Dodaj do ulubionych

I znowu o Bee Plus

16.08.12, 20:41
Dziewczyny po chwaleniu przez was bee kupilam ten wozek. I szczerze powiedziawszy nie do konca mi odpowiada. Wydaje mi sie ze jest to wozek dla duzego dziecka okolo 2 lat poniewaz ma wogle nie zabudowane boki i ta dziura w ktorej sa te meisca do rozciagania zeby byl dluzszy i wyzszy to dla malucha chyba dupka by tam wpadala ? Ja kupilam go dla 3.5 latki i wydaje mi sie dla niej fajny tylko buda jest krotka nie to co w peg p3 czy maclarenie xlr sad Ale w domu mam jeszcze mniejsza oszolomke 4 m i mial byc to dla niej wozek na wakacje i do centrum handlowe ale wydaje mi sie ze szybko z niego nie skorzystam i bede dlugo musiala ciagac cama ze soba. Wydaje mi sie ze jedynie co mozna zrobic to chyba kupic te wkladki tzw, seat liner i moze one cos dadza dla malego brzdaca.
Uzytkowniczki czy mozecie mi poqwiedzeic dla jakich dzieci uzywacie bee.

I pytanie do PINIK gdzie kupilas rozowa wkladke do bee bo by mi sie tez przydala ale nigdzie nie moge znalezc rozowej .

A jesli nie orginalne bugaboo wkladki to jakie kupilyscie ???
Obserwuj wątek
    • didis Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 20:58
      Nadi ja Ci to pisałam, jak pisałyśmy ze sobą o Twoim terrain. Mówiłam Ci dokładnie to co teraz powtarzasz. Bee+ to wg.mnie i nie tylko mnie wózek dla dzieci powyżej roku. A proponowałam swojego Stokkebig_grinbig_grin Wkładka nic nie da, ona nie zmniejsza siedziska, nie osłania boków. Sama miałam bee dla 8miesięczniaka, potem sprzedałam jak Wit miał 1,5 roku, bo kubełkowe Stokke było dużo lepsze. Ja nie piszę tu abyś stokke kupowała, ale bee to nie jest wozek dla maluchów.
      • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:08
        Aj widzisz tak to jest jak baba smile sobie coś upatrzy smile i dopóki sie sama na sobie nie przekona to nie uwieży sad . Wiesz tak naprawde ja mam cam i on nie jest duzy wozkiem takze go moge zabierac ze soba tylko szkoda mi go po samolotach tłuc i dlatego chcialam to bee a jeszcze tutaj jest wychwalanym wozkiem i dlatego mnie tak kusile. jEdyny plus ze bee chyba dlzuej by mi starczyl niz stokke i chyba stokke nie jest taka typowa spacerowka . Didis tak naprawde czy bylby dla mnie sens kupowania stokke jak mam cameleona . Ja chcialam poprpstu spacerowke na wypady mialam peg mialam maclarena i nie potrzebnie je sprzedalam bo one chyba do tego najlepiej sluza to sa typowe wozki na wyjazdy .

• didis Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:17
          Widzisz ja Cię rozumiem, bo też sobie tego bee upatrzyłam. I to tak - teraz zamarzył mi się bee neon, że sprzedaję stokke, którego bardzo ale to bardzo lubię. JA sprzedałam cama i kupiłam najpierw bee potem stokke (przed bee był city mini, ale niech Ci nie wpadnie do głowy go kupować podbija się tragicznie). Stokke kupiłam jak mały miał 7 mcy i on do tej pory jedzi w nim i lubi ten wózek - miejsca ma jeszcze sporo a ma teraz 2,3 mce. Ale... zamaniło mi się to bee kupić i sama nie wiem co zrobić... Dwa takie wózki naraz już miałam gdy wit był mały i wygrał Stokke, czy teraz wygra bee?? No nie wiem... Cameleona trudno porównać ze Stokke, bo jak dla mnei to różne wózki. Ja wolę Stokke, a miałam oba. W obu nie lubię jednego - składania - owszem w obu proste ale składają się z 2 części a to mnie męczy i chyba to przeważa co do sprzedaży Stokke. Na Twoim miejscu - zdroworozsądkowo - zostałabym przy tym co masz, ale małą do bee włożyłabym najwcześniej na wiosnę. Teraz latałabym i jeździła z Camem. Ale kto powiedział, że masz postępować zdroworozsądkowo, ja najczęściej tak nie potrafię\big_grin
        • agnes_nyc Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:19
          ja zaczelam wozic w bee swoja 7 - miesieczna corke i bylo ok jezdzimy bee do dzis smile czyli ponad 1,5 roku
    • linkap_wawa Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:21
      a moze taki kokon dla malucha
      www.amazon.co.uk/581303PI01-BEE-COCOON-PINK/dp/B002WLYJ2K/ref=sr_1_sc_2?ie=UTF8&qid=1345037530&sr=8-2-spell
      • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:34
        Didis ja taka rewolucje wozkową sobie użadzilam ze maskara i to nie byl zdrowy rozsądek wink)) Nie narazie mlodsza nie bede wkladac do bee na wakacje za tydzien smile)))))) pojedziemy z bee dla duzej cam dla malej. A tak jak wszystkie piszecie w przyszlym roku wezme Ninke na jakies zakupy w bee. Narazie bedziemy smigac Cam. Ja chcialam tego stokke jak urodzila sie mala ale mieszkamy tak jakby w lesie i stokke nie dalby tu rady dlatego kupilam Terraian ale niestety byl za duzy do pakowania w auto a ja lubie smigac bardziej do miasta 6km niz latac po lesie i dlatego skonczylo sie na camie - mimo iz przy starszej corce majac Joolza zarzekalam sie ze nie kupie cama . jesli chodzi o Baby Joggera to mam elita ale najpierw musze sie nacieszyc nowymi wozkami a moze w przyszlym roku wyciagne go z kartonu chociaz do dzis uwazam ze to najlepeszy wozek aki mialam smile

Agnes a takie 7m maluszek nie latal ci po bee ? Masz jakas wkaldke? Gdzie wogle mozna je kupic za mna chodzi ta rozowa ale nogdzie nie ma rozowej ????

• womysia Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:29
      nadi, chyba przesadzasz z tym dziurami - ja mojego eryka woziłam od 5 miesiąca bez kokona i było OK. nic mu nie wpadało. wręcz przeciwnie, rozwalał się zawsze jak basza na siedzisku - sprawiał wrażenie, że mu wygodniej niż w camie, gdzie kubełek mocno go obejmował i jak był mały to był trochę zapadnięty w głąb.
      • maria.szymanowska Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:39
        Ja kupiłam Bee jak córka miała prawie 4 miesiące. Uzywalam z wkladka i było ok. Bee jest przeze mnie używany jako wozek do galerii/lekarza itp. Na spacery mam inne wozki. Pewnie gdyby to był jedyny wozek to byłabym niezadowolona. No i przy dwójce dzieci dużym plusem jest to ze mieści sie w nim młodsze i starsze dzieckosmile
        • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:45
          Maria ja tez po to kupilam ten wozek galeria i 2 dzieci no tylko wlasnie pytam sie was posiadaczki jak to jest z tym mniejszym dzieckiem . Jutro sama sprawdze i zobacze smile Najlepsze est to ze balam sie bardziej ze 3 latka sie nie zmiesci niz ze 4 m bedzie dla niej za duzy smile
          Najgorsze jest to ze mo maz marudzi i mu bee nie przypadlo do gustu i w to on tez mi tak marudzi ze to nie tak buda za mala itp.... Ale co ja jeszcze innego moge kupic niz bee , maclaaren, peg peego albo baby jogger wink
          • maria.szymanowska Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:57
            No mi najbardziej przeszkadza to ze buda słabo osłania od słońca, kiedy siedzisko jest w pozycji leżącej, ale kupiłam sobie budke przeciwsloneczna, która przykrywa młodsze dziecko w caloscismile co do dezaprobaty męża, to nie da sie tego przewidziećsmile moj mąż lubi Bee, a mama i siostra, które nienawidzily cama Bee wrecz uwielbiająsmile
      • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:39
        Womysia nie wozilam jeszcze nikogo w bee i tylko stwierdzam fakty jutro na sekunde wloze moja 4m i zobacze jak to jest smile Mi nabardzie w bee przeszkadza to ze ten wozke nie ma bokow jest wogle nie zabudowany nie wyobrazam sobie jezdzic nim jak jest jjesien wiatr itp.
        • didis Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:48
          Ze spiworkiemsmile Mam na sprzedaż beżowy chceszbig_grinbig_grinbig_grin:big_grin
        • womysia Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:50
          nadi, jeździłam bee+ na spotkania towarzyskie zimą, nawet jak padał śnieg i był mróz. śpiwór zakładasz i na zimno jest idealnie. zarówno kokon jak i duży śpiwór bugaboo są doskonałe. a jak jest ciepło, to brak zabudowanych boków jest super - dziecku się tak nie pocą plecki jak w cameleonie.

co do "latania" dziecka po siedzisku - jak wy zapinacie pasy? jak są prawidłowo dociągnięte to dziecko jest stabilnie usadowione i nie ma siły, żeby "latało".
      • pomilak1 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:43
        Nadi ja też pisałam, że dla mnie ten wózek jest dla starszych dzieciwinktongue_out
        ja miałam bee+ jak mała miała 5-7 m-cy i nie spełnił moich oczekiwań niestety, teraz planuję go kupić na wiosnę - wtedy mała będzie miała 1,5 roku.
        Moja też latała po siedzisku, które było bardzo odkryte, a buda gdy siedzisko rozłożone praktycznie nie osłania dziecka, no i moja Liwka jest dość drobna i wg mnie była za lekka do tego wózka.
        • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:47
          A wiec kolejna jednak osoba twierdzi ze bee dla starszego crying kurcze sad Ale wy to jestescie oszolomki mialyscie te wozki posprzedawalyscie i po jakims czasie znowu chcecie je kupic a bym 2 raz bee nie kupila.
          • agnes_nyc Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:53
            tutaj masz zdjecie moze nie bardzo widoczne ale moze cos zobaczysz

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2876222,2,94,bee.html
            ja wszystkie moje wkladki kupilam i kupuje w usa
          • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 21:57
            Woymisa i mam argument dla meza stojacy za bee cielpo i przewiewsmile))) Mam spiwor kupiony do cama takze jakby cos bede korzystac.
            Chyba ta moja wyczekiwana bee zostanie bo juz nic lepszego nie wymysle wink Musze tylko dorwać ta rozowa wkladke i bedzie ok.
            • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:02
              Agnes a te wkladki są tanzsze w usa czy poprostu lepszy wybor i czy moglabys mi rozowa zalatwic ??????? Jak cos pisz mi na preiv ale moego asia@dobrucki.pl bo mo gazetowy nie dziala i cos mi dzisia zdjecia nie wchodza jutro sprobuje.
              Maria a ta budka przeciwsloneczna to ta orginalna z bugaboo ta srebrna ?
              • agnes_nyc Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:09
                nie wiem czy tansze bo w pl ich chyba jeszcze nie ma

we wrzesniu bede robic kolejne wspolne zakupy z forumkami to mozesz sie dolaczyc
                • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:14
                  Ok byłoby super tylko nie zapomnij o mnie nadia mu na email jak będziecie zamawiać bo jak będę trochę na urlopie na początku września i nie tu nie zagadać. A ty te dodatki do bugaboo kupujesz na ebay czy masz jakiś swoje strony ,?
                  • agnes_nyc Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:21
                    mam swoje strony z ktorych zamawiam

zakupy beda pod koniec wrzesnia pewnie na forum oglosze alb zaloze nowe forum o zakupach w usa wiec badz czujna smile
                    • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:32
                      Ok będę smile chciałam już trochę od was odpocząć żeby znowu czegoś nie wymyślać z wózka ale widzę zie się nie da smile
                      • lucyna_1980 Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 22:35
                        Te nowe wkładki można kupić w 4kids - nie ma ich na stronie, ale zadzwoń i zamów bo są już dostępne a cenowo wychodzą podobnie jak w USA
            • sylki Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:11
              Oj coś kiepsko o nim szukałaś info smile
              tez miałam bee dla 14 mies dziecka i sprzedałam, bo moja mała była za lekka wink...teraz kupiłam all blacka, bo nie ma takiej drugiej spacerówki jak bee big_grin. tak więc masz dwa fajne wózki, które się wzajemnie uzupełniają i ten zestaw jest optymalny, a że masz jeszcze elita, to zestaw idealny big_grin
              • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:19
                Ok sylki przekonała mnie smile)) czytałam wszystkie wasze wypowiedzi o bee ale nie chciało mi się wierzyć tę taka firma jak bbugaboo zrobiła wózek jak to napisać nie dokonca dobry smile
                • sylki Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:47
                  Nadi, to kwestia podejscia, jeżeli od bee będzie się wymagać za dużo, to on nas zawiedzie.
                  Aha ja bym kupiła wkładke redukującą, na all powinnas jakas znalezc
                  • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 16.08.12, 22:57
                    Narazie bee dla starszej corki jest ok także nie wymagam za dużo cieszę się że ją mam smile sylki co to za alwkładką regulującą mozesz mi wysłać jakiegoś link żebym wiedziała o co chodzi
                    • chubabubba Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 08:17
                      Ją też kupiłam bee jak młody bym za mały ale potrzebowalam do sateraz tezmaly. Prawie 17 mcy,8,5 kg i wózek mi lata.jak wiozę .4 latke jest okwink
    • ollasja Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 09:29
      W moim Bee wożę na zmianę 2,5 latka (teraz już bardzo rzadko) i 5 m (od momentu, kiedy skończył 2 m, ale wtedy tylko z wkładką reducyjną) - obecnie 7,5 kg wagi. W domu mam jeszcze dużą terenówkę i te dwa wozy świetnie się uzupełniają. Bee w sklepie, kościele i na spacery po osiedowych alejkach z maluchem jest nieocenione, bo mogę sama wnieść i znieść je z dzieckiem po schodach. Młody może mnie oglądać podczas jazdy, nie jest mu też teraz za ciepło. Moim zdaniem prawie 8 kg dziecko dociąża już wózek wystarczająco (kiedy miał 5 kg faktycznie wózek trochę latał), a jeszcze kiedy coś włożę do kosza to już w ogóle smile Oczywiście Bee ma swoje minusy, o których było już na forum wiele razy, ale ja tak naprawdę coraz bardziej go lubię i na codzienne spacery z maluchem po okolicy teraz zupełnie mi wystarcza, zresztą synek też śpi w nim teraz długo i smacznie. Oczywiście zakupy nawet w mniejszym sklepie z bee nie stanowią problemu wink
      Starszaka wozimy oczywiście przodem do świata (młody waży teraz jakieś 16 kg i ma ok. 98 cm) i moim zdaniem wózek podbija i prowadzi się przy takim dziecku tak samo lub nawet odrobinę trudniej niż z maluchem.
      • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 09:45
        Dzięki bardzo dziewczyny za pomoc i podpowiedzi. Tylko napiszcie mi czy ta wkładką korygować czy to chodzi o ten koron bo nie wiem co to jest.
    • didis Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 09:50
      Chodzi o wkładki nie z bugaboo redukcyjne. Nie wiem czy przy 4miesięczniaku kupowałabym kokon, może... Ja z tak małym dzieckiem nie jeździłabym bee - tale jak widzisz niektóre jeżdżą.
      • ollasja Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 10:02
        Oczywiście Bee nie jest ideałem dla tak małych dzieci, ale akurat u nas częstsze zastosowanie tego wózka (odkąd młody skończył 4 mce) wymusiło to kilka czynników: trzecie piętro bez windy i wózkarni, niechęć młodego do jazdy w gondoli (bo chce obserwować świat) i w spacerówce bez odwracanego siedziska (jaką posiadamwink. Wcześniej wózka używałam sporadycznie i mimo wszystko najczęściej z fotelikiem. To tak w kwestii wyjaśnienia tongue_out
        • ollasja Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 10:04
          aha! a z wkładek, to używam materacyka od p. Helenki, a na to wkładki reducyjnej z Sunshine Kids (choć teraz młody z niej już wyrósł).
        • madziarek26 Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 10:37
          a powiedzcie prosze - mój mały ma 1.5 roku jest z tych większych dzieci - ma 1 drzemkę na dzień własnie zasypia w wózku - nadaję się do tego bee +? czy to raczej wózek nie na drzemkę?
          chyba lepiej bjcm do spania?
          • sylki Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 11:29
            Jestem teraz na wyjeździe. Moja 2,5 latka wczoraj zrobiła mi afere bo spać na noc do wózka chciała smile
      • mama1dawidka Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 10:42

Heh mi tez niestety bee sie nie spisal
        Byc moze za duzo zeczywiscie chcialam od niego?
        Noi dziewczyny nie oszukujmy sie bee nie ma oslonietych bokow
        I ma lipna bude
        Jak
        Do lekarza do galerii jest ok to napewno jako jedyny nie dal by rady przy 5 m dziecku
        A ty jedna Nadi wkladke tez masz cama
        Bee poprostu trzeba polubic
        U mnie ani miesiaca nie zagrzal bo poprostu sie nie pokochalismy
        Choc mojemu m pasowal bo maly po zlozeniu
        A co do skladania jak Nadi byl terrain za duzy po zlozeniu to co dopiero stokke
        Mialam skladalam to byl wozek ktory tylko ja do auta pakowalam bo
        M mi sie burzyl ze taki duzy zajmowal mi pelno miejsca w bagazniku
        Mam fotke jak moje dzeciaki Oba siedza w bee
        Tylko wlasnie Sylki podaj prosze maila bo znowu zdugilam i wkleisz na forum
        Bo ja tu w tel nie umiem dodawac fotek
        Bee jak juz wspomnialam dobry na zakupy do galeri
        Chociaz polaczenie bee i cama jest dobre
        Ale tak szczcerze Nadi to najlepszy wg mnie jest terrain big_grin
        Lepszego nie mialam!
        Noi jak piszesz ze miszkasz tak jakby w lesie to bee raczej zostaw w domu smile
        Lub w aucie zawsze jeszcze w razie w mozesz uzywac bee jako stelaza pod fotelik
        Dziewczyny a ja mam wrazenie ze ten stary bee ma bardziej zabudowana bude?
        Noi najladniejszego bee jakiegokolwiek widzialam to jest od Sylwki pieknosci poprostu!
        Choc tez jeszcze pamieta piekne rozowe stokke po ktorym dlugo soe teskni
        • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 11:10
          HEhe mamadawidka Terrain jest fany ale moj ideeal to Elite super sie sklada ogromna buda duzo miejsca do spania ja go kocham nad zycie smile
          A jesli chodzi o bee to a go kupilam wlasnie po to zeby byl na wypady na wakacje zakupy itp. Wiem mam wkladke od cama tylko chciclabym rozowa do budki smile
          Prawda jest tez taka ze ma mala budke i te gole boki crying Musze pomyslec nad ta oslona przeciwsloneczna tylko najpierw chcialabym zobaczyc fotki z nia jesli ktos ma wklejcie dziewczyny smile
          Tez mi sie wydae ze starsza wersja miala wieksza bude ale jak dla mnie byla brzydsza crying
          Szczerze przyznam ze pliko czy maclaren bylo lepsze o wiele ( dobrze ze maz tego nie czyta wink ale chcialam bee to ja mam crying nie chce mi sie juz jej zwracac do sklepu i szukac czegos na nowo zreszta maz by mnie juz chyba z domu wyrzucil smile))))))
          Ja jestem taka ze nie wloze dziecka do spacerwoki poki nie siedzi i nie tzryma glowki sama takze narazie w bee bedzie jezdzic starsza a ak pzryjdzie czas to mlodsza smile
          Ni wiem tylko co bedzie lepszym rozwiazanie na slonce parasolka czy oslona przeciwsloneczna doradzcie ????
          STOKKE jak dla mnie odpada crying I wozenie dziecka w foteliki przez 3czy wiecej godzin po sklpeach tez nie uznaje tego jak mam swoa wlozyc do maxi cosi i widze jak ona w nim wygloada i sie meczy to mnie trafia a nie jedna tak wozi dziecko maskara sad
          Jakby bee maial chociaz wieksza budke to by bylo super bo to jest duzy minus crying
          • mama1dawidka Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 11:30
            A to wroc<---------
            tO czyli elite cam i bee?
            To chyba idelany zestaw smile
            Ja kiedys mialam cisnienie na elita ale nie podobala mi sie ta raczka
            Gumowa wole mountaina smile
            • sylki Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 11:48
              tak te 3 wózki to zestaw idealny.
              Gosia wyłącz sobie T9 od razu będzie ci się lepiejbpisało. Też teraz przez komórkę pisze wink
              mój mail to
              sylki@gazeta.pl
          • tereferefretka Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 11:56
            w maxi-cosi dzieciaki sie mecza? hoho, zebys widziala moje w gondoli smile mloda uwielbiala fotelik, do 10mca przejezdzila na zmiane ze spacerowka, starsza podobnie, ale co dziecko i co mama to inny zwyczaj wink
            • mama1dawidka Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 12:03
              Dokladnie terefere
              Kazda mama patrzy na fotelik i stelaz inaczej
              Dla jednych jest to ostatecznosc dla jednych wygoda dla jednych praktyczne
              Ja w sumie zawsze mialam wozki z adapterami ale rzadko ich uzywalam oczywiscie
              Tych adapterow bo poprostu wolalam dziecko w gondolce wozic
              Zalezy chyba tez od dziecka i od fotelika
              Bo jak widze takiego kunercika z jakims tam fotelikiem to brrrrrr
              Z maxi cosi czy romerem napewno lepiej by tO wygladalo smile
              I napewno bezpieczniejsze by to bylo
              No to komu moge podeslac fotke zeby wkleil?
              • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 15:39
                Tak mam zestaw idealny smile))))))) powiem ci mamodawidka ze w elite est duzo wieksza budka niz w terraine i jeest bardzie zakryty o elite moglabym pisac caly czas i same superlatywy . Ja nie przywiozywalam akies wagi do raczki ja go kupilam 3 lata temu w usa jak ich jeszcze u nas nie bylo i nie mialam jak go zobaczyc ale mimo iz kupiony na chybił trafi to jest the best i najlepsze est to ze nie za taka cene jak sa u nas teraz smile Jesli chodzi o te folteliki to moze sa mamy i mamy smile
                DZIEWCZYNY co mam dokupic do bee i pzry okazi camna parasol czy oslonke ?
                • lukkoye Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 16:16
                  ja w bee woziłam mojego synka jak miał z 7 miesięcy i jak dla mnie wózek sprawdził się ok na naszym terenie. Akurat były upalne dni,więc dzięki temu,że wózek jest odkryty mały się nie pocił. Fakt budka jest dosc mała w pozycji leżącej,ale i z tym można sobie poradzićsmile Natomiast jak mój synek był w wieku Twojej małej to ja go sporadycznie woziłam w nunie i jak dla mnie wózek się sprawdził,było wtedy jeszcze chłodno więc mały był w spiworku,a na wypady sklepowe wg mnie nuna jest niezastąpiona smile

odnosnie Twojego pytania to ja kupiłabym chyba jedna osłonkę,bo pamiętam co np moja młodsza siostra robiła z parasolką,machała nią na wszystkie strony,a jak dała sobie z nią spokój to i tak kiepsko osłaniała i tak. Osłonka albo taki dasze dopinany np z teutonii dziewczyny pisały,że się sprawdza smile
    • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 20:18
      Dziewczyny jak macie to wklejcie zdjęcia bee z buda przeciwsloneczną bede wdzieczna smile
      • chubabubba Re: I znowu o Bee Plus 17.08.12, 21:48
        Tutaj masz jedno:
        forum.gazeta.pl/forum/w,101614,136769375,136769375,All_black_w_odslonach_kilku_czyli_wklejac_zdjecia.html
        • chubabubba I tutaj .... 17.08.12, 21:53
          forum.gazeta.pl/forum/w,101614,136107758,136162098,Re_Kupilam_bee_i_jestem_zachwycona.html
          Ja mam letnia budke, uzylam kilka razy ale fajniej wyglada z kolorowa , wiec zdjelamsmile i wkurzala mnie ta czesc z moslitiera masakrycznieuncertain
          • nadi1984 Re: I tutaj .... 17.08.12, 23:54
            Dzięki dzięki za fotki wygląda super tylko już druga osoba pisze że jest taka sobie i już sama nie v wiem kupować czy nie ???????? Bo cena odstrasza sad Lucyna a nie wiesz czy mają różową wkładkę ?
            • lucyna_1980 Re: I tutaj .... 18.08.12, 08:29
              Nie wiem czy mają róż - musisz zadzwonić

A tak wracając do głównego pytania:
              Ja swoją córkę woziłam w bee od siódmego miesiąca i przez parę tygodni to był nasz jedyny wózek. Jeździłyśmy po galeriach, po osiedlu bez wkładki, ot tak na gołym siedzisku przodem do mnie, zapięta w pasy i było OK, jedyny minus to taki, że tak małym dzieckiem wózek nie jest dobrze obciążony, ale małej było wygodnie, nigdzie nie zjeżdżała, nie przesuwała się. Na pewno na wkładce dziecku jest przyjemniej bo ma milszy materiał. i tu zachwalę te wkładki bo nam się bardzo sprawdziły na urlopie w prawie 40 stopniach - dziecko nawet się nie spociło. Spodziewałam się mokrej wielkiej plamy a tu sucho smile Także polecam zakup takiej wkładki choćby dla komfortu dziecka.
              • madziarek26 Re: I tutaj .... 18.08.12, 12:39
                specjalistki od bEE

co myślicie o tej aukcji?
                allegro.pl/wozek-bugaboo-bee-spacerowka-spacerowy-gwarancja-i2559615500.html
                • didis Re: I tutaj .... 18.08.12, 15:07
                  Ja uważam, że to naprawdę fajna cena. Masz gwarancję, więc ja bym kupiła. Taniej nie widziałambig_grin W takiej cenie to kolor budki możesz zawsze zmienić.
                  • nadi1984 Re: I tutaj .... 18.08.12, 19:48
                    Dziewczy powiem wam ze dzisia wlozylam do bee moja mloda 4 m i bez wkaldki calkiem fanie je sie lezalo zadowolona byla strasznie wink Co prawda byla to przejażdżka po domu kaflach ale bylo ok . Powoli zaczynam go lubieć wink Za tydzien lecimy z bee na wakacje i bedzie go testowac starsza takze mam nadzieje ze bedzie tak samo zadowolona.
                    Mam tylko pytanie czy dla 3,5 latki zakladac wkaldke czy lepiej bedzie jej bez wiecej miejsca ????
    • babazmazur Re: I znowu o Bee Plus 27.08.12, 21:36
      I znowu o Bee Plus. Jestem szczęśliwą posiadaczką pszczoły. Szykujemy się na zimę z nią i teraz mam pytania:
      -Czy jest mama, która przejeździła bee zimę?
      -Czy śpiworek bugaboo nie "zjeżdza z wózka?"
      -Czy jest on wystarczająco ciepły na nasze mrozy?
      -Czy lepiej poszukac czegoś cieplejszego? Na allegro znalazłam coś takiego allegro.pl/spiwor-spiworek-do-wozka-baby-trend-i2579229243.html ze zdjęć wydaje się ciepły a i dzieciątko takie otulone całe. Jakie śpiwory polecacie?
      • saras-wati Re: I znowu o Bee Plus 27.08.12, 21:42
        Ja przejeździłam poprzednią zimę bee+ i maclarenem xt...tylko poprzedniej zimy śnieg miałam tylko dwa tygodnie...w każdym bądź razie śpiwór miałam uszyty przez Magdę z tego forum i bardzo go sobie chwaliłam!
        • babazmazur Re: I znowu o Bee Plus 27.08.12, 23:09
          Hmm....a byłaby możliwość zobaczenia takiego śpiworka made by Pani Magda big_grin I oczywiście jak coś to bym chciała znać cenę. Chyba, że Pani Magda już nie szyje śpiworków zimowych.
          • agnes_nyc Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 07:14
            ja mam spiworek Magdy i oryginalny i jesli mam wybierac pomiedzy tymi dwoma to wole oryginalny

Magdy spiworek masz w watku dla sprzedawcow
            • pomilak1 Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 07:39
              ja mam ten oryginalny śpiwór ale jeszcze tą poprzednią wersję (starszą) i na bee+ średnio pasował ale cieplutki jestsmile nie wiem czy te nowsze modele są lepiej dopasowane ale mi ten mój się za duży do bee wydawałsmile na camie leżał o wiele lepiejsmile
              • sylki Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 08:23
                mialam Magdy, widziałam od bugaboo.
                dla mnie cena ma znaczenie, ale oryginał ma kolorystyke super
    • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 09:32
      A więc użytkuje moja nowa bee z 3, 5 latka i powiem tak dla tak dużego dziecka jest to za mały wózek jeszcze na siedzaco jest w miarę ale jak mała jest zmęczona i chce pospac to już jest masakra ledwo się mieści buda ledwie zzakrywa jej czoło moim zdaniem dla takiego dziecka peg perego pliko i maclaren xlr są dużo lepsze i wygodniejsze. Plusem jest to że c wózek jest leki super się skada ale niestety ją się ebna nim zawiodłam. Wmiałam mojego perego . Mam nadzieję że lepiej się sprawdzi na następne wakacje dla młodszej córki która będzie miała ponad rok ale napewno na następne lato kupię to budkę uv bo ta jest za mała żeby schować dziecko . Tak więc wygląda super składania super ale nie jest to wózek dla dużego dziecka.
      • sylki Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 09:41
        A ja się z tobą nie zgodzę, bo w bee spokojnie mieści się moja 5 latka, do spania miejsca też ma sporo. więc nie rozumiem jak ci się nie mieści 3,5 latka smile
        Moja 2,5 latka uwielbia w nim spać.
        • agnes_nyc Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 10:27
          ja rowniez sie nie zgodze

ja wozilam od 7 miesiecy dziecko i bylo ok teraz ma 2,2 latka i tez ma sporo miejsca a do chudzielcow nie nalezy
        • nadi1984 Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 11:58
          Dziewczyny ja poprostu wyrobiłam swoje zdaniem . Moja córka ma tatusia 2 m smile także jest dużo wyrosnietym dzieckiem z długimi nogami maz się śmieje że będzie modelka i. I naprawdę dużo lepiej jej się jeździło pereg niż bee . W bee budą jest bardzo nisko i jak siedzi w nim wysokie dziecko to dotyka głową bynajmniej moja jak ma sad jak bym miała możliwość wymiany bee na maclaren lub perego bym to zrobiła niestety. A i jeszcze jedno jak mała spala w rozłożony wózku to miałam wrażenie że mi poleci do tylu sad ale ma dwa pplusy składanie i lekkość w prowafzeniu.
          • sylki Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 13:39
            Mój mąż też do niskich nie należy big_grin
            Może i nie mam wyrośniętej pięciolatki, ale twoja 3,5 latka musiałaby mieć ze 110 cm wzrostu by była większa od mojej pięciolatki, więc dla mnie przesadzasz, ale możesz mieć swoje zdanie i owszem, tylko ja mam swoje porównanie i po prostu nie wierze wink
          • thea19 Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 14:39
            napisz prosze, ze mialas maksymalnie wyciagniete oparcie i siedzisko i tez bylo za krotkie bo to az niemozliwe, zeby wozek byl za maly.
            co do spiworka - mam nowa wersje - jest dobrze wyprofilowany i nie zjezdza bo zaczepia sie go gora na siedzisko. mega dlugi, siega do podnozka, mozna odpiac wierzch, cieply. minusem jest oblazenie klaczkami. super jest na sanki. po sniegu bee nie jezdzilam wiec sie nie wypowiem.
    • babazmazur Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 14:56
      Co do bee to ja powiem, że moja jeździ w nim od 5 miesiąca. Wiadomo na początku tylko na leżąco pół-leżąco. Jak dla mnie jest to jedyna spacerówka innej nie kupywałam ale jestem mega zadowolona.
      -zdejmowana tapicerka pozwala utrzymać wózek w czystości i zawsze wygląda jak nowy.
      -regulowana rączka to priorytet gdy ja mam 160 a mąż 190. Jak widzę zgarbionych ludzi prowadzących swoje spacerówki to aż mnie plecy bolą.
      -lekka, zwinna i jak dla mnie piękna big_grin

Co do śpiworka to dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Jakby któraś jeszcze podesłała link do pani Magdy bo nie wiem jak mam jej szukać a na forum jestem od niedawna. Chyba, że jest mama która zastanawia się nad sprzedażą śpiworka. Moje bee to summer edition więc śpiworek też bym chciała zachować w tej kolorystyce wink
      • sylki Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 15:08
        I tu cię zmartwię, bo Magda ma śpiworki tylko czarne, granatowe i chyba szare, jedynie kolor polaru w środku można zmienić smile
        ja do mojego summer edition miałam cały czarny smile
        Teraz mam all black i pewnie tez będzie czarny
        • mama1dawidka Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 15:50
          heh dziewczyny wiadomo ze przewaznie kazdy chwali co ma
          noi nie oszukujmy sie dla jednych bee jest super ale jest tez grupa ktorym bee nie przypasowal
          ja mialam spiworek orginalny z bee i nie zjezdzal bo ma takie dziury na guzki po bokach
          bardzo pamietam ciezko sie goo zakladalo
          i tez nie wyobrazam sobie ´majac 5cio miesieczne dziecko bee jako jedyny wozek sad
          dziewczyny po to forum jest zeby wymieniac opinie
          a ta jak kazdy wie jest jak dupa kazdy ma swoja
          wozek jest fajny tylko nie trafia kazdemu w gusta
          ja pamietam jak na niego czekalam
          i sie rozczarowalam tez
          wtedy wlasnie odkrylam ameryke nie ma wozkow idealnych!
          • sylki Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 15:58
            To żeś mowę walnęła ;P

Gosia, kto jak kto, ale ja doskonale zdaję sobie sprawę z wad jakie posiada bee, więc w to co pisze Nadi po prostu nie wierze, zwłaszcza, że sama mam duże dziecko i wiem jak ona wygląda w tym wózku. No chyba, że jej 3,5 latka ma wzrost 110+
            • mama1dawidka Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 16:26
              a co tongue_out jak ksiadz na kazaniu heheh
              no ale w sumie to i moj 6 latek wtedy pasowal smile
              ´Nadi moze masz nierozsunete te oparcie
          • didis Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 16:59
            Dokładnie. Ja swojego bee+ nie lubiłam, ale wierzę, że mój mały był za mały. Teraz chcę go znów kupić - czarnego lub neona. Raczej neona. Sprawdzę znów. Moja Dobrusia jak miała 4 latka w mojej opinii była do niego za duża. W Stokke Wit - 2,3 ma jeszcze sporo miejsca i śpi wygodnie. Trochę się boję jak to będzie w bee...
    • mama1dawidka Re: I znowu o Bee Plus 28.08.12, 16:29
      a moja wtedy ponad roczna cora tak wygladala
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/VQfsfe9IAoJLDbYSkB.jpg
      kurrcze nie umiem znalesc fotki Dawida i Natali w bee sad
    • mama1dawidka mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 16:36

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/LrKRUmarkOMbvSQiCB.jpg
      oczywiscie butla co trzyma syncio nalezy do cory
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/bgDThH5eCMLZ9z0UWB.jpg
      • chubabubba Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 16:42
        E tam, ja juz dawno tak jezdzewink
        • pomilak1 Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 21:20
          hehe właśnie miałam pisać że Chuba mnie już takimi zdjęciami nęka pobudzając moje zachcianki jeszcze bardziej tongue_outbig_grin
        • nadi1984 Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 21:33
          Dziewczyny mające bee czy mialyscie okazję też użytkową peg perego pliko bo wydaje mi się zie wtedy zobaczyłam byscie o co mi chodzi smile mam wszystko na maksa rozsuniete w bee i tak jak pisałam do siedzenia w nim Cory jest w miarę ale spanie słabo. Ona się mieści ale ma ciasno i niewygodne smile młoda jest dużym dzieckiem muszę jej kupować ubrania 110-116 bo te na jej wiek 104sa za krótkie sad tak ją napisała mamadawidka jedni kochają bi a drudzy nie 'smile jeśli jej nie sprzedam to będzie ją użytkową w przyszłym roku młodsza córka która ma obecnie 4 m i jak ją dzisiaj do niej wliczyłam to mi trochę spadała i wydaje mi się że musi trochę poczekać jeszcze aż zacznę ją wozić. Mąż mojbtez ma takie samo zdanie i nie może mi wybaczyć że sprzedam pp i kupiłam to ......... smile ją nie pokochała bee od pierwszego użytkowania dam jej w przyszłym roku druga szansę może wtedy będę kogoś innego utwierdzić w przekonaniu że jest to super wózek . Ja też jestem nadopiekuncza mama i muszę widzieć że mojemu dziecku jest na 1000 % wygodnie tak np jak ma w elite czy miałoby w teraine lub jak młodsza ma w camie o te wozki to mogę się kłócić di upadłego smile)) ale niestety nie o bee smile))
          • dima1312 Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 21:40
            ja mogę porównac bo pliko rok temu mialam i fakt w plico dziecku wygodnie bo siedzisko fajne obudowane i barierka a oparcie wysokie i z boczkami buda super ale podbijanie wiele gorsze jak małe dziecko lekkie to bardziej mi odpowiadało Plico bo uwielbiam wózki zabudowane ale bee poręczniejsze.....
          • chubabubba Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 21:46
            Nie mialam PP ale chicco ct 01 a to ten sam syf jak dla mniesmile nienawidzilam tego wozka szczerze, bylam szczesliwa jak rozwalili w samolocie i zaginal w kolejnej czesci podrozy ale coz
            • dima1312 Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 21:49
              mój w bee tez spal na wyjeżdzie ale wizualnie bardziej mi odpowiadal peg ps. do Chicco to raczej pega nie ma co porównywać choć ja na próbę raz kupiłam chico następcę ct1 i bylo ok. tylko buda tragiczna
              • mama1dawidka Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 21:52
                nie no peg u mnie przegral za podbijaie
                ale znowu si tez jest fajne i sie fajnie podbija lepiej niz p3
                smile
                mam tez w domu x-lite (poprzednik piko mini)
                i tez sie w miare podbija
                • nadi1984 Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 21:59
                  No i dziewczyny nie uważacie nie patrząc na podpisanie że pp lepszym wygodniejsze i większym jeśli chodzi o siedzisko wiekiem niż bee ????
                  • nadi1984 Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 22:00
                    Sory wózkiem
                  • mama1dawidka Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 22:05
                    pliko wg mnie jest do max 2 lat a bee nawet do 5 smile
                • saras-wati Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 22:00
                  x-lite to nie poprzednik si? pliko mini to chyba nowość sama w sobie, bo bezpośrednio na miejsce x-lite wszedł właśnie si - pamiętam, jak szukałam nowego x-lite i nigdzie już nie znalazłamsad(
                  • mama1dawidka Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 22:02
                    nie x lite to to samo co mini tylko starszy smile
                    si ma przednie obrotowe i jest wieksze
                    • saras-wati Re: mam znaazlam fotki 2 dzieci w bee :p 28.08.12, 22:17
                      no, ale po x-lite bezpośrednio wszedł si - dla mnie to swoista kontynuacja modelu z pewnymi zmianami, a mini dopiero w tym roku czy w zeszłymsad x-lite miała babka-sąsiadka na urlopie i ja powiedziałabym, że to wózek pokroju si, bo jednak pliko mini jest rzeczywiście mini...
                      no nieważne, tak o nich pisała mamaly - forumka, która bardzo lubowała się w pegach, więc przyjęłam to za pewniksmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka