Dodaj do ulubionych

mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec

31.01.13, 01:35
Dziewczyny szukam wózka na zakupy. Dużo czasu spędzam w galerii, bo tam prowadzam moje starszaki na dodatkowe zajęcia. Dla zabicia czasu włóczę się po sklepach. Potrzebuję więc zgrabnego wózeczka, który zmieści się między regałami i będzie zwrotny. Pomyślałam o trójkołowcu, bo obecnie mam High Treka, który jest super zwrotny i świetnie się nim kieruje. Niestety jest on szeroki (65 cm) i długi (120 cm). Najbardziej więc odpowiadałby mi taki wózek, ale w wersji mini. Zależy mi, żeby rozstaw kół miał do 55 cm, bo wtedy będę mogła wstawić do bagażnika obok High Treka. Czy jest coś co spełni te wymagania?
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 07:21
      Nie wiem, jaki ma rozstaw quinny yezz, ale znam fajniejszego wózka na galeriowe wyprawywink Chyba, że potrzebujesz rozkładanego oparcia?
    • pinik Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 08:14
      Z sygnaturki wnioskuje, ze to dla 5-cio miesiecznego dziecka.

A moze quinny Zapp jako stelaz pod fotelik, albo quinny zapp xtra? Nie znam rozstawu kol, ale moze sie zmiescic. TFK Dot (cztery kolka, ale podobny wlasnie do tych zappowatych) z rokladanym oparciem?

Albo nasza gwiazda forumowa baby jogger city mini (GT)? Mysle, ze duzo wozkow spelnia twoje kryteria. Tylko czy on koniecznie musi miec taki waski rozstaw kol? Nie mozesz go do bagaznika zlozyc? Taki Citi Mini bajecznie prosto i szybko sie sklada.
    • ollasja Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 08:18
      jeśli to ma być wózek dla niemowlaka, jak widzę w Twoim suwaczku, to może quinny zapp xtra ? można ustawić pozycję leżącą i przodem do mamy...
      • tygisek Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 08:40
        ja rowniez obstawialabym zappa xtra, stelaz po zlozeniu zajmuje niewiele miejsca, mozesz go uzywac jako stelaz pod fotelik (o ile jeszcze korzystasz z foteilka 0+) albo korzystac z siedziska, ktore mozna zamontowac w dwoch kierunkach - to fajna opcja nawet przy starszych dzieciach (moj syn mimo ze "stary kon" okazuje sie, ze ma potrzebe ogladania mamusi - zwlaszcza podczas "nudnych" sesji zakupowych, o co bym go juz wogole nie podejrzewala, bo odkad skonczyl 10 msc wolal jezdzic przodem do swiata, wiec nasze kolejne wozki nie posiadaly innych opcji...)
    • blueaha Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 08:45
      ja bym tu jeszcze nunę dodala mimo,że to nie trójkołowiecwink
    • linkap_wawa Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 09:26
      a moze BJ city versa - ja ostatnio sie na nia napalilam - ma co prawda cztery kołka ale jest wezsza od BJCM o 3 cm, siedzisko przodem i tylem do kierunku jazdy - wcale niemale. Na stealz versy tez w razie czego mozna fotelik sam. nalozyc. Po zlozeniu kompaktowy. Dla niespelna polroczniaka moim zdaniem versa lepsza od mini (tyko niestety drozsza, a uzywek raczej nie ma poki co).
    • gosia_mrufka Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 10:41
      No tak, oczywiście zapomniałam napisać, że oparcie rozkładane, bo dzieć malutki. Najchętniej też z pełną rączką, ale to już nieco ogranicza wybór, więc się nie upieram. Myślałam też o nunie pepp czy chicco simplicity, ale czy trójkołowce nie są jednak bardziej zwrotne?
      • blueaha Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 13:05
        co do zwrotności to zależy od modelu, nuna jest bardzo zwrotna, a trójkołowce maja zazwyczaj dosyc szeroki rozstaw tylnych kół ze względu na stabilność wózka- zapp jest dosyć szeroki z tyłu, yezz jest węższy ale... nie rozkłada się oparcie, Jest jeszcze yoyo- od babyzen- zgrabniutki i malutki po złożeniu i oparcie sie rozkłada ale rączka nie jest pełna.
        • escapezone Re: mały i zgrabny trójkołowiec galeriowiec 31.01.13, 13:14
          miałam chicco powiem tak, fajny jest póki dziecię małe a jak skończy rok i będzie miało ponad 11kg to już nity idą, i kółka idą.. i do serwisu, chicco kiedys (6lat) temu stawiało na jakość teraz już nie, nawet w serwisie jak oddalam wozek zeby koła wymienic maly wazyl ponad 12kg i juz mi powiedzieli ze jest za ciezki na ten wozek... ze jakosc sie na tyle osłabiła ze nawet wymiana kół tu duzo nie pomoze... wiec chicco nie polecam, predzej peg perego,
          • gosia_mrufka escapezone 31.01.13, 14:09
            Dzięki za opinię o chicco. Miałam takie małe dla córci, właśnie 6 lat temu i byłam zadowolona. Odsprzedałam je potem koleżance, które jeszcze je używa, więc nie było złe. Jeśli teraz jest gorzej to chicco skreślam z listy smile
        • gosia_mrufka blue 31.01.13, 14:04
          Zapp ma 59 cm, nie wiem jak xtra, ale pewnie tak samo bądź szerzej. Yezz póki co odpada. Nuna ma 55 i to już mi się podoba, ale yoyo ma podobno 45! Idealnie wypełniłabym nim bagażnik smile Tylko czy rączka nie jest pełna, bo wydawał mi się podobny do bee? Co masz na myśli?
          • blueaha Re: blue 31.01.13, 14:47
            sorki pomyliło mi się, yoyo ma pełną rączka tylko cena jest powalająca.
          • tygisek Re: blue 31.01.13, 14:50
            yoyo ma pelna raczke raczej smile on wogole jest podobny do bee wlasnie troszke, sklada sie w malutka kosteczke, odchyla do spania, no wlasnie, moze to jest to czego szukasz wink?? tylko odwracanego siedzonka nie ma uncertain a to fajne, dla malucha, zeby go zabawic w razie marudzenia i wogole miec na oku wink
            • escapezone Re: blue 31.01.13, 23:26
              Bo 6lat temu to bylo chicco a teraz 2009 czy 2010 masakra... A zobacz wozkio i'coo , ja mam plasme to to samo co pii prawie, ma odwr.siedzisko pelna raczke i moj 2latek 95cm spi smacznie i nogi mu niewisza, i ma ok 46cm szerokosci z tego co maz mierzyl mi niedawno. Na tablicy byl taki za 750do negocjacji
              • gosia_mrufka Re: blue 31.01.13, 23:33
                I'coo uwielbiam! Mam obecnie 2 na stanie, więc może być i trzeci do kompletu smile Możesz mi sprawdzić tę szerokość? Czy on naprawdę jest taki wąski?
                • escapezone Re: blue 01.02.13, 23:53
                  kochaniutka przepraszam dopiero odczytalam , jutro sprawdze z rana tzn.ok 9jak wstaniemy i ci wysle wymiary, ja swoj dopiero na poczatku marca sprzedawac bede jednak, ale osobiscie polecam on akurat 4kolowy ale waski w sam raz na racing po galerii a jak to moj maz mowi ze albo na shopping albo na patshing wink
                  • escapezone Re: blue 02.02.13, 11:27
                    piszę , tył ma 45cm szerokości z kołami , a przód 43 w i'coo plasma ipod ktory mam, i'coo pii powinien miec tak samo
                    • gosia_mrufka Re: blue 02.02.13, 11:52
                      Dzięki. Faktycznie wąski, dałaś mi do myślenie wink
                      • escapezone Re: blue 02.02.13, 12:24
                        na moim profilu w galerii jest foto mojego wozka, na tablicy masz czarne i'coo niby 750 kwota ale do negocjacji, wiec 650 moze zejdzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka