Dodaj do ulubionych

bc loola up czy pp switch

19.09.12, 16:24
Który jest lepszy jakościowo i funkcjonalnie? To ma być dodatkowy wózek dla 4 misięczniaka. Proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • tereferefretka Re: bc loola up czy pp switch 19.09.12, 16:46
      z racji miłosci do bebeconfort polecam loole, pp są rozklekotane z natury, ja tego nie lubię. przeszukaj wyszukiwarkę, może porównań nie było, ale oba wózki były wiele razy opisywane na forum.
    • annulka79 Re: bc loola up czy pp switch 19.09.12, 18:47
      PP Switch podbija się ... no z małym dzieckiem ciężko z większym zaś prawie sie nie podbija wink
      Z Peg Perego bardziej spodobała mi się Easy drive (nieco większe koła, pełna rączka choć podbijanie nadal marne)
      Loola nieco lepiej choć poza tym to ja obiektywna nie jestem bo do obu miłością nie zapalałam wink
      A Bebe confort (albo maxi cosi) Streety?
      • maja1406 Re: bc loola up czy pp switch 19.09.12, 23:22
        ten streety jakiś taki pokraczny trochę mi się wydaje.... A może coś jeszcze innego? Chciałabym żeby ważył max 10 kg i miał przekładane siedzisko.
        • annulka79 Re: bc loola up czy pp switch 19.09.12, 23:55
          Max 10 kg z przekadanym siedziskiem to Bugaboo Bee bo te tu wymienione ważą więcej (11-12). Nie wiem ile naprawdę waży Casualplay Kudu bp by się nadał i Easy Walker June ale ten ma mało i średnie opinie. Może Graco Fusio ale też jakość i faktyczna waga nieznana bo chyba nikt go nie ma.
          • maja1406 Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 00:17
            mamy teraz concorda fusiona wiec chciałabym coś mniejszego gabarytowo a brakuje mi w nim bardzo przekładanego siedziska
        • linkap_wawa Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 09:17
          ja wlasnie zakupilam Casualplay vinage 2 - wazy 10 kg z jakims malym kawalkiem, ma przekladane siedzisko, pelna raczke Jedna z forumek napisala, ze kiepsko sie nim manewruje, choc jak ja czytalam inne opinie dziewczyny nie narzekaly - jutro go bede miala to przetestuje. Ma moze niezbyt duze siedzisko wiec niekoniecznie moze posluzyc do konca wozkowania (choc dziewczyny przymierzaly do niego 2,5 latke i sie tez miescila, wiec pewnie zalezy od dziecka), ale jesli chcesz go dla 4-miesieczniaka to akurat nie przeszkadza (ja go kupilam dla mojej 4,5 miesiecznej corci).
          • annulka79 Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 10:45
            O nie, autorka ma obecnie Concord Fusion a proponowany przez Ciebie Casualplay vinage 2 jest tylko nieznacznie lżejszy (ok 1 kg i moim zdaniem w zasadzie nawet nie czuć różnicy) i równie spory po złozeniu. Z tego co pamiętam to jest też szerszy (wózek bo siedzisko minimini) . Poza tym prowadzi się go nie najlepiej, dużo gorzej niż Fusiona.
            Oglądajac go na zdjęciach miałam nadzieję na lekki i zgrabny wózeczek a na zywo zobaczyłam coś znacznie cięższego i zupełnie niezgrabnego.
            • maja1406 Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 11:21
              Już się zaczęłam nastawiać na pp switch easy drive ale używanych jak na lekarstwo, a nowy za drogi więc coraz mocniej skłaniam się ku pp pliko switch, używany można kupić niedrogo. Tylko ciekawe jak wygląda prowadzenie tego wózka? Obecny wózek pod tym względem jest super ale wiem że trudno mieć wszystko idealne w jednym wózku
              • annulka79 Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 11:31
                Prowadzenie jak prowadzenie, dwie rączki do których da się przyzwyczaić i kółka mniej komfortowe, zwrotny i generalnie ok. Najgorsze jest podbijanie, szczególnie gdy siedzisko jest zamontowane tyłem do kierunku jazdy, a gdy oparcie rozłożone to już w ogóle bardzo ciężko i bez pomagania sobie nogą i użycia sporej siły pod krawężnik nie podjedziesz.
              • annulka79 Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 11:50
                Chyba każdy z tu omawianych wózków będzie gorzej jechał niż Fusion ale tego jesteś świadoma wink
                Ja zrobiłabym listę wózków spełniających kryteria i poszła je pooglądać do sklepu. Na żywo rozczarowują lub okazuje się że nie jest tak źle jak ktoś pisał.
                A wspomnian lista może wygladać tak:
                PP Pliko Switch (jak rozumiem faworyt cenowy, waga w miarę i dostępny)
                PP Easy Drive
                Inglesina zippy Free (bardzo podobna do PP choć cięższa)
                Bebe Confort Loola (zobaczyć warto)
                Bebe Confort/Maxi Cosi Streety (na żywo robi nieco inne wrażenie choć nie wszystkim odpowiada)
                Graco Fusio (jak nie lubię Graco to ten model wygląda w necie całkiem przyzwoicie, można sprawdzić)
                • maja1406 Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 12:41
                  bardzo dziękuję za radysmile, postaram się obejrzeć na żywo te modele i wtedy mam nadzieję ostatecznie zdecyduje
                  • ollasja Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 14:24
                    Miałam kiedyś PP Switch. Ma bardzo fajne siedzisko i dość sporą budkę, ale prowadzi się niestety bardzo kiepsko (manewrowanie, trzęsie) beznadziejnie podbija. Pamiętam (o to było już 2 lata temu), że nie dawałam rady prowadzić wózka jedną ręką, przy podbijaniu z 8 kg dzieckiem w siedzisku przodem do mnie, musiałam pomagać sobie nogą. Sprzedałam go po 3 m-cach użytkowania, sporo tracąc finansowo wink Dobrze jeździło mi się nim tylko po CH, gdzie było idealnie równo i nie trzeba było wózka podbijać tongue_out
                    O Looli poszukaj opinii na forum, niestety z tego co pamiętam były niezbyt pochlebne...
                    A może Sola M&P (tylko ona też ma chyba ponad 10 kg)?
                    • ollasja Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 14:25
                      A tak btw dla 4 miesięczniaka to polecałabym Bee jako wózek dodatkowy. Spisuje się super, tylko cena nie ta sad
                      • ollasja Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 14:26
                        AAA ! jeszcze mi przyszedł do głowy Quinny Zapp Xtra. Chyba spełnia wszystkie Twoje kryteria!
                    • annulka79 Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 15:01
                      Z tą Solą to masz rację. Co prawda producent podaje 10kg (M&P Urbo podają 9kg) ale pozostałe wózki też mają podawaną wagę zwykle powyżej 10. Realnie może wiec być różnie. Sola ma fajne siedzisko.
                      Zapp Xtra to kubełek (dla 4 miesieczniaka moze i ok ale ... ) i składa się w dwóch częściach.
                      • maja1406 Re: bc loola up czy pp switch 20.09.12, 16:52
                        kurcze a już się napaliłam na tego pp.... Kiedyś miałam do czynienia z chicco ct0.1, przy starszej córce trochę nim jeździłam. Czy on będzie porównywalny w prowadzeniu do pp?
                        • maja1406 Re: a może pozbyć się fusiona? 21.09.12, 08:55
                          Tak się zastanawiam, czy nie lepiej zamiast szukać dodatkowego wózka z przekładanym siedziskiem który się będzie kiepsko podbijać to sprzedać fusiona i kupić teutonię np. spirit?
                          Czy ma ktoś porównanie concorda fusiona z teutonią?
                          • ollasja Re: a może pozbyć się fusiona? 21.09.12, 09:10
                            Weź pod uwagę, że Teutonie (pomimo tego, że fajne i trwałe wózki i mają to przekładane siedzisko) nie są zbyt obszerne i ważą o wiele więcej niż 10 kg... Swego czasu bardzo chciałam mieć Teutonię, ale ostatecznie zniechęciła mnie właśnie ta waga i powtarzające się opinie, że siedzisko spacerowe nie jest zbyt wygodne (ale poszukaj sama opinii np. na forum).
                            Nie miałam ani Fusiona, ani Teutoni, ale z moich (już kilkuletniech wink doświadczeń wynika, że posiadanie dwóch wózków: dużego (na dłusze spacery) i mniejszego (na krótsze wypady, do samochodu, do CH) jest optymalnym rozwiązaniem, bo takie wozy najlepiej się uzupełniają.

• ollasja Re: a może pozbyć się fusiona? 21.09.12, 09:13
                              Napisałam jeszcze o tym Zappie, bo na sąsiednim forum Marcówki 2012 kilka forumek kupowało go właśnie jako wózek dodatkowy z przekładanym siedziskiem już dla 5 miesięcznych dzieci i naprawdę były zachwycone...
                              • maja1406 Re: a może pozbyć się fusiona? 21.09.12, 09:28
                                w takim razie obejrzę jeszcze tego Zappa
                                • annulka79 Re: a może pozbyć się fusiona? 21.09.12, 09:38
                                  Zapp jest fajny i niedrogi (jak na nowy wózek dobrej jakości) jesli będzie Ci odpowiadał to jak najbardziej jest ok. wkońcu maluszek zaraz będzie siadał a fajnie wyprofilowany kubełek nie jest zły.
                          • annulka79 Re: a może pozbyć się fusiona? 21.09.12, 09:31
                            Wprawdzie nie mam dokładnego porównania obu wózków, ale oba nieco znam. Nie zrobiłabym takiej wymiany bo to trochę "Zamienił stryjek siekierkę na kijek". Bedziesz miała przekładane ale małe siedzisko i ciezki wózek (ciezszy od Fusiona).

Masz wygodny wózek o niedużej wadze i wygodnym siedzisku i się go nie pozbywaj (no chyba ze widzisz w sobie wózkomaniaczkę i zechcesz zmieniać co chwilę wink co też ma swe uroki wink

Teutonie używaną można kupić za 600-700 zł (jak będzie nie potrzebna to sprzedasz) tylko czy to będzie wygodna opcja? W Twoim przypadku lepsza będzie mniejsza wersja.
                            Może inaczej na to popatrz, na teraz wazne jest przekładane siedzisko. Pooglądaj wózki i wybierz ten który jest w miarę ok i kup używany. Za parę miesięcy przekładanie siedziska nie będzie może tak konieczne to go sprzedasz i kupisz coś faktycznie leciutkiego z siedziskiem tylko przodem (jeśli będzie oczywiście taka potrzeba).

• olcia82poz Re: bc loola up czy pp switch 21.09.12, 10:24
      Mam PP switcha i osobiście nie lubię tego wozu, fakt siedzisko jak dla mnie fajne, buda też duża i ok, chociaż taka delikatna... ale podbijanie masakra, choć mojemu mężowi dobrze się go prowadzi, bo używanie nogi przy krawężniku w niczym mu nie przeszkadza. Osobiście jako wózek dodatkowy to 10kg dla mnie trochę za wiele.
      • maja1406 Re: bc loola up czy pp switch 21.09.12, 14:14
        to ja dalej jeszcze pomęczęsmile, a jakiś inny wózek zamiast concorda, z przekładanym siedziskiem i dużą budką żeby w zimie dziecko było dobrze osłonięte?
        • annulka79 Re: bc loola up czy pp switch 21.09.12, 15:28
          To może faktycznie jakiś mamas&Papas?
          Sola albo Mylo?
          www.mamasandpapas-polska.pl/produkty/kategoria/6/wozki_spacerowe
          A może Concord Neo?

tylko żaden z nich nie ma tak obszernego siedziska jak Fusion.
          A nie masz możliwości zostawienia fusiona "na później" a na teraz zakupienia czegoś na dokładkę?
          • maja1406 Re: bc loola up czy pp switch 21.09.12, 15:36
            jak bym znalazła jakiś niedrogi (może byc używany) to może uda się przekonać niemężasmile żeby były dwa wózki. Wolałabym zostawić fusiona bo pomimo kilku wad bardzo go lubię.
            Te m&p wydają mi się za mało zabudowane i budka słaba przy rozłożonym oparciusad
        • ollasja Re: bc loola up czy pp switch 21.09.12, 15:33
          Przekładane siedzisko, dużą budę i większe koła ma jeszcze x-lander x-move i xq, choć znów wagowo są cięższe. Ale dadzą radę zimą i to mimo wszystko bardzo porządne wózki smile
          • dima1312 Re: bc loola up czy pp switch 21.09.12, 15:56
            nie polecam Easy Drive mialam i szybko sprzedałam wizualnie fajny ale twarde siedzisko powinno być lepiej rozwiązane młodemu było nie wygodnie po długim spacerze twierdził że go pupa boli nawet po spaniu a reszta ok swego czasu było ich sporo prawie nowych na all.
            • maja1406 teutonia spirit 24.09.12, 09:53
              dziękuję wszystkim za radę w wyborze wózka. W końcu zdecydowałam się na teutonię spirit, ale concorda sobie zostawiam na późniejsmile
              Rzeczywiście siedzisko jest malutkie, moja córa jest na 10 centylu a nie ma za dużo zapasu. Ale ogólnie myślę, że wózek spełni swoje funkcje. Na zimę będzie ok dla takiego malucha, bo jest bardzo dobrze zabudowany i jak dla mnie bardzo miękki, tylko ja przyzwyczajona jestem do twardego fusiona, więc dla mnie teutonia buja bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka