Dodaj do ulubionych

Nipper - zepsuty hamulec

13.01.13, 21:27
No i potwierdziło się - hamulec to zdecydowanie najsłabsze ogniwo tego wózka. uncertain

Ponieważ śniegu nasypało, więc wysyłanie go do serwisu nie jest mi na rękę, więc chcę sama z tym hamulcem najpierw pokombinować. Mam więc prośbę: czy któraś z posiadaczek Nippera może tu wrzucić zdjęcie hamulca ODBLOKOWANEGO i ZABLOKOWANEGO tak, żebym widziała, jak to wygląda od spodu i boku?

Bo mnie ten mój jakby "przeskoczył" i nie wiem, jak to nastawić. Dzięki!
Obserwuj wątek
    • aga7-77 Re: Nipper - zepsuty hamulec 13.01.13, 22:03
      Zdjęć niestety nie mam, ale spróbuj pokombinować. Mnie też ten hamulec tak przeskoczył do przodu i mąż coś tam podważał, kombinował, aż sprężyna przeskoczyła i hamulec wrócił na swoje miejsce.
      • aga7-77 Re: Nipper - zepsuty hamulec 13.01.13, 22:39
        Właśnie mąż mi pokazał jak można naprawić ten hamulec - jest to naprawdę proste i trwa 2 sekundy. Pod tym czerwonym hamulcem są dwa (po jednym z każdej strony) cięgna (takie cienkie rurki). Trzeba je rozszerzyć (rozciągnąć) każde w stronę koła ok. centymetr (delikatnie, żeby nie zerwać sprężyny) i wtedy przesunąć tą czerwoną stopkę do pozycji poziomej (do siebie). Wtedy te cięgna wskakują z powrotem na swoje miejsce w tym czerwonym plastiku i tadam... wózek naprawiony big_grin
        • marimag85 Re: Nipper - zepsuty hamulec 13.01.13, 23:16
          Aga, jesteś WIELKA!!!! big_grin Dziękuję!

No chyba bym się poszła upić, jakbym cały wózek do serwisu odsyłała, a potem się dowiedziała, że mogłam to sama zrobić w 2 sekundy........ wink
          • aga7-77 Re: Nipper - zepsuty hamulec 13.01.13, 23:19
            A proszę bardzo smile Mój mąż jest cały happy, że mógł pomóc big_grin
    • sole78 Re: Nipper - zepsuty hamulec 13.01.13, 23:53
      mnie też się to przytrafiło chyba 3 razy, z hamulcem w nipperze trzeba ostro...żnie wink też byłam za pierwszym razem załamana, że wózek pojedzie do reklamacji, a to taka pierdoła się okazała smile
      • pomilak1 Re: Nipper - zepsuty hamulec 15.01.13, 18:04
        Raz wysyłałam do serwisu,ale nie przeskoczył tylko w ogóle sprężynka nie chciała wskakiwać z jednej strony.
        Ostatnio mi przeskoczył i też sama sobie to naprawiłam smile
    • marimag85 Re: Nipper - zepsuty hamulec 06.02.13, 09:59
      Aaa... wiecie, co to jest niefart? Wczoraj wyczyściłam DOKŁADNIE Nippera i spakowałam go, żeby go wysłać do serwisu na naprawę hamulca (zepsuł się dokumentnie) i co widzę rano za oknem? Śniegu po kostki!!!!! uncertain///
      A że aktualnie mam na stanie tylko parasolkę Safety1st (nienawidzę parasolek!) to czeka mnie fantastyczne kilka dni...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka