Dodaj do ulubionych

Pilne pytanie o Stokke

08.06.12, 11:01
Wczoraj złozylismy wozek dla coreczki i przednie koła sa w delikatnie innym odcieniu niz tylne ( chodzi o szarości), czy to normalne, czy trafil mi się wadliwy egzemplarz?
I jeszcze torba.....z jednej strony zamek jest przeszyty nitka i nie otwiera się do konca. Sądze, że pewnie torba do wymiany, ale chce sie upewnić.

Bardzo prosze o pilna odpowiedz zebym jak najszybciej zgłosiła to w sklepie.
Pozdrawiam stokkemaniaczki smile
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Pilne pytanie o Stokke 08.06.12, 11:06
      Tak więc, wszystko jest w porządku
      Koła mają inny odcień i to normalne, tak samo jak torba na zakupy ma przeszycia na zamku z obu stron.
      • junonna Re: Pilne pytanie o Stokke 08.06.12, 11:46
        Ufff....dziękuje smile
        Jak dobrze, ze jest forum, bo juz chcialam robic raban w sklepiesmile
        dzis pierwszy, spacerkowy test Stokke big_grin
        • pomilak1 Re: Pilne pytanie o Stokke 08.06.12, 16:11
          Tak jak Sylki napisała to normalnesmile
          a jaki masz kolorek?
          miłego użytkowania smile
          • junonna Re: Pilne pytanie o Stokke 08.06.12, 20:47
            Mam kolor purple....i pierwszy spacerek za sobąsmile. Ogolnie wrazenia na plus, lekki, zwrotny, coreczka wyglada w nim uroszo hahaha, ale niestety troche w gondolce trzęsie , szczegolnie jak musialam przejechac przez kocie łby. Mala smacznie spała , wiec chyba jej nie przeszkadzało, ale mi- przewrażliwionej mamusi wink) wydawało się to mało komfortowe dla noworodka.
            • junonna zestaw zimowy 22.09.12, 16:26
              Użytkujemy juz stokke 4 miesiace i jestem bardzo zadowolona.
              Poprosze uzytkowniczki o rade jak wyczyscic budke?
              I kolejne pytanie....czy kupic zestaw zimowy purple czy ten czarny ( nowość)? Ja sie sklaniam ku czarnemu;D
              • didis Re: zestaw zimowy 22.09.12, 16:30
                Purple trafisz używany dość tanio, ale czarny to wg mnie fajna alternatywa. Coś innego. Ja jak miałam fioletowy wózek kupiłam biały WK i miałam taką mini wózkową zmianę. Dzięki temu kolor aż tak szybko mi się nie znudził.
                Co do budy, to od czego jest brudna - postępujesz jak w instrukcji. Ja jak miała tłustą plamę najpierw uprałam ręcznie w ludwiku. A jak nie wkładałam do pralki na 40 stopni.
                • junonna Re: zestaw zimowy 22.09.12, 16:34
                  didis- jakos wole nowy kupic, choc wiem, ze jest drogi. czy dobrze widze na fotkach,ze te nowe wintery ( bialy i czarny) sa mniej blyszczace niz stara kolekcja?

A budka ma czarna kreche, gdziw3s otarlam w aucie jak pakowalam. Mam nadzieje,ze zejdzie. czyli co? zdejmuje budke i piore cala recznie?

• aga_1980_31 Re: zestaw zimowy 22.09.12, 16:44
                    Tak czarny i biały jest matowy. Niżej zdjęcie białego
                    http://iv.pl/images/44254413488845135588.jpg
                    Ja bym budkę zdecydowanie wyprała ręcznie i w nie za ciepłej wodzie bo znam przypadki że schodzi napis Stokke na budce, więc ja bym nie ryzykowała.
                    • aga_1980_31 Re: zestaw zimowy 22.09.12, 16:45
                      hahhaha sory za wielkość zdjęcia ale plus że dobrze widać materiał tongue_out
                • terdom5 Re: zestaw zimowy kupie 19.08.13, 15:16
                  witam kupie zestaw zimowy do wozka stokke w dobrej cenie proszę o kontakt tel 505599837
                  • terdom5 Re: zestaw zimowy kupie do wozka stokke 19.08.13, 15:17
                    proszę o tel 505599837
              • aga_1980_31 Re: zestaw zimowy 22.09.12, 16:32
                Budkę najlepiej wyprać wyciągając stelaż. Stelaż wyciąga się wciskając blokadę w okolicy bolca który wchodzi w siedzisko. Co do zestawu WK to ja bym chyba brała czarny według mnie fiolet + fiolet to trochę za dużo smile Ja miałam fioletowy WK i jak dla mnie smutny trochę mam okazję to zmieniam go na white smile
                • junonna Re: zestaw zimowy 22.09.12, 16:50
                  O, super..wielkie dzieki. widac dokladnie strukture materialu . I tak sobie mysle, czy te polyskliwe materialy nie sa lepsze na zime? Szmatka sie przetrze i czyste, a te wydaja mi sie trudniejsze w utrzymaniu, ale moze sie mysle.

Przepraszam za te wszystkie pytania, ale nie mam doswiadczenia wink

Aga- dziekuje za odpowiedz na innym watku dot. spiworka. w zwiazku z tym , czy na ten spiworek jeszcze sie zaklada ten element z WK?
                  • aga_1980_31 Re: zestaw zimowy 22.09.12, 16:56
                    Założyć możesz bo ten element osłania dziecko od wiatru i mrozu. Ja ogólnie użyłam parę razy. Co do materiału WK to pewnie masz rację te połyskujące pewnie lepiej się czyści. Ja mając fiolet cały sezon nie prałam go ani razu nie było potrzeby jest czysty smile O ile budkę, plecy i osłonkę można wyprać ręcznie bez żadnego problemu, to prania mufki pewnie się nie odważę uncertain Muszę znaleźć jakąś pralnie która mi wypierze na sucho.
                    • terdom5 [...] 19.08.13, 15:19
                      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                  • aga_1980_31 WK black 22.09.12, 17:22
                    http://iv.pl/images/22439863345498987352.jpg
                    • tereferefretka Re: WK black 22.09.12, 17:24
                      się wtrące, bo czarny wygląda na śliski, może nie tak jak ten bialy poprzedniej edycji,ale bardziej niż ten nowy biały. to jednak wygląda na jakiś ortalion, bo biały to tkanina-może być upierdliwa w czyszczeniu
                      • junonna Re: WK black 22.09.12, 17:27
                        No tez mi sie tak wydaje.

W jakim wieku przesadzałyście dzieciaczki z gondoli do spacerowki?
                        • aga_1980_31 Re: WK black 22.09.12, 17:44
                          Ja przesadziłam młodą w wieku 5 miesięcy ale nie z powodu że była za mała tylko Kornelia była ciekawa świata smile
                    • junonna Re: WK black 22.09.12, 17:25
                      Piekny jest ten czarny, chyba sie skusze na niego smile

A tak w ogole to sa Twoje WK? masz oba kolory?
                      • aga_1980_31 Re: WK black 22.09.12, 17:41
                        Nie nie moje, koleżanki smile Z tego co wiem to ba są z tego samego materiału tylko white wrzuciłam zdjęcie w mega rozdzielczości a to z czarnym jest w mniejszej.
                        Tu jeszcze jedno white
                        http://iv.pl/images/37181031630077877408.jpg
                        • junonna Re: WK black 22.09.12, 17:50
                          Oba ładne....ale bałabym sie bialego wink)

Jak patrzysz na nie na żywo, to który wg Ciebie fajniejszy?
                          • aga_1980_31 Re: WK black 22.09.12, 18:03
                            Na żywo nie widziałam smile Niedługo mam mieć swój biały smile Więc dopiero mogę coś napisać. Ja od razu zdecydowałam się na biały bo to był mój typ (niestety w 2010 już się nie załapałam sad bo ceny poszły bardzo w gorę ) Czarny fajny ale dla mnie za ciemny.
                            • didis Re: WK black 22.09.12, 19:09
                              Ja miałam ten ze starej kolekcji. W zasadzie prałam go tylko raz, przed sprzedażą. Nie był jakoś brudny, ale też bardzo o niego dbałam. Osłonki nie używałam prawie, zaś śpiworek polecam. Tu była w zeszłym roku o tym dyskusja, że jak za taką cenę, to ta osłonka trochę śpiworkowa być powinna, ale mimo swoich wad, bardzo lubiłam WK.
                              Ja cały czas bałam się, że się pobrudzi i mufkę prałam ręcznie. Teraz kupiłabym czarny lub granat, bo ten też mi się bardzo podoba.
                        • kss-78 Re: WK black 24.09.12, 15:33
                          Nooo...widzę moje zdjęcia Aga wrzuciłaśwink)

Miałam już jakiś czas temu do Was dołączyć i coś zawsze nie po drodze....a teraz kilka osób prosiło, żeby wrzucić im fotki nowych WK na Wózkomanii....a tu proszę już kilka jestsmile))

Mam obydwa WK (black&white) i chętnie odpowiem na Wasze pytania odnośnie materiału...mianowicie obydwa są z ortalionu (a więc śliskie) i sądzę, że będą łatwe w czyszczeniu. Różnica polega na tym, że ten czarny jest bardziej połyskliwy (wrzucę zaraz zdjęcie z lampą błyskową - będzie lepiej widać) a biały... to chyba najlepiej ujęła sylki...farbka plakatowa;D jest matowy, ale moim zdaniem ładnie wyglądasmile
                          • kss-78 Re: WK black 24.09.12, 15:36
                            tu z lampą..
                            http://iv.pl/images/28015941487393821497.jpg
                            • kss-78 Re: WK black 24.09.12, 15:37
                              sorrki, przesadziłam z rozmiaremwink

http://iv.pl/images/28015941487393821497_thumb.jpg
                              • aga_1980_31 Re: WK black 24.09.12, 15:39
                                Mam nadzieję że wybaczysz smile ale dziewczyny były ciekawe materiału. A to widzisz bo mi mówiono, że oba materiały są takie same. Czyli czarny jest inny jednak tak?
                                • kss-78 Re: WK black 24.09.12, 15:55
                                  no nie gniewam się, nie gniewamwink smile

Wyjęłam je właśnie obydwa przed chwilą, żeby pomacaćwink w dotyku są takie same, to samo mają napisane na metce, czyli polyester plus owca, tylko czarny jest bardziej połyskliwy i tyle moim zdaniem.
                              • sylki Re: WK black 24.09.12, 15:40
                                Ech a ja nawet przez chwilkę chciałam sprzedać bee by znów kupić stokke tongue_out
                                że te dzieci tak szybko rosną sad
                              • kss-78 Re: WK black 24.09.12, 15:44
                                http://iv.pl/images/78093339060126385158_thumb.jpg
                                • aga_1980_31 Re: WK black 24.09.12, 15:49
                                  A czyli struktura materiału jest identyczna co white, no teraz widać to doskonale smile
                                • kss-78 Re: WK black 24.09.12, 16:10

http://iv.pl/images/09712753034885874080_thumb.jpg

http://iv.pl/images/53462665110632332504_thumb.jpg

albo kolosy mi się wklejają, albo maleństwa...wybaczcie, nie mam wprawy...jak to zrobić w normalnych rozmiarach na forum...?
                                  • kss-78 Re: WK white 24.09.12, 16:15
                                    a tu jeszcze white...
                                    http://iv.pl/images/37956163196804374883_thumb.jpg

http://iv.pl/images/79490832328559811555_thumb.jpg
                                    • aga_1980_31 Re: WK white 24.09.12, 16:41
                                      Kasia spokojnie jak się wejdzie w zdjęcie to widać bardzo dobrze smile
                                      • didis Re: WK white 24.09.12, 21:23
                                        Najbardziej w stokke lubiłam ten duży asortyment dodatków smile
                                        • aga_1980_31 Re: WK white 24.09.12, 22:28
                                          Oj tak jest w czym wybierać smile
                                          • olus22 Re: WK white 25.09.12, 10:48
                                            Możecie już przestać, miałam sprzedać stokke a teraz się zastanawiam który kolor WK kupić. Sprzedam srebrny i kupie biały i czarny. Tylko czy czarny będzie pasował do purpel
                                            • sylki Re: WK white 25.09.12, 10:52
                                              będzie pasował
                                              • junonna Re: WK white 25.09.12, 14:16
                                                Ja mam purple i chyba tez nabede czarny. bialy cudny, ale boje sie, ze wciąz bedzie brudny.
                                                • aga_1980_31 Re: WK white 25.09.12, 14:26
                                                  Ej no co Wy to tylko ja taki kamikadze ze nie boję się bieli tongue_out ?
                                                  • junonna Re: WK white 25.09.12, 14:29
                                                    hahah...to ja sie obawiam, bo nawet fioletowa budke trroche pobrudzialam ladujac do auta, a co dopiero biel.
                                                    Ktory według Ciebie ładniejszy na zywo?
                                                  • olus22 Re: WK white 25.09.12, 14:47
                                                    Ja też biorę white
                                                  • aga_1980_31 Re: WK white 25.09.12, 14:52
                                                    Dla mnie fioletowy był za ciemny a co dopiero czarny. Od 2010 roku marzyłam o białym WK i trzymam się tego smile Co nie zmienia faktu, że czarny na pewno ładnie się prezentuje smile
                                                  • olus22 Re: WK white 25.09.12, 15:36
                                                    Aga mijałyśmy się w sierpniu w Sopocie. Poznałam ciebie i twój wózek po zdjęciu na fejsie jak oglądałam stronę stokke.
                                                  • aga_1980_31 Re: WK white 25.09.12, 16:13
                                                    A Ty jaki prowadziłaś ? Bo mijałam po drodze kilka Stokke big_grin Jaki kolorek ?
                                                  • olus22 Re: WK white 25.09.12, 20:36
                                                    Ja byłam wtedy all black z różową wkładką
                                                  • aga_1980_31 Re: WK white 25.09.12, 20:42
                                                    A no to chyba kojarzę tongue_out A Ty z trójmiasta jesteś?
                                                  • chubabubba Re: WK white 25.09.12, 20:48
                                                    Ja czekam na black wksmile bialy mam limitek to czarny bedzie odmiana. W sumie do konca nie jestem przekonana bo brakuje mi polysku ale zobaczymysmile
                                                  • kss-78 Re: WK white 25.09.12, 23:51
                                                    Ale w czarnym właśnie jest połysk....może nie taki wyrażny, jak w poprzednich WK (nie miałam okazji widzieć pozostałych na żywo, porównuję ze zdjęciami WK purple, które tu kiedyś się pojawiły) ale jestsmile
                                                  • kss-78 Re: WK white 25.09.12, 23:47
                                                    Wg mnie obydwa ładne, ale na żywo chyba bardziej czarny mnie zauroczyłwink
                                                    Jednak gdybym miała wybierać do różu, czy fioletu zdecydowałabym się na biały, bo takie połączenie wydaje mi się lepiej podkreślać urodę tych dwóch kolorówsmile myślę, że nie ma co się bać kwestii praktycznych - materiał jest śliski i wygląda na łatwy do czyszczenia.
                                                  • olus22 Re: WK white 26.09.12, 09:16
                                                    Nie ja nie jestem z Trójmiasta ale co roku w sierpniu jeździmy do Sopotu
                                                  • aga_1980_31 Re: WK white 26.09.12, 10:09
                                                    No to szkoda, że się wcześniej nie kojarzyłyśmy smile Swoją drogą ale świat jest mały co ? big_grin
                                                  • junonna Re: WK white 28.09.12, 19:16
                                                    Mi sie też wydaje, ze biały bedzie ladniej pasował do purple, jednak zwycięzyly względy praktyczne i nabywam czarny.

Jeszcze mam pytanie o kocyk stokke...czy jego mozna przymocować do wózka? Na tych fotach wyglada jakby był przypinany ( ??)

Tekst linka
                                                  • aga_1980_31 Re: WK white 28.09.12, 19:35
                                                    Tak oryginalne kocyki Stokke mają dwa zatrzaski które mocuje się do materiału pleców.
                                                  • junonna Re: WK white 28.09.12, 19:52
                                                    dzieki smile
                                                    do gondoli nie kupowalam, ale do spacerówki chyba się skusze.
                                                  • aga_1980_31 Re: WK white 28.09.12, 21:18
                                                    warto smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka