tara13 23.01.13, 13:46 Czy orientujecie sie moze czym sie roznia (oprocz ceny) te dwa wozki pierwszy drugi Sylwia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szangala_23 Re: Quinny Speede 23.01.13, 14:11 Ten z pierwszego linka ma dodatkowy hamulec w rączce oprócz nożnego, koszyk w pierwszym speedim ma możliwość powiększenia poprzez rozsuniecie zasuwaka. mam ten 1 i polecam Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny Speede 23.01.13, 14:26 szangala_23 napisała: > Ten z pierwszego linka ma dodatkowy hamulec w rączce oprócz nożnego, koszyk w p > ierwszym speedim ma możliwość powiększenia poprzez rozsuniecie zasuwaka. mam te > n 1 i polecam Własnie na odwrót.Ten trańszy pod pierwszym linkiem to kolory z najnowszej kolekcji fast brown i fast black - czarna rama, brak hamulca ręcznego i nie powiększany ani nie zamykany na siatkę kosz na zakupy.Kolekcja nowsza, ale mniej bajeró, dlatego tańszy. A ten droższy to wersja starsza z bajerami, których brak nowszej wersji i dlatego jest droższy. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Quinny Speede 23.01.13, 15:32 Noi ten drugi to jako glowne zdjecie ma maxi cosi speedi Hahaha czyzby sklep sie pomylil? A te pierwsze to nowsza kolekcja A te drugie to starsze wozki sa Noi nie rozumie tego sklepu starsze kolorystyki sprzedaja za wiecej? Dziwne Ale to nie pierwsze takie praktyki w tym sklepie dlateg go nie lubie A i w jeden dzien jest taka cena a na drugi dzien jest inna Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny Speede 23.01.13, 15:54 na allegro też wielu sprzedawcós starszą kolekcję sprzedaje drozej.Ja to zrozumiałam tak, że nowszy jest uboższy w bajery i dlatego tańszy. Odpowiedz Link
annulka79 Re: Quinny Speede 23.01.13, 17:25 Szczerze mówiąc nie rozumiem tej różnicy w cenie Tańszy (czarna rama, brak hamulca i nieregulowany kosz) to 2013r. oczywiście Quinny Droższy (srebrna rama, hamulec, ale BRAK pałąka) kolekcja z 2008r Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny Speede 23.01.13, 18:24 annulka79 napisała: > Szczerze mówiąc nie rozumiem tej różnicy w cenie > > Tańszy (czarna rama, brak hamulca i nieregulowany kosz) to 2013r. oczywiście Qu > inny > Droższy (srebrna rama, hamulec, ale BRAK pałąka) kolekcja z 2008r bez przesady,nie taki stary.Jeszcze niedawno quinny robiło takie na srebrnej ramie.W 2010 i 2011. Nie wiem czmu akurat 2008 napisałaś, zabrzmiało jakby od tamtej pory nic i dopiero 2013.Co tez jest lekkim przekłamaniem bo czarna rama i brak hamulca etc.już w 2012 były dostępne. Odpowiedz Link
annulka79 Re: Quinny Speede 23.01.13, 18:44 To prawda miało być 2012 zamiast 13, tu zaszła niezamierzona pomyłka. Jednak wózki z drugiego linku są z 2008 roku (Raven i Fudge). Wiem że przez kolejne lata produkowali wózki (nie napisałam nic o tym żeby nie) ba nawet w tym samym kolorze tapicerki. Ten wózek nie ma pałąka (pałąki miały modele od 2009). W tej samej ofercie jest jeszcze czerwony (Rose) z 2011, o czym świadczy prawie niewidoczny napis na podnóżku. W sumie nie wiadomo co się dostanie ... Piszę to co wiem i nie mam zamiaru przekłamywać. Odpowiedz Link
annulka79 Re: Quinny Speede 23.01.13, 19:09 annulka79 napisała: > To prawda miało być 2012 zamiast 13, Wyjaśniając dlaczego napisała 2012 a nie od 2012: Modele 2013 również mają czarną ramę ale różnią się min. tym że dodatkowo jest napis na czarnym plastiku z boku i napis na podnóżku jest chyba (ale tu nie jestem pewna czy mi się nie przewidziało) niebieski. Te z oferty sklepu to 2012. Odpowiedz Link
tara13 Re: Quinny Speede 25.01.13, 11:03 Heja, mam jeszcze pytanie do uzytkowniczek wozka. Jak sie prowadzi wozek, ma jakies wkurzajace wady? Mial by byc to wozek dla niemowlaka, czy ta wkladka do spacerowki jest ok po przesiadki z gondoli? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny Speede 25.01.13, 20:26 ja do speedi wkładki nie mam, ale wsadziłam do niego już roczniaka.Miał sporo miejsca, ale nie zjeżdżał ani nic. Co w nim wkurza? mnie nic, no teraz na śniegu wkurza mnie, ze podskakuje, jest sztywny. Może jednak wkurzac w nim regulacja oparcia - cięzko je podnieśc, zwłaszcza jak dziecko się opiera. Ja wkładam rękę między oparcie a materiał budki, przedramieniem utrzymuję oparcie w pionie i tą samą ręką trzymam klamrę, a drugą ręką ciągnę paski. Wkurzać też może budka, bo jest mała,nie osłania wcale, a poza tym nie ma blokady, czyli na wybojach lub przy silniejszym wietrze moze się złożyć. Poza tym dla mnie jest to jeden z lepszych wózków, przy czym cenę ma atrakcyjną tak nowy jak i używane - używane to za grosze mozna kupić. Odpowiedz Link
afroddytta Re: Quinny Speede 25.01.13, 22:08 Ja przy drugim użytkowniku dokupiłam tę oryginalną wkładkę i jest na prawdę fajna, bo bez wkładki wózek jest za obszerny dla takiego malucha. Ogólnie wózek bardzo polecam, choć jak każdy ma swoje minusiki np. nie kładzie się zupełnie na płasko co w sumie starszemu dziecku nie przeszkadza, ale noworodka musisz mieć w gondolce, buda bez rewelacji (choć mi się nigdy nie składała sama). Bardzo fajny podnóżek (regulowany, spory), łatwe składanie i małe (jak na takie terenowe wózki) rozmiary po złożeniu, fajnie regulowana rączka, wygodny hamulec, kosz na zakupy może sprawiać wrażenie małego, ale doceniłam go (a właściwie siatkę spinającą z góry) szczególnie po przesiadce na inny wózek. Ogólnie wózki te się dobrze prowadzą, świetnie sprawdzają w terenie np. zaspy (mają b. duży prześwit pod wózkiem szczególnie po zmniejszeniu koszyka) i są praktycznie niezniszczalne -mój już 7letni wózek wozi chyba 5 czy 6 malucha Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny Speede 25.01.13, 22:43 mnie się własnie to najbardziej podoba w speedi, ze poza rysami stelaż praktycznie nie nosi sladów używania. Rączka jest teleskoipowa, wiec luzów tu nie ma, musiałby być mocno zajeżdżany przez lata, zeby tzreszczeć czy skrzypieć. Ja mam papillona, ile lat ma można sobie obliczyć, ile dzieci przewoził można się domyślać, a mimo to poza porysowanym stelażem jest super. Odpowiedz Link
afroddytta Re: Quinny Speede 28.01.13, 23:08 W tej chwili mam tylko taką fotkę (na fotce mój 8 mies. w wózku, ze względu na wyjazd przesadzony do spacerówki) Mogę zerknąć czy mam takie z wnętrzem, ale teraz mam komputer z fotkami wózkowymi w serwisie i nie wiem kiedy będę miała do niego dostęp. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny Speede 29.01.13, 00:24 mój speedziak ogarnia dwulatka w grubej puchowej kurtce.Jutro musze wyjść, wiec jak nie zapomnę to cyknę mu fotkę. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny Speede 30.01.13, 02:38 martuska1982 napisała: > mój speedziak ogarnia dwulatka w grubej puchowej kurtce.Jutro musze wyjść, wiec > jak nie zapomnę to cyknę mu fotkę. oczywiscie zapomniałam no ale poprawiam się to mój około 13kilogramowy dwulatek w zimowym ubranku. Odpowiedz Link