Dodaj do ulubionych

co mam sprzedać?

17.05.13, 14:30
mam:
maclarena techno xt
britaxa b-agile
jane unique
maclarena volo

i teraz chyba zrobię tak; na pewno zostawię techno, a sprzedam britaxa (i tak go nie mam w domu, więc jakby go nie było wink nie brakuje mi go), i teraz któryś z tych dwóch (volo lub jane) też muszę sprzedać, tzn nie muszę, ale po co mi dwa takie same wózki???

volo mam bez budki, ale jest lżejszy i bardziej wytrzymały

jane ma budkę i regulowany podnóżek, jest dużo ładniejszy, ale jest cięższy i... jakoś maclarenom bardziej ufam wink

chcę kupić nową loolę up (bez względu na jej minusy wink ) i jeszcze chodzi mi po głowie frog (znajoma ma na sprzedaż, więc poleca wink ) ale chyba wolę nowy wózek

co radzicie sprzedać, a co zostawić ???

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/tPYb91FYSGMAPaqFSB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/5YAfOnhBc945iqd30B.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/pg7bOWHVenNpQ3rpuB.jpg
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 14:57
      mi się bardziej jane podoba! zdaje się, że ma wyższe oparcie i jest zgrabniejszysmile z drugiej strony masz fajnego xt, to w komplecie z volo, będą stanowić duet idealnysmile
    • monika_kas Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 15:12
      patrząc po zdjęciach to zostawiłabym Jane.. big_grin
    • gosia_mrufka Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 15:21
      Na twoim miejscu sprzedałabym jane, skoro techno xt zostaje na pewno. Możesz też jane przerzucić w miejsce b-agile i sprzedać b-agile. Chociaż b-agile wydaje mi się bardziej przyszłościowe, bo ma fajne szerokie oparcie i siedzisko, chyba większe niż w tych parasolkach?
    • linkap_wawa Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 15:41
      no to zalezy do czego chcesz tego volo/jane uzywac.. bo jesli to ma byc tylko podwiezdupka na koniec wozkowania dla starszego dziecka, to jednak bym volo zostawila - wtedy wiadomo im mniejszy i lzejszy tym lepiej (a budke mozesz dokupic jesli byla by potrzebna)
      • magda79pn Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 17:38
        zostawiłabym obydwa te małe, bo żaden nie jest majątku wart i jeść nie woła więc mogą sobie leżeć, ale wkurza mnie jane, bo jest ze 2kg cięższy od volo, a to dużo jak na taki nierozkładany wózek, jak mam wyjechać jane który waży prawie 6kg, to wolę techno które waży 6,5

faktem jest że tapicerka i budka w jane jest lepiej wykonana niż volo, budka jest dwuwarstwowa, tapicerka też jest dużo grubsza, ale ogólnie wózki jane bezawaryjnością nie grzeszą wink póki co jest po jednym dziecku i to takim 3 letnim, używany był sporadycznie, więc jest idealny, ale co będzie dalej? mały waży ponad 11kg, ma prawie rok, wiem że maclaren da radę z dzieckiem ponad 15kg + zakupy jeszcze, a jane??? niewiadomo...

Britaxa nie chcę, nie będę go trzymać ze względu na wymiary siedziska, jak będzie trzeba to za rok coś sprzedam ze swojej kolekcji i kupię wtedy tego nowego b-motion na pompowanych kołach wink
        • gosia_mrufka Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 20:35
          Magda, właściwie sama sobie odpowiedziałaś. Powinnaś sprzedać jane i b-agile. Zrobisz miejsce na kolejne pojazdy smile A techno da radę na pewno ze starszym, bo ja w swoim wiozłam umęczoną 6-latkę, która waży prawie 20 kg. Co prawda tylko w sklepie, ale sądzę że i w terenie nie byłoby źle.
          • magda79pn Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 20:43
            A co na to mój M ?

oczywiście nie zdziwił się nawet że mamy kolejny wózek (volo), powiedział tylko że niepotrzebnie go kupiłam, bo Igor i tak jest do niego zdecydowanie za mały i się nam ten wózek nie przyda... oraz że jak przyjdzie czas na taki wózek, to i tak bedę chciała mieć najnowszy model big_grin no i cholera muszę przyznać mu rację...

najlepiej będzie jak sprzedam wszystko, zostawię tylko techno wink
            • magda79pn Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 20:44
              a zamiast tego Jane to by się queścik przydał big_grin
              • martuska1982 Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 22:00
                szalona głowa.Nikt na tym forum mnie tak nie nakręca na zmiany jak własnie ty.Nie pytaj czemu,nie wiem.Przez ciebie kupiłam xt i go kocham. tongue_out
                • magda79pn Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 22:07
                  to co teraz kupujemy? smile

bo ja techno tez bardzo lubię i on zostaje, nie wiem co zrobić z tym jane... volo idzie w świat, jak będzie trzeba to kupię nówkę (za dwa lata !!!)

najnowszy pomysł to zamienić britaxa na loolę up, i jane na questa big_grin
                  • martuska1982 Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 22:29
                    no ja w tej chwili tęsknym okiem patrzę na volo własnie, najlepiej jakby się trafił używany dylan's candy. tongue_out
                    A tak ogólnie to nie mam pomysłu.Mój już starszak więc nie każdy wózek mogę nabyć. sad
                    • martuska1982 Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 23:24
                      jeszcze mi to nieszczęsne si chodzi po głowie. tongue_out
                  • saras-wati Re: co mam sprzedać? 18.05.13, 00:32
                    Magda, ale nie kupisz już takiego jane, ja bardzo chciałam kupić jane sonicevo, ale zanim dojrzałam do tej decyzji, to były tylko nanuq, z pałąkami, których nie lubię(wiem, można zdemontować, ale wtedy zostają brzydkie dziury)wink

Co do volo, to popieram - wg mnie markII będzie dużo fajniejszy w wadze piórkowejwink
    • sztucznamrowka Re: co mam sprzedać? 17.05.13, 23:33
      Magda - ja na Twoim miejscu zostawiłabym tylko XT a resztę sprzedała.
      Do tego kupiłabym jakiś fajny wózek bardziej terenowy np. GT albo Urbana czy Indie wink
      • magda79pn wpadłam na fajny pomysł :) 18.05.13, 08:38
        zostaje techno

jane przerabiam na coś jak chicco caddy (sama!!!) pamiętacie ten wózek? wszyję mu dwa zamki po bokach żeby się delikatnie rozkładał, chociaż na tyle żeby głowa do przodu nie leciała smile

terenówki nie chcę i za bardzo nie potrzebuję, bo ja nie lubię dużych wózków, wolę parasolki wink
        • sztucznamrowka Re: wpadłam na fajny pomysł :) 19.05.13, 08:43
          Magda - jak nie lubisz dużych wózków to oprócz XT fajny moim zdaniem dla Ciebie może być M&P Urbo. Ja go testowałam i bardzo polubiłam - wąski rozstaw kół (tylko 55cm), fajne składanie, amortyzacja na tylne koła, super wpinanie/wypinanie siedziska w obie strony, mega buda, pełna, regulowana rączka - największa wada to cena.
          • martuska1982 Re: wpadłam na fajny pomysł :) 19.05.13, 08:50
            za 550 używany na gumtree wisi od pewnego czasu, na nie srebrnym tylko jakimś czarnym czy grafitowym stelażu chyba.
            • martuska1982 Re: wpadłam na fajny pomysł :) 19.05.13, 08:50
              na czarnym

www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/krakow/wozek-spacerowy-mamas-papas-urbo-elit-gratisy-480174370
              • magda79pn Re: wpadłam na fajny pomysł :) 19.05.13, 09:33
                no powiem Ci że całkiem całkiem ten wózek... ale cena nowego to przegięcie uncertain

szkoda że ten używany w takich brzydkich kolorach...
                • martuska1982 Re: wpadłam na fajny pomysł :) 19.05.13, 09:38
                  fajna wkładka i po sprawie. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka