Dodaj do ulubionych

przyszła moja brzydka teutonia :(

28.09.12, 13:35
oczywiście teraz pani doopę wypina, twierdząc, że krzywo starte jedno koło (tylne) aż do felgi, to normalny ślad użytkowania, i że wózek nie jest uszkodzony, można nim jeździć i ona zwrotu nie przyjmie sad
Obserwuj wątek
    • sylki Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 13:38
      na zdjęciach tego nie było?

albo naciągacze sprzedawcy, albo kupujący- matko !
      • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 13:43
        oczywiście ze nie
    • olcia82poz Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 13:48
      Przykre to Madzia sad Dlatego ja używki wolę wyczekiwać,aż będą gdzieś koło nas i podjechać zobaczyć sad
      • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 14:18
        heh ale to kola idzie zamowic smile
        przeciez w sumie nie wiem jak do felgi zjechana opona bo nigdy nie widzialam
        a ma ten wozek jeszczce gwarancje?
        zadzwon do serwisu smile
        napewno pomoga i pokaz co tam kupilas suspicious

• martuska1982 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 14:42
          Masz rację mamo Dawidka,jednak faktem jest,ze to spora wada, takie zużycie pianki i jak było zatajone to jest podstawa do reklamacji.Jeśli kupowałaś przez allegro to załóż spór. W treść korespondencji sporu pracownicy allegro mają wgląd? Bo można tam wrzucać tekst i zdjęcia.
          • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 15:41
            Ta ale uzywane teutonie przewaznie maja wytarte biezniki sad
            Bo one poprostu szybko sie zdzieraja
            Nie cce nikogo oceniac ale Magda czy to nie bylaczasek najtansza teutonia cosmo na all?
            Bo niestety czesto sie zdaza najtansza to cos nie gra sad
            Noi jak juz pislam pokaz fotke smile
            Tych zajechanych kol w zdarty bieznik to wg mnie zuzycie a jak jeszczce jezdzic idzie to czyli sa to slady uzytkowania jak nie jest nic pekniete nic polamane a jechac idzie
            • djulliet Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 15:51
              Co do wycierania bieżników to moja Teutonia po roku codziennego użytkowania nie tylko po chodnikach ma tylko lekkie ślady - nic nie jest wytarte. Nie wyobrażam sobie zetrzeć tej pianki do zera.
              Akurat mam fotkę bo robiłam dla zainteresowanej kupnem wózka
              https://lh4.googleusercontent.com/-fhIfE8Fi250/UGSAV-rYQpI/AAAAAAAACqg/roNRnR-z60E/s640/DSCN3532.jpg
              • martuska1982 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 16:13
                No własnie to samo chciałam napisać odnośnie postu mamyDawidka co Djulliet.
                Ja kupiłam funa używanego,sama jeździłam nim kilka miesięcy i bieżnik nie był wogóle wytarty,był głęboki. Jedynie to nie był gładziutki jak nowy,ale to naturalne ze wszech miar,skoro jeżdżony.
                Wyobrażam sobie,że jeśli pianka w teutonii jest zjechana do czysta to ktoś musiał "palić gumy", ze tak sięwyraże, pchając wózek na hamulcu, albo używając go na maksa w kiepskim terenie przez kilka lat.
          • ann_luk Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 16:19
            załóż spór na allegro (jak zakup był przez ten serwis), tylko to trwa około miesiąca. Ja jestem w podobnej sytuacji, tylko u mnie chodzi o fotelik samochodowy. Może się uda odzyskać kase, a naciągaczom trzeba mówić "NIE".
            • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 16:30
              ta tylko zalezy ile sie jezdzi i gdzie!
              a oc do tych opon to mi sie wydaje ze i allegro nie pomoze
              mi przez rece przeszlo juz kilkanascie jak nie dziesiat teutoni
              i jedne mialy biezniki idealne a niktore takie ze opona byla szersza od felgi smile
              • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 17:18
                wózek dzisiaj odesłałam (żeby nie było, że może ja z nim coś przez weekend zrobiłam), potem wam wszystko napiszę, nie był to wytarty bieżnik, bieżnik był ok, jedno tylne koło, miało w połowie zjechaną piankę i to tylko na jednej połowie tego koła... cholera nie potrafię wam tego wytłumaczyć, zdjęć nie zrobiłam

mój mąż powiedział, że pewnie całe koło było krzywe, ale je przed sprzedaż naprawili/naprostowali, a pianki już się nie dało, koło kręciło się prosto, nie wiem czemu ta opona taka była i od czego

zaraz przyjdzie kurier z dazzle i wierzcie mi, że aż się boję otworzyć tą paczkę sad

albo sobie humor poprawię, albo idę się wieszać wink
                • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 17:20
                  dzwoniłam do serwisu i koła kupuje się parami, kosztują 350zł !!!
                  • martuska1982 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 17:24
                    Oł fak! Drogo trochę.
                    A jak to się stało,ze odesłałas? Ugadałaś się jakoś?
                    • djulliet Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 19:21
                      No tak, Teutonia ma strasznie drogie akcesoria i serwis widać też się ceni.
                      To trzymam kciuki za zwrot pieniędzy za wózek i znalezienie fajnego egzemplarza. Ja się ze swoją muszę rozstać ale jak spacerujemy to bujanie jest niemożliwie fajne smile
                • srebrno-listka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 19:43
                  Strasznie współczuję uncertain ja właśnie dlatego wole kupowac z okolicy, bo mozna się paskudnie naciąć. Oglądaliśmy takiego p&t, na zdjęciach wyglądał super, a na zywo był obszarpany i ogólnie dziadostwo.uncertain
                  ale szkoda, że nie zrobiłaś zdjęć, tego co było nie tak, przy ewentualnym sporze byłyby przydatne.
    • annulka79 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 20:25
      Magda to był ten zielony wózek i tylne prawe koło? czy ja sobie wmówiłam po Twoim opisie że o to chodzi?
      • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 21:02
        tak, zielony
        ale czy prawe to ci nie powiem, bo z mężem sami je zakładaliśmy
        • annulka79 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 21:19
          oglądałam wcześniej tę aukcję i wydawało mi się ze jest ok, choć cena okazyjna. Dopiero po Twoim opisie doszukałam się tego koła (pianka zjechana i jakby rozpłaszczona na części koła). Wcześniej oglądałam i nie zwróciło to mojej uwagi ...
          • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 28.09.12, 21:55
            ja nie zauważyłam wcale sad a w opisie nie było nic na ten temat
            • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 08:50
              Pani niby twierdzi, że wózka nie odbierze

trudno, będę miała uszkodzony wózek, kupiony (ze wszystkimi wysyłkami) za ponad 500zł, na działce, bo do miasta to on się nie nadaje uncertain

zapomniałam jeszcze napisać, że wózek został "odpicowany" do sprzedaży, np. pomalowali mu tą srebrną część na podnóżku -na czarno i na rączce do trzymania, między gąbkami, tam gdzie hamulec i powinien być taki kolorowy znaczek teutonii też pomalowali to miejsce na czarno, wygląda to moim zdaniem paskudnie, bo zostało to zrobione niechlujnie, takie "przysypanie syfa pudrem", masakra

wygląda na to, że wyszłam z wprawy w kupowaniu używek przez te 6 lat, jak mogłam kupić wózek od handlarza? nawet nie pomyślałam aby sprawdzić co sprzedaje, spojrzałam na komentarze, ponad 200 pozytywów, tylko 2 negatywy i to jakieś stare...

dobrze, że chociaż dazzle przyszedł OK smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/4KYhBbYsVcHEblGHMB.jpg
              • e-kasia1 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 09:23
                ja to też jednak naiwna jestem, jak można wcisnąć kit i później się wypiąć
                na prawdę nie ma sposobu aby w takim przypadku wywalczyć swoje?
              • olcia82poz Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 09:35
                To Pan Igor ? ? ? big_grin
                • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 09:41
                  tak, to wielki Iguś smile 7,5kg żywej wagi big_grin
                  • olcia82poz Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 10:44
                    Oj tam wielki, 7,5 kg słodkiej wagi big_grin Cudny jest kiss Moja Inga mając 9kg (może)fajnie by z Igusiem wyglądała wink
                  • gaga-sie Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 12:13
                    Cudny jest!
              • srebrno-listka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 10:15
                Też oglądałam tę teutonię, jest z wawy, więc nawet ją rozważałam. Pewnie eM by jechał oglądac i widząc strucla powiedziałaby ludziom do słuchu (jak to raz już zrobił).
                a nie mozesz postraszyć babki, że napiszesz do allegro o unieważnienie transakcji, bo towar jest niezgodny z umową (opisem)?
                • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 10:32
                  wszystko mogę, tylko czy zadziała?

wyglada na to, że ona ma wszystko w ....

myślałam też, żeby jej napisać (ten login na all to Pan Zbigniew, a obsługuje baba - czeo robić nie wolno) że skoro Pan Zbigniew handluje używanymi wózkami, to proszę ABY dosłał mi dowód zakupu, bo chyba zapomniał...
                  • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 11:22
                    Ale tO napewno pana zbigniewa zona smile
                    Ja tez niekiedy kupuks sprzedaje na koncie meza
                    Magda ale pisalas ze juz odeslalas wozek?
                  • aga_1980_31 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 11:32
                    Postrasz ich skarbówką na większość to działa smile
                    • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 12:11

Aga moze ty mi wytlumaczysz na czy polega straszenie skarbowka?
                      Bo juz parerazy sie spotkalam z tym ale nie mam pojecia?
                      Sie idzie do urzedu skarbowego i soe mowi ze wozek zepsuty przyszedl?
                      Co ma us do zepsutego wozka?
                      • agusia041 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 12:39
                        Teoretycznie powinni mieć założoną działalność gospodarczą, a z reguły nie mają.
                      • aga_1980_31 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 13:04
                        Oczywiście skarbówka nie ma nic z zepsutym wózkiem big_grin To nie o to tu chodzi. Jeśli sprzedawca trudni się sprzedażą powyżej tysiąca zł miesięcznie powinien mieć założoną działalność gospodarczą i wystawiać paragon. Na tej podstawie powinien odprowadzać podatek. Nie ważne, czy sprzedaje wózki nowe czy używane wystarczy że robi to na szeroką skalę. Ludzie z reguły bardzo boją się skarbówki tym bardziej teraz jak zostały zaostrzone i może skarbówka wystąpić do allegro o całą historię sprzedaży danej osoby.
                        • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 13:14
                          acha czyli normalnie jak ktos prywatny sprzeda wozek za 1500 to co musi miec dzialalnosc gospodarcza?
                          zeby sprzedac jeden wozek musi otwierac firme?
                          chyba cos nie chodzi suspicious
                          chyba ze zle zrozumialam uncertain
                          • aga_1980_31 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 13:19
                            Nie nie rozumiesz, najlepiej poczytać zasady na jakich można sprzedawać na allegro. Jeśli sprzedajesz swój wózek ni nie ma to zasady, że masz na swoim koncie dziesiątki różnych wózków to nic Ci nikt nie zrobi, tak jak powiedziałam to musi być sprzedaż regularna, miesiąc w miesiąc a nie jednorazowa sprzedaż.
                            • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 14:12

no Dzieki Aga nareszcie mi rozjasnilas umysl smile
                        • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 13:15
                          noi jak auto osoba prywatna sprzedaje to tez firmy nie otwiera?
                        • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 13:19
                          aga_1980_31 napisała:

> Oczywiście skarbówka nie ma nic z zepsutym wózkiem big_grin To nie o to tu chodzi. Je
                          > śli sprzedawca trudni się sprzedażą powyżej tysiąca zł miesięcznie powinien mie
                          > ć założoną działalność gospodarczą i wystawiać paragon. Na tej podstawie powini
                          > en odprowadzać podatek. Nie ważne, czy sprzedaje wózki nowe czy używane wystarc
                          > zy że robi to na szeroką skalę. Ludzie z reguły bardzo boją się skarbówki tym b
                          > ardziej teraz jak zostały zaostrzone i może skarbówka wystąpić do allegro o cał
                          > ą historię sprzedaży danej osoby.

a noi jak ktos kupil ten wozek jako nowy to juz oplacil panszczysne 23 proc smile
                          wiem ze sie czepilam ale serio pare razy slysalam postrasz go ja skarbowka
                          i wydaje mi sie to troche bezsensu
                          • aga_1980_31 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 13:22
                            Podatek trzeba nawet zapłacić od używanej rzeczy która jest używana krócej niż 6 miesięcy. Wiadomo że nikt lub prawie nikt tego nie robi ale takie są przepisy. Ja ich nie wymyśliłam. A najlepiej jest to sobie przeczytać bo ja piszę to co już czytałam więc nie mam ochoty teraz tłumaczyć co i jak smile
                          • sylki Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 13:27
                            Gosia, sprzedaz ciagla, oraz sprzedaz rzeczy, ktore w posiadaniu sprzedajacego byly mniej niz 6 miesiecy. Czyli kupowanie wozka i sprzedawanie go z korzyscia, tak jak ty to robisz moze juz podlegac pod sprzedaz ciagla.

Mozna zglosic, ale na to trzeba miec czas
                            • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 14:13
                              acha smile
                              ale ja mam firme smile i to moja w sumie praca jest
                              i dlatego sie pytam o osobe prywatna smile
                              • tereferefretka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 14:15
                                masz firme, i nie wiesz czym się różni sprzedaż ciągła od sprzedaży wózka po dziecku np po 3 latach użytkowania? z lekka dziwne.
                                • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 14:18
                                  bo mam firme tu zalozona w 10 minut smile
                                  noi wsumie na poczatku wymienialam wozki hobbystycznie a teraz to poprostu moje zrodlo dochodu jest
                                  i co innego sprzedac z 6 wozkow w ciagu roku a co innego z 30 smile
                                  • mama1dawidka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 14:23
                                    ba nie dosc ze w 10 minut to pani wlasnie w uzedzie skarbowym uczyla mnie kwitki wypisywac nie no pokazala jak ma wygladac (na szczescie wyrozumiala sie trafila )
                                    serio ciemna masa jestem i nigdy tego nie ukrywalam
                                    noi u mnie to wyglad aze zbieram rachunki co kupuje i za ile sprzedaje wszystko co zwiazene z firma i w marcu bo mam do konca marca czas oddaje to wszystko ksiegowej i ona robi z tym porzadek
                                    bo serio za glupia jestem
              • basia752 Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 12:29
                A ja proszę o sprawozdanie jak się dazzle sprawuje, wpadł mi w oko ale opinii na jego temat niewiele
              • srebrno-listka Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 15:19
                Jaki fajny malec smile Wygląda już na bardzo takiego ogarniętego smile
                • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 22:21
                  mały nie ma jeszcze 4 miesięcy ale jest dosyć duży jak na swój wiek i kumaty smile
                  • magda79pn SC Daazle 29.09.12, 22:33
                    Wózek na serio fajniusi smile
                    Tapicerka bardzo przyjemna w dotyku, a jej podszycie jest grube i mięciutkie, jedzie się nim super, bardzo lekko i lekko się też manewruje, lekko się podbija, ma fajną folię przeciwdeszczową zakrywającą cały wózek, ogólnie na prawdę taki komfortowy jest smile

jest tylko jedno "ale" o którym uprzedziła mnie Sylki wink ledwie wyszłam z domu, to kopnęłam w stelaż uncertain i zauważyłam że w ten stelaż kopie się przez te rączki, bo aby je wygodnie chwycić to trzeba iść blisko wózka (i kopać w stelaż), lub mieć cały czas wyprostowane ręce, co na dłuższą metę jest męczące. Mam do wózka torbę oraz śpiworek, gdy powiesi się torbę na rączkach (mój mały leży jeszcze we wózku) to też trzeba iść wtedy z wyprostowanymi rękoma wink jakaś taka gruba ona jest, niewygodna do powieszenia, jakby za duża jak do wózka typu parasolka, ale jest bardzo funkcjonalna i ma w środku dużo fajnych kieszonek smile

Tego wózka odsyłać nie będę, ale pewnie jak to kopanie w stelaż będzie się często powtarzać, to go sprzedam big_grin
                    • sylki Re: SC Daazle 30.09.12, 00:01
                      Właśnie tak, ręce bolą, ale dopiero gdy sie człowiek spieszy jak się idzie spacerkiem czy na zakupach jest idealny smile
                  • zurekgirl Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 22:33
                    MAgda, ten Dazzle to moze przypadkiem z Lodzi do ciebie przyjechal?
                    • magda79pn Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 23:17
                      nie, z Warszawy smile
                      • zurekgirl Re: przyszła moja brzydka teutonia :( 29.09.12, 23:36
                        Myslalam, ze moja znajoma w koncu sprzedala swojego. Fajnie by bylo, jakby do forumki trafil wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka