Dodaj do ulubionych

Foteliki peg perego - kto uzywal?

20.03.13, 21:45
Bardzo wiele sprzedawanych wozkow peg perego jest razem z fotelikiem tej samej firmy primo vaggio. Slyszalam ze nie nadaja sie dla noworodkow, bo sa za wysokie. Uzytkowal ktos? Jak jest na prawde?
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: Foteliki peg perego - kto uzywal? 21.03.13, 21:18
      Ja mialam Primo viaggio dla corki i nie bylam szczegolnie zadowolona. Fotelik mial dobry material, bardzo bawelniany, ale byl moim zdnaiem zbyt "pionowy". Jak dziecko zasnelo, to musialam trzymac glowke, zeby jej sie po hamowaniu nie zwalala na klatke. Jak wpinalam ten fotelik w wozek Pliko, to byl bardziej plaski, dziecko spalo wygodnie. Moze to kwestia nachylenia siedzenia w samochodzie.
    • ewa-krystyna Re: Foteliki peg perego - kto uzywal? 22.03.13, 01:32
      ja bylam i jestem zadowolona smile
      ale ja mam Sip; troche denerwuja mnie pasy - zapiecie,bo klamra ta na piersiach sie wyrabia ale bez problemu kupilam nowa i wymienilam ; i na zime jest ciezko dopasowac spiwor - u nas zalecaja uzywanie fotelikow bez zimowego okrycia; material pierze sie w pralce bez problemu ;
      super sie wpina do samochodu zarowno do bazy jak i bez bazy ( na pas) oraz do wozkow,o ktorych ci wczesniej pisalam; dzieciom w nim relatywnie wygodnie nawet jak zasna; ja pozwalalam spac tylko w samochodzie podczas jazdy jak dojezdzalismy do celu przekladalam do gondoli,navetty lub spacerowki; dla corki posluzyl mi do jej 18miesiaca, dla syna bede uzywac tylko do sierpnia w PL,bo u nas juz go uzywam nielegalnie - mozna tylko do 5 lat od daty produkcji.
      Jesli jestes z Lodzi lub okolic moge sie z toba spotkac i ci pokazac co i jak smile - bede po 20 maja
      jest cholernie ciezki i ja nigdy go nie nosze zawsze wpinam w cos smile
      • twitti ewa krystyna 22.03.13, 08:20
        Jestem z Warszawy. Wiesz co, ja to jestem zainteresowana wozkiem ale na czterech nieskretnych pompowanych kolach i paskach lub wahaczach. Taki sobie wymarzylam wozek na poczatek.
        • ewa-krystyna Re: ewa krystyna 22.03.13, 15:21
          to bierz tego Pega smile
          one sa na prawde dobre smile pozniej dokupisz sobie rame na skretnych kolach i wozek ci starczy do konca smile lub kupisz inny jak go nie polubisz smile na Allegro kupisz za bezcen smile

moja kolezanka jest z nich tez bardzo zadowolona ona do kompletu ma jeszcze Pliko Switch i rame podwojna smile tylko na switcha spacerowki nie wchodza ale navetta i fotelik tak. przed wyjazde ona u mnie bedzie to przyloze rowniez ta duza gondole smile bo jej i switcha nie jestem pewna smile
          • twitti Re: ewa krystyna 22.03.13, 17:05
            to nie jest konkretny wozek smile na razie ogladam aukcje , bo zakupy bede robic dopiero minimum w maju. Ale troche boje sie tego fotelika, ze wlasnie noworodek tak pionowo siedzi. Ewentualnie kupie bez fotela.
            • ewa-krystyna Re: ewa krystyna 22.03.13, 17:59
              poszukam ci zdjecia z moimi noworodkami smile wcale nie siedza pionowo tylko bezpiecznie a to jest najwazniejsze smile poza tym bedziesz fotelika uzywac tylko do przemieszczania sie samochodem ,moze max 1-2 dziennie albo i mniej w zaleznosci od twojego stylu zycia smile
              gondola za to jest obszerna - moja corka z 11 lipca jezdzila nia do marca kiedy to pojechalysmy do Polski i mialam Inglesiny Magnum,ale jakbysmy byly w Kanadzie toby z pewnoscia jezdzila do maja smile a pierwsza navette kupilam jak mala miala 6 miesiecy i jezdzila w niej do wyjazdu do Polski smile mialam Navette w samochodzie z Pliko. Tylko dorobilam jej pasy,bo juz sama siedziala.
              • twitti Re: ewa krystyna 23.03.13, 20:58
                Chetnie poprosze o zdjecia. Bede polewac na fajny wozek. Jeszcze sie trochecwaham czy szuksc uzywanego wozka czy kupic nowa roan marite ( ale tak do max 1000 zl).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka