afroddytta Re: espiro czy zapp 05.05.13, 16:57 Tutaj głównie kwestia czy chcesz rozkładane siedzisko czy nie, poza tym wózki typu magic się łatwiej/wygodniej składają niż zapp, moim zdaniem są dość miękkie, zapp jest znacznie sztywniejszy. I jakie masz plany wobec tego wózka, czy chcesz go zachować np. potem jako stelaż pod fotelik. Na pewno nie kupowałabym espiro używanego bez obejrzenia (bo np. rączki mogą być przy ziemi i ogólnie mogą być dość zużyte), a nie wiem czy nowy się opłaca, bo w tej cenie to jest zapp. ps. nie wiem czy zerkałaś w drugi wątek ale mam na sprzedaż wózek identyczny jak magic (moim zdaniem dużo lepszej jakości niż espiro) Odpowiedz Link
martuska1982 Re: espiro czy zapp 05.05.13, 19:41 ja zdecydowanie wybrałabym magica lub cokolwiek innego w ten deseń (lira np.).Zapp jest sztywny, cieżko się składa, jest bardzo głośny.Jedyną przewagą zappa jest możliwość zamontowania fotelika. Odpowiedz Link
pomilak1 Afrodytta 05.05.13, 20:29 Możesz mi podesłać jakieś zdjęcia i cenę na gazetowego? potrzebuję czegoś małego i lekkiego, a dopóki nie sprzedam stokke nie mogę sobie kupić nic fajnego Odpowiedz Link
afroddytta Re: Afrodytta 05.05.13, 20:50 Już fotki zrobione, zapewne jutro wieczorem wrzucę ogłoszenie na tablicę to podeślę linka. Odpowiedz Link
ola.otiska Re: espiro czy zapp 06.05.13, 02:10 Nie jestem znawczynią wózkową ale akurat w tym temacie mogę sie wypowiedzieć ponieważ zastanawiałam się nad tymi dwoma wózkami. Szukałam spacerówki lekkiej, do auta, na wypadu do sklepu. Na co dzień jeździmy Jedo Fyn. Najpierw zakochałam się w Nunie pepp ale odpadła w przedbiegach, bo mimo, że chwalona, podobno jestm malutkim wózkiem i dzieci szybko z neij wyrastają. Potem strasznie spodobał mi się Zapp xtra, bo chyba o tym mowa. Podobało mi się to, że ma przekładane siedzisko i "odchylanie" do spania. Jednak zapomniałam o jednym ważnym fakcie, że ten wózek składa sie z dwóch części, więc też odpadł, bo po co mi kolejny taki wózek. Zależało mi na tym żeby szybko sie złożył i rozłożyl i zajmował mało miejsca w bagażniku. A więc znalazłam Espiro magic. Zakupiłam ok 2 tyg temu i musze przyznać, ze jestem zadowolona. Obszerne siedzisko, bezszelestne rozkładanie do pozycji do spania, dużą budka (w wersji 2013), dzieki konstrukcji stelaża wyczuć można jakby amortyzację, niby małe kółka piankowe ale nic nie terkocze, cichutko jeździ. Małe rozmiary po złożeniu i nawet kółka można wypiąc zeby zając jeszcze mniej miejsca - mężowi w bagażniku seicento się mieści Wg mnie słaba kolorystyka. Dla chłopca pasował mi tylko ten niebieski, szary za szary a reszta taka sobie. Ten niebieski nie jest taki zły, trochę za bardzo wyrazisty ale mnie Oczywiście najbardziej podobał sie fiolet ale myślałam ze mojemu nie bedzie pasował chłopak w fiolecie ale kiedy okazało sie, ze nie ma nic przeciwko, wzielismy fiolet i jestem zadowolona Dość lekki po złożeniu, bez problemu mozna nieść w jednej ręce. Minus za mały koszyk, tzn moze cos tam sie upchnie ale jak dziecko usnie i sie rozlozy oparcie na lezaca to do koszyka nie ma juz żadnego dostepu Mielismy tez od poczatku problem z kółkiem lewym - cos terkotalo ale mąż podregulowal hamulec i teraz śmiga bezszelestnie A więc ja polecam Espiro Magic Odpowiedz Link
martuska1982 Re: espiro czy zapp 06.05.13, 11:36 no koleżance to raczej o zappa zwykłego chodziło, gdyby rozważała extra to pewnie by napisała. jako wady zappa w swoim odczuciu podałaś "składa się w dwóch kawałkach". Średnio to przydatna opinia w swietle oczekiwań założycielki wątku, bo zwykły zapp o którym mowa składa sie w jednym kawałku. No ale magica i ja bym w tych opcjach wybrała, więc tu się podpisuję. Kolor zielony jest ładny. Odpowiedz Link
mad_milk_13 Re: espiro czy zapp 06.05.13, 17:22 Ja mam właśnie ten kłopot i do espiro nie mam zaufania, chyba stanie na zapie xtra. Biję się z myślami, mam jeszcze dwa miesiące. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: espiro czy zapp 06.05.13, 17:39 w jakim sensie kłopot?Znaczy brak zaufania do espiro to kłopot? Ja jeździłam espiro (moja siostra ma) i zappem i jak dla mnie espiro jest dużo lepszy. Odpowiedz Link
magda79pn Re: espiro czy zapp 06.05.13, 17:56 nie miałam zappa, miałam za to titanium spider (szajs), ale nie powiem, bo espiro 4, z pełną rączką i podnoszonym podnóżkiem nawet mi się podoba Odpowiedz Link