Dodaj do ulubionych

Poszerzana budka

28.08.12, 21:08
Dziewczyny mam pytanie, nakręciłam się na wózek Cybex głównie ze względu na sporą regulowaną budę. Niestety jak pojechałam do sklepu przymierzyć się do niego to okazało się, że w tej chwili go nie nie ma i na razie nie wiadomo czy w ogóle sprowadzą. Przy okazji poprzyglądałam się innym wózkom, podobne rozwiązanie miał Espiro Avant. Teraz tak sobie siedzę i myślę, czy ta poszerzana budka jest taka fajna, może to tylko mój chwilowy zachwyt a potem i tak tego nie wykorzystam. Bo w sumie szukam w miarę lekkiej, małej spacerówki typu parasolka, która będzie już docelowym wózkiem. Tylko czy nie oczekuję za dużo, czy takie parasolki dają radę zimowym zaspom, może jednak pozostać przy sprawdzonym Mutsym. No i miało być o budce a jest o wszystkim innym.
Jakie Wy macie doświadczenia i przemyślenia.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Poszerzana budka 28.08.12, 21:13
      na zimę na pewno bym zostawiła duży wózek -zależy też jak duże masz dziecko i w jakim terenie mieszkasz.
      Parasolkę możesz dokupić do mustiaka i na miesiące bez śniegu używać parasolki a na zaspy mutsy.
      Przedłużana budka dla mnie jest fajna, bo nie potrzeba już parasolki, ale niektóre dzieci nie lubią mieć tak przysłoniętego świata smile
      • miceli Re: Poszerzana budka 28.08.12, 21:37
        Córka ma roczek. W sumie szukam czegoś mniejszego tylko ze względu na to że mała idzie do żłobka i śmieszne bo śmieszne ale jest tam sporo schodów do pokonania (a podjazd masakryczny). Mutsy nie wniosę a sprawdzałam na pożyczonym maclarenie volo, że wnoszenie to najszybszy sposób wejścia do budynku, więc po co mi ta budkasmile czuję że szukam problemów tam gdzie ich nie mawink
        • martuska1982 Re: Poszerzana budka 29.08.12, 00:09
          Jak dla mnie taka budka to rewelacyjne rozwiązanie i dziwię się,że każdy producent nie wpycha takiego rozwiazania do wszystkich swoich modeli.
          • pomilak1 Re: Poszerzana budka 29.08.12, 07:56
            Rewelacyjne rozwiązanie jest wówczas gdy dziecko lubi być tak osłoniętewink ale również uważam że to fajna opcja w wózku smile
            Ja obecnie również szukam wózka do żłobka i chyba stanie na nuniesmile ale ja nie mam schodków tylko kaprys na nowy wózek tongue_outtongue_outtongue_out miał być bee+ ale chyba będę się bała zostawiać mojego cudeńka bez opieki wink
            Volo to super opcja jako podwieźdupka więc rozważ tą opcję smile (Saras wati sprzedaje swojego nowego volo-zerknij w wątek "sprzedam wózek")
            • saras-wati Re: Poszerzana budka 29.08.12, 08:14
              budki są super i ja zawsze szukam wózka z dużą budkąsmile tylko chyba ta budka jest wyłącznie dla mnie, bo jak pomilak napisała, niektóre dzieci nie pozwalają na takie osłanianie i moja mała należy do tej grupysad budę mogę zaciągnąć tylko,jak śpiwink

co do wagi cybexa, to nie wniesiesz go tak lekko z dzieckiem, bo o ile dobrze kojarzę,to jedne z najcięższych parasoleksad
            • tygisek Re: Poszerzana budka 29.08.12, 08:16
              a ja Ci radze dokupic lekki wozek, napewno sie przyda miec "lekka opcje" czy to na podwiezdupke, czy to na jakies szybkie wypady, ale nie pozbylabym sie wozka na duzych kolach, majac zime w perspektywie oraz roczne dziecko.....moze rozwaz kupno jednego ale bardziej wszechstronnego wozka, takiego co bedzie lekki i ew. da rade zima, mozna takie znalezc - szczerze nie widze volvo na zime dla roczniaka

a wracajac do tematu budy - duza, z mozlwoscia powiekszenia, z dodatkowym daszkiem p-slonecznym wbudowanym, z wentylacjami - to tylko dodatkowy plus, wiec wozek z powiekszana buda dla mnie zawsze bedzie mial ten jeden atut wiecej, bo nie lubie uzywac parasolek przeciwslonecznych
    • miceli Re: Poszerzana budka 29.08.12, 12:19
      Mutsy chyba zostanie a poszukam troszkę tańszej spacerówki Nie dosyć, że całe mieszkanie wygląda jak sklep z zabawkami to teraz będzie i wózkownią smile Volo zdecydowanie nie jest teraz dla nas, Luśka jest za mała na takie rozwiązania. Choć muszę przyznać, że sam wózek fajny, ale dla starszego dziecka.
      Dzięki dziewczyny za wasze opinie.
      • magda19lenka Re: Poszerzana budka 29.08.12, 13:08
        delti liv
        jest tani i ma dużą budkę
        siostra go miała i była zadowolona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka