Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc

05.02.13, 21:02
Proszę doświadczone forumowiczki o pomocsmile
Wyjeżdżam pod koniec lutego na ponad miesiąc do innego miasta, w czerwcu będzie podobny wyjazd na parę dni - w to samo miejsce, i potem latem też na dłuższy czas tamże. W związku z tym chciałabym kupić jakiś wózek na miejsce docelowe, żeby nie musieć taszczyć go przez całą Polskę za każdym razem.
Dziecko w chwili wyjazdu będzie miało skończone 9 miesięcy. Teraz jeździmy spacerówką Tako Captiva (którą nota bene nie bardzo polecam). Zależałoby mi, aby wózek był wygodny dla dziecka, radził sobie z przeszkodami terenowymi typu nierówne podłoże, polne drogi, lasy i był "przyszłościowy" - tj. mała będzie coraz starsza, więc myślałam o czymś w kierunku parasolki. Z drugiej strony jest jeszcze za mała chyba na klasyczną parasolkę?Z trzeciej: podczas lektury o np. wózkach Maclaren techno dowiedziałam się, że w USA i noworodki takimi jeżdżą (duży, wygodny, rozkładany na płasko). Co więc radzą mądre głowy?
Aha, wolałabym kupić wózek lepszej jakości, ale używany.
Obserwuj wątek
    • ironia-losu11 Re: prośba o pomoc 05.02.13, 21:04
      To ja polecam mój ulubiony Baby Jogger City Elite - super na wypady "w teren". I z całą pewnością przyszlościowy.
      • pomilak1 Re: prośba o pomoc 05.02.13, 22:12
        Też radziłabym coś typowo terenowego smile
        Parasolką to raczej nie będzie za wygodnie laskiem spacerować wink
        A może bumbelride Indie? Teraz na all sprzedaje forumka używkęsmile
        Mogłaby być jeszcze jakaś Teutonia (ale raczej do końca wózkowania nie starczy, bo ma krótkie oparcie), Baby jogger city mini GT, Mountain Buggy urban jungle, może jakaś emmaljunga?
      • linkap_wawa Re: prośba o pomoc 06.02.13, 09:40
        Ale elite jest wielki ! no chyba ze ci to nie bedzie przeszkadzac. Mam i elita i maclarena xt - moja 9-cio miesieczna cora spokojnie w xt juz moze jezdzic - wozek ma nawet wyczuwalna amortyzacje - na krzywych chodnikach daje spokojnie rade, no ale na lesnych drozkach juz nie bylo by tak komfortowo niestety. A jesli chodzi o elita, to ja bede sie go pozbywac, bo jak dla mnie jest za szeroki i juz za ciezki - potrzebuje czegos zgrabniejszego.
    • sztucznamrowka Re: prośba o pomoc 06.02.13, 09:27
      Moim zdaniem parasolka odpada jak na ten teren, który opisałaś.
      Pomyśl o BJ Citi Elite lub MB Urban albo właśnie ten Bumbleride z aukcji smile
      A co do Maclarena XT - to ja ostatnio brałam go pod uwagę (do miasta) ale moje dziecię ma skończone dwa latka smile
      Chociaż muszę przyznać, że widziałam niedawno w necie bloga podróżujących rodziców i oni mieli właśnie Maca XT ze sobą tongue_out
    • nicolcia9 Re: prośba o pomoc 06.02.13, 09:49
      Mam Maca XT i nie polecałabym go za bardzo w teren dla 9msc maluszka smile Daje radę, owszem, ale dzieckiem trzęsie. Przy starszym dziecku (mam 2-latka) amortyzacja jest odczuwalna, ale na przednie koła przy pokonywaniu przeszkód, niestety jak już się tylnymi kołami najeżdża tą samą przeszkodę jest gorzej i śpiący maluch w wózku "podskakuje" tongue_out ja bym Ci poleciła BJ mini GT, co prawda jest on dość sztywnym wózkiem jeśli chodzi o amortyzację, ale ma pompowane koła i oparcie na paskach co przy nierównościach i śpiącym dziecku delikatnie nim "buja" bądź MB Swifta, nie miałam, ale przy następnym dziecku jest pierwszy w kolejce smile A z większych to tak jak dziewczyny pisały MB Urban, BJ Elite.
      • szonik1 Re: prośba o pomoc 06.02.13, 10:22
        Dzięki za odzew!Zaraz zrobię zestawienie modeli proponowanych przez Wassmile
        Zależy mi też na głębokiej, dobrze osłaniającej maluszka budce, żeby pod spodem nie hulał wiatr.
        Szeroki i duży wózek może być, to mi aż tak b.nie przeszkadza, ważne, żeby siedzisko było wygodne, obecne ma 34 cm i jest ok.
        • nicolcia9 Re: prośba o pomoc 06.02.13, 10:25
          Najlepszą i zdecydowanie najlepiej osłaniającą budkę mają Baby Joggery smile
          • szonik1 Re: prośba o pomoc 06.02.13, 11:01
            Jeszcze jedno pytanie: czy joggery, mb urban albo emmaljunga mają opcję jazdy dziecka przodem do mamy?
            • nicolcia9 Re: prośba o pomoc 06.02.13, 11:37
              Jedynie Emmaljunga (ale to też nie wszystkie modele) np. Scooter nie ma możliwości przekładanego siedziska.
              • gorligorligor Re: prośba o pomoc 06.02.13, 19:11
                no niestety bj tylko tyłem do mamy (jedynie Versa ma obracane siedzonko). W budach rządzi Babby Jogger. Najlepiej obejrzyj wszystkie bj i na pewno znajdziesz, to czego szukaszsmilea może bj summit? niby duży, ale założę się, że płynie po różnej nawierzchni(gdzieś się dopatrzyłam, że ma amortyzację na każdym kole)
                • pysia.78 Re: prośba o pomoc 07.02.13, 04:06
                  Na to w czym woza dzieci w usa,nie zwracaj uwagi.Tu gondola to zbedny sprzet.Dzieci jezdza w byle czym,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka