Dodaj do ulubionych

Babyhome emotion - nowośc

28.07.12, 21:39
www.google.pl/search?q=babyhome+emotions&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=np&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=wz8UUK3ACMvcsgaJjYDoCA&biw=1280&bih=707&sei=xj8UUKPaH87PsgbdmYGoBg

www.youtube.com/watch?vshockwRIT6XUI84
czy któraś z Was widziała na żywo? posiada? testowała?

w sumie fajny - jakaś alternatywa dla np bjcm
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Babyhome emotion - nowośc 29.07.12, 19:47
      Hotelowi "sąsiedzi" mieli ten wózek (w sumie to w hotelu cały przekrój wózkowy był wink
      Niby fajny, całkiem spory kosz ale bardzo wąskie (choć wysokie) ma siedzisko. Dziecko ledwo się mieściło (szczupły chłopczyk) w samej koszulce o kurtce nie ma mowy. Dla porównania np. Xlander był bardzo przestronnym wózkiem.
      • sylki Re: Babyhome emotion - nowośc 29.07.12, 22:02
        Podobają mi się koła, pewnie cichutko jeździ smile
        • lucyna_1980 Re: Babyhome emotion - nowośc 30.07.12, 23:42
          No własnie niby wcale nie jeździ cicho, czytałam o nim na Hiszpańskim forum bo też mi się spodobał (jak wyszedł - chyba zeszły rok) i opinie były pozytywne oprócz tego, że koła skrzypiały i terkotały (a tego bym nie zniesła wink )
          Naczytałam się i mi przeszło...
    • ironia-losu11 Re: Babyhome emotion - nowośc 29.07.12, 22:08
      Widziałam go w Austrii, przyglądałam się, bo całkiem fajny - ale wg mnie tam było całkiem sporo miejsca w tym siedzisku.... Wiadomo, zależy jakie dziecko, ja widziałam chlopca tak ok.1 roczku i wydawało mi się, że miał sporo miejsca. Ogólnie wózek bardzo fajnie wyglądał i rzeczywiście jechał cicho smile
    • royalflush812 Re: Babyhome emotion - nowośc 01.08.12, 13:59
      sliczny design.

kolka takie jak w rolkach wiec wyobrazam sobie jak dzieckiem trzesloby na nierownosciach w tym wozku.
      • annulka79 Re: Babyhome emotion - nowośc 01.08.12, 14:42
        Szczerze mówiąc to nie słyszałam jak on jedzie, więc chyba raczej cicho ale to był równy chodnik (taki jednolity nie z płytek) albo korytarz wewnątrz budynku więc trudno ocenić. Co do szerokości siedziska to rodzinka miała 2 dzieci ok. 7-8 miesięcy i 2 lata i jeździły one wózkami na zmianę i naprawdę dwulatek nie miał w nim już miejsca na raczki choć na wysokośc owszem. Za to maluch miałam wrażenia że zaraz wyjedzie w dół z siedziska (no ale może nie siedział zbyt stabilnie jeszcze). Wózeczek niby ładny ale ... to jednak tylko obserwacje.
        • adusia_g_s Re: Babyhome emotion - nowośc 01.08.12, 14:52
          Porównanie tego wózka z BJCM 4

www.bestbuggy.co.uk/2012/01/baby-jogger-city-mini-4-vs-babyhome-emotion-xtreet/
          • akdt Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 07:33
            Po bardzo długich poszukiwaniach małego wozka kupiłam wczoraj Babyhome Emotion w kolorze sand. Zakochana jestem! Po pierwsze piekny, lekki, składa sie w sekundę. Bede testować i na pewno napisze swoją recenzje. Czy któraś z Was ma jeszcze to cudo?
            • magda79pn Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 07:37
              ktoś ma ten wozek

jak oglądałam w sklepie i mnie ten wózek nie zachwycił niczym...
              • gosia_mrufka Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 08:41
                A ja bym nim chętnie pojeździła, podobała mi się amortyzacja i lekkie manewrowanie. Wypróbowałam go tylko parę metrów przed sklepem, ale miałam ochotę na więcej.
                • koala0405 Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 09:40
                  A ja go chyba kupię
                  • akdt Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 12:48
                    Koala poczekaj na moja opinie. Jest jedna rzecz, ktora mnie wkurza, pislam juz do dystrybutora. Na polbruku tylne kolka dzwonia... Ciekawe co mi odpiszą. A reszta cud miod! Napisze szczegółowo niedługo.
                    • gosia_mrufka Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 13:03
                      Koala kupuj - chętnie odkupię jak Ci się odwidzi smile
                      Ja właśnie jeździłam przed sklepem, gdzie był polbruk, bo oglądając wózek stwierdziłam, że na pewno będzie hałaśliwy i sprzedawca zaproponował bym sprawdziła. Nic nie dzwoniło, ale kółka trochę dudniły, jak hulajnoga na polbruku. Podobnie jak yezz, ale ciszej.
                    • koala0405 Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 13:08
                      już kupiłam...
                      najwyżej oddam do sklepu
                      • monika_kas Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 13:45
                        Koala jesteś genialna big_grin
                        • koala0405 Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 13:58
                          Nie śmiej się ze mnie koleżanko. Mój młody nie cierpi parasolek a ja potrzebuję coś do auta zgrabnego i lekkiego. Mam w bagażniku obecnie bee ale jakoś szkoda mi go w takim upale. Jak mi nie przypasuje to oddam i kupię Baby jogger city lite
                          • magda79pn Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 14:56
                            koala Twój mały jest młodszy od mojego, mój się prawie nie mieścił do tego wózka uncertain wyglądał jakby siedział we wózku dla lalek
                            • akdt Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 18:46
                              Mojej jest bardzo wygodnie w tym wozku. Co prawda nie jest wilekoludem ( 21 miesięcy 11,5 kg).
                              Kurcze, a te kolka troche mnie dobijająuncertain wydaje mi sie, ze Nuna ciszej jechała.
                              • hanna79 Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 18:58
                                Nie wiem, jakie jest rodzaj mocowania kółek w tym wózku, ale może spróbuj wyciąć niewielkie kółeczka, np z polaru, z otworkiem, nałóż na ośkę i dopiero załóż kółka, bo czasami po prostu luzy technologiczne dają taki pogłos. Ja sobie tak wyciszałam kółka, bo też nie lubię jak mi coś stuka, puka, dzwoni itp... wink Ale wiadomo, nie przy każdym typie mocowania to zadziała...
                                • akdt Re: Babyhome emotion - nowośc 15.07.14, 19:02
                                  Dzieki hanna! Sprobuje! Wczoraj założyłam recepturki, ale mało pomogły.
                          • monika_kas Re: Babyhome emotion - nowośc 17.07.14, 12:49
                            Absolutnie się nie śmiałam! Podziwiam Cię! U mnie w sumie wózkowe nudy, a Ty kupujesz, szukasz... Przecierasz szlaki smile patrzę z niecierpliwością zawszę co następnego kupisz smile Mój syn parasolek też nie lubi... Ale Toura lubił bardzo... może spróbujesz, chociaż to wózek raczej z niższej półki więc wymagać od niego wiele no można big_grin tyle, że siedzisko ma fajne.
    • koala0405 MAM!!! 17.07.14, 12:28
      No i mam...
      najmniejszy wózek świata chyba
      a waży 8,5 kg bez pałąka bo nawet nie chciało mi się go wyciągać z pudełka.
      Założyłam tylko kółka, nawet bez budki i siedzonko dla krasnala.
      Nie podoba mi się tzn. tapicerka super, wygląd też ale to wykonanie.
      W kołach są takie blaszki i robiąc próbę po pokoju dzwoniły sobie cichutko. Już sobie wyobrażam moje nerwy na spacerze.
      Ale zastanawiam się jak ma on udźwignąć dziecko 25 kg/tyle podaje producent/.
      Oddaję go
      • monika_kas Re: MAM!!! 17.07.14, 12:38
        Koala proszę o zdjęcia smile

kurcze co opinia o tym wózku to skrajnie inna wink
        • koala0405 Re: MAM!!! 17.07.14, 13:21
          zrobiłam dwie fotki wózka bez budy
          starszak 15 kilowy i maluch 9,5 kg
          Wieczorem wstawię
          • koala0405 Re: MAM!!! 17.07.14, 13:22
            acha
            jak on waży 8,5 kg to już wolę ponownie BJ GT /9 kg/.
      • annulka79 Re: MAM!!! 17.07.14, 12:52
        No właśnie, siedzisko malutkie i wąskie. Może i da radę udźwignąć tak ciężkie dziecko ale zupełnie nie mogę sobie wyobrazić jak większe dziecko w nim usiądzie. Jak pisałam wcześniej dwulatek nie miał miejsca na ręce.
        • akdt Re: MAM!!! 17.07.14, 13:33
          Eeej, właśnie zważyałam na wadze bagażowej mój Emtion i waży 7,300.
          Kółka wyciszyłam gąbka i śmiga świetnie. Podbija lepiej niż nuna.
          A co Ci się nie podoba w wykonaniu? Moja teraz bardziej lubi ten wozek niż cameleona.
          • koala0405 Re: MAM!!! 17.07.14, 13:47
            nie podoba mi się stelaż bo jakiś taki niedorobiony, widoczne spawy, bałam się że przy pierwszym podbiciu rozpadnie się na kawałki /bardzo delikatny/
            Sposób mocowania i zdejmowania kół jest wg mnie niefajny - takie metalowe druciki /blaszki/ trzeba nacisnąć- wyobrażasz sobie ten wózek w zimie lub deszczowe dni? Szybko zardzewieje...
            Ale to sa moje odczucia , każdy może mieć zupełnie inne.
            • klau_85 Re: MAM!!! 17.07.14, 14:33
              Mam i ja... Dzisiaj przyszedł, jeszcze nie wypróbowany, bo ja jestem w pracy a wózek w domu.
              Akdt, jak wyciszyłaś te kółka?
              • magda79pn Re: MAM!!! 17.07.14, 15:28
                zgadza się, siedzisko bardzo wąskie
              • akdt Re: MAM!!! 17.07.14, 20:49

z pianki, w której był zabezpieczony wózek wycięlam 2 kolka o srednicy ok 2 cm. Zdjęłam tylne kółka i ja nałożyłam na te bolce (robiąc dziurkę). Założylam koła i już jest ok.
                • klau_85 Re: MAM!!! 18.07.14, 10:49
                  Akdt, tzn z tego styropianu w kształcie prostokątu? big_grin z tego mam wyciąć? Powiem Ci, że myśłałam, że bardziej będzie mi to przeszkadzało, ale i tak wolę to wyciszyć smile
                  • akdt Re: MAM!!! 18.07.14, 14:22
                    U mnie raczki były zabezpieczone taka gąbka. I z tego wlasnie wyciełam.
                    • klau_85 Re: MAM!!! 18.07.14, 15:52
                      Muszę w takim razie sprawdzić w pudełku, bo małżonek rozpakowywał wink
                      Dziękuję raz jeszcze smile
    • lizawaliza Re: Babyhome emotion - nowośc 29.11.14, 21:37
      Jakie macie odczucia po półrocznym testowaniu?napiszecie jak Wam się sprawuje?
      • koala0405 Re: Babyhome emotion - nowośc 29.11.14, 21:45
        no właśnie napiszcie... bo kilka było wystawianych do sprzedaży na allegro
        Czyżby nie sprawdził się? Ja bym go za darmo nie chciała.
        • magda79pn Re: Babyhome emotion - nowośc 29.11.14, 22:52
          Na pewno jest mega zajefajny, kilka opinii tutaj (nie pamiętam czy w tym konkretnie wątku) śmierdziało mi reklamą uncertain

Wózek widziałam ma żywo w sklepie, dotykałam i też bym nie kupiła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka