Dodaj do ulubionych

Mufka do wózka

15.11.12, 13:15
Hej Dziewczyny!
Jakie polecacie mufki do wózka? Gdzie kupowałyście? Widzę na zdjęciach Waszych wózków, że są bardzo popularne no i praktyczne.
Mam ochotę kupić kolejny gadżet do wózka wink
Obserwuj wątek
    • aga7-77 Re: Mufka do wózka 15.11.12, 14:45
      Świetne są mufki teutonii - wiele dziewczyn je poleca - ja też smile Są rewelacyjne.
      Również z tego co wiem Magda szyje mufki na wzór tych teutonii tylko ocieplane polarem. Zajrzyj do wątku dla sprzedawców.
      • alo_ha Re: Mufka do wózka 15.11.12, 15:26
        Zdecydowanie się zgadzam - mufka Teutonii świetnie się sprawdza, ja się robi trochę cieplej można ją rozpiąć i dłonie nadal są ochronione przed wiatrem a tak nie grzeje. Ze wszystkich dodatkowych akcesoriów Teutonii mufka jak na razie sprawdza się najlepiej.
    • afroddytta Re: Mufka do wózka 15.11.12, 15:53
      Całkowicie popieram, mufka teutoni to jeden z lepszych wózkowych zakupów! Nie mogę sobie tylko darować dlaczego dopiero w zeszłym roku go odkryłam.
      Teraz na zimę mam wózek podwójny z rurką po środku, Teutonii nie przetnę, więc będę szyła coś podobnego do tego co Magda, ciekawa jestem tylko jak będzie z ciepłotą, bo do Teutoni to rękawiczek nie nosiłam.
      • pomilak1 Re: Mufka do wózka 15.11.12, 16:04
        Mufka Teutonii wymiata smile Też żałuję, że dopiero w tamtym roku ją kupiłam, a przy synku całe wózkowanie męczyłam się z rękawiczkami smile Polecam jak najbardziej smile
      • roga.laa Re: Mufka do wózka 16.11.12, 09:12
        afroddytta - a patrzyłaś na mufki pinky?
        sama się właśnie zastanawiam czy sobie nie sprezentować , tylko czy warto?
        • afroddytta Re: Mufka do wózka 16.11.12, 10:16
          Mówiąc szczerze ja pewnie sobie uszyję, nie kupię. Wczoraj zerkałam na allegro teraz jest istny wysyp chyba ze 20 rodzajów, ale te najtańsze to takie naleśniki, średnio mi się podobają i obawiam się, że mogą nie być bardzo ciepłe, są jeszcze z jakimś polskim futrem. Trzeba przyznać, że mufka Magdy się najlepiej prezentuje, jest taka grubaśna i też fajnie uszyta (wyprofilowana).
          Jak bym miała kupować to jeśli nie teutonia (ze względu na cenę) to raczej coś z tych droższych allegrowych, bo te cieniutkie to nie wiem jak się sparwadzą w mrozy, a do środka zakładać rękawiczki to dla mnie bez sensu.
        • ju_mi Re: Mufka do wózka 16.11.12, 15:32
          Mam mufkę z Pinkieshop (jeśli o te Ci chodziło).
          • sztucznamrowka Re: Mufka do wózka 17.11.12, 13:31
            Dla mnie mufka Teutonii jest za droga sad
            Na allegro szukałam i znalałam taką:
            allegro.pl/bardzo-ciepla-mufka-do-wozka-jak-teutonia-i2741201136.html
            Patrzyłam także na mufki Pinkie i podoba mi się ta:
            www.pinkieshop.pl/detail/335/mufka-green-black.html
            Pomóżcie Dziewczyny, bo nie wiem, którą wybrać?
            • afroddytta Re: Mufka do wózka 17.11.12, 14:04
              A ta druga to jak boki ma, na suwaki?
              Pierwsza b. fajna, ale nie brałabym z białym polarem, brzydko się zakurzy.
              • sztucznamrowka Re: Mufka do wózka 17.11.12, 16:08
                No właśnie ja też raczej bym wolała z kolorowym polarem smile
                A jakie zapięcia lepsze? Na napy czy rzepy czy na zamek?
                Oglądałam także mufki forumowej Magdy ale ona nie ma zielonego polaru (a taki najbardziej mi się podoba).
              • ju_mi Re: Mufka do wózka 17.11.12, 18:11
                W tej z Pinkieshop boki są na suwaki. Mam taką: www.pinkieshop.pl/mufka-do-spacerowki-black-monkey.html Fajne jest w niej to, że może być jedno- lub dwuczęściowa i pasuje mi do wózka z pełną rączką (Quinny Buzz) lub dwoma oddzielnymi (Quinny Zapp).
    • sztucznamrowka Re: Mufka do wózka 23.11.12, 23:32
      Kupiłam taką podobną do teutonii jak na tej aukcji:
      allegro.pl/bardzo-ciepla-mufka-polar-do-wozka-jak-teutonia-i2798891794.html
      tylko w kolorze grafitowym i w innym sklepie - w "Mama i ja" te mufki było po promocji za 68zł.
      Dzisiaj byłam pierwszy raz na spacerze z mufką smile Super! Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam
      o jej zaletach smile Uważam, że lepsze są zapinane na napy, bo można łatwo regulować temperaturę wewnątrz mufki - opcja bardziej lub mniej zakrytych rąk.
      • nadi1984 Re: Mufka do wózka 24.11.12, 19:47
        Ją niestety zazalowalam na teutonie i kupiłam ta z netu za 70 zl i zalozylam na cameleona niestety cały czas się odpina . Jak ją naciągnął to kawałek pojadę i znowu się odpina porażka sad((
      • sztucznamrowka Re: Mufka do wózka 25.11.12, 19:40
        U mnie na szczęście nic się nie odpina - jestem zadowolona z zakupu smile
    • mancipi Re: Mufka do wózka 28.11.12, 12:32
      czy ktoś może powiedzieć coś konkretnego o używaniu mufki od magdy? zastanawiam się czy kupić od niej czy tą a'la teutonia, bo na firmową teutonii szkoda mi pieniędzy, i tak raczej bedę mieć dodatkowe rękawiczki bo straszny ze mnie zmarźuch
      • afroddytta Re: Mufka do wózka 28.11.12, 14:07
        Ja właśnie kupiłam dla koleżanki w prezencie, obejrzę i porównam z Teutonią, ale raczej testować nie będę, chyba że tylko przed domem, ale na razie i tak jest za ciepło smile
        • mancipi Re: Mufka do wózka 28.11.12, 17:00
          to czekam niecierpliwie na recenzje smile
          • afroddytta Re: Mufka do wózka 30.11.12, 16:07
            Mufka dotarła i na prawdę jest świetna, wykonana perfekcyjnie. Spokojnie można ją do Teutonii porównywać. Na pewno różni się tym, że jest grubsza (bardziej nadmuchana-wynika to z ocieplenia) i nieco sztywniejsza. Prezentuje się świetnie. Myślę, że sprawdzi się zimą, trudno mi to w praktyce sprawdzić przy takich wysokich temp..
            Jeśli zdecydujesz się na zakup u Magdy to skontaktuj się z nią aby dograć szczegóły. Mufka, którą kupiłam od Magdy ma rozmiar uniwersalny i do mojego MB UJ jest za długa, jak bym miała zamawiać do tego wózka to bym poprosiła kilka cm krótszą.
    • wera.77 Re: Mufka do wózka 30.11.12, 15:58
      Kupiłam mufkę Teutoni po przeczytaniu Waszych wpisów. BAAAJKA.
      Dla samej tylko przyjemności dotykania tego futerka warto było smile))

A tak poważnie to jest przemiła i świetnie pasuje do Baby Joggera CE.

Dzięki
    • froobek Re: Mufka do wózka 30.11.12, 21:52
      A Hartan?
      www.ewozki.eu/pl/p/Mufka-na-dlonie-Hartan/276
      Ciepła? Uniwersalna?

Do Swifta szukam...
      • afroddytta Re: Mufka do wózka 30.11.12, 22:38
        Ale ona w tej samej cenie co teutonia
        • froobek Re: Mufka do wózka 30.11.12, 22:44
          Wiem, ale pytam, czy też fajna i ewentualnie czy obie równie dobrze do Swifta pasują smile
          Bo może Teutonia do Swifta nie...?? wink
          • afroddytta Re: Mufka do wózka 30.11.12, 22:53
            Myślę, że teutonia będzie pasować, ja mam ją na UJ, nie wiem ile Swift jest węższy w rączce, ale Teutonia nie jest gruba i ładnie się zwija więc myślę, ze będzie dobrze.

Nie wiem tylko czy Teutonia "zapobiega przemarzaniu rąk przy ekstremalnie niskich temperaturach" big_grin
        • artemida29 Re: Mufka do wózka 29.09.15, 14:00
          Wątek kończy się 3 lata temu ale może doradzicie coś mamuśki. Kompletuje wyprawkę dla synka ( termin mam za miesiąc) i szukając śpiworków do wózka natknełam się na mufki (nawet nie wiedziałam, że coś takiego jestwink.
          Co myślicie o polskiej marce Kutnik? Używałyście? Mają tanie te mufki i całkiem spoko wyglądają np. ta: spiworkidowozka.pl/mufki-do-wozka/94-ciepla-mufka-do-wozka-baranek-niebieska.html
          • wix_1 Re: Mufka do wózka 29.09.15, 22:18
            Jeśli to nie reklama to sie wypowiem. Moim zdaniem ta mufka nie wygląda dobrze - ten materiał na zewnątrz przypomina sztywny materiał używany w tapicerkach częstochowskich czołgów. Do tego nie układa się zbyt ładnie i ma tylko po 1 lub 2 napy na bok więc raczej nie jest wiatroszczelna, ale tu się mogę mylić. Do tego cena wysoka dość. Moim zdaniem zdecydowanie nie.
            • artemida29 Re: Mufka do wózka 30.09.15, 09:47
              Ok, dzięki za info smile A jak nie ta to jakie polecasz? Czy mufka w ogóle się przydaje?
              • martuska1982 Re: Mufka do wózka 30.09.15, 13:39
                mnie sie nie przydała, moze ze dwa razy zalozyłam ja na wozek na zimowe spacery ze starszakiem.
              • asbu Re: Mufka do wózka 30.09.15, 14:13
                To zależy jak wrażliwe na zimno masz ręce. smile Ja noszę rękawiczki jak jest poniżej +10 stopni, więc mufka to dla mnie zimowy must have. Zakładam rękawice, do tego mufka i mogę spacerować. smile
                • sztoczek Re: Mufka do wózka 08.10.15, 22:33
                  Wiem co czujesz sad Ja tej jesieni już uzywalam rękawiczek sad Ze wcześniej nie wiedzialam ze są mufki do wózków. Człowiek całe życie się uczy i glupi umiera...
              • afroddytta Re: Mufka do wózka 08.10.15, 22:50
                Dla mnie mufka to oczywistość. Jak pisałam wcześniej mam już kilka lat tę Teutonii i w tym roku również będzie w użyciu smile Ja uzywam jej już bez rękawiczek. W zeszłym roku do wózka podwójnego dokupiłam takie oddzielne rękawice i były tez ok. Kupiłam wtedy też u nich mufkę, odsprzedałam koleżance i była bardzo ok, szczególnie że kosztowała mało. Ja kupowałam u nich, i rękawice i mufkę (czarny ortalion+wełna) i moge polecić. allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5086675
              • hasturek Re: Mufka do wózka 09.10.15, 21:23
                Ja mam 3 mufki i nie wyobrażam sobie zimy bez tego wynalazku wink
                Mam:
                Magdową - dla mnie jest troszkę za płytka, tzn. nie potrafię jej może dobrze ułożyć na rączce i mam jej za dużo za rączką, a za mało na moich nadgarstkach. Ale jest najładniejsza smile
                Lodgera - lubię, bo jest cieplutka, opatulająca dłonie i miła w dotyku
                Womara - z wełną, z niej można też zrobić rękawice. Na ekstremalne mrozy. Jak nie jest wystarczająco zimno, to mnie ta wełenka gryzie.
                • gleana Re: Mufka do wózka 09.10.15, 22:04
                  Ja mam mufkę szytą przez Magdę (na zewnątrz pul a w środku polar) i rękawice La Millou. Dla mnie mufka jest fajna jak jest chłodno, w takim okresie przejściowym wiosna/jesień bo jednak nie otula tak rąk. Natomiast rękawice na zimę idealne, cieplutkie i dobrze przylegające.
          • martuska1982 Re: Mufka do wózka 29.09.15, 22:53
            strasznie droga ta mufka jak na tą firmę. Obecnie to kaisera za tyle na allegro można kupić.
    • thestrawberry Re: Mufka do wózka 22.10.16, 21:43
      Hej, ja mam pytanie, czy lepsza (wygodniejsza) mufka na obie ręce, czy dwie oddzielne mufki/rękawiczki? Np coś takiego znalazłam:
      bambino-sklep.pl/p246,mufki-matpol-welniane.html
      archiwum.allegro.pl/oferta/welna-rekawiczki-mufka-ochraniacz-do-wozka-i-sanek-i5697031742.html
      W sklepie przymierzyłam się raz do tej podwójnej i strasznie niewygodna mi się wydała (jak prowadzę wózek to nie trzymam w ten sposób rąk na rączce) i dlatego zastanawiałam się nad oddzielnymi. Poradzicie coś? Ktoś miał takie podwójne? I czy ktoś miał pojedynczą i średnio wygodna była (w sensie ułożenia rąk na rączce)? Albo własnie taka pojedyncza zdecydowanie wygodniejsza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka