Dodaj do ulubionych

Xlander - oparcie

03.02.13, 16:47
Witam.
Mam na stanie xlandera xa. Póki co brak widoków na zmianę wózka. Tymczasem do szału doprowadza mnie to, że oparcia nie można ustawić pod kątem 90 stopni. Synek zjeżdża, nawet poduszka pod plecami nie pomaga, wrrrr!!!
I teraz pytanie - czy istnieje jakiś sprytny myk, który by temu zaradził? Czy mogę coś wykombinować? Co?
Czy 'pozamiatane' i nic nie da się z tym zrobić?sad
Obserwuj wątek
    • misiunia22.0 Re: Xlander - oparcie 03.02.13, 19:41
      miałam dorobiony pasek taki z pasmanteri i klamerke zakłądałam na te rurki pionowe z tyłu oparcia i sciskałam az było napiete i sciagało oparcie do pionu, hmm jak nie jasno to załoz zwykły pasek za oparcie do rurek (przy siedzisku) i sciagnij u mnie działało smile poszukaj w archiwum dziewczyny foty wstawiały nawet chyba na speediem był ten sam patent
    • marimag85 Re: Xlander - oparcie 03.02.13, 20:00
      Możesz też do niego doszyć bawełnianą wkładkę - wtedy dziecko nie będzie się na tapicerce wózka ślizgać.
    • lazurowe-wybrzeze Re: Xlander - oparcie 03.02.13, 21:14
      Ooooo, czyli jest nadzieja smile Jutro wypróbuję patent z paskiem!!! Oby się udało, bo normalnie mam spacery zepsuteuncertain

A tę wkładkę bawełnianą to na tę gąbczastą bym zakładała, tak? Nie wiem, młody raczej się nie ślizga... Ale kto wie. Być może i to przetestuję.

Dziękujęsmile
      • afroddytta Re: Xlander - oparcie 03.02.13, 21:18
        Jak masz już wkładkę na tym ortalionie to pewnie inna wkładka niewiele już zmieni.
        Co do paska to dokładnie tak ja dziewczyny piszą, ja dorabiałam do speedi, a koleżanka w XA po prostu identycznie zamontowała pasek gumowy.
        Tutaj jest dokładna instrukcja wygodnego paska forum.gazeta.pl/forum/w,22462,114606947,114606947,Zrobilam_pionowe_oparcie_speedi_xa_zdjecia.html
        • ibs79 Re: Xlander - oparcie 03.02.13, 21:28
          Mi w XQ zjeżdżał synek razem z tą wkładką z gąbki do spacerówki, przyklejałam ją do siedziska spacerówki kilkoma pasami taśmy dwustronnie klejącej (takiej szerokiej) i to całkowicie rozwiązywało u nas problem zsuwającego się dzieciaczka smile
        • lazurowe-wybrzeze Re: Xlander - oparcie 04.02.13, 10:43
          Skoro świt spróbowałam z paskiem mężowskimbig_grin Jakby lepiej. Zobaczymy na spacerze.

Dziękuję za instrukcję, przetestuję na pewno.

Swoją drogą - dramat z tym oparciemuncertain Jak szukałam wózka, to wiedziałam, że musi rozkładać się na płasko, to sprawdzałam. Nawet do głowy mi nie przyszło, że z najnormalniejszym siedzeniem będzie kłopot, wrrr. Jakiś projektant wyjątkowo się nie popisałuncertain No nic, na własnych błędach człowiek uczy się najlepiejsmile

Baaardzo dziękuję za porady i wskazówkismile

P.S. Ależ to forum wciąąągasmilesmilesmile
      • marimag85 Re: Xlander - oparcie 04.02.13, 02:06
        Nie, nie. Myślałam, że NIE masz tej oryginalnej (x-pad), to wtedy bawełniana miałaby sens. Jak masz tą oryginalną, to bawełniana faktycznie nic już nie zmieni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka