Dodaj do ulubionych

śpiworek KAISER iglu a thermo aktion

07.12.12, 19:03
jak jest różnica między nimi? pewnie iglu lepszy bo droższy wink

muszę któryś kupić, bo chcę coś w nim zobaczyć i udoskonalić swoje big_grin a jak już będę kupować, to taki aby mi kolorystycznie pasował, bo pewnie poużywamy go przy okazji
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 07.12.12, 19:42
      Hehe tez eksplorowalam temat - igluu ma z tylu takie wszywki zapobiegajace
      zsuwaniu i chyba na dole odpinany dol na nozki a poza tym jest troche grubszy - nie mialam zadnego wiem z doniesiensmile
      • afroddytta Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 07.12.12, 19:48
        A kupujesz na Limango? Mnie ciekawi ten najdroższy za ponad 400 zł, bo niby powinien być najlepszy, a z wyglądu jest najbrzydszy. Te pikowane mi się podobają, chętnie bym wypróbowała, ale na prawdę nie potrzebuję...
        • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 07.12.12, 19:55
          właściwie to na limango żadna rewelacja, na all też po tyle były

nie bardzo mam kasę teraz przed świętami, muszę najpierw wózek kupić wink no ale ten śpiworek też mi potrzebny, do pracy wink
        • linkap_wawa Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 07.12.12, 19:58
          kupilam - thermo action - ten za 86 zl - juz pakowalam do koszyka iglu ale starszak ublagal zeby rozowy kupic smile a w sumie prawie 50 zl piechota nie chodzi wiec uleglam
          • ewelinapatrycjapola Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 07.12.12, 20:29
            magda tu masz linki na katalog kaisera. Tam dużo pisze. MOdele droższe zwykle są na niższą temperaturę. Fotę mojego mogę dla ciebie zrobić w poniedziałek i podesłać na e-mail. W sprawie śpiwora to na priva czy jak?
            • ewelinapatrycjapola ups. podaje teraz 07.12.12, 20:30
              forum.gazeta.pl/forum/w,101614,139803132,139806094,Re_spiwory_zimowe_Kaiser.html
              • magda79pn Re: ups. podaje teraz 07.12.12, 20:48
                pooglądałam i nadal nic nie wiem big_grin
                • dziustynka Re: ups. podaje teraz 07.12.12, 23:05
                  Iglu ma suwak schowany pod materiałem.
                  poza tym nie wyczailam różnicy innej.
                  Jestem zadowolona, grubiutki jest i ciepły, i pasuje do bjcmgt.
                  • magda79pn Re: ups. podaje teraz 07.12.12, 23:30
                    no własnie zauważyłam że ma listwę na zamku, i ten dolny zamek też ma schowany

a thermo aktion nie wiem czy ma taką listwę od spodu zamka, czy nie ma jej wcale, inaczej rozpina się też dół, w thermo można chyba zupełnie tą dolną klapkę odpiąć, a w iglu nie.
                    • dziustynka Re: ups. podaje teraz 07.12.12, 23:55
                      Jutro sprawdzę ten dół.
                      Aha, ja mam iglu thermo coś tam.
                      Jak masz jeszcze pytania, napisz. Może mi się uda opisać czy fotkę strzelić.
                      • zona.102 Re: ups. podaje teraz 08.12.12, 17:23
                        Ja bym prosila o fotke na GT smile
                      • dziustynka Re: ups. podaje teraz 08.12.12, 22:18
                        Dół się odpina w moim całkowicie.
                        Mam taki zdaje się jak ten niebieski na limango.
                        Fotka jutro.
                        • zona.102 Re: ups. podaje teraz 09.12.12, 21:44
                          dziustynka i jak masz fotkę? Jestem bardzo ciekawa jak wyglada smile Teraz mam spiworek Graco, jest super ale ma boczki ktore mi sie non stop zawijaja.
                          • dziustynka Re: ups. podaje teraz 12.12.12, 11:51
                            no nei mam fotki
                            ciągle zapominam wieczorem zrobić
                            zresztą mam czarny śpiwór na czarnym wózku w ciemnym przedpokoju, więc chyba lepiej gdy zrobiłabym na dworzu, ale ja nie chodzę uncertain
                            no i zapominam, jak tylko zrobię to wkleję
                            pasuje bardzo dobrze
                            • dziustynka foto kaiser+bjcmgt 19.12.12, 12:56
                              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/dg/fa/sjut/ta10KHr0ATngI3pZdB.jpg
                              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/dg/fa/sjut/s5iYZwZjtppmbyALwB.jpg

wczęśniej wkleiłam moje foty w jakiś inny wątek
                              nie nachodzi na przednie koło
    • maggieeee Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 08.12.12, 17:09
      Fajne są bardzo
      Ale gdzie je mozna kupić?
      Podoba mi sie ten Downny
      Miał ktoś?
      • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 09.12.12, 12:01
        widziałam na fotkach google że w thermo odpina się dół, ale niecałkowicie, a iglu można odpiąć całkowicie, różnica między nimi polega też na tym, że iglu ma zasłonięte zamki, a thermo nie. Co z grubością to nie wiem.

jeśli się mylę to mnie poprawcie

dzisiaj chyba zamówię iglu, tylko nie wiem który kolor, chyba ten brązowy, bo jest brązowy i niebieski (nie wiem czy to błękit, czy turkus) jakby był czarny to bym nie miała problemu, a tak muszę patrzeć, aby był w miarę uniwersalny, bo nie wiem czym za rok będziemy jeździli i w jakim kolorze wink

wózki mam: jeden granatowy, drugi pomarańczowy z czarnym i beżowym, a trzeci chyba zamówię brązowy lub czarny, choć zastanawiam się nad czerwonym... brązowy śpiworek chyba będzie ok, co?
        • ruda_mama Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 09.12.12, 20:50
          Dziewczyny pomóżcie z wyborem śpiworka.
          Który będzie lepiej pasował do MB Swift i który jest cieplejszy: Kaiser Thermo Aktion czy śpiwór od Magdy?
          • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 09.12.12, 20:52
            tego to nawet ja nie wiem smile
            ja kupuję iglu, bo lepszy od thermo aktion, a potrzebuję go w sumie do celów służbowych big_grin
            • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 09.12.12, 23:23
              zamówiłam Iglu w kolorze brązowym, nie wiem do czego on mi będzie pasował, ale zamówiłam big_grin

a jak go rozpakuję i okaże się, że jest cienki (tzn cieńszy od moich), albo coś tam innego, to zobaczę co mnie interesuje i albo go sprzedam, albo odeślę wink
              • maggieeee Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 12.12.12, 11:23
                daj znac koniecznie
                • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 12.12.12, 13:13
                  wysyłka dopiero między 21.12 a 04.01
                  • djulliet Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 13.12.12, 17:19
                    Ja kupiłam model Sheepy z wkładką ze skóry jagnięcej, z opisu wynika że można ją odpinać i tak regulować ciepło śpiworka. Zobaczymy jak się sprawdzi w duecie z MB Swift i BJCM
                    • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 19.12.12, 11:22
                      dzisiaj będę miała śpiworek, właśnie dostałam smska, że jedzie smile
                      • djulliet Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 20.12.12, 12:07
                        O to fajny prezent przed Świętami będziesz miała smile

My się wczoraj testowaliśmy Sheepy przy -1, mały miał ciepło bez jagnięcej wkładki, dzisiaj już -6 więc chyba założę futrzaka i zobaczymy jak się sprawdzi smile Aha pasuje do Mountain Buggy Swift, nie zjeżdża dzięki antypoślizgowemu tyłowi.
                        • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 20.12.12, 16:28
                          dotarł, nie wiem co o nim myśleć wink nie zachwycił mnie, spodziewałam się większego wypasa smile
                          kolorystyka - brzydki brąz, ja to bym nawet powiedziała, że on w oliwkę wpada, a pasowałaby mi taka ładna czekolada, a środek ma czarny polar, do którego wszystko się czepia.

zostawiłam przy nim metkę, bo nie wie czy go nie zwrócę, zdecyduję jak będę miała wózek i go przymierzę (w sobotę popołudniu) britax b-agile w kolorze sand.
                          • escapezone Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 20.12.12, 23:14
                            mala prosba do magdy , czy masz fotki spiworkow do baby jogger gt w jakims jasnym kolorze , kolezanka wrzucila w czarnym a chcialam zobaczyc w innym jeszcze . Pozdrawiam
                            • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 20.12.12, 23:16
                              ja nie mam baby joggera, w sobotę będę miałam britaxa b-agile, a śpiworek kaisera mam brązowy
                            • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 20.12.12, 23:54
                              escapezone napisała:

> mala prosba do magdy , czy masz fotki spiworkow do baby jogger gt w jakims jasn
                              > ym kolorze , kolezanka wrzucila w czarnym a chcialam zobaczyc w innym jeszcze .
                              > Pozdrawiam
                              ====
                              chyba Cię nie zrozumiałam big_grin
                              chcesz fotki moich śpiworków?
    • justyna2262 Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 20.12.12, 21:02
      A jak z grubością i długością? Czy jest ciepły?
      • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 20.12.12, 23:46
        już wam opisuję

KAISER IGLU THERMO FLEECE

Długość ma 99-100cm, a nie 105 jak opisują, no chyba że mierzyli go z tą częścią na nogi spłaszczoną (wiecie o co mi chodzi?) ale to jest pomiar nieprawdziwy, bo przecież jak dziecko ma tam buty to śpiworek nie jest na płasko.

Jak go wczoraj wyjęłam z paczki, to wydawał mi się cieńszy od moich, ale teraz, jak nabrał powietrza, to jest mniej więcej taki sam.

Kolor, tak jak pisałam, brzydki brąz wpadający w oliwkę, a polar czarny do którego wszystko się czepia, odnoszę wrażenie, że ten polarek ma coś sztucznego w sobie.

teraz trochę odnośnie jakości, uszyty jest w miarę OK, co mi się nie podoba:

-musiałam go wyprasować, bo był pognieciony, oczywiście nie trzeba, ale to dla mnie tak samo, jakby wyszła w pogniecionej kurtce na ulicę, po wyprasowaniu dopiero odzyskał swój urok wink którego nie było zaraz po otwarciu paczki, wyjęłam pomiętą szmatę uncertain

- na polarze było pełno niteczek, i drobinek watolinki (pewnie dlatego tak mi się rzuciło to w oczy, bo polar mam czarny)

-zamki się marszczą, i trzeba je troszkę naciągać przy odpinaniu, ale nie ma tragedii

-w kilku miejscach wystaje ocieplina ze szwów, oczywiście już ją wyskubałam

-"kaptur" można zrobić dziecku tylko wtedy, gdy jest mniejsze od śpiworka wink bo żeby ściągnąć górną część to musi być jakieś 15cm luzu, i w momencie gdy robimy "kaptur" śpiworek nie może być przywiązany do oparcia

-materiał przykrywający zamek w dolnej części (tej na nogi) ma tylko dwa rzepy z przodu, i mimo że wszystko wyprasowałam, to się od spodu ciągle odwija, nie przykrywając zamka

Nie wiem gdzie one są produkowane, czy w Chinach, czy w Niemczech, 7 lat pracowałam przy produkcji odzieży do Niemiec, więc wiem jakie wymagania są, jeśli chodzi o kontrolę jakości, dla mnie ten śpiworek nie nadawałby się do wysłania go klientowi, miał na sobie pełno resztek poprodukcyjnych, z których powinien zostać oczyszczony przed spakowaniem wink

Generalnie jakbym go kupiła za 190zł, to bym odesłała, za 130 niech zostanie, a jeśli ktoś ma ochotę kupić na allegro za 105 to wydaje mi się że warto i za te pieniądze bym go szczerze poleciła, przymykając oko na w/w rzeczy wink

Ale weźcie na mnie poprawkę, bo ja mogę mieć chorobę zawodową big_grin
        • ewelinapatrycjapola Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 21.12.12, 05:37
          w 100 % się zgadzam. Ja mam porównanie tylko do rodzimej jednej produkcji.: Twarde, ślizgające się, i nieprzyjemne w dotyku przez to wypełnienie z wełny pod główką. Tzn. w tej cenie jak kupiłam jest ok. Wypełnienie od środka mam różowe. Materiał coś jak puchate minky. TTo nie jest polar jaki z nam z mojej odzieży outdoorowej...Miałam wrażenie, że cieńki ale jednak grzeje ładnie. Jest plastyczny i obszerny. Nitki z wypełnienia faktycznie wystawały. Ceny regularne jak dla mnie nieco za wysokie u nich. Zaraz jak się duszukam puszczę zdjęcie. Mi to brakuje porządnego puchowego w 100 % śpiwora na rynku.
        • linkap_wawa Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 21.12.12, 09:18
          ja kupilam thermo action i owszem dostalam sms wczoraj ze dostane paczke i siedzialam rano w domu do 13 - kuriera niet, wrocilam o 17 - kuriera niet.. dzisiaj sprawdzam w dpd na stronie co sie dzieje a tam info ze paczka odeslana do szczecina - nosz kuzwa!... oczywiscie do dpd nie mozna sie dodzwonic, zeby sprawe wyjasnic...
          ciekawa jestem swoich wrazen ale poki co dooopa!

Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
          • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 21.12.12, 10:34
            u mnie kurier był o 21:10 !!! mają tyle paczek, że jeżdżą do oporu
          • linkap_wawa Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 21.12.12, 16:03
            dobra - dostalam... no i nie jest wcale zlesmile nie pognieciony zbytnio, klaczki ociepliny nie wystaja, skrawkow materialu nie zauwazylam. Uwazam ze jak na 89 zł to bylo warto. W sumie od iglu thermo action rozni sie tylko tym, ze nie ma tych wstawek z tylu, ktore maja zapobiec zsuwaniu sie, klapki na suwaku i w teorii jest krotszy - ma 100cm dlugosci. A! magda - ten polarek to jest 100% poliester i w igluu i w thermo action, wiec dobrze ta sztucznosc wyczuwalas.. chociaz mi materialowemu laikowi zadna sztucznosc nie przeszkadzawink Tak sie prezentuje na elicie:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/L44M8El4Q1Y8V0gBaB.jpg
            • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 22.12.12, 00:15
              a te małe nóżki to czyje? smile zupełnie jakby mój mały pamperek tam leżał smile widzę że twoja córeczka ma 7 miesięcy, mój ma 6,5 smile

bardzo ładny ten twój śpiworek, ładniejszy od mojego smile
              żałuję, że nie kupiłam tego tańszego...

napisz mi tylko (z ciekawości) czy pod zamkami jest jakaś listewka materiału, czy nie ma nic? bo mój ma na wierzchu, więc pomyślałam że ten może mieć w środku smile i czy dół da się całkowicie odpiąć.
              • linkap_wawa Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 22.12.12, 11:06
                no tak te male nozki to moja artystka - jak widzi ze wyciagam aparat i robie zdjecia to zaraz przylazi i nijak sie odciagnac nie da...smile
                a co do spiworka - suwak nie ma zadnej listwy - ale w sumie jakby byla od srodka, to pewnie caly czas by w suwak wchodzila, wiec moze to i lepiej ze jej tam nie ma... tak sie pocieszam ze w sumie ten material spiworka jest na tyle miekki i gruby, ze zachodzi na suwak, wiec moze jakos tak strasznie nie bedzie przez niego wiuwac. Dol mozna calkowicie odpiac.
    • sztucznamrowka Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 22.12.12, 12:41
      Ja mam śpiworek Kaiser Thermo Aktion - kolor khaki plus czarny polar. Dół ma całkowicie odpinany a zamki nie zakryte. Moim zdaniem Iglu ma większą gamę kolorystyczną ale w PL i tak większość niedostępna sad
      Muszę się pochwalić, że wczoraj poszalałam i pojechałam do Mama i ja
      w Gdańsku i kupiłam kolejny śpiworek - tym razem Alvi Teflon - czarny plus czarny polar oraz czarną mufkę big_grin
      Oczywiście pojechałam głównie po to by poprzymierzać synka do spacerówek smile
      Wcześniej miałam śpiworek Alvi Mumia - granatowy z żółtym polarem ale go niedawno sprzedałam - był super ciepły no i oczywiście miał odpinany dół (niecałkowicie).
      Uważam, że odpinany dół jest bardzo praktyczny, szczególnie przy starszym dziecku, które już samo chodzi i buty wiadomo brudne.
      Wszystkie śpiworki, które miałam a nie miały tego rodzaju rozwiązania poszły na sprzedaż smile
      W ciągu ostatniego m-ca sprzedałam 4 śpiworki tongue_out
      • ma-mam Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 28.12.12, 15:48
        Ja też zakupiłam Iglu ale na allegro i jak Madzia czytam Twojego opisu to tak jakbym miała inny śpiworek-co prawda pierwszy dostałam używany bo się pan pomylił-i ten rzeczywiście był pomięty i nie wyglądał ciekawie,ale na drugi dzień dostałam nowy i bez porównania-nic nigdzie nie wychodzi,na polarze zero watolinki i niteczek,zamki się nie marszczą ani dolna cze sc się nie odwija. Nie wiem może egzemplarz taki ci się trafił. Albo w moim to wszystko w czasie wyjdzie. Ja mam czarny z czarnym polarem. Jak na razie jestem zadowolona-obym nie przechwaliła. Pozdrawiam
        • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 28.12.12, 17:07
          ja kupiłam nowy na Limango i odnoszę wrażenie, że pierwszej jakości to on nie był...
          my go nie używamy, bo do niczego mi ten kolor nie pasuje wink mamy inne śpiworki i właściwie to nie wiem po co go kupiłam, chyba z ciekawości big_grin
          • coronella a Kaiser 3 w 1? 29.12.12, 07:12
            czy zna któraś z Was ten śpiworek?
            https://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/96/73/65/2896736519
    • magda79pn Re: śpiworek KAISER iglu a thermo aktion 29.12.12, 11:51
      nie wiem co z nim zrobić...
      • magda79pn real fotki 29.12.12, 12:53
        Dziwny jest ten kolor, dla porównania położyłam na nim dwa odcienie brązu, bluza jest brązowa, a spodenki są ciemne, czekoladowe.

widzicie jak mi się ten dół odwija? w ogóle się nie układa tak jak powinien sad

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Fd3e1cQTaBMzLJkqlB.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/87tV9accTvf1Br4WjB.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/IhR53G8Afv8AkytmCB.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Srzof3zVdWeYc0eGcB.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/dMMg4HdKqJAjFEiD0B.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/RNAaObStgyHcZPbGtB.jpg
        • 1nova pytanie 29.12.12, 22:33
          A Waszym zdaniem 14-miesięczny spory chłopak zmieści się w takim śpiworku? Potrzebuje coś dla łobuziaka, który jeszcze śpi na spacerach. Mam wątpliwości czy takie duże dziecko jeszcze się zmieści w takim "wynalazku". Nova
          ---------------------------------------
          Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy
          Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy
          • magda79pn Re: pytanie 29.12.12, 23:08
            a ile ma wzrostu? bo ten śpiworek ma dł 100cm
            • 1nova Re: pytanie 31.12.12, 10:03
              No właśnie, tu się boję, że na długość się nie zmieści. On ma jakieś 85-88 cm. Długi i chudy wink. Producent niby podaje 105 cm. Myślę, że mumii i tak nie zrobie przy takim dziecku, ale może go owinę. Synek już chodzi, wiec kusi mnie funkcja odpinania dołu śpiworka, a cenę mają przyzwoitą. Bo ja muszę mieć dwie sztuki - bliźniaki smile. Nova
              • dziustynka Re: pytanie 31.12.12, 10:14
                Mój ma 92 cm wzrostu, buty na traperku, do których nei odpinam wcale dołu, jak wchodzi do śpiworka. I się mieści, aczkolwiek nie robiliśmy nigdy mumii przy głowie. To mogłoby się faktycznie nie udać.
                My jesteśmy zadowoleni. Mamy czarno-czarny, nie czepiają się kłaki, nie jest wymięty i dół jest prosty.
              • magda79pn Re: pytanie 31.12.12, 12:22
                ja mierzyłam i ma 99-100cm długości, na ten sezon się zmieszczą, za rok już raczej nie
                • 1nova Re: pytanie 31.12.12, 13:13
                  Te 1,5 godziny snu na spacerze, to jedyny czas kiedy synus siedzi na swojej slicznej pupci w wozku. Nie mam nadziei, ze za rok tez tak bedzie - raczej wtedy juz w ogole nie usiedzi w ciagu dnia, nie mowiac o spaniu. Musze w cos zainwestowac, bo mu zimno teraz. Dla coreczki upolowalam zimowego Maclarena w TKMaxx i jestem zadowolona - nie marznie w nim. A poza tym w selekcie to oni sie za rok na pewno nie zmieszczasmile. Nova
                  • magda79pn Re: pytanie 01.01.13, 11:44
                    jak na ten sezon, to śmiało możesz kupić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka