarzutu. Z reszta chyba we wszystkich Twoich typach wykończenie wydaje się być ok, przynajmniej wizualnie. Poza tym z tego co zauważyłam, to oparcie dość niskie i brak regulowanego podnóżka. Chyba, ze coś przeoczylam wink
      Szkoda, ze nie bierzesz pod uwagę 3-kolowcow.
      • sylki Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:24
        dokładnie tak jak pisze coco, szkoda ze 3 kołowego nie chcesz
        • lot_dywanem Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:34
          nie no juz sie ograniczylam do 4kolowcow
          jakbym jeszcze z 3ek miala wybierac to koszyk wiklinowy i dzieciaka na taras
          albo w chuste i w droge wink

a co z 3kolek
          MB , BJ /za mala gondole ma -ogladalam CE i gondola mala i raczka taka se/

no najlepiej zeby raz kupic wozek i miec juz z glowy wybierania
          na stanie mam jeszcze parasolke i spacerowke po corce
          no i nigdy nie jezdzilam czolgiem

britax mi sie podoba ale troche sie boje ze te 200 m to bedzie z piana na ustach a potem spoko loko
          to moze jakies propozycje inne ?
          tylko nie piszcze jedo fyn bo spacerowke ma ohydna i m zdyskwalifikowal go w przedbiegach
          • tereferefretka Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:41
            a ja bym ci polecila, kup sobie wozek z gondola, a spacerowke sobie kupisz jak wyrosniecie z gondoli! wink teraz do wszystkiego siedzisko mozna dokupic, a taka opcja jest chyba bardziej rozsadna, od wczoraj napisze to trzeci raz ;p nie ma idealnego wozka, ja gdybym miala teraz (ooo nieee ) wybierac, to chyba bym tak zrobila, gondolka typu emma, cos wygodnego, fajnego, stylowego wink

a potem szalenstwo ze spacerowka, tym bardziej, ze rozne wozki,maja rozne opinie co do spacerowki i gondolki

jedo nie polece, bo mi sie nie podoba wink

a m&p mylo? taki kosmita, ale przyjemny wink
          • katkra75 Re: ktory wozek wybrac - 3 typy 05.06.12, 22:44
            No to napisz dziewczynom, jakie masz wymagania i do jakiej kwoty, to Ci doradza. A potem poogladasz i cos tam wybierzesz, Nie nastawiaj sie na ideal, bo takiego nie ma. Poza tym kazda z nas ma inne oczekiwania i to co dla jednych wydaje sie fatalne, dla innych moze byc zaleta lub zupełnie obojętne. Ja osobiście jestem zadowolona z mury, ale tez juz zamierzam ja na cos zmienic, bo nudno miec jeden wozek. I chyba ostatecznie jakis 3-kolowy wybiore, chociaz do niedawna bylam przeciwniczka (ale to po wczesniejszych przykrych doswiadczeniach z ww wozkami). A teraz wlazlam na to forum i nadal d.... nie wiem na co zamienic i czy w ogole, bo jak pisalam zrobilabym to z czystej fanaberii wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka