Dodaj do ulubionych

lekki wózek

11.01.13, 08:55
cześć wózkomaniacy i wózkomaniaczki,
spodziewam się pierwszego dziecka, trochę wcześnie na myślenie o wózku, ale chcę upolować używany, więc wolę mieć upatrzony model i potem tylko czekać w odpowiednim czasie aż się pojawi odpowiedni egzemplarz smile
zgłaszam się do Was o pomoc, bo szukam wózka bardzo lekkiego, mieszkam na trzecim piętrze bloku o wąskich klatkach schodowych, bez windy, bez wózkarni, a parking mam 300m od klatki, więc z zostawianiem stelaża w bagażniku też nie będzie łatwo sad
nie jesteśmy zbyt wysocy, przeciętnego wzrostu. jako, że będę musiała sama wciągać ten wózek na trzecie piętro myślałam o takich wózkach: bugaboo cameleon/frog lub stokke xplory. są drogie, ale chcę upolować trochę tańszy używany. czy myślicie, że to dobry wybór? a może polecacie coś innego?
Obserwuj wątek
    • djulliet Re: lekki wózek 11.01.13, 21:23
      Z lekkich to może jeszcze Emma Nitro albo Ozone (ok.11 kg) oba wąskie albo Baby Jogger City Mini z gondolką - tu brak przekładanego siedziska w spacerówce, albo BJ City Versa
      Dziewczyny na pewno coś jeszcze dorzucą smile
    • kkitka Re: lekki wózek 11.01.13, 21:47
      a piwnice masz? Wnoszenie nawet najlżejszego wózka na 3 piętro to kiepski pomysł. Albo możliwość zostawiania wózka na klatce i przymocowanie go blokadą od roweru do jakieś rury, pewnie przepisy ppoż nie pozwalają na to, ale jak szeroka klatka to może nie będzie sąsiadom tak przeszkadzać. No ale camelon czy stokke to trochę szkoda na klatkę pewnie wink Jak masz balkon to na początek polecam bujanie malucha na balkonie (kupiłam w tym celu najtańszy wózek typu czołg i trzymałam go na półpiętrze).
    • mad-rat Re: lekki wózek 13.01.13, 05:41
      niestety piwnica nie wchodzi w grę, nie mam możliwości sad klatka również, jest bardzo wąska i jak przypnę na dole wózek do kaloryfera, to sąsiedzi nie wejdą do piwnicy
      kkitka, dobry pomysł z tym balkonem na pewno skorzystam, djulliet - dzięki za pomysły, już się zabieram za szperanie smile
    • mad-rat Re: lekki wózek 13.01.13, 06:09
      djulliet, emmy fajne, chyba też będę polować i zobaczymy co się trafi, trochę mało ich używanych widzę na aukcjach
    • agnes_nyc Re: lekki wózek 13.01.13, 08:16
      my jezdzimy cameleonem i bardzo polecam jak dla mnie super wozimy juz drugie dziecie w cameleonie i wszystko gra bez zarzutu
      starsza corke wozimy w bee+ i rowniez polecam

ogolnie jestem bardzo przywiazana do marki i jeszcze sie nie zawiodlam na niej
    • mad-rat Re: lekki wózek 15.01.13, 10:10
      dziękuję Wam za opinie, pewnie się skończy rzeczywiście na bugaboo, ale też dorzucam do listy życzeń tą emmę, może akurat się trafi używana? będę polować zatem na jakąś okazję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka