Dodaj do ulubionych

Mutsy Urban czy 4rider?

16.08.12, 21:59
Witam! Przejrzałam sporo wątków na forum, głównie pod kątem wyboru wózka, który sprawdzi się w trudnych warunkach podmiejskich (brak chodnika, błoto/śnieg, piaszczyste drogi leśne) i skłaniam się do zakupu używanego wielofunkcyjnego mutsy. Doradźcie forumki drogie, który model byłby lepszy: Urban czy 4rider? Przyznam, że wizualnie bardziej podszedł mi ten drugi (widziałam go na żywo), a w urbanie nie wiem jak w praktyce sprawdza się skrętna tylna oś. Dziecko przyjdzie na świat w pierwszej połowie grudnia. I jeszcze jedno: czy w x landerze move poprawiono coś w porównaniu do xa, jeśli chodzi o amortyzację, na którą tak wiele z Was narzekało?
Obserwuj wątek
    • nicolcia9 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 16.08.12, 22:21
      miałam urban ridera ogólnie to fajny wózeczkek, polubiliśmy się mimo jego wad smile skrętna oś mi nie przeszkadzała jednak musiałam nabrac wprawy (2-3spacerki) w manewrowaniu smile dużą wada w tym wózeczku (w 4rideże pewnie różnież gdyż siedzisko to samo) była zbyt nisko osadzona budka, mojemu rocznemu synkowi złożona budka "wisiała" na głowie ;/ ogólnie - szczerze poleciłabym Ci Emmaljunge zamiast Mutsy smile
      • sferka Re: Mutsy Urban czy 4rider? 16.08.12, 22:27
        Po lekturze opinii na forum Emmaljungę również biorę pod uwagę, ale przyznam, że jakoś mi nie pasuje jej wygląd. Poza tym na allegro jest mniej popularna niż Mutsy, ale jeśli, to, jaki model polecasz Nicolcia?
        • nicolcia9 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 16.08.12, 22:36
          Emmaljunga np. Edge Duo, ogólnie te wózki wszystkie są bardzo dobre, najtańszy model bodajże smart duo delikatnie odbiega od reszty jedynie jakością materiału, ale również jest bardzo starannie i dbale wykonany smile Mutsy na pewno nie starczy do końca wózkowania chociażby przez tą wiszącą budkę na głowie malucha... w Emmie jest to o tyle fajne, że budka chowa się za siedziskiem smile
        • nicolcia9 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 16.08.12, 22:38
          A jeśli Emmaljunga nie odpowiada Ci wizualnie, to może jakaś Teutonia?
          • sferka Re: Mutsy Urban czy 4rider? 16.08.12, 22:50
            Pooglądam smile
            • alundra79 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 08:48
              oglądaj Emmy.. smile i w tym kierunku szukaj..

miałam Mutsy UrbanR i zamieniłam na Jedo Fyn 4ds.. w Mutsy nie ma amortyzacji! maleństwo w gondoli po prostu "lata" przy nierównościach.. o spacerówce już wiele było pisane..
              • pstrabiedronka Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 09:04
                Emmaljunga jeśli zamierzasz jeździć po nierównościach.

Owszem, tańszy model Smart wedle opisu producenta ma "gorsze" materiały, ale te "gorsze" to jest i tak bardzo wysoka jakość, w porównaniu np. do Jedo to nie ma porównania właściwie smile

Możesz też wziąc pod uwagę lżejszy model CityCross - ma piankowe koła ale amortyzację identyczną jak modele na pompowanych bo ma ten sam system wahaczy, a to one dają rewelacyjną amortyzację w Emmach.
        • tereferefretka Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 09:12
          tak jak dziewczyny pisza, rozgladaj sie za czyms co ma amortyzacje,emmaljunga albo teutonia, a wyglad jesli chodzi o podmiejskie drozki to sprawa drugorzedna, mutsy sie nadaje,ale na rowne chodniki, urbana mialam, spacerowke,ale byl beznadziejny, z ta wiszaca buda nic sie nie da zrobic, pod pleckami dziecka po rozlozeniu jest wyczuwalna taka metalowa rurka, moze mozna sie przyzwyczaic,moja szalu dostawala w tym wozku, ja w sumie po krotkim czasie z wielka ulga i strata pieniedzy sie go pozbylam,

jak zalezy ci na wygladzie,to poszukaj sobie drugiego wozka, ktory bedzie cieszyl oko wink

aha,no i taka emme bez problemu sprzedasz np tu,na forum, nie rozumiem skad ten szal na mutsy,serio. zadna to rewelacja.
          • e-kasia1 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 10:09
            ja mam Mutsy 4 ridera i jestem bardzo zadowolona, ale faktycznie nie jest to wózek terenowy. Dla mnie był kompromisek miedzy x-landerem a Roaem Maritą, który mam po starszej córce jeśli chodzi o amortyzacje którą ma marita a skrętne koła x-landera (w grę wchodzily wózki z tej półki cenowej). Kupilam używanego Mutsiaka i jestem zadowolona. Jako terenówkę polecam Emmę lub tańszą Maritę (po warunkiem ze nie musisz pokonywać zadnych schodów)
    • sferka Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 16:59
      Dzięki dziewczyny! Czy możecie jeszcze podpowiedzieć, na które modele emmy powinnam zwrócić uwagę? Co polecacie?
      • tereferefretka Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 19:56
        ja na emmach sie nie znam, ale amortyzacje kazda jedna bedzie miala jak ta lala wink kwestia twojego funduszu,i tego jaki stelaz ci sie podoba, czy raczka teleskopowo regulowana czy normalnie gora-dol, i czy koszyk metalowy, takie ja widze roznice.

a specjalistki cos wspomna o materialach zapewne, ze edge ma lepsze niz smart.(ale te tez bardzo dobre, to z innego watku mozna wyczytac wink)
        • pomilak1 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 20:19
          ja bym wzięła nitro citysmile ale ja nie lubię 4 nieskrętnych kółeksmile wiem, wiem emmy mimo to super się prowadzą tongue_outtongue_outtongue_out
          • sferka Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 20:42
            Teraz to dylematy serca i rozumu wink patrzę, patrzę i wciąż mi się te klasyczne kształty nie widzą, ale piszecie tak przekonująco big_grin
            • pomilak1 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 17.08.12, 20:57
              jeżeli masz trudny teren gdzie będziesz spacerować to musisz myśleć przede wszystkim o bdb amortyzacji, więc na pewno ani mutsy, ani xlander się nie nadają. Tu królują emmaljungi, z tańszych roan marita/kortina/, jedo fyn 4, wg mnie również sprawdziłaby się Teutonia mistral/mistral s. może fun ale tu już amortyzacja mniejsza smile zobacz jeszcze joolza wg mnie on ma amortyzację pośrednią - na pewno twardszy niż emma a bardziej miękki niż xlander smile w sklepie zdziwił mnie miękkością zawieszenia jane rider.
              także niestety jeżeli teren Ci na to nie pozwala to taki stokke odpada wink
    • eva2012 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 09.01.13, 22:22
      A ja mam Mutsy i jestem zachwycona (używam już rok. Mieszkamy w domku przy lesie- brak chodników. Wózek sprawdza się świetnie. Z gondolki byłam ogromnie zadowolona- synek też smile Teraz mamy spacerówkę i jest suppeeerrr!! Z budką to nie prawda. Po prostu jak jest złożona to tkanina powinna być za oparciem siedziska. Moja sąsiadka teraz kupiła używany 4rider na Allegro (gdzieś w Poznaniu) i jest tak samo zadowolona jak ja byłam (są na etapie gondolki) Szczerze polecam!!
    • sole78 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 10.01.13, 16:23
      miałam urban ridera, w wersji z gondolką jeszcze spoko, chociaż amortyzacja słabiutka, musiałam upuścić powietrze z kół, bo mi dzieckiem po leśnych drogach strasznie rzucało. Spacerówka, tak jak dziewczyny piszą z budką porażka, tak max. do roku, bo później dziecko opiera się o budę, nie jest też zbyt obszerna. Dla mnie ogromnym minusem była waga wózka, mimo, że prowadził się lekko, to waga sprawiała, że byłam zmęczona przy najmniejszej górce. Wizualnie mi się podobał, ale drugi raz bym go nie kupiła.
    • mama1dawidka Re: Mutsy Urban czy 4rider? 10.01.13, 19:54
      Mutsy to taki duzy czolg smile
      Ja podziwiam mamy ktore umia urbanem sie poruszac
      Bo dla mnie to czRna magia
      4 rider jest swrotniejszy a sindle spoke z pompowanymi kolami
      Mi sie podoba
      Jedynym minusem to jest ze niekiedy dzieci sie zsuwaja z zspacerowki
      Noi jak dla mnie ladniejszy od xlandera czy tako
      • eva2012 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 10.01.13, 21:24
        A miałaś zblokowane siedzisko wąsami albo paskiem stabilizującym? I ustawiłaś je na pozycji głębokiej? Mój synek się nie zsuwa. Ma rok i jest spory - mimo to ma swobodę i jest mu wygodnie (a mamy zimę i jeździ dodatkowo w śpiworku)
        Używam Urban Rider i kocham ten wózek. Ale koleżanka ma 4rider i jest równie zadowolona smile
        • julisia2005 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 12:19
          Dziewczyny, pomóżcie, jestem na etapie wyboru wózka.
          Podobają mi się Mutsy ale gdy czytam opinię, coraz bardziej jestem do nich zniechęcona.
          Urban odpadł na początku, bo nie chcę takiej osi w wózku, że albo 4 koła są skrętne, albo wszystkie sztywne. Podobał mi się Evo, ale ma wąskie siedzisko w spacerówce i dość płytką budę. Został transporter i 4 rider.
          Transporter nie ma regulacji rączki i zmiany kierunku siedziska w spacerówce.
          I te wózki widziałam na żywo. Zapomniałam o moim faworycie 4 rider , który spodobał mi sie w necie od razu. Też był tam w sklepie, ale chyba zapomniałam o nim.
          Teraz czytam, że siedzisko nie do końca się rozkłada,że ma kiepską amortyzację i jakaś rurka wystaje kiedy rozkłada się spacerówkę. Poradźcie ,czy któryś z Mutsy czy może Maxi Cosi ELEA? Też bardzo mi się spodobał, tyle że wielkim minusem dla mnie jest to, że ma koła piankowe bez możliwości zmiany na pompowane.
          • eva2012 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 14:32
            Ja dziś z ciekawości sprawdziłam o co chodzi z tą rurką niby wystającą jak się siedzisko rozłoży na płasko i nie mam pojęcia! Nie mam żadnej rurki. Dzwoniłam do siostry i też nie ma! O co więc "kaman" ? tongue_out Moja siostra i przyjaciółka mają 4ridera- obie bardzo zadowolone. (moja przyjaciółka kupiła w komisie na Allegro używany- wygląda jak nówka) Ja mam Urbana bo mi się bardzzzo podobał- mężowi też.Może dla 2 dziecka kupię dla odmiany 4ridera? smile Amortyzacja jest dobra pod warunkiem że nie napompujesz kół do twardości kamienia (ok 0,5 atmosfery) Dla mnie koła piankowe to porażka (nawet w 4riderze Mutsy) Transporter dla mnie również nie wchodził w grę- z wymienionych przez Ciebie i kilku innych powodów- moja sąsiadka miała. Używała 3 mies i odsprzedała i kupiła używanego 4ridera
            • julisia2005 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 15:56
              eva2012 napisała:

> Ja dziś z ciekawości sprawdziłam o co chodzi z tą rurką niby wystającą jak się
              > siedzisko rozłoży na płasko i nie mam pojęcia! Nie mam żadnej rurki. Dzwoniłam
              > do siostry i też nie ma! O co więc "kaman" ? tongue_out Moja siostra i przyjaciółka maj
              > ą 4ridera- obie bardzo zadowolone. (moja przyjaciółka kupiła w komisie na Alleg
              > ro używany- wygląda jak nówka) Ja mam Urbana bo mi się bardzzzo podobał- mężowi
              > też.Może dla 2 dziecka kupię dla odmiany 4ridera? smile Amortyzacja jest dobra po
              > d warunkiem że nie napompujesz kół do twardości kamienia (ok 0,5 atmosfery) Dla
              > mnie koła piankowe to porażka (nawet w 4riderze Mutsy) Transporter dla mnie ró
              > wnież nie wchodził w grę- z wymienionych przez Ciebie i kilku innych powodów- m
              > oja sąsiadka miała. Używała 3 mies i odsprzedała i kupiła używanego 4ridera

Dziękuję za poradę smile
              Czyli z tą rurką to jakieś nieporozumienie. A może po prostu był taki problem ale w starszych modelach. Nabrałam znowu optymizmu do tego wózka po Twojej wypowiedzi smile.A coś na temat mutsy slider słyszałaś? Bo ja tyle ich oglądałam i jakoś nie rzuciły mi się w oczy ,dopiero dziś tu na forum zobaczyłam ,że taki istnieje.

• e-kasia1 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 14:42
        bierz Emmę
        • eva2012 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 14:49
          e-kasia1 napisała:

> bierz Emmę

spojrzałam z ciekawości co to ta Emma. Brzydkie to strasznie (choć to pewnie kwestia gustu- mi się nie podoba) Mutsy i Emma to tak skrajne stylistycznie wózki że myślę że komuś podoba się albo to albo to bo niewiele mają z sobą wspólnego. Ale pewno jakościowo jest ok bo cena do najniższych nie należy.
        • julisia2005 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 15:53
          e-kasia1 napisała:

> bierz Emmę

Jakoś tylko rzuciliśmy okiem z mężem na EMMA i nie wnikaliśmy. Po oglądaniu setek wózków już nie pamiętam czemu go odrzuciliśmy...naprawdę nie pamiętam
          Koleżanka też mi go polecała.
          • pomilak1 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 18:04
            Ale "emma" to skrót od emmaljungi, może dlatego nie pamiętasz co to za wózek tongue_out wink
            Obejrzyj sobie tego mutsy dokładnie przed zakupem, rozłóż oparcie w sklepie i po dotykaj wtedy wyczujesz rurkę w miejscu plecków dziecka smile
            Wiadomo, że są rodzice zarówno zadowoleni z mutsy jak i zdegustowani tym wózkiemsmile Musisz sama dokładnie obejrzećsmile
            Co do eleii koleżanka go ma, wg mnie te piankowe koła nadają się tylko na równe chodniki szczególnie w opcji z gondolką.
            • julisia2005 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 21:09
              Dziękuję bardzo.
              Kurcze no, fajnie ,że w Mutsy jest ta możliwość zmiany kół z piankowych na pompowane.Szkoda, że Maxi Cosi już o tym nie pomyśleli.
              Co do "emma" to wiem ,że to skrót smile, ale coś nam nie podpasowało, tylko nie wiem co.
              • aleksandra1357 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 21:23
                julisia2005 napisała:

> Dziękuję bardzo.
                > Kurcze no, fajnie ,że w Mutsy jest ta możliwość zmiany kół z piankowych na pomp
                > owane.

Koła pompowane nic nie zmieniają.
                Byłam 3 miesiące na działce z niemowlakiem, same nieutwardzone drogi. Koleżanka miała Mutsy transportera, ja teutonię mistral P. Chodziłyśmy razem na spacery. Ona umęczona, dziecko wytrząśnięte, zero amortyzacji, po trawie wlokła wózek za sobą na tylnych kołach. Moja teutonia jechała wszędzie jak po maśle.
                Osobiście nie cierpię Mutsy. Są fatalne, niefunkcjonalne, brak budki, okropne, śliskie materiały, pałąk dla dziecka pod brodą, a pod nim dziura, oparcie na nóżki tak nisko, że dopiero ok. 3 roku życia dziecko ma szansę sięgnąć. Mutsy mają tylko jedną zaletę: są w miarę ładne smile
                • eva2012 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 22:13
                  Właśnie zakończyłam plotki z przyjaciółką i mimo chodem weszłyśmy na temat Mutsy bo pytała o Shopping Bag-a. Zapytałam ją o tą niby rurkę pod plecami. Pięknie mi to wyjaśniła bo pięknie wyjaśnił jej to facet w komisie którego odbierała zakupioną bryczkę a też podobne bzdury w necie wyczytała smile
                  Więc:
                  DO WSZYSTKICH MAM UŻYWAJĄCYCH MUTSY LUB TYCH KTÓRE ZAMIERZAJĄ UŻYWAĆ:
                  po rozłożeniu siedziska nie ma pod pleckami żadnej rurki!! Jeśli po rozłożeniu siedziska wyczuwacie pod ręką wypustkę znaczy to że siedzisko jest ustawione na niewłaściwej głębokości. Wystarczy zajrzeć do instrukcji (bo nie chce mi się pisać) jak zmienić głębokość siedziska (robi się to jeden raz nie za każdym razem smile) i po sprawie. Ja tej niby "rurki" nie miałam bo od początku mam dobrze ustawione. Siostra też. Przyjaciółka też bo zrobił to za nią pan u którego kupowała. A dla tych wypisujących takie bzdurki smile : nawet jeśli coś Wam wystaje to nie rurka tylko garb oparcia. Przestawicie siedzisko i nie wprowadzajcie w błąd smile
            • eva2012 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 14.01.13, 21:35
              julisia2005 nam w sklepie odradzili slidera (ponoć gorszy jakościowo) więc nie brałam pod uwagę. Moja sąsiadka chciała tego lub transportera (bo tańszy) ale w końcu zakupiła używany 4rider w jakimś komisie w necie i dostała gwarancję rozruchową (po przeglądzie ponoć był i na to gwarancja). Jakość tych wózków jest naprawdę super i jej używana bryczka wygląda praktycznie jak nowa smile
              Na 100% nie kupiłabym Mutsy na piankowych kołach. Pompowane (ale nie napompowane jak by miały zaraz wybuchnąć bo wtedy są twarde jak piankowe) są naprawdę super smile

Aleksandra nie porównuj transportera do "prawdziwego" Mutsy z wyższej półki (czyt droższego ale i lepszego jakościowo)Nie zastanowiło Cię dlaczego transporter jest o ponad połowę tańszy od "normalnego" Mutsy?? No właśnie... Koleżanka zaoszczędziła to się umęczyła. Ja jestem na spacerze w lesie codziennie i jest to dla mnie relaks i przyjemność - nie męka.
              A dlaczego Mutsy jest niefunkcjonalny??? Chętnie się dowiem smile Ja mam budkę i do gondolki i do spacerówki (2 osobne) więc gdzie jej brakuje?? Tkanin jest kilkanaście do wyboru- albo śliska albo matowa. Śliskie są też naturalne (bawełna) Transporter nie ma takiego wyboru ale to niższa półka co już wiemy. Pałąk jest w normalnym miejscu (julisia mogę przesłać priv zdjęcia mojego synka na których widać że pałąk jest na normalnym poziomie)Co do podnóżka- przecież jest on regulowany smile smile smile Nie wiem jak ma Transporter...
              Miłego wieczoru smile
              • martuska1982 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 15.01.13, 10:52
                miałam urbana i slidera.Slider to szajs jakich mało.Urban tylko dla zdeterminowanych.Mnie się on widzi WYŁĄCZNIE jako dodatkowy wózek i WYŁĄCZNIE na ośniezone chodniki.Na porzadne wertepy za sztywny, na gładkie chodniki jest wiele lepszych lżejszych wózków.
                gdybym musiała przebrnąć przez głęboki snieg to moze bym urbana polubiła. wink

No a budka to moim zdaniem masakra, natomiast zadnej rurki pod pleckami nie wyczuwałam.
                • julisia2005 Re: Mutsy Urban czy 4rider? 15.01.13, 13:12
                  Dzięki wielkie dziewczynki za Wasze opinie i podpowiedzi.
                  Czyli wychodzi na to ,że jeśli już Mutsy to 4 rider.
                  A z tym siedziskiem ,to jak będę kupowała wózek, to co mam powiedzieć sprzedawcy?
                  Żeby mi ustawił pozycję leżącą, żeby ta rurka nie wystawała?
                  Bo nie do końca chyba wiem o co chodzi.
              • julisia2005 Re: do eva2012 15.01.13, 22:13
                Jasne, oczywiście będę wdzięczna za zdjęcia. Podam Ci adres : sunshine05@o2.pl
                Mail gazetowy coś mi nie działa, albo nie umiem się z nim obchodzić smile.
                Dziękuję ślicznie za wyczerpującą odpowiedź smile.
                Czekam na zdjęcia,
                pozdrawiam,
                • julisia2005 Mutsy4 rider 16.01.13, 21:32
                  Dziewczyny a czy to prawda, że buda w tym wózku głośno chodzi?
                  I że buda w spacerówce nie chroni przed wiatrem i deszczem?
                  Obejrzałam coś takiego i znowu zwątpiłam sad.
                  www.youtube.com/watch?v=DAKV8HvxA0w
                  • martuska1982 Re: Mutsy4 rider 16.01.13, 23:58
                    nawet nie obejrzałam tego filmiku do końca,wystarczyło mi luknąc czyjego jest autorstwa. wink
                    Ten koleś nie ma zielonego pojęcia o wózkach, a o ich testowaniu to chyba czytał tylko w fakcie albo super expresie. wink
                    Natomiast co do budki w spacerówce mutsy 4 rider 0 chodziu cichutko.To tylko materiał na prętach, zadnego opstrykania czy coś.
                    • julisia2005 Re: Mutsy4 rider 17.01.13, 07:22
                      No to dzięki smile.
                      Ja nie brałam pod uwagę kto jest na tym filmiku smile.
                    • eva2012 Re: Mutsy4 rider 17.01.13, 11:23
                      martuska1982 napisała:

> nawet nie obejrzałam tego filmiku do końca,wystarczyło mi luknąc czyjego jest a
                      > utorstwa. wink
                      > Ten koleś nie ma zielonego pojęcia o wózkach, a o ich testowaniu to chyba czyta
                      > ł tylko w fakcie albo super expresie. wink
                      > Natomiast co do budki w spacerówce mutsy 4 rider 0 chodziu cichutko.To tylko ma
                      > teriał na prętach, zadnego opstrykania czy coś.

Hahaha masz rację smile Świetnie to ujęłaś. Poza tym gościu testuje model który był produkowany ładnych parę lat temu... Teraz wygląda prawie tak samo ale ma sporo ulepszeń smile
                  • eva2012 Re: Mutsy4 rider 17.01.13, 11:22
                    julisia2005 napisała:

> Dziewczyny a czy to prawda, że buda w tym wózku głośno chodzi?
                    > I że buda w spacerówce nie chroni przed wiatrem i deszczem?
                    > Obejrzałam coś takiego i znowu zwątpiłam sad.
                    > www.youtube.com/watch?v=DAKV8HvxA0w

Dobre big_grin Moje pytanie nr 1: kto tak próbuje wjeżdżać na schody?? Czy wózka się po schodach nie wciąga?? big_grin To jest starszy model (widać po stelażu- felgach) Gondolki są też nie plastikowe - to kwestia wyboru. Ja miałam właśnie taką plastikową. Ja z budki w spacerówce jestem zadowolona- w nowym modelu (nowszym niż na filmie) budka jest cicha - ja mam cichą big_grin smile Mimo wszystko jadąc przez wertepy koła bym zablokowała smile
                    • julisia2005 Re: Mutsy4 rider 17.01.13, 14:00
                      No tak, z tymi schodami to jakiś żart ze strony tego gościa ! smile
                      Kto próbuje wjechać wózkiem po schodach??? Hehehe smile.
                      Skoro gość ma takie pomysły to mogłam wpaść na to, że reszta filmiku też jest nie lepsza.
                      • martuska1982 Re: Mutsy4 rider 20.01.13, 20:29
                        tu na forum był nawet wątek o tym panu i jego "testach". wink

Ktoś tam wtedy nawet zasugerował, ze koleś pewnie chciałby testować auta, ale przypadły mu wózki, więc robi co moze, ale pojęcia nie ma zielonego. Z tymi schodami chociażby - każdy logicznie myślący własnie wciagał wózek będzie, on próbuje podjechać przodem, porażka. wink

Co do tematu wątku - ja chyba upadłam na głowę, bo po ostatbnich eskapadach w głębokim śniegu - mimo ze mój buzz z kołem terenowym daje rae, a jutro wymieniam dziurawą dętkę w speedi i on na bank pojedzie po śniegu super - to zapragnęłam na snieg własnie czołgu i tam urban mi się wymyślił.
                        Tylko nie wiem czy warto.
                        • eva2012 Re: Mutsy4 rider 21.01.13, 10:43
                          martuska1982 napisała:

> tu na forum był nawet wątek o tym panu i jego "testach". wink
                          >
                          > Ktoś tam wtedy nawet zasugerował, ze koleś pewnie chciałby testować auta, ale p
                          > rzypadły mu wózki, więc robi co moze, ale pojęcia nie ma zielonego. Z tymi scho
                          > dami chociażby - każdy logicznie myślący własnie wciagał wózek będzie, on próbu
                          > je podjechać przodem, porażka. wink
                          >
                          > Co do tematu wątku - ja chyba upadłam na głowę, bo po ostatbnich eskapadach w g
                          > łębokim śniegu - mimo ze mój buzz z kołem terenowym daje rae, a jutro wymieniam
                          > dziurawą dętkę w speedi i on na bank pojedzie po śniegu super - to zapragnęłam
                          > na snieg własnie czołgu i tam urban mi się wymyślił.
                          > Tylko nie wiem czy warto.

Ja mam Urbana i wiem że WARTO. Teraz po śniegach śmigamy aż miło smile Latem również super się prowadzi (do sklepu czasem zakładam sobie kółka swivell) Byliśmy nad morzem- widziałam jak niektórzy rodzice zakopują sie w piachu a my elegancko jechaliśmy bez specjalnych zabiegów. Jestem OGROMNIE zadowolona z tego wózka. Na spacery chodzimy do lasu bo mieszkamy tuż obok. Ale i na zwykłych chodnikach sprawdza się naprawdę super. jak kiedyś będę miała 2 dziecko na pewno ponownie zakupię Mutsy smile
                          • martuska1982 Re: Mutsy4 rider 21.01.13, 23:15
                            a mi własnie na moich zwykłych chodnikach urban zupełnie nie pasował.Teraz tylko patrząc na zalegajacy śnieg o nim pomyślałam.
                            • eva2012 Re: Mutsy4 rider 22.01.13, 10:20
                              martuska1982 napisała:

> a mi własnie na moich zwykłych chodnikach urban zupełnie nie pasował.Teraz tylk
                              > o patrząc na zalegajacy śnieg o nim pomyślałam.

mi pasuje. Czasem jedynie w sklepach brak mi obrotowych kółek więc zakładam swivell smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka