Dodaj do ulubionych

Jaki wózek z samą gondolą na który można montować

29.05.13, 23:08
Na który można montować fotelik jakiś ogólnodostępny? Chciałabym gondolę ze stelażem plus fotelik. Kupiłam ten graco quattro z travel systemem, może pod ten fotelik da się coś wybrać, do czegoś pasuje? A jesli nie to osobny fotelik i gondolę ze stelażem bym nabyła. Co doradzicie?
Obserwuj wątek
    • kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 10:43
      up
    • linkap_wawa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 11:37
      pytanie zadalas jakby od tylu, wiec domyslam sie ze stad brak odpowiedzi. To ja tylko powiem tak: nie wiem co pasuje pod fotelik graco oprocz wozka graco a w wozkach graco sie nie wyznaje. Jesli chodzi o najbardziej uniwersalny fotelik, ktory bedzie pasowal do wiekszosci wozkow (montowanie za pomoca adaptera) to bedzie ktorys z modeli maxi cosi. I tu wybor masz ogromny - wiec przydala by sie jakas informacja od ciebnie czego oczekujesz od wozka.
      • kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 14:45
        No nie wiem, raczej jednak na początek bym chciała coś 3w1, żeby wykorzystać gondolę, zgrabniejszy stelaż pod fotelik i rozkładaną na płasko spacerówkę przodem do mnie odwracaną, graco zostanie na później aż szkrab podrośnie.
        Tylko po jakich firmach patrzeć? x-lander xa, abc design mamba, coneco jakiś? Albo mutsy 4 rider? Albo coś całkiem innego?
        • linkap_wawa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 15:02
          a na czym ci zalezy: czy ciezar i wielkosc wozka ma dla ciebie znaczenie, czy poruszasz sie glownie po rownych chodnikach, czy moze lubisz spacery po lesie, kiedy urodzi sie dziecko, czy jestes wysoka? to wszystko ma zanczenie...
          • kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 15:23
            Wózek będzie głównie używany po równych drogach, chodnikach głównie wink Stelaż-rama będzie pakowana do samochodu i używana z okazji drobnych, szybkich czy to zakupów zakupów czy innych spraw; żeby wziąć dzieciaczka w foteliku, posadzić na ramę i załatwić szybko to co trzeba, w jakichś urzędach, u lekarza, etc. Dziecko urodzi się prawdopodobnie we wrześniu, ja jestem raczej niska, 165cm. Główne kryterium to fotelik wpinany w ramę i spacerówka odwracana przodem do kierującego z ochraniaczem (ocieplaczem?) którą można na płasko rozłożyć. No i oczywiście rączka łączona i obrotowe koła, ale to chyba standard raczej w takich wózkach 3w1.

Kwota jaką chciałabym przeznaczyć na wózek to max 600-700 zł, no chyba, że droższy nowy na raty ale wolałabym używany.
    • annulka79 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 15:07
      Nie bardzo rozumiem ...
      najbardziej ogólnodostępnymi i uniwersalnymi jeśli chodzi o mocowanie na stelażach są foteliki Maxi Cosi (najtańszy to Citi). Adaptery do nich ma większość wózków.

kfiatuszkowa napisała:

>
      > Kupiłam ten graco quattro z travel systemem, może pod ten f
      > otelik da się coś wybrać,

Znaczy sie kupiłaś już fotelik Graco, czy wózek?
      bo Quattro to nazwa wózka, fotelik 0-13 nazywa się Junior Baby albo Logico.

Fotelik Graco zamontujesz na ich wózkach ale Baby Jogger też mają adaptery.

Jeśli chodzi o wózek tylko głęboki z fotelikiem to:
      Navington (kilka modeli) + np. wspomniany Maxi Cosi
      Mutsy (chyba wszystkie) + fotelikMC albo Mutsy
      Peg Perego Culla albo Young + fotelik Primo Vaggio
      Są też zestawy "no name" gondola z atrapą fotelika ale tego nie polecam.
      Możesz też skompletować zestaw np. kupić używany stelaż Quinny (np. Buzz) do tego gondolkę Quinny Dreami i fotelik MC ale to już kombinacja smile

• kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 15:28
        Kupiłam wózek graco quattro, który w zestawie miał już fotelik. Niestety nie wiem jaki model, ponieważ nie jest opisany.

Postanowiłam albo sprzedać tego graco i dołożyć na wózek 3w1 i później jak już dziecko podrośnie i będzie potrzebny znowu kupić tyle że bez fotelika albo jeśli finanse pozwolą zatrzymać graco i kupić wózek 3w1. Ten fotelik z graco i w jednym i w drugim przypadku by sobie leżał i czekał do sprzedaży.

Miałam zrobić na ten temat nowy wątek ale nie będę już tak zaśmiecać forum i w tym może ktoś mi pomoże wink
        • linkap_wawa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 15:38
          ale chesz kupic wozek 3w1 za 600-700 zł (gondola+siedzisko spacerowe+fotelik) - bo ja juz tez sie troche zakrecilam... w takiej cenie to chyba bedzie ciezko - sprzedaj tego graco, kup na razie gondole z fotelikiem (porzadna) a jak dziecko wyrosnie z godnoli to sprzedasz i kup porzadna spacerowke.
          • kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 15:55
            No na allegro widziałam do 700 zł wózki 3w1 używane, ale jeśli mogłabyś mi jakieś nazwy 2w1 gondola + fotelik podać byłabym wdzięczna, żeby wiedzieć czego szukać smile

Ja chciałam 3w1 dlatego, że moja młoda jak miała jakieś 4 miesiące to zaczęła się drzeć na widok samej gondolki, musiałam przesadzić do spacerówki rozłożonej na płasko, minimalnie podniesionej, żeby mogła cokolwiek widzieć.
            • gie-oska82 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 16:28
              A 3 kolowce wchodza w gre?jesli tak to ja polecam quinny speedi ..w ogloszeniach jest oferta Martuski1982 ze ma speedi w swietnym kolorze na sprzedaz.. to sa b.dobre wozki.. mialam polecam.
              • martuska1982 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 16:34
                a jakbyś chciała czterokołowy to mam też xlander xa na sprzedaż, ale to już 2w1 tylko. wink
                • onewoman martuśka1982 05.06.13, 10:30
                  Jest gdzieś Twoja oferta sprzedaży xlandera?
                  Jaki stan i cena?
                  Proszę o info na pinecha24@tlen.pl
            • annulka79 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 16:40
              Tak na szybko to przyszedł mi do głowy jeden pomysł (sama nie wiem czy dobry wink ale:
              możesz tanio kupić używany zestaw Roan Marita czasem jest z fotelikiem ale nawet bez to w cenie do 400 zł można coś wybrać. Dokupiłabyś adapter (do MC nowy kosztuje jakieś 70 zł) i fotelik MC Citi albo Cabrio.
              Miałabyś dużą i wygodną gondolkę z podnoszonym zagłówkiem i spacerówkę w obie strony. Używany wózek spokojnie sprzedasz i wymienisz na lżejszą spacerówkę.

Podobne to Jedo Bartatina, Fyn
              Jednak to może być zbyt masywny zestaw wink

Trafiają się zestawy Mutsy w dobrej cenie ale trzeba uważać na faktyczny stan i rocznik.
              Możesz spojrzeć też na wózki I'coo są fajne i mało popularne u nas wiec cena spada wink
              Zestawy Quinny Speedi (ale spacerówka tylko przodem) lub Buzz (kubełkowa) też są fajne, w przyzwoitej jakości i cenie za używane.

• kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 17:55
                No a co powiecie na jednak ten tako warrior? Wersja 2w1, można dokupić adaptery i fotelik maxi cosi, teraz trafiłam. Gondola też duża, stelaż w miarę, co Wy na to?
                • annulka79 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 18:33
                  Trudno powiedzieć, zależy jak długo był użytkowany i jak bardzo jest zużyty... jeśli byłby bardzo tani?
                  Tego modelu nie znam ale jeździłam z dzieckiem znajomej Tako Jumper i wózek po 1,5 roku był znacznie zużyty (rozchwiany, blokada jednego kółka nie działała, stracił znacznie na zwrotności, coś się pruło, materiał w najbardziej czyszczonych i brudzonych miejscach już nie wyglądał...) a raczej dbano o niego. Koleżanka ma Tako Laret i po roku jest w sumie ok. ale taki Speedi np po tym samym czasie podobnego użytkowania wciąż wygląda jak nowy.

Jeśli jest naprawdę tani i masz możliwość obejrzenia przed zakupem to nie mówię nie. Jednak z odsprzedażą raczej łatwo nie będzie no chyba że za półdarmo.
                  • kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 18:46
                    No ja mojego rok temu sprzedałam za 500 zł bodajże. Z uszkodzonym mechanizmem wkładania gondoli/spacerówki na stelażu. Ten wózek jest nawet całkiem całkiem, ale do osiągnięcia przez dziecko roku moim zdaniem. Dłużej to albo bez pasów używać, albo kupić porządną spacerówkę.
                    • just_tusia07 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 31.05.13, 19:09
                      Tym graco to w zimie nie pojeździsz, no chyba, że masz super odśnieżone chodniki. Jedyny jej plus to rozkładane na płasko oparcie.
                      Tak jak dziewczyny radzą, kup speedi sx 3w1. Później jak maluszek wyrośnie z gondoli będziesz mogła ją sprzedać, tak samo z fotelikiem, albo zaczekasz i sprzedasz cały zestaw. Na używanym niewiele stracisz.
                      Ja syna przesadziłam z gondoli (miałam stary model maxi cosi) do spacerówki speedi na przełomie listopad/grudzień i zimą nam się super sprawdziła. Dokupiłam tylko uniwersalną osłonę na nogi, pasuje idealnie i małemu nie wiało w buzię.
                    • annulka79 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 01.06.13, 17:32
                      Piszesz że "całkiem, całkiem" ale przypomnij sobie dokładnie jego wady i zalety. Sprzedałaś go w naprawdę dobrej cenie, częściej jednak tego typu wózki sprzedają się długo i nie cenią zbytnio. Trudno jest kupić wózek jeden i wystarczający do końca wózkowania, w niskiej cenie wiec albo wybierzesz coś w miarę uniwersalnego (na dłużej) albo zakupiony zestaw będziesz chciała sprzedać za jakiś rok i wymienić na mniejszy/lżejszy (tu przyda się coś bardziej chodliwego z dobrą opinią).

Masz jeszcze trochę czasu, przeglądaj oferty, pytaj, odpowiemy smile
                      • kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 02.06.13, 11:28
                        No właśnie ja tak myślałam i myślałam i doszłam do wniosku, że na ten pierwszy rok bym chyba chciała ten tako, bo ma skrętne koła, pełną rączkę, fajną gondolkę, a w razie sprzeciwów dzieciaka (tak jak u mojej pierworodnej) można bez szkody przerzucić do spacerówki, jest dobrze zabudowana jak się pokrowiec naciągnie i przede wszystkim przodem do kierującego... Fotelik jak się da z maxi cosi to jest bezpiecznie w samochodzie i zgrabnie na stelażu, wszędzie się wjedzie. Fakt, spacerówka na krótko starcza, Ale wtedy albo kupię inny wózek albo się pomęczę z parasolką młodej, choć ona sama z wózków zrezygnowała mniej więcej między 18-24 miesiącem życia. Jak na ten czas to najbardziej do mnie ta opcja przemawia. A czy się nie zmieni to się zobaczy, 4 miesiące to dużo, na tego graco też byłam nastawiona na 100% wink
                        • annulka79 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 02.06.13, 12:29
                          Masz rację. Ja też jestem zwolenniczką wózka 3w1 na początek (z zabudowaną i odwracaną spacerówką). Później coś lżejszego i spacerówka może już być tylko przodem. Nie twierdzę, że to jedyna słuszna opcja ale moim zdaniem bardzo rozsądna.

Ten Graco nie pasuje tu anie trochę big_grin
                          Jedno co Ci powiem, to nie ograniczaj wyboru do Tako. Przeglądaj oferty, oglądaj i porównuj inne wózki o podobnych parametrach. Fajna gondola (tu dodam że podnoszone oparcie w gondoli pomaga czasem na bunt niemowlaka przeciw leżeniu wink do tego regulowana rączka i możliwość montowania Maxi Cosi to szerokie kryteria i coś ciekawego w niskiej cenie znajdziesz. Ważne byś mogła zobaczyć wózek przed zakupem aby się nie rozczarować jego stanem.
                        • mahogany6 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 05.06.13, 22:04
                          a looknij sobie na emjot miyo mam niebieski ze srebrną budką. Używałam gondoli 7 miesięcy i to w zimie, spacerówka ma świetną powiększaną budkę koła skrętne dobrze amortyzowany trochę lżejszy niż tako może bym sprzedała gdybyś była zainteresowana. Jedyny mankament to jeden z nitów mocujących od kosza się urwał i jest zamiast niego normalna śrubka. spacerówka normalnie jak nówka bo krótko używana. Wózka właściwie nie chciałam się pozbywa, bo na zimę byłby fajny ale trochę mi się już znudził
                          • mahogany6 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 05.06.13, 22:05
                            a no i są do niego adaptery do fotelika maxi cosi
                            • odessa87 Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 03.08.13, 21:30
                              mahogany6, gdzie można kupić same adaptery do tego wózka? planuję kupić Miyo, mam fotelik z adapterami tego typu: tablica.pl/oferta/adaptery-tako-do-fotelika-maxi-cosi-cybex-ID31hdd.html i widzę po zdjęciach wózka, że chyba te adaptery nie będą pasować. Fotelik mam Safety1st = taki jak maxicosi citi.
    • z_oe Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 04.08.13, 07:30

3w1 wozki zawsze maja w zestawie jakis niewypal. Jezeli gondola w nim bedzie super to spacerowka sie nie sprawdzi lub na odwrot.
      Sama mialam Chicco I-Move i gondole chwale pod niebiosa, zwlaszcza,ze dziecie urodzilo sie latem i rozwiazan na gorace i upalne dni miala bardzo duzo i bardzo wygodne, dla mnie jak i dla malucha. Bede jej zawsze bronic rekoma i nogami i mimo opinii o wozkach Chicco to moja nie trejkotala kolkami nawet na kocich lbach.
      Ale dziecie nie wozi sie latami w gondoli i przyjdzie czas na przeprowadzke do spacerowki- u Nas to byl jeden wielki niewypal-uzywana z 2 razy -tragedia.
      Ciesze sie,ze przyjaciel "wpadl" i odkupil ode mnie (za dobra cene) ten zestaw bo pewnie zalegalby do tej pory w piwnicy i nie mialabym komu jej wepchac

Radzilabym Ci kupic uzywana gondole ze stelazem z mozliwoscia wpiecia maxi-cosi- a teraz prawie wszystkie maja taka mozliwosci- adaptery sa przeciez szeroko dostepne.
      Pozniej wczesna wiosna zainwestowalabym w super spacerowke- bo ta wedlug mnie jezeli ma byc jedyna i docelowa musi byc dobra , by dziecku bylo wygodnie i by Tobie sie dobrze prowadzilo.

• kfiatuszkowa Re: Jaki wózek z samą gondolą na który można mont 04.08.13, 11:30
        Wątek już dość dawno nieaktualny wink
        Ale zrobiłam w sumie tak jak napisałaś, kupiłam warriora z tako 3w1, w którym jest fotelik maxi cosi z adapterami smile Jako spacerówkę dodatkową (jak już nie będzie można przewozić w tako dziecka- czyli gdzieś tak do około roku wink ) mam graco quattro wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka