Dodaj do ulubionych

techno xt wiosennie :)

22.03.13, 10:05
uszyłam sobie żółtą wkładkę, wiosenną smile choć wiosny nie widać sad
inspiracją był granatowo żółty techno XLR, który bardzo mi się podoba, ale nie jest mi potrzebny smile stwierdziłam, że skoro tam połączyli konkretny granat z pastelową żółcią, to ja połączę niekonkretny niebieski z konkretną żółcią big_grin

materiał na nią kosztował mnie z 15zł...

efekt poniżej:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Ew0biB5EZKnIfdPDAB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/KprCG1NBwP2aTjyQJB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/TbTBdNdiUjwRruvbAB.jpg
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 10:19
      Fajnie, a co to za dziwny materiał?

Magda a może wiesz jak by się miał nazywać taki materiał jak jest budka BBO, chodzi mi o coś grubszego i takiego mocniejszego niż zwykłe materiały takie np. pościelowe. Wstępny plan jest taki, że szyję jasną budkę (jakieś kremy, beże) i ozdabiam własnoręcznie (no powiedzmy decoupage, bo plastycznie to nie jestem specjalnie zdolna), bo chyba szansa, ze się w PL doszukam się ślicznych dziewczyńskich materiałów jest marna uncertain
      • magda79pn Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 10:24
        ostatnio znajomi kupili coś jak ortalion, nieprzemakalne, w kolorowe papugi, od razu stwierdziłam, że na budki idealne smile

ja tą wkładkę uszyłam z bawełny i sama przepikowałam
        • afroddytta Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 10:29
          O nie to już dla mnie zbyt wiele smile, ale wygląda fantastycznie!

No właśnie coś takiego pomiędzy płótnem a ortalionem byłoby najlepsze. Przydałby mi się wózek zanim zacznę zakupy...
          • magda79pn Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 10:35
            faktycznie pstrokato, ale do czarnego wózka ładnie by wyglądało smile
            • pstrabiedronka Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 10:50
              afrodyta - chodzi Ci o budkę do Bugaboo?
              moja mama szyła z grubej bawełny, np takiej z Ikei - niektóre tkaniny tam są naprawde grube.
          • linkap_wawa Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 11:10
            afro - wpisz sobie w allegro nazwe cordura - nie maja raczej wzorow - ale zdarzaja sie ladne odcienie gladkie
            a wkladka zolta bardzo fajna i te pikowania super!
            • afroddytta Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 12:21
              Tylko cardura, przynajmniej jak kupowałam taką nieoryginalną na daszek do domku w ogródku, to taka jakby podgumowana jest, jednak za gruba, nie będzie się łamać, chyba, że są też jakieś cieńsze wersję, muszę sprawdzić.

A mi to o pikowania chodziło, że wygląda rewelacyjnie, ale to zdecydowanie za dużo roboty dla mnie i chyba też zdolności krawieckich by mi zabrakło.
    • gosia_mrufka Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 10:51
      Super! Wkładka jest świetna, bo bez żadnych maziajów a ma w sobie to coś. Chyba wyciągnę maszynę i też przystąpię do działania, może uda nam się wiosnę wywołać? wink
      Magda, a mogłabyś zrobić zbliżenie tego materiału? Ciekawa jestem czy udałoby mi się przepikować na zwykłej maszynie do szycia, bo gdzieś wyczytałam, że Ty szyjesz na profesjonalnym sprzęcie.
      • magda79pn Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 10:57
        później zrobię fotkę, bo teraz wychodzę, raczej dałabyś radę

on z bliska ma duże kwadraty (troszkę może prostokątne) i w środku małe, więc po tych dużych przepikowałam

do środka włożyłam ocieplinę tzw "setkę", tą cienką co daję do wiosennych śpiworków (do zimowych wkładam grubość 250)
        • pstrabiedronka Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 11:10
          z ociepliną to dasz radę na zwykłej maszynie, moja mama szyje z gąbką materacyki i jak jej się zepsuła taka bardziej wypasiona maszyna to kilka uszyła na zwykłej - ciężko było ale się udało. A gąbką ma grubość 1 cm więc ocieplina to spoko wink
          • magda79pn Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 11:23
            masz rację, a gąbkę się gorzej szyje niż ocieplinkę smile
    • monika_kas Re: techno xt wiosennie :) 22.03.13, 11:27
      śliczna smile kolejny raz gratuluję talentu...

jak Bóg rozdawał talent do szycia i tym podobnych robótek ręcznych to ja stałam w kolejce po... Sama nie wiem... smile
      • magda79pn fotka z bliska 22.03.13, 13:10
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/5g5VcVQCmaCtDLQRyB.jpg
        • gosia_mrufka Re: fotka z bliska 22.03.13, 14:42
          Dzięki. Teraz już widzę, że jest wzór i pikowanie. Dobry patent, żeby pikować po wzorze, bo ja już się zastanawiałam jak to prosto zrobić. Chyba faktycznie spróbuję sama. W razie jak się nie uda, to fotek nie wrzucę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka