Dodaj do ulubionych

Jest nasza Sola :-)))

21.06.12, 15:32
Jest nasza Sola plum. Sliczna! Cudna!

Wiecej napisze wieczorem, jesli mi dzieci dadza i moze uda mi sie fotki powstawiac.

Wiem, ze terez wiele dziewczyn sie na ten wozek napalilo i ktos pisal, ze zamowil uchwyt na kubek. Ja tez zamowilam i jestem zla, bo on jest robiony pod Mylo i jest szary, nie czarny. Sola ma tylko czarne plastiki i to nie wyglada za ladnie. To jest ten sam uchwyt co w X-landerach i tu znow pasuje wlasnie kubek X-Lander nowy model (czarny jest!).
Obserwuj wątek
    • funnybaby Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 16:50
      Pinik jest nadzieja że do połowy września wózeczek Ci się znudzi i mi go odsprzedaż big_grin pokazuj foteczki prędziutko smile
      • pomilak1 Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 16:55
        No suupersmile będę pękała z zazdrości że masz ten fajny kolor dla dziewczynki tongue_out ja zamówiłam red (plum już był niedostępny) i właśnie uchwytsmile zobaczę jak przyjdzie zamówienie (czyli jeszcze jakieś 3 tygodnie) i najwyżej go odeślę ale za tą cenę (22zł) to chyba nie będę się bawić w zwroty smile
        • sylki Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 16:59
          hmmmm wczoraj po południu zaglądałam na markafonii i była dostępna sola w kolorze plum, niby 3 szt miel
          • pinik Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 17:06
            Tak, ona tam co chwila byla na nowo dostepna. Trzeba wsadzic (jak niedostepna) do schowka i jeszcze maila dostaniesz, jak bedzie dostepna. Tez to w ramach testowania markofonii sprawdzalam i mozna bylo ja jeszcze wieczorem nawet kupic.

Wydaje mi sie, ze tam mozna te zamowienia anulowac i moze przez to tak jest. Zgadza sie?
            • sylki Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 17:09
              Tak właśnie jest smile
              • pomilak1 Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 17:11
                o kurcze to nie wiedziałamuncertain a można zmienić kolor gdyby była dostępna plum?ja na markafoni zamawiałam raz buty więc doświadczenia nie mamuncertain
                • sylki Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 17:15
                  nie wiem, ale spróbowałabym najpierw plum zamówić, a później się martwić big_grin
                  • pomilak1 Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 17:19
                    hehe tylko bym musiała podwójnie zapłacićtongue_out na razie sprawdzałam i plum nie ma, jest zielony, którego nie było jak zamawiałam red'a smile
                    • sylki Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 17:25
                      a w markafoni za pobraniem się nie da?
                      • pinik Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 17:38
                        Da sie za pobraniem! Sproboj schowac plum do schowka. Moze sie jakas zwolni. Wczoraj co chwile byly.
                        Najwyzej jak bedzie to zamow za pobraniem i zrezygnuj z tamtej (jesli ci zalezy na plum).
                        • pomilak1 Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 20:49
                          Ponoć można za pobraniemsmile
                          ale ile trwa zwrot kasy na konto?kupiliśmy nowy samochód i część kasy za stokke poszło na część ubezpieczenia naszego vana tongue_out więc jak nie dostanę kasy w terminie przed dostawą to nie będę miała żeby zapłacić kurierowi tongue_out
                          • gaga-sie Re: Jest nasza Sola :-))) 21.06.12, 21:06
                            A tego to nie wiem, ale na przyszłość radzę w takich sytuacjach kupować za pobraniem. Co prawda kupowałam na markafoni duperelę, wpłaciłam, po dłuższym czasie oczekiwania
                            (kiedy powinnam mieć info o wysyłce) dostałam info,że nie otrzymali dostawy zamówionej przeze mnie rzeczy. Czekałam jeszcze jakiś czas na zwrot pieniędzy. Dla nich to biznes, obracają czyimiś pieniędzmi, a ty czekaszsad
                            Po za tym, za większe zakupy zawsze płacę za pobraniem.
                            • pomilak1 Re: Jest nasza Sola :-))) 22.06.12, 07:30
                              ech gaga mam za swojesad ja to w gorącej wodzie kąpana to mamuncertain anulowałabym to zamówienie, ale boję się ile czasu będzie mi ten zwrot szedłuncertain
                            • przekornie Re: Jest nasza Sola :-))) 10.07.12, 13:05
                              No mnie chyba dopadła taka sytuacja w przypadku tej Soli M&Ps... Dla mnie wózka chyba zabrakło, wyjaśniają, dlaczego nie wysłano do mnie zamówienia. A ja głupia zapłaciłam przelewam, żeby potem z kasą za kurierem nie biegać uncertain i mojej czerwonej Soli jak na razie nie mam i nie wiem, jak długo na nią poczekam. Buuuu, jestem wściekła i rozżalona.
                              • pomilak1 Przekornie 10.07.12, 20:38
                                Jakbyś nie kupiła, to ja chcę sprzedać - napaliłam się na czarnego joolza a M nie pozwoli zamówić 5 wózka więc muszę coś sprzedać smile
                                obecnie reklamuję siedzisko,bo zauważyłam przy otworze na pas że szew się rozszedł, więc jak do mnie dotrze nowe siedzisko to wystawię ponownie wózek smile wózkiem byłam na 3 spacerach więc jest jak nowy smile
                                • funnybaby Re: Przekornie 10.07.12, 21:04
                                  pomilak a jakie masz jeszcze wozy oprócz soli wink
                                  • pomilak1 Re: Przekornie 10.07.12, 21:49
                                    nippera, BJCM, BCvit i czyham na czarnego joolza tongue_out
                                    • funnybaby Re: Przekornie 11.07.12, 21:07
                                      hmm i sola była jakaś nie tego że ją sprzedałaś? Bo trochę mnie ta Twoja sprzedaż zmartwiła big_grin
                                      • przekornie Re: Przekornie 16.07.12, 12:20
                                        Hej no właśnie - czy z tą solą jednak nie do końca jest wszystko ok, że tak szybko z niej zrezygnowałaś?
                                        Ja dostałam dziś info, że anulowali moje zamówienie - podobno do nich sole nie przyszły... ale Ty dostałaś, nie? No nieważne, zniechęciłam się do Markafoni. I teraz na nowo przemyśliwuję, czy tę solę w ogóle kupować. Dzięki za info. Napisze do Ciebie pw.
                                        • lukkoye Re: Przekornie 16.07.12, 15:08
                                          z moją Solą wszystko jest jak najbardziej oksmile jestem z niej zadowolona tak samo mój maluch smile
                                          • pomilak1 Re: Przekornie 16.07.12, 16:06
                                            Przecież napisałam w wątku "sprzedam" dlaczego sprzedaję solę wink tongue_out ponieważ chcę joolza, a 5 wózka M w domu nie zaakceptuje, no i brakuje mi trochę gotówki do joolzasmile
                                            z soli jestem jak najbardziej zadowolona, wg mnie godny polecenia wózek dla takich dzieci 6m-cy wzwyż smile nawet mój 4 latek się zmieścił smile
                                            • przekornie Re: Przekornie 16.07.12, 17:56
                                              Aha smile wybacz, nie miałam czasu dokładnie czytać.
                                              Na tę reklamację chyba chwilę poczekasz, nie? A ja kurcze potrzebuję wózek na wakacje, na wyjazd... wieczorem postaram się napisać maila, bo teraz jestem cały czas z doskoku.
                                              • pomilak1 Re: Przekornie 16.07.12, 18:10
                                                reklamację rozpatrują do 14dni, napisz to Ci napiszę szczegóły smile
                                                • dziustynka Pomilak reklamacja 17.07.12, 09:37
                                                  A nie możesz napisać tutaj o tej reklamacji?
                                                  Chyba żadna tajemnica, a chętnie się pewnie nie tylko ja dowiem, jak serwis działa.
                                                  Zastanawiałam się nad tym wózkiem, jako powiedzmy tańszy odpowiednik bee, ale po tych Waszych dwóch błyskawicznych sprzedażach, obydwie po 3 spacerach, jakoś mi zapał opadł.
                                                  • lukkoye Re: Pomilak reklamacja 17.07.12, 16:44
                                                    Pomilak pozbyła się Soli chyba dlatego,że chciała kolejny wózek wypróbować a ma ich sporo na stanie i z któregoś musiała zrezygnować,a nie z przyczyn technicznych,że z wózkiem jest coś nie takwink

jeżeli coś pomieszałam to prosze o poprawienie mniewink
                                                  • pomilak1 Re: Pomilak reklamacja 17.07.12, 16:46
                                                    Dziustynka ja sprzedaję solę TYLKO dlatego że chcę joolza (Lucyna może poświadczyć że się nim "żywo" interesuję tongue_out ) Pisałam już że reklamuję solę bo rozszedł mi się szew w górnym otworze na pas (który nie był używany) możliwe że wózek już do mnie taki przyszedł, bo jest to praktycznie nie widoczne (zauważyłam to w sumie przez przypadek, bawiąc się moimi wkładkami )
                                                    Z przebiegu reklamacji jestem na razie bardzo zadowolona, wózek odesłałam do dystrybutora, miła Pani do mnie zadzwoniła i spytała jeszcze raz co się z wózkiem dzieje, poinformowała o konieczności sprowadzenia nowego siedziska. Żadna tajemnicasmile mam nadzieję że termin reklamacji będzie rzeczywiście 14 dni smile
                                                    Dla mnie sola to super wózek właśnie dla mniejszych dzieci-siedzisko przekładane, super regulacja oparcia do pozycji leżącej, bardzo miły materiał w dotyku, materiały super, reg.podnóżka, bardzo fajnie się prowadzi i podbija ( z siedziskiem przodem do mamy również, co mnie pozytywnie zaskoczyło) nie umiem określić czy składa się do małych rozmiarów, bo odkąd mam vana wszystkie wózki są dla mnie małe tongue_out lekko się przepina siedzisko (próbowałam z młodą i również nie sprawiło mi to problemu) koszyk fajny, kółka jadą dość cicho.Wg mnie na pewno wózek godny polecenia bezpośrednio po gondoli a przed typową parasolką. Gdyby nie moja mania to sola by została.
                                                  • karolina370 Re: Pomilak reklamacja 18.07.12, 22:28
                                                    Czy Twoja Sola juz sprzedana ?
                                                  • pomilak1 Re: Pomilak reklamacja 19.07.12, 15:02
                                                    Dam znać po godzinie 18 wink ale raczej taksmile
                                                    teraz czekam na zakończenie aukcji innych moich pierdółek i zamawiam joolzasmile jupi tongue_out
                                                  • pomilak1 Re: Pomilak reklamacja 19.07.12, 19:40
                                                    moja sola sprzedana smile
                                                  • przekornie Re: Pomilak reklamacja 21.07.12, 11:10
                                                    I przejechała już 8km w nowym miejscu smile Jest b. fajna, mój synek spokojnie przesiedział 5km bez spania, a to wielki sukces!
                                                • przekornie Re: Przekornie 17.07.12, 12:07
                                                  Odpisałam smile
    • pinik fotki 22.06.12, 00:27
      [img]http://www.iv.pl/images/72934853848022277272.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/45076696822076988892.jpg[/img]
      • saras-wati Re: fotki 22.06.12, 07:11
        oj ładnasmile pinik, gratuluję nowej brykismile Ciekawe, kiedy znudzą CI się róże i fioletywink
        • pomilak1 Re: fotki 22.06.12, 07:35
          Śliczna!ale kurcze ten kolor na fotkach katalogowych taki wyrazisty się wydaje, a tu taki blady. On wpada bardziej w śliwkę czy bardziej w lila?
          Ja tam Pink Cię rozumie bo po jednym chłopcu mam świra na punkcie różu, a co dopiero po 2 tongue_out cóż z tego że mam multum ciuchów i butów po starszaku (jeszcze nawet z metkami) jak i tak kupuję nowe...różowe tongue_outtongue_out
          • pinik Re: fotki 22.06.12, 08:14
            Te kolory wogole blade nie sa. MOze tak wyszlo od lampy w aparacie. Zdjecia robilam w srodku nocy. Mam jeszcze pelno innych, ale czy mala da mi je wstawic?

I nie wiem czemu ostatnio zawsze sie po dwa takie same wklejaja.

Mam tez zdjecia soli obok bee.
        • pinik Re: fotki 22.06.12, 08:13
          NIgdy!!!! Nigdy mi sie te kolory nie znudza!

Wreszcie sie spelnienia marzenia wielkiego doczekalam. NIgdy nie moglam zrozumiec, jak dziewczynki byly ubrane w rzeczy, ktore moglby zalozyc chlopiec. Chyba zadna matka, ktora miala pierwsze dziecko dziewczynke tego nie zrozumie smile
          • lukkoye Re: fotki 22.06.12, 08:24
            Pinik gratulujęsmilesmile

fajny jest ten fioletsmile
          • sylki Re: fotki 22.06.12, 08:26
            eee ja miałam chłopca i nie rozumiem jak można aż tak iść w róż smile
            tak wiem, teraz mam kolejną dziewczynkę, ale szczerze powiedziawszy nie miałam parcia na róż nigdy, w zasadzie nawet wózków różowych nie miałam przy Weronice. Nawet przy Liwce nie miałabym jakoś specjalnie różowych, gdyby nie przypadki.
            Oczywiście Wero miała pełno ciuchów różowych, ale tylko dlatego, że ciężko było o nieróżowe...teraz inna bajka i w szafie jest kolorowo, a nie różowo smile
    • pinik Nastepne fotki 22.06.12, 08:23
      [img]http://www.iv.pl/images/49362058869168430441.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/03074939739340759340.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/90421688342591048864.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/10169432357273279869.jpg[/img]
      • vanillka83 Re: Nastepne fotki 22.06.12, 11:31
        Pinik ja sie wacham miedzy Joolzem a Solą. Czy można się spodziewać że zrobisz porównanie Soli z Joolzem? Gratuluje zakupu. Podobają nam się te same wózki.
      • m.paku Re: Nastepne fotki 24.06.12, 22:49
        Pinik a co to się stało, że sprzedajesz Solę?
        • pinik Re: Nastepne fotki 24.06.12, 22:51
          Nic smile

Doszlam do wniosku, ze nie koniecznie mi ona potrzebna, a mam sto pomyslow, co by tu kupic/wymienic... Chcialam ja koniecznie wyprobowac, no i wyprobowalam smile
          Cos musze sprzedac, bo mi sie rozne wozki i dodatki marza.
          • funnybaby Re: Nastepne fotki 03.07.12, 09:21
            Pinik jakie minusy ma ten wózek?
            • pinik Re: Nastepne fotki 03.07.12, 10:30
              Dla wysokich jest slaby.

Dosc twarde zawieszenie.

Okienko w budce bez mozliwosci zakrycia i brak wentylacji.

Reszta fajna.
              • funnybaby Re: Nastepne fotki 03.07.12, 12:32
                kurka a my wysocy jesteśmy sad już była napalona na sole ... sad a jakie inne wózki masz na stanie?
                • ani_aania Re: Nastepne fotki 03.07.12, 13:42
                  mój mąż ma 187 cm i dla niego wysokość rączki podniesionej na maksa jest podobno bardzo dobra smile
                  • funnybaby Re: Nastepne fotki 03.07.12, 14:18
                    Muszę jeszcze raz ten wózek w sklepie obejrzeć. Wydawał mi sie bardzo fajny. a do tego okienka wbudce to jest zasłonka doczepiania smile
                    www.thingsforboys.com/2011/10/pimp-my-pram-window-shade-for-m-sola.html
                    • funnybaby Re: Nastepne fotki 03.07.12, 14:20
                      o nie doczytalam a ta Pani sobie sama to zrobiła wink
                      • przekornie Re: Nastepne fotki 17.07.12, 11:59
                        Ale fajny pomysł. Jak mi się uda ten wózek w końcu kupić - jeszcze nie wiem, jak, to coś takiego sobie zrobię. Dzięki za info smile
    • pomilak1 Nasza też już jest:) 05.07.12, 13:52
      Nasza też już dojechała smile
      Karton odpakowany, na razie wrażenia pozytywne smile mała śpi więc nie przetestowana (sola) jeszczesmile
      Stelaż dość lekki, koszyk fajny dość duży, rączka piankowa, miła w dotyku (po BJ to duży plus tongue_out )kolor super (mam red) składanie proste, przekładanie siedziska równieżsmile no i regulacja oparcia taką jak lubię czyli OH winktongue_out budka coś jak w bee+ - pozycji siedzącej super osłania, w leżącej już nie do końca.
      Co do prowadzenia i podbijania to napiszę jak młoda wstanie z drzemki smile
      • dziustynka pomilak 05.07.12, 14:48
        a jaką lubisz regulację oparcia? smile
        • pomilak1 Re: pomilak 05.07.12, 20:01
          hehe "one hand" (OH) tak napisałam bo miałam kiedyś Arię OH i sama się zastanawiałam od czego ten skrót tongue_out na forum mnie uświadomiono tongue_out wink
          • funnybaby Re: pomilak 05.07.12, 20:40
            pomilak, jak wrażenia smile ?
            • lukkoye Re: pomilak 05.07.12, 20:45
              no własnie Pomilak jakie pierwsze wrażenia masz? Jak podoba Ci się ta czerwień?
              • szarlotka77 Re: pomilak 05.07.12, 21:25
                Pomilak nie pisze bo pewnie spaceruje smile
                • pomilak1 Pierwsze wrażenia:) 05.07.12, 22:09
                  No więc jestem bardzo zadowolona smilesmile
                  kolor jest cuuudny i cieszę się, że plum był niedostępnytongue_out
                  Na razie testowałam z siedziskiem przodem do mnie i
                  * prowadzi i podbija się bardzo dobrze!jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
                  *Rozkładanie oparcia bajka!
                  *buda tak jak pisałam b.fajnie osłania ale w pozycji siedzącej, w pozycji rozłożonej jest już gorzej ale nie tragicznie wink ale nie wisi z tyłu (mnie to estetycznie drażni tongue_out dlatego nie kupiłam teutoni mistral S tongue_out )
                  *Tapicerka milutka w dotyku, nie wiem czy potrzebna wkładka wg mnie niesmile
                  *Pasy -wkurza mnie że trzeba zapinać je razem-trzeba złożyć i kliknąć, wolę rozwiązanie takie jak np w BJ że każdy pas wchodzi osobno winktongue_out
                  *Pałąk- wg mnie jest za nisko i za daleko osadzony, ale po regulowanym w mini każdy nieregulowany będzie mi przeszkadzałtongue_outale duży + za możliwość odpięcia z jednej strony i dość mocnego odchylenia
                  *siedzisko wg mnie jest dość szerokie (młoda spokojnie siedziała "po turecku") oparcie też raczej wyższe (mała ma jeszcze miejsce na głową)
                  *podnóżek łatwo regulowany( i tu znowu moje dziecko mnie zaskoczyło,bo fajnie na tym podnóżku jej się nóżki trzymało smile )
                  *kosz dość duży,ale płytki.Fajny dostęp (cóż mi po dużym koszu w BJCM jak pełnej siaty tam nie wcisnę uncertain)
                  *jazda po trawie i ścieżce takiej z kamieniami bez problemu (oczywiście że trochę trzęsie ale wózek idzie do przodu bez najmniejszego oporu)
                  *na razie nic nie trzeszczy i nie skrzypi
                  * po kostce jedzie cicho, aczkolwiek moje wyczulone na odgłosy uszy wysłuchały lekkie, takie tępe stukanie w kołach przednich jak są większe dziury tongue_out
                  *wykonana fajnie, dobrze odszyta, nic się nie strzępi, nie wystają nitki itd smile
                  *łatwo się składa (ale trzeba dwóch rąk tongue_out )
                  *łatwo się przepina siedzisko-na razie próbowałam bez małejwink

Małej chyba też się spodobała tongue_out zawiedziona trochę, bo do CM sama wchodzi, ale i tu znalazła sobie miejsce do zabawy tongue_out wink
                  https://desmond.imageshack.us/Himg69/scaled.php?server=69&filename=p7010034.jpg&res=landing

no to chyba tyle tak na szybko tongue_outtongue_out wink
                  więcej fotek jutro, bo już ciemnotongue_out wink

• dziustynka Re: pomilak 05.07.12, 22:06
            Hehe OH czyli na pasku? Mnie uswiadomcie bom ciemna masa smile
            Zdjęcia!?
            • pomilak1 Re: pomilak 05.07.12, 22:11
              Nieeee, na pasku to ja potrzebuję dwóch rąk tongue_outtongue_out na klik z tyłu oparcia smile tak jak np w xq (tym nowym) czy onyxie wink
              • mery07 Re: pomilak 05.07.12, 23:08
                Witam,
                zakupiłam gondolę do Soli i wydaje mi się jakaś wąska. Moje dziecko będzie jeździć w niej od września i boję się że jak przyjdzie do zakładania kombinezonu zimą to będzie ciasno.
                Czy któraś z ekspertek orientuje się czy na adaptery do Soli do których można przypiąć fotelik Maxi Cosi da się przypiąć gondole Quinny (większe wymiary)?
                Czy ktoś jeździł zimą w gondoli o szerokości 32cm (taki wymiar ma gondola Soli) i dał rade?
                • szarlotka77 Re: pomilak 06.07.12, 00:44
                  Właśnie zmierzyłam moją gondolę od Teutoni i 39cm ma więc 32 to może być ciasno uncertain Jeśli na sam początek tzn od urodzenia to ok ale 4-5 miesięcznego dziecka to się już nie widzę w takiej gondoli. Choć przyznam że moje dzieci są duże od urodzenia smile
                  • funnybaby Re: pomilak 06.07.12, 08:04
                    fotelik maxi cosi pasuje napewno. w 4kidsie są adaptery do fotelika za jakieś 50zł chyba. A na tych adapterach pewnie można też gondole inne montować, która byłaby najwygodniejsza? smile
                    • mery07 Re: pomilak 06.07.12, 08:54
                      Zgadza się, mam adaptery i fotelik maxi cosi do tego. Nurtuje mnie tylko ta gondola, która byłaby duża i dałaby się wpiąć na te same adaptery co fotelik.
                      Fotelik jest szeroki więc teoretycznie gondola Quinny też powinna tam wejść,chyba.
                      • funnybaby Re: pomilak 06.07.12, 09:02
                        a gondola mury ? da się ją wpiąć na adapterach mc ? bo ona jest spora więc byłaby fajna na zimię.
                        • lukkoye Re: pomilak 06.07.12, 09:20
                          ja w mylo miałam dużą gondolę i mimo,że mały miał jeszcze miejsce to własnie ok 5 miesiąca musiałam go przesadzić do spacerówki bo mocno protestował w gondoli.

Oparcie w Soli opuszcza się chyba tak samo jak w Bee,jest taki uchwyt który lekko pociaga się go góry i jużsmile w Mylo też jest w ten sposób opuszczane siedzisko,tylko uchwyt nie podnosi się tylko odchyla do tyłu też wygodnesmile

Też mi się wydaje,że do Soli nie trzeba używać wkładek,bo ta tapicerka jest bardzo fajna no i ma ładny kolorwink

Fajnie że jestes zadowolona z tej czerwienismile a ile Twój szkrab ma? bo zastanawiam się do jakiego wzrostu można w Soli spokojnie dziecko wozićwink
                          • funnybaby Re: pomilak 06.07.12, 13:59
                            jak partrzyłam na wózecki w 4kidsie to sola najbardziej mi się spodobała z moich typów. a raczej mężowi wpadła w oko. Ja oglądałam murę, 4ridera i emmaljungi, a mąż mnie podprowadził do soli właśnie. Na żywo tamte wózki takie wielkie mi się wydały przy czym siedzisko hmm średnie. A sola mała zgrabna a siedzisko spore i rozkładane na całkiem płasko. Bardzo pozytywne wrażenie na mnie wywarła. Z gondolą też sie super prowadziło, fakt za duża nie jest ale raczej taki standard. Kolory na żywo wzystkie śliczne, zarówno soli jak i urbana smile
                          • pomilak1 Re: pomilak 06.07.12, 14:39
                            Lukkoye moja córcia ma prawie roczek (no jeszcze 11dni jej brakuje wink ) miejsca ma dużo, nad głową też sporosmile zaraz zjemy obiad i ruszamy się smażyć to może jakieś foty strzelę smile
                            • lukkoye Re: pomilak 06.07.12, 21:19
                              aa to mój jeszcze ma sporo czasu do podróżowania w Solibig_grin
                              jak przeżyłyście spacer w taki upał czy u Was trochę chłodniej jest? bo my cały dzień praktycznie w domu,z krótką kąpielą w baseniku na podwórku bo u nas ponad 30 stopni i nie ma czym oddychać;/ a jak poszliśmy na wieczorny spacer to dziecko padło w 5 min big_grin chwilę pooglądał świat i go nie ma smile
                              • pomilak1 Re: pomilak 07.07.12, 11:57
                                U nas też taki gorąc, ale ja akurat taką pogodę lubię tongue_out
                                najpierw powędrowałyśmy do CH odebrać zdjęcia a potem nad wodę do brata smile
                                kilka fotek-nie za fajnych bo Liwka coraz częściej robi bunt że chce wyjść uncertain
                                https://desmond.imageshack.us/Himg593/scaled.php?server=593&filename=p7020042zapis.jpg&res=landing

https://desmond.imageshack.us/Himg337/scaled.php?server=337&filename=p7020041zapis.jpg&res=landing

https://desmond.imageshack.us/Himg72/scaled.php?server=72&filename=p7020040zapis.jpg&res=landing

i sola wielbłąd tongue_out
                                https://desmond.imageshack.us/Himg528/scaled.php?server=528&filename=p7020046.jpg&res=landing
                                • aga7-77 Re: pomilak 07.07.12, 15:39
                                  Super kolorki, bardzo mi się podoba smile Oparcie wygląda na całkiem wysokie, no i spory kosz na zakupy smile Bardzo fajny wózek, tylko tak patrząc na zdjęcia trochę wygląda to tak, jakby pałąk był osadzony bardzo blisko dziecka i może starszemu dziecku byłoby z tym pałąkiem niewygodnie. Faktycznie tak to wygląda, czy tylko na zdjęciu jest takie wrażenie?
                                  • lukkoye Re: pomilak 07.07.12, 16:55
                                    pałąk jest dość nisko osadzony,ale można go całkowicie wypiąć, czy będziesz przeszkadzać starszemu dziecku?tego nie wiem bo ja w Soli wożę półroczniaka,który pałąk traktuje jak podnóżek,kurcze przydałoby się takiego 1,5 roczniaka wsadzić na przymiarkę,ale niestety nie mam takiego ani w rodzinie ani wśród znajomychsad

kosz jest spory i jest łatwy dostęp do niego,ale równocześnie jest dość płytki,ale ile razy wypchałam go zakupami za każdym razem wszystko udało mi się dowieźć do domu,więc nie jest źle big_grin
                                    • pomilak1 Re: pomilak 07.07.12, 20:01
                                      Tak pisałam już wyżej wink pałąk wg mnie jest dziwnie umiejscowiony, daleko od dziecka i nisko. Ale na razie małej to pasujesmile jak wróci mój 4latek z weekendu to go na próbę wsadzę i zobaczę tongue_out
                                      oparcie jest dość wysokie (znowu mi gdzieś metr wcięło uncertain) i siedzisko wg mnie też jest dość obszerne. Wg mnie spokojnie przeciętny dwulatek wejdzie smile

co do kosza to jest dość obszerny ale płytki. W sumie mi to nie przeszkadza, bo zawsze mam wór z zabawkami który np do CM nie wchodzi (nie ma jak go wcisnąć) a tu spokojnie go sobie położyłam smile na razie nadal jestem zadowolona smile (tylko mnie Maleństwo tym swoim joolzem kusi tongue_out wink )
                                      • aga7-77 Re: pomilak 07.07.12, 20:40
                                        A to przepraszam, nie doczytałam wyżej o tym pałąku smile A tak w ogóle to coraz bardziej mi się ta Sola podoba big_grin Wydawało mi się, że to siedzisko jest małe, a ono jest naprawdę fajne i wysokie - jak znajdziesz metr to napisz proszę ile ma centymetrów.
                                        • mery07 Re: pomilak 07.07.12, 21:12
                                          Szerokość siedziska 27cm długość 27 (z podnóżkiem 39cm) wysokość oparcia 52 cm.
                                          • aga7-77 Re: pomilak 07.07.12, 21:25
                                            Wielkie dzięki smile Wysokość siedziska naprawdę OK.
                                            • mery07 Re: pomilak 08.07.12, 19:10
                                              Na własną rękę zgłębiłam temat gondoli do Soli a dokładniej posłużyłam się mężem bo jestem uziemiona w domusad
                                              Gondola Soli wydawała mi się wąska bo ma 32cm szerokości. Wydawało mi się że gondola Quinny Dream będzie lepsza bo producent podaje szerokość 37cm (różnica nie mała zwłaszcza że przed nami pakowanie w skafander). A tu się okazuje, że wcale nie taka szeroka. Owszem 37cm szerokości ma ale w okolicach głowy i nóżek. Tam gdzie znajduje się miejsce na wpięcie pod adaptery (środek gondoli), szerokość wynosi już tylko 28cm! (talia osy) Miejsce wpinania w adaptery w Quinny jest umiejscowione w środku gondoli co zabiera miejsce, Sola natomiast miejsca wpięcia ma na zewnętrznych ściankach. Jeśli chodzi o gondole Mura producent podaje 32cm szerokości (nie mierzona w sklepie) ze zdjęć wynika że wpięcie w adaptery jest na zewnątrz czyli nie ma zwężenia jak w przypadku Quinny.
                                              Gondole nie były mierzone na długość ale według informacji od producentów Sola jest najkrótsza, później Quinny i najdłuższa jest Mura 79cm.
                                              P.S
                                              Jeżeli ktoś byłby zainteresowany kolorem Denim Soli to jest on dużo ciemniejszy niż na stronie M&P.
                            • funnybaby Re: pomilak 07.07.12, 10:24
                              chcemy foty! chcemy foty! big_grinbig_grin smile
                              • funnybaby Re: pomilak 08.07.12, 20:02
                                a gondola urbo? ile ma cm, bo też pasuje na stelaż soli.
                                • mery07 Re: pomilak 08.07.12, 22:42
                                  Gondola na urbo i sole to jedno i to samo. Może gondola dla Mylo jest większa ale raczej na sole nie pasuje.
                                  • lukkoye Re: pomilak 09.07.12, 09:51
                                    gondola Mylo jest duża ( jak ktos chce mogę zmierzyć) ,ale ma inne montowanie gondoli i spacerówki,bo w Soli są to takie dwa "punkty" po bokach a w Mylo jest montowanie na jeden centralny "punkt"
                                    • funnybaby Re: pomilak 23.07.12, 09:36
                                      a na tych adapterach do soli na fotelik maxi cosi da się jakąś gondolę zamontować? jak myślicie?
                                      • lukkoye Re: pomilak 16.08.12, 20:33
                                        użtkowniczki Soli powiedzcie mi czy macie jakies torby do niej? może cos fajnego mi polecicie? chciałabym się w cos w końcu wyposażyć,bo klamotów na spacer mamy coraz więcej i dziecko wymaga co chwilę innej zabawki,a ja mam ćwiczenie przysiadów non stop żeby cos z kosza wyciągnąć smile
                                        • ani_aania Re: pomilak 16.08.12, 20:45
                                          ja mam skip hop studio smile
                                          • lukkoye Re: pomilak 17.08.12, 13:19
                                            a czy ktoras z Was używała może te oryginalne torby z mamas&papas ?
    • angel6666 Sola a gondola 25.07.13, 22:31
      A czy do Soli pasuje gondola od jakiegoś innego wózka? Wiem, że od urbo na pewno, a może od jakiegoś innej firmy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka