Dodaj do ulubionych

Nieuprzejmość na forum

23.04.13, 22:36
Niestety ale muszę napisać tego posta, ale jest mi bardzo przykro jakie jest podejście niektórych forumek. Od pewnego czasu noszę się z zamiarem wymiany Elita na Gt, wydało mi się to rozsądne, bo Elite zajmuje bardzo dużo miejsca w bagażniku. W związku z tym, żeby nie powielać wątków zadałam pytanie o dł powierzchni leżącej w Gt w wątku, który dotyczy akurat tego wózka. Niestety nikt mi nie odpowiedział. Szkoda. Pojawiło się ogłoszenie o sprzedaży więc odpowiedziałam i dopytałam o tą długość ( chcę wiedzieć czy jest dużo mniejsza niż w Elicie, jeśli nie jest duża różnica to bym zdecydowała się na zakup). Niestety zostałam nieuprzejmie poinformowana w meilach, że Pani mi nie zmierzy, bo ja i tak tego wózka nie zamierzam kupować, że zawracam głowę forumkom, że wypisuję prywatne meile do ludzi ( jeśli ktoś dostał jakieś prywatne meile z mojego konta to proszę dać znać bo już nie wiem czy ktoś podszywa się pode mnie czy jak)- oraz że Pani nie jest informacją.
Myślałam, że forum jest od tego aby sobie pomagać w podejmowaniu decyzji, ale widać niestety na pomoc nie mam co liczyć . Na forum nikt nie odpowiedział.
Tak tylko chciałam się wyżalić. A jeśli jednak któraś z posiadaczek zdecydowałaby się pomóc mi i zmierzyła tą długość powierzchni leżącej byłabym wdzięczna bardzo.
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 22:42
      to moze sprawdz wymiary na stronie producenta dystrybutora lub sklepu dzie te wozki sprzedaja smile
      lub zadzwonic poprostu do sklepu i sie spytac napewno odpowiedza smile
    • kedro-dasos Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 22:45
      Szkoda,że tak trafiłaś. Ja ostatnio napisałam maila do jednej z forumek prosząc o poradę i pomimo,że była w podróży to mi odpowiedziała. Druga również porównała mi 2 wózki, poza forum, na maila. Jest tu wiele życzliwych osób, zwłaszcza posiadaczek GT i na pewno Ci odpiszą. Może Twój post nie wpadł w oko- czasem tak jest:patrzysz, patrzysz i nie widzisz.
      • justyna2262 Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 22:50
        Wiem, wiem, sama chętnie też wysyłałam porównawcze zdjęcia na prywatne meile jeśli któraś miała dylemat. No nic, ne pozostaje mi nic innego jak podzwonić po sklepach, może będą tak mili i zmierzą mi tą długość. Ja naprawdę chciałabym ten wózek ( i nie tylko ten, bo mam w planie jeszcze 2 inne) też lubię zmieniać i mieć ich co najmniej kilka. Może nie udzielam się tak często, ale jeśli mogę to chętnie pomagam.
    • mama1dawidka Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 22:50
      noi co do nieodpisywania nie kazdy ma czas
      mi tez czasami ludzie pisza maile i niestety nie zwasze jest czas do odpisania sad
      • justyna2262 Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 23:05
        Ja rozumiem, dlatego mówię, że nie wypisuję meili do ludzi. Ale jeżeli ktoś daje ogłoszenie o sprzedaży i ja chcę kupić, pytam o tą długość, a ktoś mi odpisuje " sory ale ja nie jestem informacja, a ty tylko głowę zawracasz, a nie chcesz kupić, tylko wszystkich na forum męczysz o to" to to już jest nie uprzejme wg mnie. Poza tym jak męczę skoro pytanie zadałam tylko raz. No chyba że więcej, ale już nawet w wyszukiwarce sprawdziłam czy aby nie pytałam kilka razy no i nie, tylko 1 jedyny raz wychodzi mi.
    • zona.102 Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 23:05
      Ogranij się, ochłon i dorośnij -taka dobra rada.
      Napisałam Ci, że nie mam czasu na pomiary, żebyś sobie tego w necie poszukała i proszę, jak się chce to się może wink
      www.babyjogger.com/images/Specs/City-Mini-GT-Spec.jpg
      Dodaj sobie wymiary, uzyj przelicznika i wyjdzie Ci jaka jest powierzchnia leżąca.
      • justyna2262 Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 23:12
        Chyba sobie daruję, a przeczytaj dokładnie, nigdzie ni wspomniałaś, że nie masz czasu. Tylko, że wszystkich zamęczam, co nie jest prawdą.

Jeżeli ja coś chcę sprzedać, to jeśli ktoś pyta to przede wszystkim staram się miło odpowiadać . Tylko tyle. Ciut więcej uprzejmości.

A długości i wagi podane w necie to już nieraz można było się przekonać, że nie zawsze są dokładne. Dlatego nieraz już niejedna forumka prosiła o podanie rzeczywistych wymiarów i wagi jakichś wózków. To jest rzecz normalna, że chce się te rzeczywiste.

Myślę, że ta dyskusja niema już sensu. Proszę zamknąć wątek bo widzę, że do niczego dobrego to nie prowadzi.
        • aga_1980_31 Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 23:17
          hmmmm ale kurcze po ilości forumek które mają GT a jest ich chyba w tej chwili najwięcej to się trochę dziwię, że żadna nie odpowiedziała, może faktycznie wątek gdzieś umknął uwadze.
          • justyna2262 Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 23:23
            Aga właśnie nie wątek tylko post. Być może gdybym założyła osobny wątek to dostałabym odpowiedź, ale uznałam, że skoro jest dyskusja na ten temat to niema sensu rozpoczynać podobnego tematu . Najlepiej podzwonię sobie po okolicznych sklepach i jak mają na stanie to po prostu podjadę z synkiem. Ale on po prostu w sklepie nie chce się przymierzyć do żadnego. W domu już tak, a sklepie niestety.
            • sylki Re: Nieuprzejmość na forum 23.04.13, 23:26
              i tu popełniłaś błąd, bo tak często własnie umykają pytania
              • martuska1982 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 07:05
                to ja przepraszam Justyna, ale mi takie pytanie zupełnie umknęło. sad

widziałam tylko pytanie o wcinanie się materiału w blokadę po złożeniu wózka.

Długość spania od góry oparcia do końca siedzenia to 77cm (jadąc po całości z zabłęgieniem pod pupą). Dalej jest już podnóżek, który od siedzenia w dół ma 25cm
                • gorligorligor Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 09:03
                  Justynka, ja zauważyłam wątek, ale wyjątkowo trudno mi było zmierzyć (wóz stoi na dole, a jak schodzę z dwójką dz. i z betami, to zwyczajnie zapominam zabrać miarki) ( z resztą jak mi dzieci czasem czadu dadzą, to zapominam o wielu rzeczachsmile...już miałam schodzić na dół bez dzieci (na chwilę musiały by zostać same) i mierzyć, ale widzę, że martusia odpisałasmile Pozdrawiam! Do mnie możesz pisać kiedy tylko chceszsmile
                • justyna2262 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 10:54
                  Dziękuję ci bardzo za te wymiary. I tu mam potwierdzenie, że spokojnie mogę kupować Gt, bo ta powierzchnia jest długa.
    • linkap_wawa Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 08:58
      oj - no mi tez to pytanie umknelo - nie mialabym zadnego problemu z pomiarem ale widze ze juz martuska wszystko opisala - jak sprzedaje wozek to dla mnie jest oczywiste ze jak zainteresowany pyta to w moim interesie jest zeby odpowiedziec, wiec troche nie rozumiem podejscia - sprawdz sobie w internecia. W koncu po to mamy to forum, zeby miec informacje z pierwszej reki.. no ale coz...
      • martuska1982 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 09:02
        moja znajoma sprzedajac xlandera xa miała milion zapytań czy siedzisko montuje się w dwie strony i czy rączka jest przekłądana. wink Takie pytania moga wnerwić. No ale to nieco inny rodzaj pytań, niż te zwykłe. tongue_out
      • zona.102 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 10:11
        Ty nie masz problemu z pomiarem, ja mam - nie mogę? Odpisalam, ze dane sa w necie, mozna sprawdzic.
        • linkap_wawa Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 10:21
          oczywscie ze mozesz miec problem - mam nadzieje ze zyjemy w wolnym kraju..smile
          • agusia041 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 11:15
            Mnie akurat pytanie nie umknęło, chciałam podać wymiary, porobiłam dokładne jak miałam GT na stanie, ale wsiąkły jak kamień w wodę. To chyba naprawdę nie jest wielki problem, wziąć centymetr i zmierzyć, zajmuje jedynie krótką chwilę a komuś może pomóc smile
            • zona.102 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 11:41
              Widzisz, dla mnie to problem bo wozek jest zlozony i zapakowany wiec jak pomysle o wyciaganiu go z kartonu, rozkladaniu, mierzeniu i znow pakowaniu to sorry, nie chce mi sie.
              • kkitka Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 12:00
                He, he, czyli można wytłumaczyć spokojnie w czym problem, a nie napadać i pisać coś zawracaniu głowy itp wink
                • zona.102 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 20:16
                  Nadinterpretujesz, nie widzialas wiadomosci, znasz opowiesci jeden uzalajacej sie strony z reszta ludzie czy to przedszkole? Ile macie lat? 15? No dobra, 20? Mi szkoda czasu na bezsensowne dyskusuje, lepiej dziecku zupe gotowac.
                  • martuska1982 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 20:40
                    niemniej jednak wiesz o tym, ze wyrabiasz sobie tym markę? Ciekawe czy teraz ktoś odpowie ci na jakieś ogłoszenie w wątku "sprzedam". Ja bym się bała o cokolwiek zapytać.

Oczywiscie bez urazy, mi to zwisa jak podchodzisz do swoich sprzedaży, mówię tylko jakie są moje subiektywne odczucia. wink
              • linkap_wawa Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 12:21
                no widzisz - jest to kwestia podejscia - wystawilam na sprzedaz swoja verse, napisala do mnie jedna z forumek ze jest zainteresowana, po wymianie maili doradzilam jej jednak ze powinna go sobie odpuscic bo moze byc do tego wozka za wysoka i bedzie niezadowolona z wybgoru. Tak czy inaczej dziewczyna poprosila mnie o zmierzenie wysoskosci raczki - w wolnym czasie poszlam do komorki lokatorskiej, wypakowalam wozek z kartonu, zlozylam do kupy (bo w kartonie byl zupelnie rozmontowany) i zmierzylam, znowu rozmontowalam na czesci pierwsze i zapakowalam spowrotem. Tobie sie nie chcialo - masz do tego prawo. Mi zalezalo, na tym zeby dziewczyna dostala rzetelna informacje w razie gdyby jednak zdecydowala sie na zakup.
                • zona.102 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 20:15
                  Super, chwała Ci za to, mi sie nie chce tego robic wiec napisalam, ze nie zrobię, przeciez wcale nie muszę.
                  • kkitka Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 21:00
                    Rzeczywiście zajmij się gotowaniem zupy bo sprzedasz wózków to jednak trochę trudniejsze smile Sorry musiałam to napisać wink
                    • zona.102 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 21:18
                      Dziękuje za poradę wózek z powodzeniem sprzedałam
                    • sylki Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 21:53
                      a dlaczego ma się zająć gotowaniem zupy, bo nie chciała wózka do kupy złożyć i pomierzyc?
                      Jedyne do czego można się przyczepić, to w jaki sposób odpisała na maila z pytaniem (o ile faktycznie tak odpisała wink )

D
                      • kkitka Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 22:23
                        Sylki dlatego że dwa razy pisze to samo i sama proponuje, że zajmie się gotowaniem wink
                        • sylki Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 22:43
                          ach, a widzisz, nieprzytomna jestem i dziś srednio mi czytanie wychodzi
                • pomilak1 Linkap_wawa 27.04.13, 20:35
                  Napisałam na gazetowy w sprawie versysmile
    • pomilak1 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 14:59
      Osobiście zazwyczaj zaglądam do wątków o GT, ale Twoje pytanie jakoś mi umknęło. Na przyszłość załóż wątek i tyle.
      A co do mierzenie, sprzedawania itd jak komuś zależy na sprzedaży to pomierzy i odpowiesmile Każdy postępuje wg siebiesmile
      • justyna2262 Re: Nieuprzejmość na forum 24.04.13, 23:00
        Dziewczyny, wszystko byłoby dobrze, gdyby pani mi napisała, że niestety, niema czasu bo coś tam .... A nie pisać w tak nie uprzejmy sposób i jeszcze oskarżać że zawracam w meilach wszystkim głowę. Tylko której? Do nikogo nic nie pisałam na priv. Chodzi po prostu o uprzejmą odpowiedź. Tylko tyle.
        • zona.102 Re: Nieuprzejmość na forum 25.04.13, 00:27
          A Ty masz ile lat, że musisz żale na forum wylewać? Śmiać mi się już chce smile
          • agnes_nyc Re: Nieuprzejmość na forum 25.04.13, 05:45
            Jesli mam dany wozek na stanie piszcie do mnie na priva chetnie zmierze w wolnej chwili nawet wyciagne i rozloze wozek smile
    • sztucznamrowka Re: Nieuprzejmość na forum 25.04.13, 09:27
      Ja jak nie ma reakcji na post zakładam nowy wątek i już albo piszę na priva smile
      A teraz przyznaję wiosna pełną gębą to i przy kompie mniej siedzę tylko jestem w terenie wink
      Nareszcie można długo poza domem z dzieckiem być big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka