Dodaj do ulubionych

Cos jak b-motion ale....

19.05.13, 13:00
Dziewczyny poradzcie
Chcę niey wózek- bardzo spodobał mi sie britax b- motion ale nienawidze regulacji oparcia na paski.
Jest cos podobnego z normalna regulacją op?
Ma to być wózek na jesień-zimę dla prawie dwulatki( skonczy w grudniu)
Taki bardziej śniegowo terenowy ale też łatwo skladany i niezajmujący całego bagażnika.
Teraz naszym głównym wózkiem jest teutonia mistral s - bardzo ją lubię ale po prostu mam ochotę na zmianę.
Nie musi być lekki- nie będzie wnoszony a poza tym inny lekki mam.
Obserwuj wątek
    • mahogany6 Re: Cos jak b-motion ale.... 20.05.13, 22:31
      Mam podobny problem. Chciałam jeszcze przekładane siedzisko do tego i wygląda na to, że nie ma takiego wózka, no chyba że częstochowskie ciężkie 3 w jednym. Z regulacją na paski można sobie poradzić, ale siedzisko pod kątem to jednak spory problem dla mojego malucha, który chce siedzieć po prostu sad
    • linkap_wawa Re: Cos jak b-motion ale.... 21.05.13, 08:54
      to moze pomyslcie o jakims duzym kubelku? zreszta nie wiem, czemu te paski tak wam nie pasuja.. ja uwazam ze sa duzo wygodniejsze od zwyklej regulacji - pasek jest bardziej plyny, nie trzeba sie silowac z mechanizemem do rozkladania...
      • atwar1 Re: Cos jak b-motion ale.... 21.05.13, 11:22
        Ja sie zrazilam do pasków po speedim- rozłożyć łatwo ale jak dziecko się obudzi to trzeba mieć trzy ręce żeby to podnieść.
        Myślałam jeszcze o fusionie ale tam chyba ten sam problem z oparciem.
        A może w tych wówzkach obsługa tego mechanizmu jest jednak łatwiejsza?
        • martuska1982 Re: Cos jak b-motion ale.... 21.05.13, 11:31
          w fusionie regulacja oparcia jest zupełnie inna niż w speedi. wink
          W fusionie działa to na zasadzie - są dwa paski w klamerce, chcesz oparcie rozłożyć pociągasz jeden (jedną ręką), chcesz oparcie podnieść pociągasz ten drugi (również jedną ręką).
          • atwar1 Re: Cos jak b-motion ale.... 21.05.13, 21:58
            I faktycznie da się podnieść jedną ręką z leżącym w środku dzieckiem?
            A w b-motion jak to wygląda- trzeba się siłować jak w speedi?
            Mama x3
            • martuska1982 Re: Cos jak b-motion ale.... 21.05.13, 23:03
              bez problemu jedną ręką opuścisz i podniesiesz z ciężarem dziecka na oparciu. A to dlatego, ze ręka słuzy tylko do wprawienia paska w ruch, sam cieżar regulacji oparcia spoczywa na mechanizmie - czyli paskach i klamerkach.
          • mahogany6 Re: Cos jak b-motion ale.... 21.05.13, 22:43
            a jaka średnica przednich kół? da radę po śniegu?siedzisko tylko przodem do świata prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka