Dodaj do ulubionych

renowacja, modernizacja itp.

17.10.12, 16:16
Nie wiem, czy już gdzieś o tym było, ale pomyślałam, że można by było wpisywać tutaj porady, pomysły, co do odnawiania, poprawiania, renowacji itp. wózeczków. Czasami zdarza nam się kupić wózek używany, który można by było poddać jakiemuś kosmetycznemu liftingowi smile a i nierzadko nówki ocierają sobie szybko stelaż. Moje pierwsze pytanie brzmi: Czym dobrze jest zamalować rysy na stelażu (np. srebrnym, aluminiowym). Słyszałam o lakierach do paznokci, czy ktoś stosował? a może jakiś inny pomysł? pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • twinkle9 Re: renowacja, modernizacja itp. 18.10.12, 14:58
      a potem takie wozki wystawiane sa na allegro jak na przykladzie nieszczesnej,opisywanej tu teutoni z pomalowana raczka ;/
    • aga_1980_31 Re: renowacja, modernizacja itp. 18.10.12, 15:59
      Wolałabym zdecydowanie porysowany stelaż niż po "renowacji" lakierem do paznokci surprised
      • gorligorligor Re: renowacja, modernizacja itp. 18.10.12, 16:18
        Rany, pewnie, ze nie da się ustrzec przed kimś kto wciska kit, że wózek miodzio, a wózek np. posklejany z każdej strony. Ja się zwyczajnie pytam, bo moja Teu w najgorszym stanie od strony wizualnej, to ma stelaż i się zastanawiam, czy da mi się to choć troszkę "zaleczyć" i nie zamierzam go nikomu sprzedawać. Myślę, że nieuczciwi sprzedawcy mają swoje sposoby na "lifting" wózków i retusz zdjęć na All i te porady tutaj na niewiele im się zdadzą. Myślałam o nas, forumowiczkach jeżdżących wózkami na co dzień i kochających swoje brykismile(PS. a jeśli ktoś sprzedaje wózek po renowacji itp. to powinien to wyraźnie zaznaczyć! i było by po kłopocie)
        • agusia041 Re: renowacja, modernizacja itp. 18.10.12, 16:59
          Do rys na stelażu dziewczyny polecały pastę tempo smile
          • gorligorligor Re: renowacja, modernizacja itp. 18.10.12, 17:21
            thx smile
        • kornnella Re: renowacja, modernizacja itp. 19.10.12, 11:20
          Nie wiem co dolega Twojemu wózkowi, ale podobnie jak poprzedniczki wole rysy niż miejscowe lakierowanie byle czym. Jak drażni Cie rama to może zdjąć co się da, obkleić to co ma być niemalowane i wrzucić ramę do lakiernika. Dogadasz się w końcu za profesjonalny malunek proszkowy niewielkiej ramy z torbami klienta nie puści. No i masz okazję nieco zmienić kolorek ramy jak masz ochote
          • gorligorligor Re: renowacja, modernizacja itp. 19.10.12, 21:42
            a widzisz Kornella, o tym nie pomyślałam jeszcze smile dzięki.
            A na zardzewiałe elementy, np. śrubki, to ponoć: a) wymiana śrub, b)papier ścierny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka