Dodaj do ulubionych

Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT

12.05.13, 01:28
Poradźcie....

Zastanawiam się nad wózka. Jako wózek terenowy mam Emmaljungę nitro (mieszkam w okolicy domków jednorodzinnych, gdzie jest dużo dróg szutrowych/piaszczystych/leśnych). Ideał to to nie jest - bo małe przednie kółka czasem zawodzą, dostęp do kosza jest delikatnie mówiąc 'trudny', no i wielkie to jak cholera wink Z drugiej strony, siedzisko jest mega obszerne i długie, co jest niezaprzeczalnym atutem tego wózka. Dodatkowo buda sięgająca prawie do pałąka.
W zasadzie używam tego wózka głównie stacjonarnie, jako że mam drugi wózek wypadowo-sklepowy. Czasem tylko, gdy się z kimś umówię, zabieram Emmaljungę - wtedy pakowanie go do bagażnika daje mi trochę w kość.
No i pomyślałam o BJCM GT - jeśli chodzi o zwrotność i rozmiary, to bije Emmę na głowę. Buda też pięknie się naciąga. Jedyne co, to siedziskiem przegrywa. Jak posadziłam małego do BJ (dł. 75cm, waga 10,5kg), to jednak nóżki mu trochę zwisały, podczas gdy w Emmie ma przy podniesionym podnóżku jeszcze sporo miejsca. Na szerokość też Emma wygląda na większą, jak tak postawiłam te wózki obok siebie. No i nie wiem co robić. Czy zamieniać Emmę na BJCM GT? Bo mam wrażenie, że jednak Emmaljunga dłużej nam posłuży, natomiast w BJ kusi mnie ta zwrotność i rozmiary.

Generalnie myśl o 3 wózkach w sumie, jest dla mnie trochę nieprzyzwoita wink szczególnie, że BJ i Emma miałyby mieć podobne przeznaczenie.

Ps. a tak w ogóle, to wszystko przez Was, bo tak się ciągle zachwycacie tym BJCM GT! wink
Obserwuj wątek
    • delphine_delphine Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 08:25
      Up

Prosze o rade, bo bilam sie z myslami cala noc. Ech...
      • gniesia007 Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 08:41
        Nie miałam emmy ale warto spróbować z gtsmile ja akurat polecam i pewnie nie tylko ja.
        • gniesia007 Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 08:45
          Aha co do gt wejdz do mojej galerii tam jest fotka mojej zuzy 95cm i 14kg siedzi w gt ma naprawde tam mega wygodnie i gdzie ma nóżki i oczywiście jest dużo wieksza niż twoje dzieckosmile i dodam ze wyściółka w gt jest naprawdę gruba więc jest miekko pomimo np jazdy po kamieniam i braku amortyzacji tylnich kółsmile
        • pomilak1 Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 08:48
          Emmy nie miałam, ale co Ci szkodzi spróbować tongue_out
          Albo zamów GT i zobaczysz w domusmile No i teraz na GT w sumie są chętni więc jak Ci nie podpasuje po kilku spacerach to odsprzedasz z małą stratą smile
          A podnóżek w GT możesz wypchać (na stałe) któraś forumka wklejała dość dokładną instrukcję wraz z zdjęciami swojego patentu smile

Ja mam GT dla prawie 2 latki i też biję się z myślami czy nie sprzedać, ALE tylko dlatego że kusi mnie MBUJ bo GT nie mam NIC do zarzucenia smile Dla mnie to praktycznie idealny wózek i spokojnie może służyć jako jedyny smile
          • gniesia007 Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 08:57
            To ja patentowa forumkasmile) ehhehe ale to brzmi
          • gniesia007 Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 09:06
            Dla mnie gt tez jest idealny i z żalem się z nim rozstaje jak widze jak moja zuza w tym xt wygląda, ale czas ją przyzwyczajać, że to tylko podwieź dukasmile lato, a na zimie wlaśnie planuje albo terrain albo ujsmile
            • delphine_delphine Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 09:40
              gniesia 007, patentowa forumko, a podasz link do tej instrukcji? big_grin

Dziewczyny, ja już GT widziałam na żywo - molestuję pracowników Świata Dziecka od jakiegoś miesiąca - oglądam, przymierzam i się zastanawiam tongue_out W zasadzie z tymi rozmiarami siedziska już Wam prawie uwierzyłam wink Jednak nadal pozostaje mi dylemat, czy ten wózek poradzi sobie na mojej wsi. Tego nijak nie sprawdzę, bo jak zamówię i wyjadę w teren, to już nie da rady zwrócić. Wiecie co? Przydałoby się, żeby sklepy miały wersje testowe do wypożyczenia na dzień lub dwa. Wtedy można byłoby spokojnie popróbować. Marzycielka jestem, nie? big_grin

Ogólnie bym się w ogóle nie zastanawiała nad zakupem, gdyby ten wózek był trochę tańszy. A już widzę minę mojego męża, jak kupię nówkę i powiem mu za m-c, że sprzedaje. Zabije mnie i poćwiartuje (w niespełna rok przewinęło się przez nasz dom 5 wózków, z czego 3 już poszły w świat big_grin).
              • delphine_delphine Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 09:44
                Aha, dodam jeszcze, że za miesiąc lecimy na urlop do Chorwacji, więc już widze jak GT pięknie sunie po tych kamiennych uliczkach.....

Parasolka czy jakiś inny galeriowy wózek (Nuna, Zapp/XTRA itp) - nie wiem czy dałby radę?
                • pomilak1 Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 10:18
                  E tam 5 to nie aż tak tragicznie wink tongue_out big_grin

Jak macie wyjazd to tym bardziej bym nakręcała M na GT tongue_out a może jakąś używkę poszukasz?teraz było kilka ogłoszeńsmile Ja swojego trzymam właśnie do wakacji, a po lipcowym wyjeździe sprzedaję smile
                  Na pewno sobie lepiej poradzi niż jakaś parasolka, komfort jazdy dla malucha o wiele wyższy, a składa się lepiej niż nie jedna parasolkasmile
                  • delphine_delphine Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 10:25
                    Ech, no właśnie wczoraj miałam jechać, bo się jedno GT sprzedawało w Warszawie, ale ktoś mnie ubiegł niestety uncertain Ogólnie kryteria zawężone mam, bo tylko czarny albo ew. szaro-zielony wchodzi w grę. Dodatki zobowiązują big_grinbig_grinbig_grin
                    No i właśnie pod kątem tego urlopu to GT mnie dod zachęca. Na płd Europy jednak te miasteczka mają kamieniste starówki z nieregularnymi płytami chodnikowymi i ciężko jeździć tam typową parasolką.

Ps. pomilak1, weź pod uwagę, że to nasze pierwsze dziecko - więc mąż, świeżusi w temacie, myślał naiwnie, że zamkniemy się w jednym wózku, heheheheheee wink
              • gniesia007 Re: Emmaljunga Nitro <-> BJCM GT 13.05.13, 10:08
                Proszę forum.gazeta.pl/forum/w,101614,144088091,,Zdjecia_wypchanego_podnozka_w_GT.html?v=2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka