Dodaj do ulubionych

mam Baby Jogger Summit XC!

22.04.13, 20:47
Mam, mam i jestem zachwycona. Wózek ma rewelacyjną amortyzację i świetnie się prowadzi. Mam 160 cm, rączka jest dość wysoko, regulacji brak, ale podbijało mi się bardzo dobrze. Z mniejszymi przeszkodami radzi sobie doskonale bez podbijania i wcale nie czuć, że wjeżdża na krawężnik. Buda bardzo dobrze osłania, ale to chyba we wszystkich BJ. Koszyk wydaje się niewielki, ale dość dużo udaje się upchnąć. Oparcie na paskach, ale te paski chodzą bardzo fajnie, lepiej niż np. w B-Agile. Jutro już zamierzam sobie pobiegać, więc ocenię jak sprawuje się w akcji, ale już czuję, że będzie ok, bo z tym wózkiem aż chce się biec.
Obserwuj wątek
    • annaspe Re: mam Baby Jogger Summit XC! 22.04.13, 21:04
      ja od roku jestem szczesliwa posiadaczka bj summit, jak dla mnie super! Na pewno bedziesz zadowolona big_grin Chodze z nim po lasach, po gorach (mieszkam w Alpach) po sniegach a wozek jedzie jak po masle!
      • agnes_nyc Re: mam Baby Jogger Summit XC! 22.04.13, 21:36
        Kupilas ten najnowszy model XC 3 czy te dostepne teraz na rynku
        • gosia_mrufka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 22.04.13, 21:52
          X3 widziałam tylko w USA, u nas nie znalazłam, więc brałam co było, bo oczywiście chciałam teraz już.
          • gorligorligor Re: mam Baby Jogger Summit XC! 22.04.13, 22:10
            fajnie Cismile
            • agnes_nyc Re: mam Baby Jogger Summit XC! 23.04.13, 05:47
              za 2 tyg beda w pl xc 3
              • srebrno-listka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 07.05.13, 00:06
                a czym się róznią te modele?
                • agnes_nyc Re: mam Baby Jogger Summit XC! 07.05.13, 06:17
                  regulacja przedniego kola bedzie w raczce

srebrno-listka napisała:

> a czym się róznią te modele?
      • marta.piszcz Re: mam Baby Jogger Summit XC! 13.07.16, 17:20
        Witam serdecznie. Mój wózek uległ awarii, pękła rama. Potrzebuję instrukcję obsługi tego wózka Baby Jogger Summit xc zakupionego w 2012 r, ponieważ nie chcą uznać mi dożywotniej gwarancji na tą ramę. Mam tylko fv ale serwis chce instrukcję obsługi. Mogę prosić o zdjęcie lub scan instrukcji obsługi wózka? mój adres m.piszcz@wp.pl
    • gosia_mrufka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 23.04.13, 09:33
      I jeszcze szybka fotka z pierwszego spaceru.
      https://lh3.googleusercontent.com/-WLMJvjY-y0w/UXY1zqri4YI/AAAAAAAADOU/0BuDxm5TB-o/s640/DSCN3477.JPG
      • sztucznamrowka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 23.04.13, 10:32
        Świetnie się prezentuje smile
        A jak u niego z wymiarami? Czy siedzisko też takie duże jak w innych BJ? A jak z rozstawem kół?
        • gosia_mrufka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 23.04.13, 23:22
          Nie mierzyłam, a porównania do innych BJ nie mam. Wg danych na stronie producenta siedzisko jest większe niż np. w City Mini i Elite. Koła rozstawione szeroko. Dokładnie też nie mierzyłam, wg danych na stronie BJ jest 65 cm. To nie jest mały wózek, chyba muszę zrobić jakieś fotki porównawcze, żeby było widać jego wielkość. wink
          • aga_1980_31 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 23.04.13, 23:33
            Ja bym go porównała tylko z MB Terrainem no może składanie ma zupełnie inne niż Terrain natomiast inne cechy porównywalne smile Jeszcze troszkę to mogłybyśmy porównać XC z Terrainem smile
            • fk4i4 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.05.13, 10:22
              Fajny, szkoda że bliźniaczej wersji nie ma sad
              • fk4i4 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.05.13, 10:32
                na stonie ni e ma ale na filmiku gizmo widzę że jest bliźniaczy!!! Agnes będzie w Pl? czy do nich są firmowe folie? chyba tylko nie maja tych cudownych organizerów przy rączce jakie są w elite sad
                • gorligorligor Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.05.13, 13:40
                  hej, są dla dwojga a nawet dla trojgasmile/widziałam na fotach gdzieśtongue_out tylko pewnie nie u nas...
                • agnes_nyc Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.05.13, 21:04
                  nie bedzie podwojnych przynajmniej do czerwca nic nie wiadomo

fk4i4 napisała:

> na stonie ni e ma ale na filmiku gizmo widzę że jest bliźniaczy!!! Agnes będzie
                  > w Pl? czy do nich są firmowe folie? chyba tylko nie maja tych cudownych organi
                  > zerów przy rączce jakie są w elite sad
                  >
      • tereferefretka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.05.13, 20:20
        aleee ma wielgachne te koła smile))) superancki
    • koala0405 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.05.13, 20:07
      Podoba mi się ten wózek. Jest duża różnica w prowadzeniu między Elitem a Summit?
      W opisie Summita pisze, że ma regulowaną rączkę i amortyzację na wszystkie koła.
      Lepszy dla starszaka?
      • fk4i4 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.05.13, 20:40
        mi się sidzisko trochę nie podoba w tym wózku wydaje się taki plaskie, deskowate, wygląda jakby dziecko miało do przody się wysuwać, w naszym elicie jedna laska nie chce się opierać odchyla się cały czas do przodu sad do Donkeyowych kubełków pewnie się przyzwyczaiła.
        • flower_v Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.05.13, 20:54
          gosia_mrufka a jak wrażenia z joggingu?
          potrójny tez mi gdzieś ostatnio mignął w necie... o tu:
          www.o-baby.de/katalog/baby+jogger/summit+xc+triple_BJ80673.html
          ale podwójnego nie widziałam.
          • aga_1980_31 Baby Jogger Summit XC Double 08.05.13, 20:58
            www.minivanorclowncar.com/2010/05/05/strollers-baby-jogger-summit-xc-double/
          • gosia_mrufka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 09.05.13, 10:45
            Mój jogging to na razie trochę oszukany, bo kondycja słabiutka sad Póki co biegam powolutku, ale bardzo przyjemnie jest z Summitem. Nic nie stuka, trzęsie, czuć, że amortyzacja spełnia swoje zadanie. W ogóle czy bieganie czy spacerowanie, to z Summitem czysta przyjemność. Ostatnio miałam go nad morzem i przeszłam z nim przez plażę, po głębokim piachu - pchając, nie ciągnąc. Gdyby była jeszcze mini wersja tego wózka, tzn. z mniejszym rozstawem kół, ale z taką samą amortyzacją, to brałabym w ciemno, bo ten na miasto i do sklepów nieporęczny.
            • koala0405 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 09.05.13, 12:57
              No ale jak mam MB Swift to chyba idealne uzupełnienie co?
    • love-mind Re: mam Baby Jogger Summit XC! 09.05.13, 10:53
      Ja wlasnie wrocilam z biegania z moim F.I.T.
      Jest zarabiscie! smile
      • flower_v Re: mam Baby Jogger Summit XC! 09.05.13, 13:03
        love-mind mozesz wrzucic jakąś fotkę swojego F.I.Ta? jakie sa różznice miedzy tymi dwoma typami, bo cos leniwca mam dziś w sobie i nie chce mi sie szukać wink
        • gosia_mrufka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 09.05.13, 13:06
          One są chyba bardzo podobne i różnią się kółkiem z przodu. A jak amortyzacja w F.I.T.?
          • fk4i4 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 10.05.13, 14:08
            tu jest podwójny X3
            www.youtube.com/watch?v=tSGsdppjQwU
          • gniesia007 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 06.09.13, 08:35
            Gosia jak ci się sumit sprawuje?
            Masz jakieś fotki porownawcze jak się składa, jak jest duży np w porównaniu do uj albo do elita? To siedzisko jest faktycznie tak duże jak w elite? Tak sobie nad nim rozmyślam w ramach UJ bo to siedzisko mnie trochę w nim martwi, ze dzieć zimą się nie zmieści to raz a dwa, że UJ mi nie wchodzi z kołami do toyoty corolliuncertain a i bez kół też pewnie na dlugość mi nie wejdzie.
            • gniesia007 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 06.09.13, 08:38
              A i powiedz mi jesteś z trójmiasta? Może się umówimy na jakiś spacerek w Gdyni albo Sopocie bo coś mi się kojarzy, że z tych rejonów jesteśsmile
            • srebrno-listka Re: mam Baby Jogger Summit XC! 06.09.13, 19:26
              Ja mam bj summit x3 i zrobiłam fortki porównawcze do bjcm GT, do MBUJ mogę zrobić.
              Mój siedzisko ma obszerne
              • gniesia007 Re: mam Baby Jogger Summit XC! 06.09.13, 19:32
                A gdzie masz te fotki? Mozesz wrzucic linka? Jak mozesz zrobic porownanie z uj to fajnie by bylo, ja sie zastanawiam tez nad tym sumitem, w szczególnosci chcialabym zobaczyc jak wyglada jak jest zlozony.
                • flower_v Re: mam Baby Jogger Summit XC! 08.09.13, 20:40
                  widziałam Summita na zywo smile niestety nie mogłam sie przyjrzec z przodu, bo mama prawie z nim biegła big_grin turyści to byli, bo wózek oblepiony samolotowymi nalepkami bagażowymi wink
                  prezentowal sie bardzo fajnie smile
                  • gosia_mrufka fotki: Baby Jogger Summit XC i BJ Swift 10.09.13, 18:12
                    Na szybkiego link do galerii z obydwoma wózkami, później coś więcej napiszę:
                    FOTO
                    • gosia_mrufka Re: fotki: Baby Jogger Summit XC i BJ Swift 10.09.13, 18:39
                      Ostatnio więcej inne wózki u mnie w użyciu, bo na bieganie nie mam czasu, a na co dzień summit dla mnie i mojego synka za duży. Jak na razie swift nam wystarcza, synek ma jakoś przytulniej. Na jesień i zimę pewnie do summita wrócę. Nie mam porównania do elita, ani do UJ, bo nawet ich nie widziałam "na żywo". Ze spacerem będzie ciężko, bo ja znad morza, ale z Koszalina, do Trójmiasta daleko... Do samochodu mieszczę obydwa bez problemu, ale ja busem jeżdżę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka