Dodaj do ulubionych

Delti Amelis

15.05.13, 11:32
poszukując wózka wielofunkcyjnego produkowanego w 100% w Polsce natknęłam się w internecie na wózek Delti Amelis.
Ktoś ma? użytkuje? widział? Jest to nowość na rynku, więc nie znalazłam wielu opinii na jego temat. Przekonuje mnie jakość szycia i wykonanie- widziałam na żywo w sklepie
co sądzicie?
delti.com.pl/amelis/
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Delti Amelis 15.05.13, 12:14
      w 100% to on raczej w PL produkowany nie jest, wiele częsci sprowadzanych jest z Chin. W sumie ciężko będzie ci taki 100% polski znaleźć
      • kalinka7892 Re: Delti Amelis 15.05.13, 12:24
        sylki napisała:

> w 100% to on raczej w PL produkowany nie jest, wiele częsci sprowadzanych jest
        > z Chin. W sumie ciężko będzie ci taki 100% polski znaleźć
        tak, wiem, ale szyty jest i produkowany w PL.
        Wygląda na żywo lepiej niż np. Tako czy Bebetto
        Świetnie odszyta gondola, spacerówka
        cena też bardzo ok, akurat na moje możliwości.

• magda79pn Re: Delti Amelis 15.05.13, 12:39
          ja z delti miałam dwa wózki wielofunkcyjne i jedną parasolkę, jest to chyba jedyny polski producent od którego nie boję się kupować wink
    • koko1650 Re: Delti Amelis 15.05.13, 14:28
      Moja niunia jeździ w Amelisie już trzy miesiące smile bardzo jestem zadowolona z zakupu.
      Jak do tej pory sprawdza mi się wyśmienicie.
      Bardzo dobrze się prowadzi i ma ekstra amortyzację smile

• kkitka Re: Delti Amelis 15.05.13, 21:29
        A masz jakieś zdjęcia w realu wózka? Chętnie zobaczę kolory w rzeczywistości smile
        • afroddytta Re: Delti Amelis 15.05.13, 22:13
          Tak, kolorki faktycznie śliczne, szczególnie ten róż, fiolet i turkus na czarnej ramie się świetnie prezentuje.
          Też jestem ciekawa jak w realu to wygląda.
    • sztucznamrowka Re: Delti Amelis 15.05.13, 17:53
      Jak dla mnie z wyglądu nic specjalnego choć spory wybór kolorów tapicerki a po lekturze danych technicznych....no cóż oparcie w spacerówce ma 40cm wysokości, 28cm głębokości plus podnóżek 23cm (powierzchnia spania 91cm) - jakie dziwne proporcje uncertain
      • martuska1982 Re: Delti Amelis 15.05.13, 19:15
        a dla mnie wygląda jak kazdy inny bebetto niestety. Jeśli chodzi o deltim to jedna moja znajoma miała parasolkę tej firmy i zadowolona była...do czasu aż jej się tapicerka popruła, a druga miała wielofunkcyjny,a le jakis starszy model i kuriła na niego niesamowicie. Teraz załątwiłam jej okazyjnie teutonię fun i jest zadowolona.
    • koko1650 Re: Delti Amelis 17.05.13, 17:01
      Postaram się w weekend znaleźć chwilkę czasu na wrzucenie fotki smile

Wiecie jak to jest, ile ludzi tyle opinii. To co jednemu się podoba, nie musi drugiemu. To co dla mnie jest podstawowym kryterium nie musi być ważne dla kogoś innego.
      Wielu moich znajomych ma wózku z Deltimu i są bardzo zadowoleni. Z jakości, z serwisu z tego jak się użytkują.
      Ten wózek mam nadzieję, będzie mógł się tym wszystkim poszczycić a dodatkowo jak dla mnie duuużym plusem była jego cena.
      • rehabilitantk Re: Delti Amelis 17.05.13, 18:34
        Tego modelu nie miałam, ale za to dwa inne tej firmy, jeden kupiony na wieś, Voyager za 200 zł , używany wink Rewelacyjny był! nic się nie psuło, amortyzacja rewelacyjna, Dziecko uwielbiało go! Był paskudny i wielki jak typowa kolubryna , ale naprawdę wygodny i solidny.

Drugi to Delti Liv, mój ukochany wózek! lekki, wielka buda, wygodny, podbijanie lepsze niż w Maclarenie Xt..., również solidny bardzo! wolałam go niż zdecydowanie droższe markowe wózki, które poszły do sprzedania..., Materiał faktycznie się w jednym miejscu przetarł, przy podnóżku, ale po takim okresie intensywnego użytkowania, że nie uważam tego za wadę.. Wózek kosztował 300 zł nowy.. dwa lata był eksploatowany maksymalnie... a gdyby to rozdarcie zszyć wygląda jak nowy.

To w temacie jakości Delti
        A jeśli chodzi o Amelis to jakoś mi się nie podoba... coś mi nie gra w tym wózku, ale widziałam tylko na zdjęciach. Jeżeli jednak jest solidny i wygodny i kosztuje niewiele, to bym kupiła mając ograniczony budżet, wolę Delti niż Bebetto, Tako , Krasnale i inne wink
    • koko1650 Re: Delti Amelis 29.05.13, 13:13
      Przepraszam, że tyle trwało ale ciężko mi było znaleźć wolną chwilę na netka ;/

Wklejam obiecane zdjęcie ze spacerku smile
      http://img855.imageshack.us/img855/5350/zdjcie095v.jpg

• kalinka7892 Re: Delti Amelis 31.05.13, 09:28
        Wow,,, na zdjęciu wygląda na prawdę super, smile także myślałam o tym kolorkusmile
        jak się prowadzi??
      • sylwia0603 Re: Delti Amelis 02.06.13, 23:17
        Witam

Cieszę sie ze znalazłam ten wpis bo byłam w 99% zdecydowana na ten wozek. Po obejrzeniu zdjęcia zdecydowanie jest 100%! Cieżko z nim w sklepach stacjonarnychsad czy kolor na zdjęciu to jest kolor ze strony Cappuccino? Jeśli tak to trochę sie zmartwilam bo ja wybrałam Avocado ale skoro kolory ze strony odbiegają sporo od rzeczywistości to boje sie ze ten zielony to jakaś żarówkasad coś jak x-lander America albo navington cadet Carambola. Czy ktoś widział na żywo Avocado?
        • kalinka7892 Re: Delti Amelis 05.06.13, 12:11
          No więc byłam w sklepie i widziałamsmile
          zalety:
          szybkie i dość intuicyjne składanie
          mega duża gondolka
          ładne płaskie koła
          jakość szycia nieporównywalnie lepsza aniżeli tako czy bebetto.

kolory i tkaniny- bardzo ciekawe - szczególnie przypadł mi do gustu cappucino oraz hibiscus.
          Sylwia - avocado jak dla mnie ani nie carambola , ani nie america - raczej ładny trawiasty - żadna tam żarówasmile
          • sylwia0603 Re: Delti Amelis 05.06.13, 13:08
            Dzięki wielkie za wszelkie informacje smile Ja właśnie w przyszłym tygodniu jadę go oglądać na żywo, ale po Waszych opisach i tak wiem że na 100% go kupię smile Dla mnie wielkość gondoli jest ważna bo dzidziuś na początek września., a ta jest mega fajna i duża już z samych zdjęć i opisów.

Kalinka - dzięki wielkie za informację dot. kolorów. W sklepie będzie do obejrzenia Candy, Cappuccino i Ice, więc napisałam do firmy Deltim czy mają możliwość wysłania próbek Avocado, no i mam dostać wzornik kolorówsmile Już sama obsługa mnie przekonuje do zakupu, bo i przedstawiciele handlowi udzielili mi wielu informacji i dział sprzedaży.

A co do wagi wózka, to jest pojęcie względne, więc każdy wybiera taki wózek jaki wniesie, dla jednego będzie ciężki dla innego nie.

Pozdrawiam
            • martuska1982 Re: Delti Amelis 05.06.13, 15:10
              dla mnie podniesienie (podniesienie, nie wniesienie gdzieś) xlandera xa (waga 14-15 kilo) było niemożliwe, a jak nie jestem chuchro, kobita ze mnie pełną gębą), Wniesienie gdziekolwiek speedi (12 kilo) to też wyczyn (może na pierwsze piętro bym od biedy wtargała).
              To tak się mówi, że aluminiowy lekki stelaż etc. ale wszystkie niemal wózki to waga konkret.Bugaboo (10kg) pewnie bym wnosiła na któreś piętro,ale też fraszką by to nie było przy dużej częstotliwości.
              BJ GT (9,5) można spokojnie wnosić, bo złożenie i trzymanie za uchwyt to poezja.

Ważna jest też poręczność wózka.

A delti amelis? Cóż, dla mnie jest jak bebetto i te inne cuda. wink
              Ani wygladem,ani wagą,ani konstrukcją czy rozwiązaniami technicznymi nie rózni się od częstochowskiego chromu. wink

Nadmieniam, ze to moja prywatna opinia. Na pewno daleko mu do xlandera, mimo że producent ten sam (deltim). Cóż, deltim produkuje też czołki jak puma na przykłąd, więc sam fakt pochodzenia linii produkcyjnej nie jest znaczący.
    • koko1650 Re: Delti Amelis 31.05.13, 14:56
      Bosko smile w mieście śmigamy na odblokowanych kółeczkach, a
      u siebie na wsi blokuję koła i żaden teren nam nie straszny tongue_out

• kociaczek37 Re: Delti Amelis 04.06.13, 22:20
      Naszego "Ameliska" użytkujemy od marca. Na tą chwile jestem z tego wózka mega zadowolona. Do zakupu przekonał mnie sprzedawca w sklepie we Wrocławiu. Przekonało mnie to że ten wózek produkuje firma xlander. Moja siostra ma właśnie xlandera i jest bardzo zadowolona. Amelis jest bardzo lekki i super się składa na czym mi najbardziej zależało. Gondola jest mega wielka więc moja Amelka ma pełen komfort na spacerach. Moim zdaniem wózek jest godny polecenie
      • linkap_wawa Re: Delti Amelis 05.06.13, 12:47
        dziewczyny - ja rozumiem, ze sie Wam ten wozek fajnie uzytkuje, no ale nie piszcie ze on jest bardzo lekki bo stelaz z godnola wazy 16 kg - czyli mozna powiedzic ze waga standardowa a nawet z tych ciezszych... a juz spacerowka to powiedzialabym ze mega ciezka bo 14,8 kg.
        bardzo lekkie wozki z gondolkami to sa np. bugaboo czy chocby BJ - ktore waza ok. 12 kg.
        • kalinka7892 Re: Delti Amelis 05.06.13, 12:58
          raczej lekko się prowadzi.
          jak na wózek o tak dużych pompowanych kołach waga nie jest bardzo wysoka - sam stelaż z kołami to 9,9kg jak podaje producent, przy czym 3,8kg waża same koła
        • kkitka Re: Delti Amelis 05.06.13, 15:00
          Linkap_wawa ale podejrzewam, że niektóre dziewczyny są tu w pracy wink więc może nie ma co przeszkadzać, w końcu normę muszą wyrobić...
          • linkap_wawa Re: Delti Amelis 05.06.13, 15:14
            no moze.. ale ewentualnym czytajacym chcialam oczy otworzycsmile
            • gochalodz Re: Delti Amelis 26.10.14, 21:12
              Chciałabym zobaczyć zdjęcia starszych dzieci w spacerówce Amelis. Może któraś z użytkowniczek podzieli się zdjęciami?

Nie wiem co to za okazja,ale wózek jest w promocji w kilku sklepach za ok 700zł, taka ciekawostka.
              • goferek123 Re: Delti Amelis 26.11.14, 14:07
                Zdjęcia nie mam, bo dopiero szykuję się do zakupu tego wózka, ale zaczepiłam niedawno jakąś Panią z 2,5letnią córeczką w tym wózku i wypytałam o wady i zalety. Więc powiedziała, że dobrze się prowadzi, łatwy w montażu, daszek od gondoli dość mocno osłania budę co może być na plus zimą a latem nie za bardzo, można rozłożyć po pozycji leżącej. A z minusów to mówiła, że na początku jak dziecko siedzi i się je kładzie, to trzeba pamiętać o regulacji pasów, bo mocno trzymają dziecko i zawisie na asach.
                Widziałam ten wózek w hurtowni we Wrocławiu wściekły różowy kolor, Pan z obsługi powiedział, że promocja stąd, że kolor nie za fajny jak ktoś szuka czegoś spokojniejszego i wycofują się ze sprzedaży tych wózków i chcą się pozbyć tego co mają na sklepie.
    • kalinka7892 Re: Delti Amelis 05.06.13, 12:13
      znalazłam w necie jeszcze zdjęcia wnętrza gondoli:
      www.zabawkowicz.pl/zabawka/2937,wozek-dzieciecy-amelis-deltim.html
      • magdalena-gd Re: Delti Amelis 29.11.14, 16:23
        Witam. Sama też się decyduję na zakup tego wózka. Przymierzałam dzisiaj moją 2,5 letnią córkę i wcale nie jest taki mały. Najpierw zacznę od korzystania ze spacerówki, bo drugie będzie za jakiś czas. smile
    • altrak24 Re: Delti Amelis 01.12.14, 23:27
      Konstrukcja wygląda na produkowaną w Polsce - widać to po plastikach, kołach, hamulcu, podnóżku w stelażu- wygląda to na częstochowską robotę. Góra, czyli tapicerka gondoli i spacerówki jest najprawdopodobniej robiona w CHRL, podobnie jak inne wózki firmy Delti produkowane pod marką X-Lander. Co do wagi wózek ważący z kołami nawet pompowanymi 16 kg to wózek ciężki, na tą wagę wpływa dosyć ciężka konstrukcja i ciężka gondola (6kg). W miarę lekkie wózki na aluminiowej ramie i kółkami pompowanymi oscylują ok 13 kg. Składanie do transportu standardowe z kołami - łamanie ramy na kształt litery "A". Gondola dosyć długa - 77 cm, ale wąska - 32 cm. Spacerówka starczy nawet na większe dziecko.
      Możliwość montowania spacerówki tyłem lub przodem do kierunku jazdy w odróżnieniu do wózków X-lander, gdzie konstrukcja składa się razem ze spacerówką i nie ma takiej możliwości.
      Kolory bardzo ładne, ale wybór kolorów raczej niewielki , łączenie tylko dwóch kolorów.
      Szycie tapicerki fajne. Wózek na pewno wart jest swych pieniędzy.
      W podobnych pieniądzach z powodzeniem kupić można podobny model polskiej produkcji:
      tako, bebetto, roan, jedo, camarelo, adamex, tutek, itp.
      Pozdrawiam wszystkich przyszłych rodziców.

• martuska1982 Re: Delti Amelis 02.12.14, 00:07
        altrak24 napisał(a):

> Konstrukcja wygląda na produkowaną w Polsce - widać to po plastikach, kołach, h
        > amulcu, podnóżku w stelażu- wygląda to na częstochowską robotę.
        Toż to oczywiste. Przecież deltim to firma z Częstochowy. wink
        • magdalena-gd Re: Delti Amelis 22.12.14, 08:39
          A x-lander to ta sama firma co delti. Te wózki produkowane są w tej samej fabryce. Mam ten wózek i jestem z niego bardzo zadowolona i według mnie jest lepszy od x-landera, bo spacerówkę można ustawić przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
          • rehabilitantk Re: Delti Amelis 08.03.15, 12:19
            jako fanka Delti Liv weszłam na stronę producenta czy sa jakieś nowości i jest nowy Amelis Pro, starszy model by naprawdę niezbyt ładny, ale ten całkiem całkiem , w Mama i ja w Łodzi widziałam Amelis classic bodajże i naprawdę nieźle wykonany na pierwszy rzut oka, super amortyzacja i tkaniny ( znam osobę , która jest dostawcą materiałów dla Delti , x lander i podobno napradę zamawiają dobrej jakości )

https://www.amelis-colour.com/103-home_default/wozek.jpg
            • thea19 Re: Delti Amelis 08.03.15, 12:40
              rama zywcem zerznieta z mury - tez mi nowosc. mure produkuja juz chyba z 10lat.
            • gochalodz Re: Delti Amelis 08.03.15, 13:27
              A jak z wymiarami siedziska (wysokosc oparcia i szerokosc siedziska), mierzylas moze ?
              • rehabilitantk Re: Delti Amelis 08.03.15, 14:07
                nie mierzyłam, na stronie producenta podają oparcie 40 cm, więc malutko , nie chcę reklamować marki, ale wydaje mi się, że dla osób z małym budżetem i chęcią kupna nowego wózka to fajna opcja, oparcie krótkie, ale myślę,że wystarczające jeżeli i tak mamy w planach kupno parasolki .

thea może stelaż zbliżony do Mury, ale lepszy taki niż ten pierwszy ze zdjęcia parę postów wyżej, poza tym Mura kosztuje dużooo więcej wink
                • thea19 Re: Delti Amelis 08.03.15, 15:45
                  mura kosztuje tylko troche wiecej ale i przezyje nie jednego amelisa. tak szczerze to ten wozek wyglada jak te tutki. za 1,2tys to mozna quinny wyhaczyc
                  • rehabilitantk Re: Delti Amelis 08.03.15, 17:06
                    Na ceneo Mura kosztuje od 2200 zł czyli 1000 zł więcej, moim zdaniem to znacząca różnica, nie moją rolą jest namawianie kogokolwiek do zakupu Amelisa, po prostu dałam zdjęcie nowej wersji tego modelu, a że dwa Deltimy miałam ( qiunny też wink ) to mam zaufanie do tej marki , żaden ich wózek mnie nie zawiódł jakościowo, design to już sprawa indywidualna .
                    Kiedyś już pisałam na Wózkomanii , że jakość wózków "markowych" wcale nie jest taka oczywista , zależy jak się o wózek dba , na pewno są polskie dobre i kiepskie jakościowo tak samo jak firmówki.
                    • thea19 Re: Delti Amelis 08.03.15, 17:14
                      mure spokojnie mozna kupic duzo ponizej 2tys, widywalam juz nawet za 1,5tys. kwestia byla koloru - wyprzedawane byly z poprzednich kolekcji.
                      • martuska1982 Re: Delti Amelis 08.03.15, 18:50
                        jest jeszce jeden taki stary czołg, on pierwszy miał stelaż ściągniety z mury. Nie znam jego nazwy (na szczęscie raczej wink ), ale w tym ogłoszeniu jest taki.
                        olx.pl/oferta/wozek-3w-1-dzieciecy-CID88-ID9fWBr.html#9b3e7cd692
                        • martuska1982 Re: Delti Amelis 08.03.15, 19:07
                          martuska1982 napisała:

> jest jeszce jeden taki stary czołg, on pierwszy miał stelaż ściągniety z mury.
                          > Nie znam jego nazwy (na szczęscie raczej wink ), ale w tym ogłoszeniu jest taki.
                          > olx.pl/oferta/wozek-3w-1-dzieciecy-CID88-ID9fWBr.html#9b3e7cd692

Już wiem. tongue_out Bebetto flipo.
                  • ameboo Re: Delti Amelis 11.03.15, 14:06
                    warto zobaczyć go "na żywo" w sklepie - jakość materiałów na pierwszy i drugi rzut oka SUPER. ale chyba największe wrażenie na mnie zrobiło to, że się dosłownie prowadzi się małym palcem
                    • fis.sta Re: Delti Amelis - podbijanie? 16.03.15, 23:42
                      A ja mam pytanie - jak jest z podbijaniem tego wózka? Chodzi mi zarówno o model Delti Amelis ten sprzed kilku lat (na czarnym stelażu), jak i o ten najnowszy: Delti Amelis Pro. Może są tu jacyś jego użytkownicy.
            • kawokado Re: Delti Amelis 06.12.15, 21:28
              czy ktoś mógłby wyrazić jakąś świeżą opinię o tym wózku? mam już zupełny mętlik w głowie... Tako nie, bebetto nie riko nie xlander nie, a co z tym amelisem? Warto?
              • martuska1982 Re: Delti Amelis 06.12.15, 23:01
                amelis to to samo co powyższe, produkowane w Chinach, składane w Częstochowie, te same podzespoły, ta sama (ni)jakość.
              • buniak85 Re: Delti Amelis 10.01.16, 18:39
                A ja używam Amelis od pół roku i jestem bardzo zadowolona. denerwują mnie ludzie którzy komentują, że np do mokrych kół przylepiają się liście... Litości kobiety, a do których kół się nie przylepiają? Generalnie większość wózków teraz nie należy do lekkich. Ja szukałam czegoś lekkiego i w miarę taniego, bo wiem,że jak dziecko będzie już duże to i tak kupię tanią parasolkę, a nie łudzę się, że córcia będzie jeździła w dużej spacerówce. Z doświadczenia wiem, że potem dziecko chce biegać i trzeba mieć coś czym można dziecko gonić wink)) ale do rzeczy. Amelis kupiłam ze względu na koła piankowe, a nie pompowane, mimo, iż wszyscy chwalą pompowane koła (przebijają się i są dwa razy cięższe), dużą wygodną gondolę i rozkładaną spacerówkę. Tak jak pisałam na początku używam Amelis (ale tej podstawowej z gondolą z materiału, bo jest lżejsza) już pół roku. Córka urodziła się duża, bo 61 cm i dzięki Bogu wybrałam taki wózek. DZiecko jest zawsze wyspane i zadowolone. Wózek jest zwrotny (bardzo!), rączka jest na tyle regulowana, że mój mąż (190cm) też go chętnie prowadzi. Bardzo łatwe składanie, naprawdę smile stelaż składa się dwoma ruchami, na co ja osobiście też zwracałam dużą uwagę. Wada? choć szukałam lekkiego wózka i ten jest jednym z lżejszych, to wersja głęboka waży bodajże 12kg. spacerówka 10kg. ale nadrabia zwrotnością. gondola głęboka, duża, w środku biała (dla mnie to nie problem coś wyprać, a biały środek zdecydowanie lepiej wygląda niż np czarnywink). Spacerówka ma bardzo dużą budkę, co z pewnością się przyda, spacerówka rozkłada się do prosta, co mi się spodobało - dziecko nie jest ciągle jak w "kolebce". Radziłabym komuś spać zawsze w takiej pozycji jak większość dzieci teraz... big_grinD gondola ma wbudowane oparcie, które można postawić. W momencie, kiedy dziecko już zaczyna siadać świetnie się sprawdza smile nie wiem, czy coś jeszcze?
                Plusem jest możliwość montażu spacerówki przodem do mnie.
                Ja zdecydowanie poleciłabym ten wózek komuś, kto nie chce wydać 2tys złotych, i stawia na komfort dziecka przede wszystkim... urodziłam w lipcu i na prawdę z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że bardzo dużo spacerowałam z moją małą. Serdecznie polecam! smile
                • gniesia007 Re: Delti Amelis 10.01.16, 18:48
                  Serdecznie dziekujemy za przedstawienie opini jakze pozytywnejsmile poprosimy jeszcze podparcie wypowiedzi kilkoma fotkami, jako zeby nie bylo reklamasmile
                  buzke dziecka mozna oczywiscie wymazac o ile nie ma fotek bez dzieckasmile
    • ona827 Re: Delti Amelis 16.08.16, 14:19
      A ja jestem MEGA NIEZADOWOLONA.
      Używam amelisa od listopada 2015 r. czyli prawie 10 m-cy. Faktycznie dopóki córcia jeździła w gondolce byłam zadowolona ale szybko też z tej gondolki wyrosła. Wyrosła zanim jeszcze pewnie siedziała (a jest malutka bo w ok. 40 centylu jeżeli chodzi o wzrost) więc ja czułam się niepewnie przesadzając ją do spacerówki. Na szczęście spacerówka ładnie się rozkłada.

No i po przesiadce do spacerówki zaczęły się problemy. Córka siedzi w niej ciągle krzywo - przechylona raz w jedną raz w drugą stronę bo oparcie jest za mało sztywne, a paski trzymające dziecko źle ustawione by można było to poprawić. Do tego zsuwa się ciągle na pasek trzymający w kroku przez co ciągle jej się wżyna w pupę. Aż uszyłam jej tam poduszeczkę by poprawić sytuację. Mam wrażenie, że córci krzywię kręgosłup w tej spacerówce więc teraz już używam jej rzadko, raczej doczepiam fotelik samochodowy do stelaża. Niedługo będę kupować nową spacerówkę, ta idzie do wyrzucenia, a wózka NIE POLECAM!
    • pimpkowamama [...] 22.06.17, 10:24
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka