Dodaj do ulubionych

Dostawka do MB Urabna

02.05.13, 20:57
Korzysta ktoś z oryginalnej hulajnogi - zdaje to to w ogóle zadanie? szukam czegoś na wakacje do Urbana dla Starszaka, bo jeśli nie znajdę alternatywy to będę zmuszona wziąć Viba, co po kilku spacerach z Urabnem NIE WCHODZI W GRĘsmile

A może jakaś inna dostawka pasuje - pamiętam jak Isabel mi pisała, że fajna jest dostawka z Baby Joggera, ale nie wiem czy pasuje. Na All pełno tych wynalazków różnorakich firm - ceny wahają się od 100 do 300zł - więc rozumuję, że są lepsze i gorsze, ale które to te lepsze - warto zapłacić więcej? No i jeszcze jedno czy niska osoba (164cm) da radę z 3,5 l. na dostawce pchać wózek - trochę się boję, że mam za krótkie ręcewink
Obserwuj wątek
    • calineczka793 Up:-) 04.05.13, 09:08
      Naprawdę nikt nie korzystał z dostawek?smile Dziewczyny podpowiedzcie czy jest jakaś godna polecenia czy brać po prostu jak najtańszą?
      • pomilak1 Re: Up:-) 04.05.13, 09:36
        Miałam dostawkę Laskal Maxi, doczepioną do xlandera XQ, ale ani razu jej nie użyłamtongue_out mój synek jak się urodziła córeczka miał 3 latka i nie korzystał z wózka, po za tym przez pierwsze 2 m-ce była ze mną mama na spacerach lub M i wtedy na dalekie wypady braliśmy drugi wózek (były wakacje, więc na prawdę miałam dużą pomoc), a jak szłam sama to obowiązkowo braliśmy laufrada, więc dostawka nie była potrzebnasmile
        Ale gdybym miała korzystać to chyba spróbowałabym tej hulajnogi od MB,tak patrzę pod mojego syna, który uwielbia na czymś jeździćsmile
        A co do samego prowadzenia, na pusto prowadziło mi się dobrze tongue_out Xlander miał ten plus że rączka się wysuwa i łamie, więc było dużo przestrzeni pomiędzy rączką a gondolą smile

To Ci pomogłam wink tongue_out
      • afroddytta Re: Up:-) 04.05.13, 10:32
        Może dziś lub jutro uda mi się zgłębić ten temat dla Ciebie a konkretnie mam UJ i mam dostawkę mutsy step-up i mam ponad 3,5 latka big_grin
        Ja i moja szwagierka używałyśmy dostawki mutsy dla Speediego i było bardzo ok (ja dla 4-4,5 latka, ona dla 3-4latka), ja też ją kilka razy podłączałam do koldrafta duo. Ta dostawka mi bardzo odpowiada, ale do UJ jej nigdy nie instalowałam bo nie było okazji, ale postaram się przymierzyć, bo teoretycznie powinna pasować. 3,5 latek też powinien być ok, aby nie był tylko za bardzo rozbrykany, bo wtedy i tak sekundy na tym nie ustoi wink
        Kilka razy czytałam gdzieś, że te najtańsze wynalazki to się kiepsko sprawdzają np. chyba jakiś bumper czy coś.
        • calineczka793 Afrodytta 04.05.13, 13:42
          będę baaardzo wdzięczna jeśli uda Ci się sprawdzić czy dostawka pasujesmile

Ja jadę pociągiem sama z chłopkami nad morze i szczerze mówiąc obawiam się czy ich ogarnę, gdybym jechała autem wzięłabym jednak Viba i nie byłoby problemu, no albo małż by brał na barana któregoś Wrzaskuna, a tak to myślę, że czasami by się to to przydało - tylko czy zdaje rezultatsmile I też czytałam, że te tańsze jednak nie sprawdzają się za dobrze.

Ta hulajnoga jest fajna, ale stosunkowo droga, a Starszak woli jednak rowerek biegowy, którego na pewno mu nie wezmę wink
    • calineczka793 Afro udało Ci się sprawdzić czy dostawka pasuje do 05.05.13, 21:21
      Urbana?smile
      • afroddytta Urban Jungle + dostawka mutsy step-up 05.05.13, 21:50
        Udało, udało, ale wrzucenie zdjęć to dramat, moja neostrada nie wyrabia w niedzielę wieczorem, żenua...

Moim zdaniem dostawka pasuje b. dobrze, zmierzyłam tylko z dzieckiem przed barierką i moim zdaniem latem (bez kurtki itd.) jest wystarczająco miejsca dla starszaka, a wtedy przy prowadzeniu wózka dostawka praktycznie nie przeszkadza (szczególnie jak rączkę się ma raczej w poziomie). Ta dostawka ma podstawowo 3 długości regulowane przyciskiem, na zdjęciach chyba najdalej wysunięta, plus jest jeszcze przedłużka (też kolejne 3 pozycje), ale mam w piwnicy i nie chciało mi się szukać, wtedy można by dziecko postawić bezpośrednio przed rodzicem, ale chyba tu nie ma takiej konieczności i byłoby to mniej wygodne raczej dla starszaka (mniej stabilnie by się czuł) i na pewno dla prowadzącego. Mocowanie dostawki jest banalnie proste i wygodne, tylko jest przeznaczone na szeroką rurkę, a oś w UJ jest bardzo wąska więc ja bym obwinęła ją kawałkiem gumy/dętki, potem w zestawie są jeszcze plastikowe nakładki i na nie zapinasz dostawkę.
        Ewentualnie może być problem z miejscem przy całkowicie poziomym oparciu, ale już mały skos jest ok.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/8fDRsexSyMHm3GTh5B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/BBk6vd7Fvj8xbhiGRB.jpg

A takiego wzrostu jest mój średniak
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/4jYCRE1IT10MNGqeaB.jpg

mocowanie dostawki
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/1oTbxOUpMbSWiRxBuB.jpg

Tutaj zdjęcie dostawki z przedłużką

Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz smile
        Dostawka ma kolor czarny, tylko na zdjęciach w necie jest srebrna.
        • calineczka793 Re: Urban Jungle + dostawka mutsy step-up 05.05.13, 22:06
          Afro wielkie dziękismile A napisz mi proszę czy można ją złożyć jak dziecko z niej nie korzysta?

Nie pozostaje mi chyba nic innego jak ja kupić - tylko ile warto dać za używaną? Ile w ogóle nowa kosztuje na ceneo 165 zł mamaija.pl/mutsy-step-up-podnozek-do-wozka-4-rider-i-urban-rider,m28462.html , ale to też nie jest czarna raczej? Na all jest w tej chwili kilka allegro.pl/listing/listing.php?string=dostawka+mutsy i chyba tylko jedna z nich jest czarnasmile
          • afroddytta Re: Urban Jungle + dostawka mutsy step-up 05.05.13, 22:19
            Z mojej wiedzy wynika, że wszystkie są czarne tylko na zdjęciach (pewnie z lampą) wychodzą srebrne, piszę to bo ja się po prostu zdziwiłam smile (chyba, ze to jakieś starsze wersje, ale tego już nie wiem). Ja kupiłam nową chyba za ok. 160 zł z odbiorem osobistym, więc nie bardzo opłacało mi się za używkę dawać trochę mniej i dopłacać za przesyłkę, bo używane wcale nie chodzą tanio, a chyba w większości sklepów można zamówić i odebrać.

Co do złożenia to ja jak nie używałam to wkładałam do kosza, bo tu nie trzeba kombinować z odpinaniem bo jest szybkie i proste, ale pewnie też można tak zrobić jak chyba z Lascalem, że sobie jakiś sznurek/gumkę zaczepisz do kołka i po prostu podniesiesz do góry zaczepiając sznurek o rączkę do prowadzenia.
            • calineczka793 Afrodytta 09.05.13, 22:05
              jeszcze raz dziękuję Ci za informację o dostawce mutsysmile Nasza dzisiaj dotarła i Starszak wniebowzięty jest - baaa Mlodziak też się jej uczepił i trudno było go z niej ściągnąćsmile Dostawka rozwiązała mój problem logistyczny z dwójką Karczochów nad morzewink
              • afroddytta Re: Afrodytta 09.05.13, 22:42
                To fajnie, udanego wyjazdu smile
                • martuska1982 Re: Afrodytta 10.05.13, 11:06
                  zazdraszczam wink tego morza. smile
              • koala0405 Re: Afrodytta 12.05.13, 22:21
                Dziewczyny! Czy ta dostawka pasuje do MB Swifta? Potrzebuje coś dla 3-letniego synka.
                • afroddytta Re: Afrodytta 12.05.13, 22:36
                  Tutaj może być problem z wysokością na jakiej jest oś tylnych kół, bo są one mniejsze niż w UJ, czyli oś pewnie niżej (przy założeniu że konstrukcja identyczna) i dostawka nie będzie w poziomie, ewentualnie jeszcze rozstaw ale chyba nie jest na tyle wąsko aby było za ciasno dla dostawki. Taka dostawka na pewno pasuje do UJ, Speedi, Kolcraft duo, chyba Jedo Bartina/Roan Marita (nie wiem jaki dokładnie model miała szwagierka, ale chyba koła identyczne), oczywiście modele mutsy, ale tu wszystkie koła chyba identyczne wielkościowo.
    • sztucznamrowka Re: Dostawka do MB Urabna 11.05.13, 13:47
      Bardzo fajne zdjęcia smile Ja myślę nad Urbanem dla drugiego dziecka a mój synek będzie miał wtedy 3 latka z hakiem i ta dostawka super się prezentuje smile
      • sztucznamrowka Re: Dostawka do MB Urabna 11.05.13, 13:49
        A czy któraś z Was miała gondolkę MB? Jak ona wygląda w środku? Czy ma wentylację i regulacje oparcia?
        • afroddytta Re: Dostawka do MB Urabna 11.05.13, 13:50
          Z tego co wiem to nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka